Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Οτι δεν έκανε η ελληνική δεξιά, το κάνει το ΠΑΣΟΚ! Εκτενεστατο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για το συρματινο τοίχος του Εβρου [ΒΙΝΤΕΟ]


Δείτε το πλήρεστερο μέχρι στιγμής ρεπορτάζ για το θέμα

Χρόνια τώρα η ΝΔ έχει κοιμηθεί πολιτικά. Θέματα όπως της μεταναστευσης όπου θα ανέμενε κάποιος ένα δεξιό κόμμα να αρθρώνει πιό αποφασιστικό λόγο και να κάνει πιό αποφασιστικές κινήσεις, πλέον τα ανοίγει το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα ανακοινώνοντας μετρα τα οποία δεν είχαν συζητηθεί ευρέως μέχρι σήμερα.

Η παραμονή της στη διακυβερνηση της χώρας γινόταν με όρους αυτοσκοπού, χειριζόμενη επικοινωνιακά όλα τα προβληματα της χώρας και μην κάνοντας τίποτα επί της ουσίας για να τα λύσει. Ερχεται λοιπόν το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ και έστω με τη κάλυψη του μνημονίου (στυλ "τραβάτε με και ας κλαίω, εμείς δεν θέλουμε να τα κανουμε αυτά το μνημόνιο μας αναγκαζει"), εστω και με αυτή τη δικαιολογία, γίνονται μεταρρυθμίσεις στην οικονομία (σε νομοθετικό ακόμα επίπεδο να δουμε και την εφαρμογή) και ανακοινώνεται τώρα και αυτό το τοίχος από σύρμα και θερμικές κάμερες στον Εβρο. Το μετρο αυτό δεν φιλοδοξεί να σταματήσει την λαθρομεταναστευση, αλλά είναι ενα βοηθητικό μετρο που θα "μικραίνει την ροή" ή θα την αποδυναμώσει, αφού θα χρειαζεται και περισσότερος χρόνος  για καθε προσπαθεια απόδρασης , αλλα και μεσω καμερων θα μπορεί να αποδεικνύεται η είσοδος λαθρομεταναστών από τα κοινά μας σύνορα με Τουρκία, οπότε θα αναγκάζεται αυτόματα η Τουρκία τηρεί τις διαδικασίες επανεισδοχής, που μεχρι τώρα αμφισβητεί στο 80% των περιπτώσεων! 

Η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελεσει νέα εστία έντασης για την Ελλάδα με Τουρκία, αλλά δυστυχώς πλεον δεν υπάρχει άλλη λύση, από παρόμοια μέτρα. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καλά θα κάνουν να ρίξουν τους τόνους γιατί στην παρούσα φάση που η Ελλάδα βουλιάζει, δεν μπορούμε να το παίζουμε τουρίστες ακτιβιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου