Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Η Όλγα Τρέμη, ο Παύλος Τσίμας και η νοσταλγία για τα "πακέτα" του Μιτεράν και του Κόλ

Σχόλιο Antii : Ολγα Τρέμη...το μεγαλείο του αστού βλαχοκολωνακιώτη Ελληνα (καλούπι No381A του κουτοπόνηρου ΠΑΣΟΚτζή της δεκαετίας του '80). Εξαιρετικό ποστ από το μπλε μήλο. Ταυτιζόμαστε πλήρως και με αυτό για τον μαζοχισμό μας να βλέπουμε το "αγαπημενο" κατινίστικό δελτίο του MEGA (I love to hate it ή αλλιώς guilty pleasure) αλλά και στο σχολιο Νοσταλγίας που κάνουν διάφοροι για τις εποχές Μιτεράν και Κολ, που αντί να δουν σε τι φταίξαμε εμείς ως χώρα και δεν ανταπεξήλθαμε στις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, ονειρεύονται εποχές Κολ και Μιτεράν, τότε που έτρεχε ζεστό το χρήμα στο αυλάκι, χωρίς κανένα έλεγχο από Ευρώπη (λάθος που βαραίνει αυτούς ακριβώς τους πατέρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν έθεσαν τα σωστά θεμέλια!).  Όσο και να βρίζουμε τη σκύλα Μέρκελ, τελικά αν καποιος κάτσει και το σκεφτεί σοβαρά, αυτό το πράγμα με τη αβέρτα χρηματοδότηση των πιό αδύναμων Ευρωπαϊκών χωρών δεν μπορούσε να συνεχιστεί πλέον. Αποτελεί υποχρέωση όλων των χωρών μεσα στην EU να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την Ενωση. Υπό αυτή την έννοια, η Μέρκελ είναι ότι ακριβώς χρειάζεται η Ευρώπη στην παρούσα φάση και όσο υπάρχουν Ελληνες με τον σκεπτικό της Ολγας Τρέμη, του Παύλου Τσίμα και κάθε Ευρωπαίου που σκέφτεται ότι μπορεί να εκμεταλεύεται μια κατάσταση προστασίας από την EU και να μην νοιάζεται να βάλει το λιθαράκι του σε ένα δύσκολο οικοδομημα, παρά να γκρεμίζει βρίζοντας και κατηγορώντας τα άλλα έθνη.

Από blemilo.blogspot.com

Ο λυρισμός του Παύλου Τσίμα, η νοσταλγική διάθεση της Όλγας Τρέμη και το καρνέ επιταγών της Μέρκελ

Πρέπει να με πιάνουν κάποιες κρίσεις...μαζοχισμού , πότε,πότε , αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί μου αρέσει τόσο να παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων του Mega Channel ή να διαβάζω "Ελευθεροτυπία", μόνο και μόνο για να μου ανεβαίνει ,στο τέλος, το αίμα στο κεφάλι. Άβυσσος η ψυχή του άνθρωπου. Χθές, λοιπόν, που παρακολουθούσα το αγαπημένο μου δελτίο ειδήσεων, η γνωστή δημοσιογραφική παρέα του "Μεγάλου Καναλιού" είχε πιάσει ψιλή κουβεντούλα για την αντίδραση της Ευρώπης στην οικονομική κρίση.

Ο Παύλος Τσίμας, μόνιμος έκφραστης της "αξιοσέβαστης" σοσιαλδημοκρατικής ορθοδοξίας, διατύπωσε, πάντα με το γνωστό λυρισμό που διακρίνει κάθε πρώην αριστερό, την άποψη πως "οι αγορές δεν θα ήταν λύκοι, αν οι Ευρωπαίοι ηγετες δεν φέρονταν σαν πρόβατα και ήταν σε θέση να κάνουν το σωστό." Φυσικά, το σωστό κατά τον Παύλο Τσίμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κλασσική συνταγή της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών : α) κανόνες στις αγορές χρήματος β) έκδοση ευρωομόλογου και γ) κοινή οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Γιάννης Πρετεντέρης έκανε, παραδόξως, μια καλή παρατήρηση . Αφού υπενθύμισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δανειστούν το τεράστιο ποσό των δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2011, αναρωτήθηκε : "Τί να κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ; Να βγάλει η Μέρκελ το καρνέ των επιταγών και να πληρώσει τα χρέη όλων;".

Παρότι, οι άλλοι συνομιλητές απάντησαν με ένα ξέπνοο και διόλου πειστικό όχι, κάτι μου λέει πως αν έλεγαν αυτό που πραγματικά σκέφτονταν, η απάντηση θα ήταν ένα μεγάλο "Ναι"!"Ναι, θέλουμε η Μέρκελ να βγάλει το καρνέ των επιταγών και να ξηλωθεί τώρα!" Γιατί, αν πάρεις τις μεγαλόπνοοες φράσεις περί "νέων ευρωπαϊκών μηχανισμών", "εμβάθυνσης της ενοποίησης" και "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" που ξεστομίζει συνέχεια τελευταία ο ελληνικός πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος και τις ξεγυμνώσεις από τα πομπώδη λεκτικά στολίδια,το φιλοευρωπαϊκό περιτύλιγμα και το κεϋνσιανό λούστρο, δεν μένει τίποτε άλλο, παρά ο μύχιος πόθος και η μόνιμη αγωνία των ντόπιων ελίτ, από τον καιρό της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι σήμερα : Πώς θα φορτώσουμε το χρέος μας στους Ευρωπαίους φορολογούμενους, για να συνεχίσουμε την ανέμελη σοσιαλιστική μας ντόλτσε βίτα.

Η συζήτηση τελείωσε με την Όλγα Τρέμη να αναπολεί νοσταλγικά το χρυσό παρελθόν της Ευρώπης : "Αν ήταν ο Κολ και ο Μιτεράν θα τα αντιμετώπιζαν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Η Ευρώπη έζησε λαμπρές εποχές με άλλου τύπου ηγέτες". Συμπτωματικά, η χρυσή εποχή της Ευρώπης που νοσταλγεί η Όλγα Τρέμη συμπίπτει με τα χρόνια που στη χώρα μας εισέρρεαν τα δισεκατομμύρια των πακέτων της Ε.Ε. και πολιτικοί, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, εργολάβοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις έκαναν πάρτυ με τα χρήματα των άτυχων Ευρωπαίων φορολογουμένων.

[Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ, από το 17:25 μέχρι 21:05]
read more

Νέα δημοσκόπηση: Στο 8% διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ανεβαίνει ΚΚΕ. Χαμηλές πτήσεις Δημοκρατικής Συμμαχίας και Δημοκρατικής Αριστεράς [ΒΙΝΤΕΟ]


...έγραψε το antiitroktiko
Δείτε το βίντεο με την ανάλυση των ευρυμάτων. 41% έναντι 19% κερδίζει ο Παπανδρέου τον Σαμαρά στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός. Τεράστια παραμένει η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue, παρότι έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες (38,5% και 30,5%). Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει την εφαρμογή του φοβερού και τρομερού μνημονιου και τρώει όλο το φτύσιμο, ενώ η ΝΔ επέλεξε την "ψευδοαντιμνημονιακή" ρητόρική που χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτών, τότε το 8% μοιάζει ταφόπλακα προς κάθε σκέψη της Ρηγιλλης (ακομα έτσι τη λένε) για να πιέσει για εκλογές στην παρούσα φάση. Φαίνεται ότι  ο λαϊκισμός , η στροφή προς τα δεξιά και η κομματικές καθαρότητες δεν έχουν και πολύ πέραση στον βασανισμένο ελληνικό λαό και ήδη φαίνεται καθαρά η στροφή του Αντώνη Σαμαρά προς την κεντροδεξιά.

Μεγάλη άνοδος του ποσοστού του ΚΚΕ, αλλά σύμφωνα με τον Μαυρή της Public Issue αυτό ίσως να οφείλεται μερικώς και στην ποσοστιαία μεταβολή της αποχής, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πιό πιστοί στο κόμμα τους με ελάχιστη ροπή προς την αποχή.

Το ΛΑΟΣ δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή στον δύσκολο δρόμο που έχει επιλέξει να υποστηρίξει το μνημόνιο και κύριο μέλημα του πέρα από τον αντιπολιτευτικο του ρόλο, θα πρέπει να είναι η συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας ή οποία τίθεται εν αμφιβόλω μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ανακατατάξεων του πολιτικού συστήματος μας.

Από την άλλη χαμηλές πτήσεις συνεχίζουν τα δύο νέα κόμματα της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε αυτές τις πρώτες δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετέχουν κανονικά ως επιλογή στα ερωτηματολόγια. Η μεν Δημοκρατική Αριστερά αρθρώνει αρκετές φορές θαρρετά τον πολιτικό της λόγο, κόντρα σε αρκετά "αριστερίστικα" taboo, αλλά τις περισσότερες φορές ο τόνος και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στις ανακοινώσεις είναι βγάλμενες από έκθεση λυκείου. Η δε Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη σχηματίζει σιγά σιγά μια "μορφή" στον κόσμο ως προσωποκεντρικό κόμμα μιας και έχει αργήσει να προωθήσει στον δημόσιο διάλογο νέα άτομα και νέους πολιτικούς και αυτό το πρόβλημα το έχει και ο κ Κουβέλης.  Και εδώ που τα λέμε, μόνη της η κ Μπακογιάννη περιτριγυρισμένη επικοινωνιακά από άλλους ήδη γνωστούς πολιτικούς δεν αποτελεί ότι πιό ελκυστικότερο πολιτικά αυτή τη στιγμή, όσο και να τα λέει πολύ διαφορετικά από τους άλλους και έξω από τα δόντια. Για να το πούμε πιό απλά: "το Παλιό προσθέτοντας το Νέο, μπορεί να ισχυριστεί ότι φέρνει το ΝΕΟ. Το Παλιό όμως από μόνο του δεν μπορεί να πείσει ότι θα γίνει ΝΕΟ". Εάν πραγματικά θέλουν να παίξουν κάποιο ρόλο αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί, θα πρέπει να παρουσιάζουν άμεσα νέους πολιτικούς και να μην μείνουν στα λόγια. Το να συζητιέται ποιοί θα αποχωρήσουν από τη ΝΔ και να βγαίνουν ονόματα όπως του κ Ορφανού, της Ελσας Παπαδημητρίου και άλλων παλιών στελεχών της ΝΔ, πάλι δεν είναι ότι καλύτερο για τη Δημοκρατική Συμμαχία. Η άμεση αναγκή αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι καμία άλλη από την παρουσίαση στον κόσμο νέων στελεχών. Αν τους κρύβουν και κάνουν οικονομία δυνάμεων για να μην καούν οι "άπειροι υποψήφιοι πολιτευτές" τους  στην αφιλόξενη ζούγκλα των ελληνικών ΜΜΕ, τότε κάνουν λάθος στην τακτική τους μιας και αυτό είναι μια αναχρονιστικη΄τακτική που παραπέμπει στο παλιό κομματικό συστημα. Αν  όμως δεν είναι ακόμα έτοιμοι και στελεχωμένοι τότε έχουν κάποια δικαιόλογία με το μέρος τους, αλλά πάλι αυτό είναι πρόβλημα τους που πρέπει να λυθεί άμεσα, μιας και οι εκλογές δεν θα αργήσουν πάνω από 8 μήνες
read more

Αυτή είναι η φωτογραφία της Γερμανίδας των Πυρήνων της Φωτιάς


...έγραψε το antiitroktiko
Οι αριθμοι κλήσης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει κάτι είναι 170, 1014 και 1964 και οι πληροφορίες εξασφαλίζονται με ανωνυμία.
Το όνομα της 27χρονης είναι Marie Meyer Fee. Με μητέρα μέλος γερμανικών τρομοκρατικής-εξτρεμιστικών οργανωσεων RAF / Baader-Meinhof, η Marie έμελε να είναι από τις περιπτώσεις που λέμε "Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά". Όσοι μας βρίζουν και απειλούν να μην ποστάρουμε πρόσωπα και ονόματα τους απαντάμε ότι θα κάνουμε Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ για να συμμετέχουμε στον διασυρμό αυτών των ατόμων και στη διασπορά πληροφοριών που μπορεί να γεννήσουν άλλες πληροφορίες από ανύποπτους ανθρώπους που πιθανό να έχουν έρθει σε επαφή με τα συγκεκριμένα άτομα, όλο το προηγούμενο διαστημα. Προβλήματα υπάρχουν στην χώρα και τη κοινωνία μας, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανένα τσουτσέκι και κανένα κερατά που γουστάρει αδρεναλίνη  να το παίζει ήρωας πάνω στο κεφάλι ενός ειρηνικού λαού όπως είμαστε εμείς οι Ελληνες.
Πολλοί δημοσιογράφοι στα "εκτελεστικά" δελτία των 8 άρχισαν να παρεμβαίνουν στην δράση της αντιτρομοκρατικής, αναρωτώμενοι αν η συλληψη της κοπέλας έγινε με βασικό στοιχείο την παλιότερη συλληψη της μάνας της  Barbara Meyer για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Μιλάμε για "ατσίδες" δημοσιογράφους που με την κατινιά που τους δέρνει δεν μπορούν να σκεφτούν ότι θα υπάρχουν προφανώς καποια πολύ σημαντικά στοιχεία για να προβούν σε αυτή την κίνηση. Και πραγματι, τις τελευταίες ώρες διέρρευσε ότι η Γερμανίδα είχε τις προηγούμενες μέρες τετ-α-τετ με τους τέσσερις συλληφθέντες και υπάρχουν αποδείξεις ότι είχαν συχνές επαφές καθημερινά και ιδιαίτερα με δύο από αυτούς. Μάλιστα ο ίδιος ο συνηγορος της ομολόγησε ότι χθές "ηπιαν ένα ποτό μαζί" αν και ισχυρίζεται ότι ήταν απλοί γνωστοί.
Πέρα από αυτό όμως, η αντιτρομοκρατική προφανώς και πρέπει να προβαίνει σε ενεργειες που μερικές φορές δεν είναι και τόσο καλά στοιχειοθετημένες ή αποτελούν βεβιασμένες κινήσεις, εάν -όπως στη συγκεκριμένη περιπτωση- υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι επίκειται κάποια τρομοκρατική ενέργεια. Ας μην Τσιπρίζουμε καλύτερα σε θέματα τρομοκρατίας.

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη της Γερμανίδας αλλά και η φωτογραφία της εξεδώθει σήμερα τα ξημερώματα στις 01.00 έχει ως εξής:

Σε συνέχεια των ερευνών που διεξάγονται για την τρομοκρατία στη χώρα μας, συνελήφθη χθες (14.01.2011) το απόγευμα στην Αθήνα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), η Γερμανίδα υπήκοος MEYER FEE MARIE του WOLFGANG και της VARVARA , ετών 27 για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Δίνουμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία της και υπενθυμίζεται ότι στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. 
 
read more