Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-Π.Α.Ο.Κ. LIVESTREAM

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-Π.Α.Ο.Κ. LIVESTREAM
read more

Δημόσιοι υπάλληλοι εδειραν τον Κωστή Χατζηδάκη! Δείτε βίντεο και photos. Αλλοι είναι τα λαμόγια, άλλοι τρώνε ξύλο ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

...εγραψε το antiitroktiko
Μαμάνε και δέρνουνε οι καλοβολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι!  Αν μιλήσει κάποιος για το ξεβόλεμα τους την έχει βάψει! Ακούς κακόμοιρε ιδιωτικέ υπάλληλε; Δες τι σημαίνει πραγματικός ελληνικός συνδικαλισμος δημοσίου. 

Νόμιζε ο Κωστής Χατζηδάκης ότι μπορεί επειδή νιώθει (και κατα τη ταπεινή γνώμη μας είναι) καθαρός πολιτικός, ότι μπορεί να περάσει μέσα από τη διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων. Επρεπε να ξέρει όμως ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Και ιδίως όταν έχεις κοντά σου αδίστακτους δημοσίους υπαλλήλους, που χρόνια τώρα νταντεύονταν από όλη την Ελληνική κοινωνία, τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Είναι καλό όμως που αποθρασύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι προσπαθώντας να κρατήσουν τους καλούς μισθούς τους και τις 6 ώρες εργασίας, γιατί μόνο έτσι θα αρχίσουμε να στρεφόμαστε εναντίων τους και εμείς του ιδιωτικού τομέα.πηγή βίντεο και φωτογραφιών : newsbeast.gr
read more

Μπακογιάννη : Καναμε κομματικούς στρατούς και δεν θέλουμε να τους χαλάσουμε
...έγραψε το antiitroktiko
"Στο δημόσιο κάναμε έναν κομματικό στρατό και δεν θέλουμε να τον χαλάσουμε ... κανένας δεν μιλάει για τον ιδιωτικό τομέα, όλοι για τον δημόσιο! ... κανένας για τους χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλληλους των 700 ευρώ που απολύονται μέσα σε μία ώρα, όλοι για τη διασφάλιση των 1800 ευρώ στο δημόσιο και καμίας απόλυσης". 

Τι σημασία έχει αν μας πείτε πορωμένους, εμείς τη γνώμη μας θα την πούμε όπως οφείλουμε σαν bloggers και νομίζουμε ότι βασίζουμε τη γνώμη μας σε πραγματικά επιχειρήματα. Πολλοί χλευάζουν την Ντόρα Μπακογιάννη, ότι είναι μέρος του παλαιοκομματισμού και ίσως έχουν δίκιο εν μέρει. Παρόλα αυτά η φιλελευθερη πολιτικός αποδεικνύει κάθε μέρα που περνάει ότι είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που μπορεί και αρθρώνει ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο -μακριά από τον κομματικό της εαυτό. Μάλιστα είναι η μόνη που παραδέχεται ευθαρσώς ότι οι πολιτικοί έχουν την βασική ευθύνη για το κατάντημα της χώρας και το επαναλαμβάνει συνέχεια είτε μέσω συνεντεύξεων σε ΜΜΕ είτε και μεσα στη Βουλή όπως στο παρόν video, που είναι από τη χθεσινή ομιλία της στη βουλή και με ακροατήριο τους συναδέλφους της.

Είναι καλό να αρχίσουν πλέον και οι πολιτικοί να λένε την αλήθεια μεταξύ τους, μέσα στην Βουλή και να το λένε χωρίς περιστροφές : "Το σύστημα που φτιάξαμε ως Ελληνες -με βασικούς υπαίτιους τους πολιτικούς και βουλευτές- δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο" είπε πάνω-κάτω η Μπακογιάννη. 

Να μην πηγαίνουν πλέον στη Βουλή και να μιλάνε ο καθέ βουλευτής σαν να μην έφταιξε σε τίποτα, παρουσιαζόμενος ώς τιμητής. Είναι αναγκη να ακολουθήσουν αυτή τη λογική στο πολιτεύεσθαι και άλλοι ενεργοί πολιτικοί, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε άμεσα να είμαστε αποτελεσματικοί στην προσπάθεια που γίνεται και ούτε οι θυσίες και "το αίμα" που τρέχει στην Ελληνική κοινωνία θα μπορέσει να διασφαλίσει την ευτυχή κατάληξη της όλης κατάστασης.
read more

Θα τολμήσουν;;;

 Ο Κλεισθένης γράφει

Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).
Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.
Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.
Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.
Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.
Οι αστυνομικοί δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με απεργούς και διαδηλωτές.

Ίσως να έχω παραλείψει κάποιες αλλά η ουσία των πληροφοριών αν αληθεύουν δεν αλλάζει.
Δεν ανήκω στους συνομωσιολόγους ούτε μ’ αρέσουν τα σενάρια απλά θα μεταφέρω κάποιους φόβους μου που εύχομαι να μη πραγματοποιηθούν.

Οι πολιτικάντηδες των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο χρησιμοποιούν συχνά την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού. Όταν πρόκειται για απεργιακές κινητοποιήσεις με την αμέριστη φυσικά συμπαράσταση των ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα αντιπαράθεσης ομάδων του πληθυσμού που διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις της απεργίας και συχνά παρακολουθούμε εντάσεις, μικροσυμπλοκές και αψιμαχίες ανάμεσα σε απεργούς και διαμαρτυρόμενους πολίτες. Φυσικά οι αντιδράσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών είναι κατά κανόνα υποκινούμενες απ’ το εκάστοτε κόμμα που κυβερνά. Τα ΜΜΕ μεγαλοποιούν τα γεγονότα κάνοντας «αβάντα» στο κυβερνόν κάθε φορά κόμμα. Το κλίμα εκτονώνεται μετά από μερικά σπρωξίματα και φραστικές επιθέσεις. Όλα αυτά έχουν μικρή επίπτωση και η προσπάθεια είναι να αποδυναμώνεται κάθε φορά η απεργιακή κινητοποίηση.

Ο φόβος που με παγώνει στην κυριολεξία είναι μήπως το σύστημα εξουσίας, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να παραμείνει, επιδιώξει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων διαδηλωτών ή απεργών με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες. Φαίνεται ανατριχιαστικό σαν ενδεχόμενο και δύσκολα θα το χωρέσει ανθρώπινος νους, σήμερα όμως με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας τίποτε δεν αποκλείεται. Ήδη μερικοί λαθρομετανάστες κάνουν απεργία πείνας γιατί κάποιο «μπουμπούκι» δεν τους πλήρωσε για τη δουλειά που έκαναν. Η υπόθεση φαίνεται απλή, είναι όμως; Αν συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την ανεργία των αλλοδαπών που θα αυξηθεί σε μεγάλα νούμερα και μερικές κινήσεις θερμοκέφαλων για την «αυτοάμυνά» τους το πρόβλημα διογκώνεται. Οι αλλοδαποί αν αισθανθούν ότι κινδυνεύουν, θα οργανωθούν σε ομάδες και οι συγκρούσεις με τους θερμοκέφαλους δεν μπορούν να αποκλειστούν. Η κυβέρνηση αν δεν κινηθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, για την αποφυγή τέτοιων εξελίξεων θα είναι υπόλογη γιατί τέτοιες συγκρούσεις πιθανό να έχουν θύματα, τι θα γίνει τότε; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Οι Έλληνες σε λίγο θα βρεθούν σε τραγική οικονομική κατάσταση, τι θα γίνει με τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών; Μπορεί η Ελληνική οικονομία να ταΐσει τόσο μεγάλο αριθμό αλλοδαπών; Τι θα γίνει; Κανείς δεν ασχολείται και δεν απαντά σ’ αυτά τα καυτά ερωτήματα.

Άλλο ένα ενδεχόμενο που με τρομάζει και με θυμώνει σαν Έλληνα πολίτη είναι το ενδεχόμενο να δράσουν κατασταλτικά δυνάμεις είτε του ΝΑΤΟ ή της λεγόμενης Ευρωαστυνομίας κατά απεργών ή διαδηλωτών. Αυτό θα επισφραγίσει το ότι η Ελλάδα πράγματι βρίσκεται υπό κατοχή. Φυσικά δεν είναι λιγότερο ανατριχιαστικό να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτή τη δουλειά Έλληνες στρατευμένοι . Κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει κάποιους που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ , «χούντα».
Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, η διάλυση του κράτους πρόνοιας και ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλουν Τρόικα και κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να περάσουν χωρίς την αντίδραση, ήπια ή βίαιη, την Ελλήνων πολιτών. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν μπορούν να καταργηθούν από μια δημοκρατική κυβέρνηση εκτός αν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταλύσει το σύνταγμα και την Ελληνικά δημοκρατία. Έλεος.

read more