Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Τα ελλειματα του δημοσίου εκτός ελέγχου παγκοσμίως. Εφιάλτες και σε ΗΠΑ-Ιαπωνία

...έγραψε το antiitroktiko
Όλες οι χώρες έχουν πατήσει φρένο στις δημόσιες δαπάνες και μέσω συννενοήσεων και μηχανισμών προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Οι χρόνιες στρεβλώσεις όμως που έκαναν πάρτι και αφέθηκαν ελεύθερα να αναπτυχθουν μέσα στο φιλελευθερο οικονομικό συστημα όλων των ανεπτυγμένων χωρών, δεν θα διορθωθούν εάν πρώτα δεν πληρώσουν κάποιοι το μαρμαρο πολύ ακριβά!

Ρίγη πανικου προκαλούν σε όλο τον κόσμο τα διογκούμενα δημόσια ελλειματα. Ακόμα και χώρες που έχουν πιό τακτοποιημένα τα του οίκου τους τρέμουν στο ενδεχόμενο να σκάσει στην παρούσα φάση έστω και μια από αυτές τις φουσκίτσες. Ολόκληρος ο φιλελευθερος δυτικος κόσμος έχει πάρει εδώ και ένα χρόνο το μήνυμα και προσπαθεί να βρει τρόπους θωράκισης από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας κάποιας από τις χώρες που ανοίκουν στον δυτικό κόσμο και ακόμα περισσότερο από το σκάσιμο χωρών που θεωρούνται κομβικής σημασίας για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Όλες οι χώρες έχουν πατήσει φρένο στις δημόσιες δαπάνες και μέσω συννενοήσεων και μηχανισμών προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να δουν πως πρέπει να κινηθούν για να έχουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες ...γιατί στην ουσία αυτός είναι ο σκοπός...να αγοραστεί χρόνος.... Γιατί οι χρόνιες στρεβλώσεις που αφέθηκαν ελεύθερα να αναπτυχθουν μέσα στο φιλελευθερο οικονομικό συστημα όλων των ανεπτυγμένων χωρών, δεν θα διορθωθούν εάν πρώτα δεν το πληρώσει κάποιος/κάποιοι πολύ ακριβά!
read more

Ευάγγελος Κρητικός: Εμφάνιση του Ευάγγελου Κρητικού στην πρωινή ζώνη τ...

Ευάγγελος Κρητικός: Εμφάνιση του Ευάγγελου Κρητικού στην πρωινή ζώνη τ...: "Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ο Ευάγγελος Κρητικός θα είναι προσκεκλημένος του Γιώργου Αυτιά στην πρωινή ζώνη του Alter (06.30 – 09.00), και θ..."
read more

Ας δούμε πως κερδίζεται ο πραγματικός σεβασμός προς την εκκλησία ... Σωστή η αντίδραση του Μητροπολίτη Πατρών σε αντίθεση με του Γόρτυνος Ιερεμία [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

...έγραψε το antiitroktiko
Έτσι πρέπει να αντιδρά η εκκλησία σε αμετροεπείς και φανατισμένους πολεμιους της. Μόνο έτσι δεν θα χάσει το παιχνίδι. Οταν βλέπεις ότι οι μισοί πολιτικοί δεν θελουν να παρουν όρκο θρησκευτικό, δεν έχει νόημα να τους πιέζεις ή να τους αναγκάζεις να πουνε ψέματα. Στην νέα εποχη που ξημερώνει για τη χώρα μας ας αφήσουμε τον καθένα  να δείξει αυτό που είναι και να πει τη δική του αλήθεια, ωστέ να ξέρουμε που βαδίζουμε.

Αυτή η αντιδραση είναι σύμφωνη με το πνεύμα που κηρύσει και η ίδια η Εκκλησία και η Χριστιανοσύνη. Μπράβο στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, που αντέδρασε επί της ουσίας δίνοντας επιχειρήματα υπέρ της παρουσίας εκπροσώπου της εκκλησίας σε ορκωμοσίες της πολιτειας. Το έθεσε πολύ σωστά ότι ως συνεργαζόμενοι για το κοινό καλό -Εκκλησία και πολιτεία- βρίσκεται εκεί και μαλιστα προχώρησε να πει ότι η εκκλησία τους αγαπάει όλους ακόμα και αυτούς που της φέρονται κατα αυτό τον τρόπο. Λίγα λόγια, δυνατά και λόγια που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ορθοτητα τους.

Βίντεο και πρωτη αναγνωση του θεματος από το  pentapostagma
read more

Οτι δεν έκανε η ελληνική δεξιά, το κάνει το ΠΑΣΟΚ! Εκτενεστατο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για το συρματινο τοίχος του Εβρου [ΒΙΝΤΕΟ]


Δείτε το πλήρεστερο μέχρι στιγμής ρεπορτάζ για το θέμα

Χρόνια τώρα η ΝΔ έχει κοιμηθεί πολιτικά. Θέματα όπως της μεταναστευσης όπου θα ανέμενε κάποιος ένα δεξιό κόμμα να αρθρώνει πιό αποφασιστικό λόγο και να κάνει πιό αποφασιστικές κινήσεις, πλέον τα ανοίγει το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα ανακοινώνοντας μετρα τα οποία δεν είχαν συζητηθεί ευρέως μέχρι σήμερα.

Η παραμονή της στη διακυβερνηση της χώρας γινόταν με όρους αυτοσκοπού, χειριζόμενη επικοινωνιακά όλα τα προβληματα της χώρας και μην κάνοντας τίποτα επί της ουσίας για να τα λύσει. Ερχεται λοιπόν το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ και έστω με τη κάλυψη του μνημονίου (στυλ "τραβάτε με και ας κλαίω, εμείς δεν θέλουμε να τα κανουμε αυτά το μνημόνιο μας αναγκαζει"), εστω και με αυτή τη δικαιολογία, γίνονται μεταρρυθμίσεις στην οικονομία (σε νομοθετικό ακόμα επίπεδο να δουμε και την εφαρμογή) και ανακοινώνεται τώρα και αυτό το τοίχος από σύρμα και θερμικές κάμερες στον Εβρο. Το μετρο αυτό δεν φιλοδοξεί να σταματήσει την λαθρομεταναστευση, αλλά είναι ενα βοηθητικό μετρο που θα "μικραίνει την ροή" ή θα την αποδυναμώσει, αφού θα χρειαζεται και περισσότερος χρόνος  για καθε προσπαθεια απόδρασης , αλλα και μεσω καμερων θα μπορεί να αποδεικνύεται η είσοδος λαθρομεταναστών από τα κοινά μας σύνορα με Τουρκία, οπότε θα αναγκάζεται αυτόματα η Τουρκία τηρεί τις διαδικασίες επανεισδοχής, που μεχρι τώρα αμφισβητεί στο 80% των περιπτώσεων! 

Η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελεσει νέα εστία έντασης για την Ελλάδα με Τουρκία, αλλά δυστυχώς πλεον δεν υπάρχει άλλη λύση, από παρόμοια μέτρα. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καλά θα κάνουν να ρίξουν τους τόνους γιατί στην παρούσα φάση που η Ελλάδα βουλιάζει, δεν μπορούμε να το παίζουμε τουρίστες ακτιβιστές.
read more