Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ,πληρώστε πρώτα αυτά που ….χρωστάτε, και μετά οι νέες εξαγγελίες !Επιστολή αναγνώστη του Xrisostomos blog, προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη,  Υπουργό  Περιφερειακής Ανάπτυξης.
      Κύριε Υπουργέ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρόσφατα εξαγγείλατε ότι ..θα χρηματοδοτηθούν οι  νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις, λειτουργίας μέχρι τριών ετών, με ευνοϊκούς όρους από ειδικό ταμείο της Ευρωπαϊκής ένωσης.  Πολύ καλά θα κάνετε !

Με τις σημερινές συνθήκες θα κλείνει η μία επιχείρηση μετά την άλλη. Κύρος λόγος είναι και η έλλειψη ρευστότητας.
       Οι τράπεζες, για ανεξήγητους λόγους απορρίπτον τις εννέα στις δέκα αιτήσεις δανειοδότησης επιχειρήσεων. Εσείς όμως.....


...πρόσφατα ζητήσατε ή έγινε, η κάλυψη προς τις τράπεζες, με τη μορφή εγγυήσεων, με ποσό 25 δις για να τις διευκολύνετε !
       Τα δύο κόμματα,  ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, πήραν  πρόσφατα 25 εκατομμύρια από τις τράπεζες για …τις ανάγκες τους. Ας τα δεχτούμε όλα αυτά !

Επί του συγκεκριμένου θέματος :
      Πριν από ένα και πλέον χρόνο, μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, Ενοικιαζόμενα δωμάτια ή μικρά ξενοδοχεία, και με παροτρύνσεις της κυβέρνησης μπήκαν ( που να μην έμπαιναν ! ) σε ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα  ‘’ digi-lodge  Ενίσχυση Τουριστικών καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων ’’
     Το πρόγραμμα προέβλεπε την κάλυψη της επένδυσης με 40 % συμμετοχή και 60 % επιχορήγηση.
     Η επένδυση  30 μέχρι 35 χιλιάδων ευρώ ( ανάλογα με την κατηγορία του καθένα) θα έπρεπε να υλοποιηθεί από την επιχειρηματία, εξ ολοκλήρου με μετρητά 9 έχουν γίνει εδώ και ένα χρόνο) και μετά να πάρει το 60% της επιδότησης από το κράτος.
      Αυτές οι επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο !  Διαθέσαμε τη ρευστότητα μας , η οποία μπορεί  και να είναι  τα κέρδη 2 ετών για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
      Περιμένουμε, Περιμένουμε, Περιμένουμε την επιχορήγηση , εδώ και ένα χρόνο. Είναι τελείως αναγκαία για να προετοιμαστούμε για τη νέα τουριστική περίοδο η οποία πλησιάζει.
      Σας ερωτώ κύριε Υπουργέ, Πότε θα πάρουμε τα χρήματα τα οποία μας χρωστάτε;
      Κινδυνεύουμε να μη ανοίξουμε τις μικρές μονάδες μας για τη νέα τουριστική περίοδο, λόγου έλλειψης ρευστότητας,  με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς και για άλλους.  Τι περιμένετε  κύριε υπουργέ, να διαλυθεί  και το μόνο που απέμεινε ο τουρισμός ;

      Κύριε  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , εσύ διακρίνεσαι  για την εντιμότητα και την ειλικρίνεια. Περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση.
Πότε θα πάρουμε τα χρήματα της επιχορήγησης τα οποία μας χρωστάτε ;

Το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ανήκει σε άλλους !

Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεση του κάθε αρμοδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου