Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Το χέρι

Το κύριο άρθρο μιας εφημερίδας την Ημέρα των Ευχαριστιών μιλούσε για μια δασκάλα,που ζήτησε από τα παιδιά της πρώτης δημοτικού να ζωγραφίσουν κάτι από το οποίο θα αντλούσαν ευχαρίστηση.Σκεφτόταν πόσο λίγα πράγματα είχαν αυτά τα παιδιά από τις φτωχές συνοικίες που να τους δίνουν χαρά.'Ηξερε πάντως ότι,τα περισσότερα από αυτά,θα έφτιαχναν εικόνες με γαλοπούλες ή τραπέζια με φαγητό.Η δασκάλα ένιωσε έκπληξη με μια εικόνα που της παρέδωσε ο Ντάγλας.Ήταν ένα παιδικά ζωγραφισμένο χέρι.
Αλλά ποιου ήταν αυτό το χέρι;Η τάξη παραξενεύτηκε με την αφηρημένη εικόνα.
-Νομίζω πως πρέπει να είναι το χέρι του Θεού που μας φέρνει φαγητό,είπε ένα παιδάκι.
-Το χέρι ενός ιδιοκτήτη φάρμας επειδή αυτός εκτρέφει γαλοπούλες,είπε ένα άλλο.
Τελικά,ενώ όλοι προσπαθούσαν να βρουν τη λύση,η δασκάλα έσκυψε και ρώτησε το παιδί ποιου ήταν το χέρι.
-Είναι το ..
δικό σας κυρία...μουρμούρισε εκείνο.
Θυμήθηκε πως πολλές φορές,στα διαλείμματα,είχε πιάσει τον Ντάγκλας,ένα καχεκτικό,παραμελημένο παιδάκι,από το χέρι.Αυτό το έκανε πολλές φορές με διάφορα παιδάκια.Αλλά ήταν κάτι τόσο σημαντικό για τον Ντάγκλας.Ίσως αυτή έπρεπε να είναι η Μέρα των Ευχαριστιών για όλους,ημέρα ευχαριστιών όχι για υλικά πράγματα που μας δίνονται,αλλά για την ευκαιρία που μας παρέχεται να δώσουμε,με οποιοδήποτε τρόπο,στους άλλους κάτι,έστω μικρό.
Chicken Soup For The Soul

 http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/blog-post_9591.html#ixzz11EZvZB2Z
read more

Το φασιστικό γονίδιο
Αν και δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι οι ιδεολογικές αντιλήψεις εγγράφονται στο DNA  των φορέων τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος  φαίνεται ότι πιστεύει πως τα  «πολιτικά γονίδια» κληροδοτούνται: («δήλωση του Πάγκαλου στο mega:«κι εμείς διορίζαμε αλλά η Νέα Δημοκρατία έχει τη φαυλότητα στο DNA της».

Θα …τολμήσουμε να διαφωνήσουμε με τον «κολοσσό» της σύγχρονης πολιτικής σκέψης, γιατί θεωρούμε ότι αυτή η άποψη εκτός από αντιεπιστημονική είναι βαθιά αντιδραστική. Θα συμφωνεί κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  φανταζόμαστε ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τις πράξεις του δικτάτορα  και μέγιστου μιζαδόρου της ελληνικής προπολεμικής πολιτικής σκηνής παππού  του.

read more

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πραγματικά παραμυθένια μέρη!


 By Fr Antunes


Δείτε τις φωτογραφίες! 
COLMAR, FRANCE

read more

Χένρυ Κίσινγκερ: 16 χρόνια μετά...βγαίνει σωστός
Το 1997, στο περιοδικο Νέμεσις δημοσιεύτηκε μια υποτιθέμενη δήλωση που ο Κίσινγκερ έκανε το 1994 σε μια συνάντηση υψηλά ισταμένων σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον. Η πηγή της ήταν άρθρο της Turkish Daily News. Η διαβόητη δήλωση ήταν:"Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την.. νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας."

Το απόσπασμα αυτό παρότι δημοσιεύτηκε και στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στην Αυριανή, αμφισβητήθηκε. Ο Γιάννης Μαρίνος του Οικονομικού Ταχυδρόμου επικοινώνησε με τον Κίσσινγκερ, ο οποίος έστειλε επιστολή διάψευσης (Αλίμονο τι άλλο μπορούσε να κάμει λέμε εμείς;) στο περιοδικό καθώς και στην Turkish Daily News. Η διάψευση δημοσιεύθηκε στα Πολιτικά Θέματα
read more

Κινέζος rapper..


"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Απορίες...Για να γελάσουμε και λίγοΠώς λέγεται η μελισσούλα που δεν κάνει μέλι;
- Σούλα!

.........................


- Τί παθαίνουν οι νάνοι όταν βρέχει;
- Το μαθαίνουν τελευταίοι!
.......................
- Τι βρήκαν ένας τράγος και ένα ελάφι στον πάτο ενός πηγαδιού;
- Τραγελαφικό θάνατο!

.......................
Τι βρίσκεται πιο πάνω από τον Πήτερ Πάν;
- Ο Πήτερ παραπάν.

read more