Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ιρλανδια: Ελέω ΔΝΤ συνετρίβη το κόμμα Fianna Fail μετά από 14 χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης!

*έγραψε το antiitroktiko* Cowen όπως Καραμανλής ... και μη χειρότερα! Σίγουρη πλέον θεωρείται η συγκυβέρνηση Δεξιών (Fine Gael, 36.1%) με Κεντρο-Αριστερούς (Labour Party, 20.1%) που έχουν συνεργαστεί και άλλες φορές στο παρελθόν...γιατί φυσικά στην Ιρλανδία και σε κάθε πολιτισμένη χώρα οι συνεργασίες δεν θεωρούνται διαβολικές όπως στην Ελλάδα.

Στην ουσία πάντως, κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και στην Ελλάδα αν και ο δικός μας ο Καραμανλής, πηγαινε ο ίδιος (όπως όφειλε) στο ΔΝΤ, έπειτα είχε παραιτηθεί και στη συνεχεια προκύρησε εκλογές. Στην Ιρλανδία ο Cowen είχε το φιλότιμο να πάει αυτός στο ΔΝΤ, είχε την ευθιξία να παραιτήθεί, να πάρει την ευθύνη της εθνικής αποτυχίας πάνω του και να παραιτηθεί και γενικότερα από την πολιτική. Στο Ελλάντα ο Δαμαλος ακόμα είναι βουλευτής (σιωπηλός και επί τιμής) και προσπαθεί  μέσω γερασμένων κύκλων και ψόφιων παπαγάλων να το παίξει ότι είχε δίκιο τελικά...μεγάλη ξεφτίλα για έναν συμπαθή κατα βάση άνθρωπο.

Ένα κόμμα που ποτέ δεν είχε πέσει κάτω από το 40%, πήρε στις χθεσινές εκλογές μόλις 15%. Ο Cowen κυβερνούσε από το 2008 και θεωρήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ιρλανδών ως υπεύθυνος που ο παράδεισος του "Ιρλανδικου Τίγρη" μετατράπηκε μέσα σε 3 χρόνια στον εφιάλτη των  γνωστων και μη εξαιρετέων P.I.G.S. Το κυβερνών κόμμα βυθίστηκε στην κυριολεξία στην πρωτεύουσα της Ιρλανδία στο Δουβλίνο, πέρνωντας ποσοστό μόνο 8% !!! Ασύλληπτη εξέλιξη για ένα κόμμα το οποίο κυβερνούσε στην Ιρλανδία 61 χρόνια από τα τελευταία 79!

Τελικά νικητής των εκλογών αναδείχθηκε το κόμμα Fine Gael me 36.1% και 72 έδρες με πρόεδρο τον Enda Kenny. Δεύτερο κόμμα βγήκε
read more