Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Το Λονδίνο στις φλόγες..

Χαίρετε..6 στα 6 στις βασικές μας επιλογές του Σ/Κ και 3 στα 5 στα G/NG μας δώσανε ψυχολογία για τη συνέχεια η οποία περιμένουμε να είναι ανάλογη..Χωρίς πολλά πολλά ας δούμε το νέο κουπόνι το οποίο περιλαμβάνει το μεγάλο ματς Τσέλσι-Μαν.Γιουνάιτεντ, πολλά κύπελλα αλλά και τους δικούς μας ημιτελικούς για τον συγκεκριμένο θεσμό..Οι επιλογές μας είναι, Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 1 γιατί οι γηπεδούχοι φαίνεται να βρίσκουν και πάλι ρυθμό συν κάτι χρωστούμενα που πρέπει κάποια στιγμή να ξεπληρωθούν συν το γεγονός πως η Μαγιόρκα εκτός έδρας χάνει πολύ απ' την δύναμη της..Πονφεραντίνα-Μπέτις 2 γιατί αν θέλει να πάρει την απευθείας άνοδο η Μπέτις πρέπει να "καθαρίζει" εύκολα κι απλά τέτοια ματς..Δηλαδή δύο βασικές επιλογές για σήμερα, 100-1, 204-2 συν τα ματς που ενδέχεται να κουνηθεί το πλεκτό, τα οποία είναι : 166-U, 194-G, 195-O..Λίγα σημεία, πράγμα που σημαίνει πως όταν δεν βλέπουμε κάτι θετικά δεν το παίζουμε, και πως ότι πήραμε το Σ/Κ δεν είναι ανάγκη να το δώσουμε με τη μία πίσω..Καλή τύχη σε ότι κι αν επιλέξετε να παίξετε..
http://stokourbet.blogspot.com/ 
read more

Επιστολή πρός τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ΣτυλίδαςΗ παρακάτω επιστολή διαβάστηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Στυλίδας στο σώμα από τον κ. Βέττα, πρόεδρο του ΔΣ Στυλίδας.
Συστάθηκε επιτροπή για να διερευνήσει το θέμα.


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να φέρω στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα οικονομικής διαχείρισης του κοιμητηρίου Στυλίδας από το έτος 2004, όποτε ξεκίνησε η μηχανογράφηση της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Στυλίδας, έως και τις 31.12.2010.

Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να σας αναφέρω ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του κανονισμού λειτουργίας νεκροταφείου Στυλίδας ‘’το δικαίωμα ταφής ( 150 € σήμερα) καταβάλλεται προ της ταφής και ο αριθμός του διπλότυπου καταβολής σημειώνεται στο βιβλίο ταφής’’.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 του ίδιου κανονισμού ‘’ δικαίωμα κατασκευής μνημείων έχουν όσοι καταβάλλουν το ανάλογο τέλος που προβλέπεται ( 100 € σήμερα ) στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και επίδειξη τούτου στον υπεύθυνο των νεκροταφείων ‘’.
Σύμφωνα με τα παραπάνω θα πρέπει να συμπίπτουν τα στοιχεία πληρωμής ‘’παραβόλων ταφής ‘’ και ‘’παραβόλων δικαιώματος εισόδου στους εργολάβους κατασκευής μνημείων’’.
Δυστυχώς κύριε Πρόεδρε στο δικό μας νεκροταφείο δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι από το έτος 2004 έως το έτος 2010 έχουν κοπεί στο Δήμο μας 191 παράβολα ταφής ενώ παράβολα δικαιώματος εισόδου στους εργολάβους κατασκευής μνημείων μόλις 3.
Ο Δήμος μας πέραν του ότι έχει υποστεί οικονομική ζημιά την παραπάνω επταετία από το συγκεκριμένο γεγονός, δοκιμάζεται σήμερα από μία σειρά ανήθικων πράξεων, από βεβήλωση των νεκρών του καθώς και την οικονομική εκμετάλλευση συγγενών σε στιγμή συναισθηματικής αδυναμίας.

Κύριε Πρόεδρε,
Αυτή η μαύρη τρύπα δεν τελειώνει εδώ.
Θέλω να σας αναφέρω ότι στο άρθρο 22 του κανονισμού λειτουργίας νεκροταφείου Στυλίδας αναγράφεται ότι ‘’ τα παντός είδους επί των τάφων κτίσματα, κιγκλιδώματα, μάρμαρα, σταυροί, κ.τ.λ. ανήκουν μετά την εκταφή στο Δήμο. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ή η χρήση των πιο πάνω υλικών από τους κατόχους των τάφων. Τα υλικά αυτά εκποιούνται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου’’.
Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα που αποτυπώνει τις κινήσεις της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου την περίοδο 2004 – 2010 πραγματοποιήθηκαν 129 εκταφές και ουδέποτε δημοπρατήθηκαν ή εκποιήθηκαν μάρμαρα μνημείων και άλλα είδη. Παρ΄όλα αυτά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χώρο του κοιμητηρίου λιγότερα από 20 μάρμαρα μνημείων. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 110 μνημεία πουλήθηκαν , χαριστήκανε ή ακόμα και επαναχρησιμοποιήθηκαν παρανόμως. Αναλογιστείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι το κόστος ενός μνημείου είναι κατά μέσο όρο 750€ για να υπολογίσετε τις διαστάσεις του θέματος.

Κρίνω αναγκαία τη σύσταση επιτροπής ελέγχου όλων των παραπάνω, τα οποία και καταθέτω υπόψη σας.
Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Στυλίδας

Κυριακίδης Ευάγγελος

http://www.gkordis.com
http://ktikio.blogspot.com
read more

Κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ,πληρώστε πρώτα αυτά που ….χρωστάτε, και μετά οι νέες εξαγγελίες !Επιστολή αναγνώστη του Xrisostomos blog, προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη,  Υπουργό  Περιφερειακής Ανάπτυξης.
      Κύριε Υπουργέ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρόσφατα εξαγγείλατε ότι ..θα χρηματοδοτηθούν οι  νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις, λειτουργίας μέχρι τριών ετών, με ευνοϊκούς όρους από ειδικό ταμείο της Ευρωπαϊκής ένωσης.  Πολύ καλά θα κάνετε !

Με τις σημερινές συνθήκες θα κλείνει η μία επιχείρηση μετά την άλλη. Κύρος λόγος είναι και η έλλειψη ρευστότητας.
       Οι τράπεζες, για ανεξήγητους λόγους απορρίπτον τις εννέα στις δέκα αιτήσεις δανειοδότησης επιχειρήσεων. Εσείς όμως.....
read more