Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία στη Στυλίδα για εφορία και κλιμάκιο πυροσβεστικής


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στις 18:00΄μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Στυλίδας με πρωτοβουλία του νεοεκλεγέντα δημάρχου Στυλίδας κ. Απόστολου Γκλέτσου.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έντονη φημολογία τον τελευταίο καιρό για κατάργηση υπηρεσιών της περιοχής (ΔΟΥ, Πυροσβεστικό κλιμάκιο).
Κατά την συζήτηση εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο θα κοινοποιηθεί σε όλους τους φορείς.
Συστάθηκε δε και επιτροπή αγώνα,τα μέλη της οποίας θα αποφασίζουν για τις περαιτέρω ενέργειες.

http://www.gkordis.com

http://ktikio.blogspot.com
read more

Ανεργία, η πιο σκληρή καταπίεση.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο «υπερπρωθυπουργός» της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι είναι γιατρός και σαν τέτοιος είναι απαραίτητος έστω και αν οι αποφάσεις του πονάνε. Μήπως αυτή η δήλωση μας παραπέμπει στον άλλο σωτήρα που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια; Εκείνος μίλησε για χειρουργική κλίνη και τα επακόλουθα είναι σε όλους γνωστά.
Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους. Στο μήνυμά του μου έγραφε ότι είναι άνω των 55 ετών και άνεργος για πάνω από δύο χρόνια. Το ύφος, η γραφή και η απελπισία του με αναγκάζουν να γράψω μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνεργος όχι από επιλογή (τεμπέλης) αλλά από απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνόντων.
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης όντας στην ανεργία νοιώθει σκουπίδι, άχρηστος και καταπιέζεται απ’ τους οικείους του, τον περίγυρό του και την αδυναμία να έχει ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωση.
Στα ερωτήματα ειδικά των δικών του ανθρώπων σχετικά με το τι θα κάνουμε, τι θα γίνει με το στεγαστικό δάνειο, τι θα τρώμε, πως θα ζήσουμε δεν έχει απαντήσεις με επακόλουθα κατάθλιψη, συνεχή εκνευρισμό, βίαιες αντιδράσεις, γκρίνια και σκέψεις , σκέψεις πολλές για αντίδραση, αντίδραση με οργή, με θυμό που μπορεί να εξελιχθεί σε μίσος, μίσος κατά του καθεστώτος, μίσος κατά του γείτονα που έχει δουλειά, μίσος κατά της κοινωνίας με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις. Η αποδοχή και ηρωοποίηση της κάθε φύσης βίας σφηνώνονται στο μυαλό του και πιθανό είναι η συμμετοχή του σε συγκεντρώσεις να μην είναι ειρηνική αλλά επιθετική και βίαιη. Όταν μια λαϊκή κινητοποίηση γίνει όχλος που διακατέχεται από οργή και μίσος τα αποτελέσματα δεν είναι αντιμετωπίσιμα ούτε απ’ τις οργανωμένες δυνάμεις της αστυνομίας. Ο όχλος δεν έχει συνείδηση ούτε αυτοσυγκράτηση και μια σπίθα μπορεί να φέρει πυρκαγιά. Οι κυβερνόντες έχουν τεράστια ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες των εκδηλώσεων των πολιτών που θα κινηθούν με την λογική του όχλου και τυχόν θύματα θα γκρεμίσουν το πολιτικό σύστημα χωρίς να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ομαλής μετάβασης σε κάποιο άλλο.
Ο κακοπληρωμένος εργαζόμενος στην προσπάθειά του να διεκδικήσει καλύτερο μισθό διαδηλώνει με ήπιο τρόπο και σπάνια παρεκτρέπεται εκτός φυσικά των «γνωστών αγνώστων», ο άνεργος όμως που υφίσταται μεγάλη καταπίεση και νοιώθει εγκλωβισμένος χωρίς διέξοδο σε απελπιστική οικονομική κατάσταση δεν συγκρατιέται, γι’ αυτόν είναι όλα και όλοι υπεύθυνοι και οι αντιδράσεις του είναι πολύ πιο βίαιες και ανεξέλεγκτες. Το οικονομικοπολιτικό σύστημα πρέπει να λάβει υπ’ όψη του σοβαρά αυτά τα ενδεχόμενα και να στηρίξει οικονομικά τους μακροχρόνια άνεργους και να αφήσει κατά μέρος τα πολιτικάντικα «δεν υπάρχουν λεφτά» γιατί αυτές οι λογικές βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνίας και της δημοκρατίας, το πρόσφατο παρελθόν και της Ελλάδας και άλλων χωρών μας πείθει ότι οι αντιδράσεις των λαών δεν τιθασεύονται και σήμερα ο «σωτήρας» που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την παρούσα τραγική κατάσταση για να διαιωνίσει την καταστροφική πορεία της χώρας ούτε υπάρχει αλλά και ούτε θα τον ακολουθήσει κανείς. Η λογική ότι οι εξουσίες και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν και οδηγούν τις εξελίξεις δεν στέκει τουλάχιστον σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρω μόνο μία, την πτώση του Σάχη της Περσίας όταν όλοι πίστευαν ότι η εξουσία του δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο. Το καθεστώς του Σάχη έπεσε σαν χάρτινος πύργος και στη θέση του μέχρι σήμερα υπάρχει το θεοκρατικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Χομεϊνί.
Το δεδομένο ότι όπου πήγε το ΔΝΤ υπήρξαν ανατροπές κυβερνήσεων και διαλύσεις κομμάτων δεν πρέπει να αφήσει τους εξουσιαστές αδιάφορους, η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική διάλυση είναι απότοκα των πολιτικών που επιβάλει το ΔΝΤ.
Το ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού προσωπικού, αλλαγή προσανατολισμού και ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων δεν σημαίνει αναγκαία βίαιες ανατροπές και ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις με αμφισβητούμενες εξελίξεις αλλά αρχικά τιμωρία των ενόχων για το κατάντημα της χώρας, κατασχέσεις των κλεμμένων, δίκαιη κατανομή των βαρών και στήριξη των αδυνάτων έτσι ώστε και οι αλλαγές να γίνουν με νηφαλιότητα και να τύχουν της εμπιστοσύνης των πολιτών με ενεργή τους συμμετοχή. Αν αναλάβουν δράση οι μακροχρόνια άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι οι αλλαγές θα είναι βίαιες και οι συνέπειες ανυπολόγιστες. Η επιδίωξη κάποιων να επικρατήσει χάος για να μπορέσουν να επικρατήσουν με αντιδημοκρατικές μεθόδους πρέπει να
μας προβληματίζει σοβαρά, τα παθήματα κάποτε πρέπει να γίνονται μαθήματα. read more

Συγκλονιστικά πράγματα είπε ο Σαμαράς στον Στρος Καν! ... παπαγαλάκια Ρηγίλλης said

Τον ξεφτύλισε, τον έκανε ράκος! Μπράβο Αντωνάρα! Μας έβγαλες ασπροπρόσωπους! Του τα πες έξω από τα δόντια! Επιτέλους κάποιος Ελληνας πολιτικός έπρεπε να του τα πει ένα χεράκι.  'Αξιος! Πληροφορίες αναφέρουν ότι και πάλι ο Σαμαράς απέφυγε να αποκαλύψει το μυστικό φίλτρο για μηδενισμό του ελλείματος σε 18 μήνες, ενώ ο Στρος Καν τον πίεζε επιμόνως! 
Ο Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός της Νέας Νέας Δημοκρατίας Δόγμα21 (κωδική ονομασία ΝΝΔΔ21), συναντήθηκε χθες με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Dominique Strauss Kahn. Ο Σαμαράς ήταν πάρα πολύ αιχμηρός, δεν χάρισε ούτε ένα κάστανο και έλεγε τις αληθειες ωμές σαν steak tartare. Οι διαρροές από διάφορα έγκυρα και ανεξάρτητα blogs αναφέρουν πως ο Ντομινίκ Στρος Καν στο τέλος της συζήτησης έβαλε τα κλάματα, παραδέχτηκε αναμεσα στα αναφιλητά ότι ο Αντώνης είχε δίκιο σε όλα,  και έφυγε από το δωμάτιο της συνάντησης έχοντας εντυπωσιαστεί από τον σπάνιο δυναμισμό του Ελληνα πολιτικού (που κοιμίζει και χαπακωμένο με 10 ecstasy) και έχοντας πλέον μια άλλη άποψη για τους Ελληνες ... τους πραγματικούς όπως ο Αντώνης.

Μιλάμε ότι ο Αντωνάκης αποδεικνύει κάθε μέρα και στιγμή την πυγμή και την αποτελεσματικότητα του! Αφού ξέσκισε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην συνέχεια έβαλε πλήρη τάξη στο εσωτερικό της ΝΔ και κανένας δεν τολμάει να πει κιχ, τώρα πλέον αποδυκνύεται πραγματικός ηγέτης για το έθνος μιας και αυτός και μόνο αυτός του τα είπε και απ'την καλή και απ'την ανάποδη αυτού του Στρος Καν. Είναι ζήτημα χρόνου να κερδίσει ακόμα και την εμπιστοσύνη αυτών που στέκονται κριτικά απέναντι του. Ένα-ένα τα κλέινει τα θέματα, δύο-δυό έρχονται οι νίκες για τον ίδιο και το κόμμα του!

read more

Ηθελα να ξερα μωρέ ... KΑ κενό αποστολή στο 54100

...έγραψε το antiitroktiko
Κάθε πρωί ο Αυτιάς από τα χαρακώματα που του προσφέρει το Alter δίνει πραγματική μάχη και θα πρέπει σε κάποια φάση να τον τιμήσουμε εθνικά για αυτό. Σήμερα περιέλαβε -ποιόν άραγε;- τον Στρος Καν

Αυτιάς: "Ηθελα να ξέρα μωρέ, αφού όλοι τους λέμε ότι είναι λάθος (της κυβερνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ), ΟΛΟΙ, λάθος. Δεν χρειάζεται -Μάγδα ακους?- να πας ούτε Πανεπιστήμιο, ούτε πρωτοετής φοιτητης στο Οικονομικό να είσαι...". Η Μάγδα κουνησε το κεφάλι γεμάτη κατανόηση για τον έξαλο προϊστάμενο της τσοντάρωντας και το απαραίτητο "έτσι...έτσι" του γλύφτη, ενώ ο Γιώργος συνέχισε ακαθεκτος ... "Λάθος συνταγή σε μια χώρα ... εμάς η ψυχή μας δεν ξέρω που θα είναι τον καιρό εκείνο, αλλά τουλαχιστον θα το έχουμε πει ... θα είναι σε αγαλίαση", ενώ στο τέλος έκλεισε με ένα αισιόδοξο χαμόγελο ποντικομαμής και έναν ταιριαστό επίλογο "Κάππα-Αλφα κενό ονοματεπώνυμο αποστολή στο 54100 στείλτε το μήνυμα σας 1,5 ευρώ το μήνυμα"
read more

Ο Στάθης Ψαλτης χθες στο Αλ Τσαντίρι [ΒΙΝΤΕΟ]

Ψιλομάπα το καρπούζι χθες ο Στάθης Ψάλτης στον Λαζόπουλο και στο Al Tsantiri. Εντάξει για να πουμε την αλήθεια, το κείμεινο ήταν πολύ μάπα...ξέρετε τώρα δελφινάριο, επιθεώρηση δεκαετίας 80, βρισίδι στον βρόντο, επαναλήψεις, βαρεμάρα. Ήταν όμως σε κάποιες φάσεις που ο ιδιαίτερος αυτός λαϊκός  κωμικός έδειξε ότι έχει "το κάτι" που του εξασφαλίζει την δική του γωνίτσα σε αυτό που θα λέγαμε ελληνική κωμική σκηνή. Εντάξει θα μας πείτε τη γρια έκανε ο Σταθης που την κανει εδώ και 30 χρόνια στην επιθεώρηση...παρόλα αυτά είναι καλός!

Παντώς θα συστήναμε στον Λάκη Λαζόπουλο, να προσέχει λίγο τα κείμενα που βγάζει στην εκπομπή του, γιατί το έχει παραξηλώσει πλέον. Είναι χαζά και βαρετά στην πλειονότητα τους. Το ξέρουμε ότι βιάζονται και πιέζονται εκεί στο Αλ Τσαντίρ να βγάλουν την εκπομπή κάθε Τρίτη, αλλά όταν πας να τιμήσεις κάποιους ηθοποιούς (μια κατα βάση πολύ καλή και αξιέπαινη κίνηση), τους ακυρώνεις δίνοντας τους αθλια κείμενα ή αν τους επιτρέπεις να λένε τα δικα τους και είναι αρλούμπες, παλι εσύ φταις, γιατί δική σου είναι η εκπομπή και είσαι και σεναριογράφος-θεατρικός συγγραφέας!
read more