Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθησαν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας thegreekz.com

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για τη πάταξη της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα, όπου σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) ημεδαπών και ενός (1) αλλοδαπού. Εκ των οποίων οι πέντε (5) συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.


 Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων«Ε.Π.Ο.Ε.» και υπέβαλε μήνυση, κατά...


Διαβάστε στο 31days.gr
read more

Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ)Ιράκ, επαρχία της Βαβέλ, έδρα του αρχαίου βασιλείου της Βαβυλώνος. Δέκα χιλιάδες χρόνια πριν, η γεωργία συστηματοποιήθηκε εδώ στις όχθες του Ευφράτη ποταμού. Όμως σήμερα, κάτω από την κατοχή των ΗΠΑ, και για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη Ιστορία, το Ιράκ δεν μπορεί να θρέψει τον εαυτό του.

“Ο πατέρας μου κι ο παππούς μου πριν από αυτόν ήταν γεωργοί και μου έμαθαν τη Γεωργία. Εκείνη την εποχή, η γεωργία ήταν επικερδής. Μετά την εισβολή, οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Δεν ξέρω γιατί. Πάρα πολλοί αγρότες σταμάτησαν να καλλιεργούν, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν πιά από τη γεωργία.”

Όταν η Βαγδάτη κατελήφθη το 2003 οι ΗΠΑ ξαναγράψαν από την αρχή τον οικονομικό σχεδιασμό του Ιράκ, τερμάτισαν κάθε επιδότηση του κράτους προς τους γεωργούς, κατήργησαν όλες τις επιβαρύνσεις (ταρίφες) στις εισαγωγές ξένων αγαθών, επέβαλαν νέο νόμο που απαγόρευε στους Ιρακινούς αγρότες να χρησιμοποιούν τους δικούς τους αυτόχθονες σπόρους και τοποθέτησαν έναν Αμερικανό μάνατζερ διοικητή του τομέα Αγροτικής παραγωγής. Τα αποτελέσματα ήταν καταστρεπτικά. Οι αγρότες δεν ήταν ξαφνικά σε θέση να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα προϊόντα από τις βιομηχανικά οργανωμένες καλλιέργειες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας ούτε να αγοράσουν τα απαραίτητα λιπάσματα και άλλα φάρμακα, ενώ το εθνικό σύστημα αρδεύσεως κατέρρευσε, μετατρέποντας τεράστιες εκτάσεις εύφορης γης σε άγονες αλμύρες που δε θα πράγουν σοδειές για πολλά χρόνια..

“Τώρα οι τιμές από τα λιπάσματα είναι ψηλές και οι σπόροι έγιναν πέντε φορές πιο ακριβοί. Με όλες τις εισαγωγές αγροτικών ειδών, η γεωργία δε βγάζει καθόλου κέρδος, άν δεν κάνει και ζημία.”

Στη Τζεντίγια, μια από τις μεγαλύτερες λαχαναγορές της Βαγδάτης, οι μαγαζάτορες λένε ότι τα Ιρακινά αγροτικά προϊόντα πρακτικά εξαφανίστηκαν από τους πάγκους μετά την κατοχή από τις ΗΠΑ.

“Δουλεύω εδώ 22 έτη. Πριν την εισβολή, τα περισσότερα προϊόντα ερχόταν από το ίδιο το Ιράκ. 100% Ιρακινά. Κάναμε εισαγωγή μόνο 2% από τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώναμε. Εισάγαμε μόνο μπανάνες και μήλα, τίποτα άλλο. Τώρα υπάρχουν πολύ λίγα Ιρακινά προϊόντα στους πάγκους μας. Λιγότερο από 25% των προϊόντων είναι Ιρακινά. Οι αγρότες μας λένε ότι οι τιμές της αγοράς δεν καλύπτουν ούτε το κόστος.”

Η κατάρρευση της Ιρακινής αγροτικής οικονομίας έχει ως αποτέλεσμα τεράστια κέρδη για το διεθνές αγροτικό εμπόριο. Το Ιράκ είναι σήμερα η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά διάθεσης αμερικάνικου ρυζιού και η πέμπτη αγορά διάθεσης αμερικάνικου σταριού και πουλερικών, εισάγει πάνω από 1 δισεκατομμύριο US$ σε αγροτικά προϊόντα κατ’ έτος.

Η καλλιέργεια του σίτου εφευρέθηκε για πρώτη φορά στη Βαβελ, αλλά οι αγρότες δεν καλλιεργούν πιά, ούτε σιτάρι, ούτε τίποτε άλλο.

“Το σιτάρι, το ρύζι, η σόγια και άλλες σοδειές δεν καλλιεργούνται πια εδώ, εξαιτίας των εισαγωγών. Με λίγα λόγια, η γεωργία δεν αποδίδει ούτε τα έξοδά της. Ακόμα κι αν μια καλλιέργεια έχει 100% επιτυχία, πάλι δεν καλύπτει τα έξοδά της.

“Ακόμα κι αν χάνω χρήματα καλλιεργώντας, θα ξοδεύω από τη σύνταξή μου για να κρατήσω τη φάρμα μου στη ζωή. Η γη μας είναι πολύτιμη-ακόμη κι αν χάνομε χρήματα, δεν θα τα παρατήσομε…”

Η γεωργία εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη απασχόληση στο Ιράκ, αλλά παράγοντες του Υπουργείου Γεωργίας υπολογίζουν ότι η μισή καλλιεργήσιμη έκταση της επαρχίας της Βαβέλ έχει περιπέσει σε αχρηστία. Πολλοί αγρότες υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τη γη που οι προγονοί τους καλλιεργούσαν αδιάλλειπτα για χιλιαδες χρόνια και συνωστίζονται στα αστικά γκέττο του Ιράκ ψάχνοντας για ανύπαρκτες δουλειές..

Το Ιράκ, με την πλούσια παρακαταθήκη νερού και τη γόνιμη γη, κοιτίδα της αγροτικής καλλιέργειας, με τους τεράστιους φυσικούς του πόρους, αντιμετωπίζει τώρα το φάσμα του αφανισμού από πείνα και υποσιτισμό. Ενω η αμερικανική αγροτοβιομηχανία κερδοσκοπεί η πείνα έχει δείξει το πρόσωπό της στις εύφορες όχθες του Ευφράτη και το κοινωνικό κόστος της κατάρρευσης της Ιρακινής αγροτικής οικονομίας αρχίζει τώρα να γίνεται αισθητό.

Σ.Σ: Ένας από τους πρώτους στόχους των βομβαρδισμών στην επίθεση τόσο εναντίον της Γιουγκοσλαυϊας όσο και εναντίον του Ιράκ ήταν οι Τράπεζες Σπόρων. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η καταστροφή της Γεωργίας και της Αγροτικής Παραγωγής και η Διατροφική Ομηρία και εξάρτηση έναντι οποιουδήποτε ανθρώπινου κόστους είναι κεντρικός προμελετημένος στόχος των Νεοταξιτών της Παγκοσμιοποίησης.

http://www.currentconcerns.ch/archive/2005/05/20050507.php

Γνωρίστε και υποστηρίξτε τους Έλληνες που αγωνίζονται για την αυτάρκεια, την αλληλεγγύη και την ανεξαρτησία.

Στηρίξτε και διαδώστε τα τοπικά, Ελληνικά προϊόντα και τις αυτόχθονες ποικιλίες.

Φυλάξτε και καλλιεργείστε τους σπόρους και τη γη σας.

Δείτε την προσπάθεια διαφύλαξης των γηγενών ποικιλιών σε ένα πνεύμα αφιλοκερδούς αλληλεγγύης στο http://www.peliti.gr/

http://pamet-thessaloniki.com/2011/02/03

read more

Ερώτηση Βουλευτή Οικονόμου για μειωμένο ΦΠΑ στα Επτάνησα


Βουλευτής Αττικής Βασίλης ΟικονόμουΘέμα: Εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ 5%,  9%  και 16% στη νησιωτική Περιφέρεια των Επτανήσων, όπως και στα νησιά του Αιγαίου, ως εφαρμογή των νησιωτικών πολιτικών

Κύριε Υπουργέ,
Όπως με πληροφορεί  η ανεξάρτητη παράταξη ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, οι πολίτες των Επτανήσων διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψή τους από το αθηνοκεντρικό κράτος και τη διάκριση που υπάρχει σε πολίτες δύο, τριών και τεσσάρων κατηγοριών. Συγκεκριμμένα: Με το άρθρο 21 παρ.4 του νόμου 2859/2000 (Κώδικα ΦΠΑ), ορίστηκε ότι: «Για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, οι συντελεστές του φόρου μειώνεται κατά τριάντα
τοις εκατό(30%)…»
Η σημερινή κυβέρνηση είχε εξαγγείλει προ μηνός περίπου  ότι θα προέβαινε σε αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ώστε να είναι ο ίδιος ΦΠΑ, όπως και  στην ηπειρωτική χώρα. Η κινητοποίηση των φορέων, των εκπροσώπων και των βουλευτών των νησιών του Αιγαίου έφερε αποτέλεσμα και δεν εξομειώθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου με αυτόν της ηπειρωτικής χώρας. Συγκεκριμμένα με την Δ17Ε 5053959 ΕΞ από 23 Δεκέμβρη 2010 Υπουργική Εγκύκλιο γνωστοποιείται 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!!!

enosiee.blogspot.com 
read more

Στέλιος Μάξιμος: Ο Μαζωνάκης μπλε, εγώ πλατινέ μαλλί!

Μετά την εμφάνιση του Γιώργου Μαζωνάκη με το μπλε μαλλί, ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Μάξιμος εμφανίστηκε με πλατινέ μαλλί...


Βέβαια, όχι τώρα, αλλά πριν 13 χρόνια όπως ο ίδιος δήλωσε στο twitter του ανεβάζοντας και την σχετική φωτογραφία που αποδεικνύει το εγχείρημα του.

Δείτε την φωτογραφία αλλά και το τι δήλωσε: 31days.gr
read more