Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Το απόστημα της Χρυσης Αυγής στον πολυπαθή Αγ. Παντελεήμονα...γράφει το antiitroktiko
Αλήθεια πως θα παει ο απλός κόσμος και ο απλός πατριώτης να υποστηρίξει τις προσπάθειες εναντίον των αριστεριστων, όταν ξέρει ότι τον αγώνα τον διευθύνει μια φασιστική οργάνωση, κατουσίαν εκτός Συνταγματος που ανα πασα στιγμή μπορεί να τον τρομοκρατίσει και να τον τσακίζει στο ξύλο. Έχουν το θράσσος οι επιτήδιοι να μπαίνουν και με τα κράνη και τα ρόπαλα μεσα στις εκκλησίες για να προστατευθούν από το άσυλο! Δεν είναι δυνατό να συμβαίνουν όλα αυτά και να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Ο αγώνας για καθαρισμό της χώρας από του λαθρομεταναστες θέλει μια στοιχειώδη σοβαρότητα, ιδίως τώρα που φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον τη μπανανόφλουδα των αριστεριστών και τάσεται υπέρ της μιας δεξιάς πολιτικής σε αυτό το ζήτημα. Επίσης και πολλά κόμματα πλέον εκφράστηκαν υπερ μιας τέτοιας πολιτικής. Δεν μπορεί λοιπόν να φοβήζουμε οποιόδήποτε δημοκράτη αυτής της χώρας να υποστηρίξει την πολιτική αυτή, επιτρέποντας στη ΧΑ να παρουσιάζεται σαν η βιτρινα του αγώνα.  Και δίνει πάτημα στους αριστεριστές και διώχνει κόσμο αυτό το πράγμα και οι ίδιοι οι κατοικοι πλέον δεν πηγαίνουν στα συλλαλητήρια. Μερικές δεκάδες πολιτες του Δημου που παραβρίσκονται εκεί δίπλα τους δεν μπορεί να ταυτίζονται με το σύνολο των δημοτών του Αγ. Παντελεήμονα.

Αρχίκα, οι βασάνισμένοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα αγκάλιασαν τα "παλικάρια" γιατί ένιωθαν απελπισία. Στη συνέχεια οι "λεβεντες" αρχισαν τα πρώτα νερά, αφού τα μέλια και η βοήθεια τους μετατράπηκαν σε αυταρχικούς εξαναγκασμούς. Στη συνέχεια αρκετοί κάτοικοι άρχισαν να καταλαβαίνουν δειλά-δειλά ότι θα έβλαπταν τον εαυτό τους εάν συνεχιζαν να εμφανίζονται στο πλευρό αυτού του Τέρατος...ήταν όμως λιγάκι αργά. Το τέρας αρχισε να επιδεικνύει ηγεμονισμό διώχνοντας ακόμα και φίλιες δυναμεις, μη δεχόμενο τη "ξένη" βοήθεια, σαν να ήθελαν να διαβεβαιώσουν τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα ότι αυτοί μόνοι τους θα μπορέσουν να τους λύσουν το πρόβλημα, με τον τσαμπουκά και τη βία που επιδεικνύουν. Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι οι φασίστες "τα χουν χάσει". Μεγαλοπιάστηκαν αποσπώντας ενα αξιοσημείωτο ποσοστό στις δημοτικές εκλογές και στη συνεχεια καπέλωσαν κάθε άλλον που ενδιαφερόταν να βοηθήσει στην κατεύθυνση της λυσης ενός πολύπλοκου προβλήματος. Και δεν καπελώνουν μόνο τις φίλιες δυναμεις, καπελώνουν και χιλιάδες άλλους κατοίκους στο δήμο του Αγ. Παντελεημονα, οι οποίοι είτε απείχαν, είτε ψήφισαν άλλους σχηματισμούς. Μιλάμε για το 85% του Δήμου που απεχθάνονται τη φασιστική οργάνωση, δεν θελει να έχει καμια σχέση με αυτή (όπως βεβαίως και με τους λαθρομεταναστες) και που στη πιό δύσκολη και τεταμένη περιοδο που περνάει ο Δήμος τους, δεν διανοήθηκαν να λερωθούν, ψηφίζοντας έστω και περιστασιακά ΧΑ. Αυτή τη στιγμή όμως νιώθουν να κυβερνάει στον τόπο τους η ΧΑ και δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί τα μέλη της ΧΑ τους τρομοκρατούν. Ξέρουν ότι στον δήμο τους έχουν πλέον δύο μεγάλες πληγές, τους λαθρομεταναστες και τους φασιστες που πλέον έχουν κανει ανδρο τους τον συγκεκριμένο δήμο και εφαλτήριο για την πολιτική τους άνοδο. Φάνηκε προχθές ότι η μόνη τους έννοια δεν είναι να συνασπιστεί μεγάλη μερίδα του κόσμου εναντίον των αριστεριστών. Θελουν απλά να είναι αρχοντες στον Αγ. Παντελεημονα.
read more

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Γνωρίστηκαν στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, την ημέρα που πήγαν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις. Τον είχε πλησιάσει πρώτη εκείνη και τον είχε ρωτήσει από που ήταν. Εκείνος της είχε απαντήσει βαριά,''Από τον Πειραιά''. Η Αλίκη, πειράχτηκε από το ύφος του και του είπε λίγο υποτιμητικά : ''Α... στο λιμάνι...''. 


Ύστερα την ρώτησε, από που ήταν αυτή και του είπε από το Μαρούσι. Στον ίδιο ειρωνικό τόνο της απάντησε ''Α, εκεί κοντά στα τρένα?'' Όταν τελικά πέρασαν και οι δύο στην σχολή, την πρώτη μέρα των μαθημάτων συστήθηκαν πιο επίσημα. Την ρώτησε το ονομά της και ύστερα της είπε : ''Πολύ φοβάμαι δεσποινίς πως θα πρέπει να αλλάξετε επίθετο. Δεν είναι τόσο θεατρικό''. Εκείνη εκνευρίστηκε και προσπάθησε να μη το δείξει. ''Μάλιστα... και εσάς πως σας λένε?''

Διαβάστε την συνέχεια στο 31days.gr
read more