Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι γυναίκες τους θέλουν χαλαρούς και οι άνδρες με καμπύλες

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Αμπερτάι της Μ. Βρετανίας, το μυστικό συστατικό στο παιχνίδι του έρωτα, δεν....
read more

Αύξηση 759% στις πωλήσεις της Dacia στην Ελλάδα

Πέρυσι τέτοια εποχή, πολλοί Έλληνες είχαν… τρελαθεί και έψαχναν απεγνωσμένα να αγοράσουν ό,τι πιο ακριβό υπήρχε στην αγορά αυτοκινήτου και με όσο το δυνατόν περισσότερα κυβικά. Αιτία ήταν η απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει στο 50% το Ε.Τ.Τ. (ειδικό τέλος ταξινόμησης) που έριξε αρκετά τις τιμές και κυρίως των πολυτελών αυτοκινήτων.
Φυσικό επακόλουθο, λοιπόν, για κάποιον που ήθελε να αλλάξει το παλιό του αυτοκίνητο και είχε μαζέψει κάποια χρήματα για να αγοράσει ένα καινούργιο, να αποκτήσει αυτό που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσε.

Διαβάστε περισσότερα...Greek Renault News
http://ktikio.blogspot.com
read more

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία

Καλές οι διαφημίσεις στα λεωφορεία, αλλά είναι να μην πέσετε πάνω στην περίπτωση…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
read more

Δεν θα υπάρχουν πια ακρωτηριασμένοι άνθρωποι!

Ελπίδες ότι μια μέρα δεν θα υπάρχουν ακρωτηριασμένοι άνθρωποι, καθώς το σώμα θα «αναγεννά» τα κομμένα άκρα, δίνει ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η...
read more

1.113 «φτωχοί» με πισίνες και κότερα!!!

Οι έρευνες αποκάλυψαν: 1.113 ιδιοκτήτες πισίνων και στις Κυκλάδες που τις έκρυβαν για να αποφύγουν «πόθεν έσχες» και τεκμήρια. 14 σκάφη (τα οποία δεσμεύτηκαν) στη μαρίνα Αλίμου.
Μπλόκο στη...
read more

Η τεχνολογία και οι άνθρωποι.Γράφει η Ιδεοπηγή.   

Θα παραθέσω κάποιες παραδοχές χωρίς να φοβάμαι τους τυχόν χαρακτηρισμούς δεξιός, κεντρώος, αριστερός ή ακραίος που θα μου προσάψουν όσοι φίλοι διαβάσουν το κείμενο.
Παραδοχή πρώτη. Η εργασία δεν είναι εμπόρευμα.

Παραδοχή δεύτερη. Η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας καλυτέρευσε την ζωή των ανθρώπων αλλά στο εργασιακό πεδίο δεν προσέφερε σχεδόν καμία καλυτέρευση.

Παραδοχή Τρίτη. Ένα κράτος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ανθρώπινους όρους διαβίωσης στους πολίτες του είναι «Μπανανία».

Για την πρώτη παραδοχή πολλοί θα πουν ότι είναι θέση των αριστερών. Απαντώ είναι θέση κάθε δημοκρατικού πολίτη ανεξάρτητα που ανήκει.

Για τη δεύτερη παραδοχή διευκρινίζω ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας μείωσε τις θέσεις εργασίας που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις αλλά δεν μείωσε πχ το χρόνο εργασίας των εργαζομένων αν και υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
Ξέρω θα πείτε ότι και αυτή είναι αριστερή θέση. Απαντώ η μείωση των θέσεων εργασίας που προέρχεται απ’ την τεχνολογία δεν είναι θεμιτό και δίκαιο να αυξήσει τους άνεργους αλλά μειώνοντας τις ώρες εργασίας να προσφέρει δουλειά σε όλους.
Ένα κράτος που δεν μπορεί να δώσει δουλειά στους πολίτες του είναι αποτυχημένο.

Η Τρίτη παραδοχή δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση.

Έχω γράψει πολλά κείμενα που καταδικάζουν την νεοφιλελεύθερη στροφή των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η μάστιγα του αιώνα.
Απόδειξη η σημερινή κρίση που είναι αποτέλεσμα της επικράτησής του σε σχεδόν όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

Τα πρώτα μηνύματα που έστρωσαν το χαλί για την επικράτηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα ακουστήκαν από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου όταν γινόταν δεκτό το ιδεολόγημα «καλύτερα όλοι να δουλεύουμε λιγότερο και να αμειβόμαστε λιγότερο παρά να υπάρχουν άνεργοι».
Αυτό το ιδεολόγημα έφερε τα μπλοκάκια, τις συμβάσεις έργου, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα stage.
Όλοι σήμερα γνωρίζουμε τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής.

Το κράτος δεν πρέπει να επιδιώκει τη διάχυση της ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους αλλά την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους.
Η διάχυση της ανεργίας διαλύει τον κοινωνικό ιστό και φέρνει κοινωνικές εκρήξεις με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Χειρότερο δε είναι η αύξηση της ανεργίας η οποία δυναμιτίζει τα θεμέλια της κοινωνίας και καταστρέφει τους πολίτες και τις οικογένειές τους.

Σήμερα δυστυχώς το Ελληνικό κράτος μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει «Μπανανία» ή και χειρότερα υποδουλωμένο στο ΔΝΤ και την ΕΕ (δηλαδή στο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο).
Αν δεν εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους δηλαδή δεν γίνει ανάπτυξη της παραγωγής τότε δεν πρόκειται να βγούμε απ’ την κρίση όσο κι’ αν σφίξουμε το ζωνάρι.
Αν δεν έχουμε πλεόνασμα δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεωθούμε με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Εκτός αν δοθούν άλλες λύσεις σχετικά με το χρέος αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει γιατί οι Έλληνες πρέπει να καλυτερέψουν το επίπεδο διαβίωσής τους πλησιάζοντας τον μέσο όρο των άλλων προηγμένων κρατών. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

read more

Το κόλπο του ξυλουργόυ

sexy
Ήταν ένα ζευγάρι παντρεμένο και λέει η γυναίκα στον άνδρα:
- Αντρα μου, δεν...
read more

Θρίαμβος του Αρη 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης κατόχου του Κυπέλλου UEFA !!!


...έγραψε το antiitroktiko
Δείτε το video του γκόλ του Χαβίτο!

Απίστευτη νίκη του Αρη που γράφει ιστορία με συνεχόμενες νίκες επί φημισμένων Ευρωπαϊκών ομαδων. Έβαλε έτσι ένα πρωτο λιθαράκι για πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων, αν και ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα γιατί φέτος δεν θα παιχτουν μόνο 4 αγώνες, αλλα μέσα-εξω επί τρεις ομάδες. ο Αρης έπαιξε πάρα πολύ γερά και καλά απέναντι στους Ισπανους και με γκολ του Χαβίτο στο 59' την κατάλληλη δηλαδή στιγμή, έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του και πάει πλέον για τα καλύτερα. Να θυμίσουμε ότι ο Αρης στα πλαισια των Ευρωπαϊκων υποχρεωσεων του είναι αήτητος στο Χαριλάου 41 ολόκληρα χρόνια
read more

2 αδελφούλες ξανθιές

 


 Είναι 2 αδελφούλες ξανθιές, παίρνει η μια τηλέφωνο την...
read more

Έκανε 55 παιδιά με 55 γυναίκες για να παίρνει τα επιδόματα πολυτέκνων!

Τελικά η εξαπάτηση του δημοσίου δεν αποτελεί μονάχα ελληνικό φαινόμενο. Απόδειξη η κομπίνα που έστησε ένα Γάλλος αφρικανικής καταγωγής δηλώνοντας την....
read more

Η καυτή φωτογράφιση της Heidi Montag στο Playboy!!!

Η Heidi Montag έγινε γνωστή γιατί είναι η μόνη ίσως κοπέλα που έχει κάνει 10 αισθητικές επεμβάσεις σε μία μόνο μέρα. Διόρθωσε τα....
read more

Την κουνάν την αχλαδιά!


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Σκωτία, με τους πρώην παίκτες της Σέλτικ, Ντάρεν Ο'Ντι και Κρις Κίλεν, να ...
read more

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ; ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ. ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ; ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ.

Τελικά πρέπει να μαδήσουμε τη… μαργαρίτα για να δούμε αν οι τέως Πρωθυπουργοί της χώρας κ.κ. Σημίτης και Καραμανλής θα κληθούν να καταθέσουν για τη Siemens και το Βατοπέδιο αντίστοιχα. 

Βέβαια, δεν θα πρέπει να αναρωτιόμαστε αν θα κληθούν ή δεν θα κληθούν. Η εντύπωση που μέχρι στιγμής δημιουργείται μας οδηγεί στο να ρωτήσουμε τη… μαργαρίτα: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ; ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ; 

read more

Τα 10 πιο ανατριχιαστικά μέρη του πλανήτη


Αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο σχετικά με τον ταξιδιωτικό σου προορισμό είναι να έχει καλές παραλίες, όλες τις ανέσεις στο ξενοδοχείο κι έναν αέρα κοσμοπολιτισμού. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν κρύβει κάποια περίεργη και ανατριχιαστική ιστορία; Κι όμως, o τρομοτουρισμός σκίζει. Γιατί να μην πας κι εσύ; Αρκεί να μην ξυπνήσεις τα πνεύματα...
Αρ.10 : Mary King's Close, Εδιμβούργο [Σκωτία]
Κρυμμένη κάτω από την μεσαιωνική Παλαιά Πόλη του Εδιμβούργου είναι μια σειρά από μυστικούς υπόγειους δρόμους με πολύ βρώμικο παρελθόν. To σοκάκι Mary King ήταν το μέρος όπου τα θύματα της πανούκλας απομονώνονταν και υπάρχουν ιστορίες ότι πολύς κόσμος πέθανε εκεί το 17ο αιώνα. Οι υπερφυσικές δραστηριότητες αφθονούν σε εκείνο το σημείο. Μπορεί, για παράδειγμα, να νιώσεις ένα απαλό τράβηγμα στα χέρια και τα πόδια σου από μία αόρατη δύναμη. Η αιτία πιστεύεται ότι είναι το φάντασμα της Annie, ενός μικρού κοριτσιού που εγκαταλείφτηκε από τους γονείς του το 1645.

Περισσότερα από 100 χρόνια αργότερα, σε μία κλασσική περίπτωση δημιουργίας παραμυθιών, ένα καινούριο κτίριο κατασκευάστηκε πάνω από το σοκάκι του Mary King, αφήνοντας τους δρόμους και τα φαντάσματα της πανούκλας να βολτάρουν ανέπαφα από κάτω. Το 2003, το σοκάκι άνοιξε για το κοινό, συνοδευόμενο από διάφορες υπερφυσικές ιστορίες για το τι συμβαίνει. Οι ξεναγοί μπορούν να σε οδηγήσουν στα δρομάκια αυτά που μοιάζουν με θησαυροφυλάκια. Επιπροσθέτως με το δωμάτιο της Annie υπάρχουν τυπικές ανακατασκευές παλιομοδίτικων τρόπων ζωής και θανάτων από πανούκλα. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να συνεχίζεις να περπατάς, ακόμα κι όταν νιώθεις ένα ξαφνικό ρίγος να σε διαπερνά.

Αρ. 09 : Αβαείο του Thelema, Σικελία [Ιταλία]

Ο Aleister Crowley είναι πιθανόν ο πιο κακόφημος "μάγος" του κόσμου, όπως και το σκεπασμένο πλέον από την βλάστηση πέτρινο σπίτι του, του οποίου οι διάδρομοι ήταν γεμάτοι από παγανιστικές τοιχογραφίες, και ήταν κάποτε η έδρα των σατανιστικών του οργίων. Ή έτσι, τουλάχιστον, αναφέρθηκε τη δεκαετία του 1920. Ο Crowley είναι γνωστός για τους διάσημους οπαδούς του, μεταξύ των οποίων τους Jimmy Page και Marilyn Manson, και το γεγονός ότι εμφανίζεται στο εξώφυλλο των Beatles, Stg. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Ίδρυσε το Αβαείο του Thelema -ονομάστηκε έτσι από μία ουτοπία, η οποία περιγράφεται στο Gargantua του Rabelai, το μότο του οποίου ήταν «Do as thou wilt» (αγγλική καθαρεύουσα, "κάνε αυτό που θέλεις"). Η παράκτια πόλη Cefalu στη Σικελία, όπου εγκαταστάθηκε, έγινε μία κοινότητα ελεύθερης αγάπης με μία σκοτεινή πλευρά: οι αρχάριοι αναγκάζονταν να περάσουν μία νύχτα στο «Δωμάτιο των Εφιαλτών», όπου, τίγκα στο χασίς και το όπιο κοίταζαν τις τοιχογραφίες της γης, του παραδείσου και της κόλασης.

Ο κινηματογραφιστής Kenneth Anger προχώρησε στη δημιουργία μιας ταινίας στο χώρο αυτό, το 1945, μόνο που το film χάθηκε μυστηριωδώς. Το Αβαείο τώρα είναι ένα σχεδόν ερείπιο, αλλά στο εσωτερικό του υπάρχουν μερικές αυθεντικές διαβολικές τοιχογραφίες που ο Crowley χρησιμοποιούσε με σκοπό να τρομάζει τους μαθητές τους. Όσοι επισκέπτονται τη Σικελία, μπορούν να περάσουν από το χώρο και να νιώσουν τις… δονήσεις.

Αρ. 08 : Κάστρο Bran [Ρουμανία]

Στην κορυφή ενός λόφου που προκαλεί ίλιγγο στέκει επιβλητικό ένα κάστρο, το οποίο μοιάζει να μη διαθέτει καθόλου οριζόντιες επιφάνειες: ατέλειωτες σκάλες και πύργοι είναι τα μόνα ορατά σημεία του. Εσωτερικά, υπόγειοι διάδρομοι ενώνουν δεκάδες δωμάτια μεταξύ τους, τα οποία περιέχουν περίτεχνες αντίκες και πανοπλίες. Αυτό που λείπει από το κάστρο του Δράκουλα, όπως ονομάζεται το κάστρο του Bran, είναι μια βραδιά με αστραπόβροντα για να ολοκληρώσουν το σκηνικό.

Ένα σύννεφο θρύλων και δεισιδαιμονιών, υψώνεται πάνω από τη ρουμανική πόλη Bran. Το κάστρο, λόγω της ταινίας Dracula, του Bram Stoker, συγκεντρώνει κάθε χρόνο 450.000 επισκέπτες. Το όνομα προέρχεται από έναν περιβόητο σαδιστή τύραννο, τον Vlad the Impaler, γνωστό ως Vlad Dracula, ο οποίος λέγεται ότι χρησιμοποιούσε το κάστρο σαν περιστασιακή βάση για τις επιχειρήσεις του. Ο Vlad απέκτησε το ψευδώνυμό του καρφώνοντας δεκάδες χιλιάδες εχθρούς σε πασσάλους. Μία εγχάραξη δείχνει τον ίδιο να γιορτάζει μόνος του σε ένα τραπέζι περικυκλωμένος από αληθινά θύματά του, τα οποία κρέμονταν από καρφιά. Ο ηγεμόνας Vlad, ο οποίος σταμάτησε την προέλαση των Τούρκων στην Κεντρική Ευρώπη μέσα από μια σειρά αιματηρών μαχών, λέγεται πως ήταν τόσο αιμοσταγης με τους ηττημένους, που οι ντόπιοι και οι εχθροί έπλεξαν διάφορους θρύλους γύρω από την προσωπικότητά του, με δημοφιλέστερη την κλασική ιστορία του κόμη Δράκουλα που πίνει αίμα.

Στις μέρες μας το κάστρο του Δράκουλα σώζεται ακόμα, αλλά είναι σχεδόν χαλάσματα - έτσι οι Ρουμάνοι για τουριστικούς λόγους επιδεικνύουν ένα άλλο κάστρο, πολύ πιο σύγχρονο και πιο κοντά σε αυτό που ο κάθε επισκέπτης περιμένει να δει. Πρόκειται για ένα αρκετά τουριστικό μέρος, αλλά έχε το νου σου γιατί στις 4μ.μ. οι επισκέπτες απομακρύνονται ώστε να είναι ασφαλείς (καλού κακού).

Αρ. 07 : Βάλτος Manchac, Λουισιάνα [ΗΠΑ]

Καθώς προσπαθείς να σπρώξεις τη βάρκα σου μέσα στο βάλτο, αρχαία κυπαρίσσια και βρύα σκεπάζουν κατά μήκος το νερό. Οι κραυγές που ακούς από μακριά μπορεί να είναι από τα rou ga rou, την Cajun έκδοση του Λυκανθρώπου. Ο βάλτος Manchac (δηλαδή ο «στοιχειωμένος βάλτος») κοντά στη Νέα Ορλεάνη, αποτελεί το όνειρο κάθε οπαδού του γοτθικού νότου. Μία φυλακισμένη μάγισσα βουντού λέγεται ότι έχει ρίξει κατάρα στους υγρούς αυτούς τόπους, στο γύρισμα του περασμένου αιώνα, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση τριών κωμοπόλεων από τυφώνα το 1915.

Διάφορα απομεινάρια συχνά αναδύονται στην επιφάνεια σε αυτό τον απείραχτο βιότοπο των πουλιών, που έχει εγκαταλειφθεί για περισσότερα από 100 χρόνια. Τοπικό πρακτορείο κάνει περιηγήσεις στο βάλτο αλλά έχε το νου σου. Άτομα που έχουν διανυκτερεύσει σε αυτό τον τόπο μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η φύση μόνο ευγενική δε μπορεί να είναι και οι αλιγάτορες με τα κόκκινα μάτια μπορούν πραγματικά να σε τρομάξουν καθώς η βάρκα ταράζει την ηρεμία τους.

Αρ.06 : Νησί του Πάσχα [Χιλή]

Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα σχετικά με τα εννέα μέτρων κεφάλια τα οποία είναι διασκορπισμένα στο Νησί του Πάσχα, είναι ότι δεν έχουν το βλέμμα τους στραμμένο προς εσένα όταν πηγαίνεις. Τα διάσημα αγέλαστα moai αγάλματα κοιτάζουν ενδόμυχα προς τη θάλασσα, σαν να είναι ένοχα για κάποιο έγκλημα. Ίσως έχει να κάνει με την εξαφάνιση των ανθρώπων που τα έφτιαξαν. Το Νησί του Πάσχα εκτείνεται σε 63 μόλις τετραγωνικά μίλια και φιλοξενεί πολύ περισσότερο μυστήριο, από το μέγεθός του, από κάθε άλλο μέρος στον κόσμο.

Η φυλή Rapa Nui, που εξαφανίστηκε σχεδόν πριν από έναν αιώνα, δεν διέθετε καθόλου γραπτά αρχεία για το πώς μετακίνησαν τα τεράστια moai σε όλο το νησί και μερικές φορές σε απόσταση 14 μιλίων, από το ηφαιστειακό λατομείο, όπου λαξεύτηκαν. Σύμφωνα με το θρύλο οι Rapa Nui ήταν τόσο αφοσιωμένοι στα γλυπτά τους, που έφτασαν σε σημείο να θυσιάζουν τον πολιτισμό τους στο βωμό των μεγαλύτερων και καλύτερων και πιο τέλειων δειγμάτων. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται από τη Χιλή (με πτήση που διαρκεί 5,5 ώρες).

Αρ. 05 : Λιμνοθάλασσα Truk [Μικρονησία]


Ένα πλοίο κομμένο σχολαστικά στη μέση, προσφέρει μία διαφορετική οπτική γωνία της ζωής και του θανάτου στις βαθιές θάλασσες. Τα πάντα έχουν αποκτήσει κρούστα από όστρακα, από τις καμπίνες και τους λέβητες μέχρι τα κατεστραμμένα άρματα και αεροπλάνα που βρίσκονται στο κατάστρωμα. Πολλά μέρη του ιαπωνικού στόλου WWII βρίσκονται απλωμένα στη ρηχή λιμνοθάλασσα Truk σε μία ηφαιστειακή κοιλάδα της Μικρονησίας, που αποτελεί κομμάτι των Νησιών Caroline, 3.200 μίλια νοτιοδυτικά της Hawaii.

Πλέον, το σημείο, που αποτελεί τον παράδεισο των δυτών
(ασχολήθηκε με αυτό και ο Jacques Cousteau σε ένα ντοκιμαντέρ του 1971), ήταν το μέρος όπου οι σύμμαχοι βύθισαν περισσότερα από 60 πολεμικά πλοία και αεροσκάφη το 1944, με τα περισσότερα να βυθίζονται παγιδεύοντας το πλήρωμά τους εντός. Κολυμπώντας ανάμεσα από τα ναυάγια, μπορεί κανείς να εντοπίσει μάσκες αερίου, γιαπωνέζικες κούπες και τα παράξενα «ανθρώπινα απομεινάρια». Τα πλοία διαβρώνονται γρήγορα και πολλά έχουν γίνει κανονικοί κοραλλιογενείς ύφαλοι, αλλά ακόμα κι ό,τι έχει απομείνει μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις τις καταστροφές ενός πολέμου. Ορισμένες τουριστικές εταιρείες προσφέρουν εκδρομές για έμπειρους δύτες.

Αρ. 04 : Μουσείο Mutter, Φιλαδέλφεια [ΗΠΑ]

Από ένα κομματιασμένο ανθρώπινο κεφάλι μέσα σε ένα βάζο, αλά Damien Hirst, σε μία μακάβρια συλλογή από διατηρημένα ανθρώπινα μέλη κι ένα πρόπλασμα γύψου των σιαμαίων διδύμων Chang και Eng (όπως επίσης και τα ενωμένα συκώτια τους), το μουσείο Mutter στη Φιλαδέλφεια είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς, ειδικά αν βρίσκεις την ταινία Dead Rangers παράδοξα καλή. Τμήμα του College of Physicians of Philadelphia, της παλαιότερης ιατρικής σχολής στη Βόρεια Αμερική, συνδυάζει εκθέματα από παθολογικά ευρήματα, χειρουργικά εργαλεία και αξιοπερίεργα ανατομικά αντικείμενα. Άλλα εκθεσιακά αντικείμενα περιλαμβάνουν τον ψηλότερο σκελετό της Βόρειας Αμερικής και μία συλλογή από 2000 αντικείμενα που έχουν αφαιρεθεί από τους λαιμούς ανθρώπων, το καθένα με τη δική του ιστορία παραπλεύρως.

Υπάρχει μία σχεδόν χιουμοριστική αντιδιαστολή μεταξύ της αποστολής του μουσείου -«να προωθήσει τα κίνητρα της υγείας και να υποστηρίξει τα ιδανικά και την κληρονομιά της ιατρικής»- και των σοκαριστικών εκθεμάτων. Ψηλά στη λίστα με τα πιο αηδιαστικά αντικείμενα είναι τα ζωγραφισμένα εκθέματα, κατασκευασμένα από πεπιεσμένο χαρτί, τα οποία δείχνουν τα αποτελέσματα της γάγγραινας, αλλά και κέρινα ομοιώματα με διαφόρων ειδών κακώσεις στα μάτια. Ο αέρας μόλις βγεις έξω από το μουσείο, θα σου φανεί απίστευτα αναζωογονητικός, ακόμα κι αν έχει καύσωνα.

Αρ. 03 : Bhangarh [Ινδία]

Το Bhangarah ανήκει στη διοικητική περιφέρεια του Rajasthan, βόρεια του Jaipur, στην Ινδία, και είναι μία πόλη με "περίεργη" ιστορία. Χτίστηκε στο 1630 για να εγκαταλειφθεί αιφνιδίως δέκα χρόνια αργότερα, για λόγους που ακόμα παραμένουν ασαφείς. Ο θρύλος λέει ότι μετά από μία σειρά γεγονότων τα οποία συνέδεαν μία πριγκίπισσα και ένα βάζο αιθέριων ελαίων, συνέβη μία σφαγή και η πόλη δεν κατοικήθηκε ποτέ ξανά.

Στη σημερινή εποχή χιλιάδες είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται τον περίεργο αυτό τόπο
, αλλά κανείς δε μπορεί να διανυκτερεύσει. Αυτό ίσως έχει να κάνει με την υποτιθέμενη κατάρα την οποία έδωσε ένας ζηλιάρης μάγος. Ακόμα και το τοπικό αρχαιολογικό γραφείο βρίσκεται μισό μίλι μακριά (καλύτερα ασφαλείς, παρά συγχωρεμένοι). Αλλά τα μεγαλοπρεπή χαλάσματα -μεταξύ των οποίων και το Παλάτι των Πορνών- υποδηλώνουν ότι η Bhangarh ήταν κάτι σαν τα Γόμορρα σε ακόμα πιο υπερβολικό βαθμό. Ίσως αυτή η παράδοση -και όχι οι ιστορίες για φαντάσματα- είναι ο λόγος ύπαρξης μιας πινακίδας στην είσοδο της πόλης η οποία αναφέρει «Η παραμονή μετά τη δύση του ηλίου απαγορεύεται αυστηρώς.»

Αρ. 02 : Winchester House, Καλιφόρνια [ΗΠΑ]

Το μυστήριο σπίτι του Winchester είναι ένα κολοσσιαίο οικοδόμημα το οποίο είναι χτισμένο στα θεμέλια μιας προκατάληψης. Λέγεται ότι η Sarah Winchester, κληρονόμος εταιρείας όπλων, δέχτηκε τις συμβουλές ενός προφήτη, ο οποίος της είπε ότι τα φαντάσματα αυτών που είχαν σκοτωθεί από όπλα Winchester θα τη στοίχειωναν αν δεν μετακόμιζε από το Connecticut στη Δύση και δεν έφτιαχνε ένα σπίτι του οποίου η κατασκευή δε θα τελείωνε ποτέ όσο εκείνη θα ζούσε. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1884 στο San Jose της Καλιφόρνια και συνεχίστηκε ασταμάτητα για 38 χρόνια, μέχρι το θάνατο της Sarah.

Τώρα το σπίτι των 160 δωματίων είναι στοιχειωμένο από την οργή της
και γεμάτο με παράξενες "λεπτομέρειες": σκαλιά που οδηγούν κατευθείαν στο ταβάνι, πόρτες που οδηγούν σε τοίχους, άφθονα μοτίβα αραχνών και πολύφωτα, κρεμάστρες και σκαλιά, κανονισμένα να υπάρχουν επί 13. Αναφορές, για πόρτες που χτυπούν, βήματα που ακούγονται τη νύχτα, φώτα που μετακινούνται και χερούλια πόρτας που γυρίζουν μόνα τους, έχουν γίνει πάρα πολλές από τότε που το σπίτι άνοιξε για το κοινό. Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται να πιστεύεις σε φαντάσματα για να τρομάξεις από το μέγεθος και την ¨μυστηριώδη" πολυπλοκότητα του κτιρίου...

Αρ. 01 : Chernobyl [Ουκρανία]

Περπάτησε στην εγκαταλελειμμένη πόλη του Pripyat στην Ουκρανία και θα ανακαλύψεις έναν τεραστίων διαστάσεων τόπο εγκλήματος που εγκαταλείφτηκε βιαστικά: Ένα νηπιαγωγείο γεμάτο με παιδικά παπούτσια, διαμερίσματα με την πρωινή εφημερίδα, ημερομηνίας 28 Απριλίου 1986, ανοιγμένη πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, την ώρα του πρωινού.... όλα βρίσκονται ακόμα εκεί που τα άφησαν. Δύο μέρες νωρίτερα, ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Chernobyl, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση μερικών λεπτών, διαλύθηκε, αλλά οι αρχές χρειάστηκαν 48 ώρες για να ειδοποιήσουν τους ντόπιους να απομακρυνθούν από την περιοχή με τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο. Ολόκληρη η περιοχή μεταβλήθηκε σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

Τώρα που τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι ασφαλή για έκθεση μικρής διάρκειας, ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Chernobyl έχει γίνει τουριστικό θέαμα από τότε που άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες το 2002. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας είναι στο κέντρο μιας ακτίνας 20 μιλίων «Απαγορευμένης Ζώνης», όπου από εκεί και πέρα η περιοχή αναπτύσσεται και πάλι με δάση και κατοικείται από λύκους και αρκούδες. Ο αντιδραστήρας #4 είναι το επίκεντρο αυτής της θλιβερής παράστασης, ο οποίος έχει επικαλυφθεί σε τσιμέντο, το οποίο δημιουργεί μία σαρκοφάγο ύψους 60 μέτρων.

Ένας οργανισμός τουρισμού με την ονομασία Welcome to Ukraine, προσφέρει ημερήσια ταξίδια από το Κίεβο με λεωφορείο (θα πρέπει να κλείσεις θέση δύο εβδομάδες νωρίτερα): θα επισκεφτείς το δάσος και θα επιθεωρήσεις το εξωτερικό μέρος του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένης μιας παρατήρησης του αντιδραστήρα από ψηλό σημείο, πριν περπατήσεις στο Pripyat, το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1970 και γιορτάστηκε σε επίσημη προπαγάνδα της Ε.Σ.Σ.Δ., σαν «η νεότερη πόλη του κόσμου». Και μπορεί να πέθανε νέα, αλλά απέτυχε να αφήσει ένα όμορφο πτώμα...

Γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook και ενημερωθείτε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!read more

Οι πωλήσεις ΙΧ στην Ευρώπη

Πτώση 3,5% καταγράφουν οι ταξινομήσεις στην ΕΕ το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου.
Η πτωτική τάση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίστηκε και τον Αύγουστο. Στα 25 από τα 27 κράτη μέλη (καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για Μάλτα και Κύπρο) ταξινομήθηκαν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού 701.710 ΙΧ, 12,9% λιγότερα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009.
Η συνεχιζόμενη πτώση αποδίδεται στο γεγονός ότι στις μεγάλες αγορές δεν ισχύουν πλέον κρατικά κίνητρα για την απόσυρση παλαιών οχημάτων. Τον Αύγουστο οι πωλήσεις υποχώρησαν στη Γερμανία κατά 27%, στην Ισπανία κατά 23,8%, στην Ιταλία κατά 19,3%, στη Μ. Βρετανία κατά 17,5% και στη Γαλλία κατά 7,9%.

Διαβάστε περισσότερα...Greek Renault News
http://ktikio.blogspot.com
read more

Σέξι κορίτσια ...πλένουν την οθόνη σας

Να και ένας σοβαρός λόγος για να αφήνετε σκονισμένη την οθόνη σας! Δείτε το βίντεο..
read more

η ταινία της Εβδομάδας

Η πράκτορας της CIA Evelyn Salt θα βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ ότι η ίδια είναι ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του αμερικανού προέδρου. Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας , θα ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει τον σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές
Η Συνέχεια εδώ
read more

Η hot αθλητικογράφος και σύντροφος του Iker Casillas, Sara Carbonero στη Θεσσαλονίκη!!

Αναστάτωση στους αθλητικογράφους της συμπρωτεύουσας έχει προκαλέσει η πανέμορφη Sara Carbonero η οποία βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση της Ατλεντικο Μαδρίτης με τον Αρη σήμερα στο Κλ. Βικελίδης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ianjerry
read more

Διαμαρτυρία των φιλόζωων έξω από τη Βουλή στις 4 Οκτώβρη

Στις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 11:00 το πρωί οι φιλόζωοι δίνουν ένα σημαντικό ραντεβού. Έξω από τη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία ενάντια στις δηλητηριάσεις και τις κακοποιήσεις αδέσποτων και οικόσιτων ζώων, που δυστυχώς συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
read more

Το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι είναι γεγονός!

Το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook που δημιούργησε το K.E.A.N. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) είναι γεγονός. Το Planetbook απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας τη γνώση με τη ψυχαγωγία.

Το παιχνίδι θα διατεθεί δωρεάν, στις ομάδες...
read more

Θαύματα στον Μαραθώνα!

Ο περιηγητής και ιστορικός Παυσανίας επισκέφτηκε την «ποικίλη στοά των Αθηνών» η οποία ονομαζόταν έτσι λόγω της ποικιλίας των τοιχογραφιών που διέθετε. Στην τελευταία αναπαράσταση απεικονίζονταν όλοι εκείνοι που είχαν πολεμήσει στην μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. (δηλ 700 χρόνια νωρίτερα).

Στην αναπαράσταση αυτή οι φημισμένοι ζωγράφοι Πάναινος και Μίκων φρόντισαν να ξεχωρίζει ο Πολέμαρχος Καλλίμαχος, ο Στρατηγός Μιλτιάδης και ακόμα ένας ήρωας για τον οποίον δεν είχαν στοιχεία, τον οποίον ονόμασαν Εχετλαίο. Με το περίεργο όνομα αυτό λοιπόν τίμησαν οι Αθηναίοι τον άγνωστο ήρωα ο οποίος...
read more

Νέοι μικροεπεξεργαστές για «έξυπνες» τηλεοράσεις και αυτοκίνητα

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία παραγωγής ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, η αμερικανική Intel, παρουσίασε μια νέα γκάμα χαμηλού κόστους μικρο-επεξεργαστών Atom για "έξυπνες" τηλεοράσεις και αυτοκίνητα διασυνδεμένα στο Ίντερνετ. Παράλληλα, αποκάλυψε ένα νέο "τσιπάκι" του τύπου "δύο σε ένα" (chipset), με το οποίο φιλοδοξεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά υπολογιστών.
read more

Ανασχεδιασμός του Twitter, που κερδίζει πολλές χιλιάδες νέους χρήστες κάθε μέρα

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που ισχυρίζεται ότι κάθε μέρα προστίθενται στο δυναμικό της 370.000 νέοι χρήστες από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε ευρύ ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της, προκειμένου να εμπλουτιστεί και να γίνει πιο φιλική στους άνω των 150 εκατ. χρήστες της διεθνώς. Η ολοένα πιο δημοφιλής υπηρεσία microblogging, όπου οι χρήστες μπορούν να στείλουν μικρού μήκους μηνύματα μέχρι 140 χαρακτήρες, θέλει να παρέχει πλέον περισσότερες πληροφορίες στα μέλη της και, στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει ενσωματωμένα βίντεο του YouTube, εικόνες και άλλο...
read more

Η Lego απέτυχε να κατοχυρώσει ως σήμα της το «τουβλάκι»

H κατασκευάστρια εταιρεία των Lego δεν μπορεί να κατοχυρώσει ως σήμα το «πλαστικό τουβλάκι» της μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο επικύρωσε προηγούμενη πρωτόδικη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2008.
read more

Το κολύμπι σε πισίνες με χλώριο αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, σύμφωνα με ισπανική έρευνα υπό ελληνική καθοδήγηση

Η κολύμβηση σε πισίνες που περιέχουν χλώριο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα που καθοδηγήθηκε από έλληνα επιστήμονα.

Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών στην Περιβαλλοντική Επιδημιολογία (CREAL) της Βαρκελώνης και του...
read more

81χρονη έτρεχε με 164 κυνηγώντας τον... εραστή της!

H πιο ηλικιωμένη "γκαζοφονιάς" της Αυστραλίας έχασε σήμερα το δίπλωμα οδήγησης για 12 μήνες. Πρόκειται για την Τζούντιθ Σλέϊντ, 81 ετών, η οποία συνελήφθη για παράβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς έτρεχε με 164 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν, η 81χρονη έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και δεν άκουγε τις σειρήνες του περιπολικού, που την κυνηγούσε επί τέσσερα χιλιόμετρα μέχρι να καταφέρει να την κάνει να σταματήσει.
read more

Και δεύτερο μάνατζερ στο ποδόσφαιρο εντόπισε το ΣΔΟΕ

Και δεύτερο μάνατζερ στο χώρο του ποδοσφαίρου που απέκρυβε φορολογητέα ύλη έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Γ. Καπελέρης στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, σήμερα ο κ. Καπελέρης ανέφερε πως εμπλέκονται με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει πολλά άτομα και γίνεται έρευνα για τη συμμετοχή διαιτητών:
read more

Δάσκαλος Δημοτικού με φαντασία...

Ένας ιάπωνας δάσκαλος Δημοτικού βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν ζήτησε από τους μαθητές του να υπολογίσουν πόσες μέρες χρειάζονται για να δολοφονηθούν 18 παιδιά δολοφονώντας τρία την ημέρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Το υπουργείο Παιδείας στη νομαρχία Αϊτσί απλώς επέπληξε τον 45χρονο δασκάλο στην πόλη Οκαζάκι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.Ο δάσκαλος σχολίασε ότι η ερώτηση αυτή ήταν μία ερώτηση μαθηματικών και δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί.
read more

To FIFA 2011 έρχεται στο MOTORSHOW LIVE! 2010!

To FIFA 2011 έρχεται στο MOTORSHOW LIVE! 2010. Η EA GAMES θα λανσάρει τη πλέον ανανεωμένη έκδοση του καλύτερου game ποδοσφαίρου που κυκλοφορεί. Δοκίμασε πρώτος τις ικανότητες σου στη Full Version του παιχνιδιού στις ειδικά διαμορφωμένες...

Διάβασε περισσότερα στο autocarnet  via
http://ktikio.blogspot.com
read more

Lopez: Και τώρα νίκες

Η Renault είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην κορυφή.
Η Renault μετά από τα άσχημα προηγούμενα χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σύμφωνα με τον συνιδιοκτήτη της, Gerard Lopez, έχει έρθει ο καιρός να πάρουν την πρώτη τους νίκη επί νέας διοίκησης. Τα προβλήματα φαίνεται να έχουν λυθεί, όπως επίσης και τα οικονομικά για την γαλλο-βελγική ομάδα και ο στόχος για το 2011 είναι η διεκδίκηση του τίτλου.

Διαβάστε περισσότερα...Greek Renault News
http://ktikio.blogspot.com
read more

Body-talk! Η γλωσσα του σωματος που δεν γνωριζουμε!

Πόσες είναι άραγε οι φορές που ευχόμαστε να μπορούσαμε να μπούμε ''μες στο κεφάλι τους'', να εκμαιεύσουμε κάθε τους σκέψη και να τους αφήσουμε άναυδους αφού, γνωρίζοντας την επόμενη ερώτηση, θα έχουμε προετοιμάσει την καλύτερη απάντηση; Πόσο είχαμε ζηλέψει τον Mel Gibson στο ''Αυτό που θέλουν οι γυναίκες'', ο οποίος -αν και κυνικός- άκουγε την εσωτερική φωνή κάθε γυναίκας που βρισκόταν στο δρόμο του, γεγονός που την ακινητοποιούσε και την μάγευε ταυτοχρόνως.
Και όμως, ακόμα και αν η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει ακόμα τόσο πολύ, μας ''χρυσώνει το χάπι'' μέσα από την γνωστή και μη εξαιρετέα γλώσσα του σώματος.Η συνεχεια εδω...

read more

Το Παιδι με τα 3 χέρια που και τα 3 λειτουργούσαν ( video )


Ο Liu Junjie,

είναι ένα αγόρι, το οποίο όταν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2006, στην Σανγκάη της Κίνας, εξέπληξε τους γιατρούς, καθώς είχε τρία…χέρια! Ένα δεξί και δύο αριστερά.
Ο Δρ. Τσεν που επέβλεπε το παιδί, δήλωσε πως όσο κι αν έψαξε δεν μπόρεσε να βρει άλλη ανάλογη περίπτωση τέτοιας γενετικής ανωμαλίας, καθώς το ...

...τρίτο χέρι ήταν μεν ασθενέστερο του κανονικού, μπορούσε όμως να υπολειτουργεί. Δύο παρόμοια περιστατικά λέγεται πως έχουν διαπιστωθεί στο Χιούστον των ΗΠΑ.
Το παιδί γεννήθηκε επίσης με ένα νεφρό κι αυτό το πρόβλημα, ενδέχεται μελλοντικά να οδηγήσει σε κύρτωση της σπονδυλικής στήλης.
Οι γιατροί προβληματίστηκαν με την μικρή ηλικία του παιδιού, η οποία καθιστούσαν κάποιες εξετάσεις αρκετά δύσκολες.

Η επέμβαση αποχωρισμού του τρίτου χεριού, πραγματοποιήθηκε τελικά τον Ιούνιο του 2006, με επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο χειρουργός Bochang Chen, επικεφαλής του ορθοπεδικού τμήματος, δήλωσε πως είναι νωρίς να ειπωθεί με σιγουριά το αν και το πότε θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά το αριστερό χέρι του παιδιού.

Η λειτουργία και η θεραπεία έχει κοστίσει πάνω από 20.000 γουάν (2.470 δολάρια ΗΠΑ), μέχρι τώρα, αλλά το νοσοκομείο δεν το χρεώνονται οι γονείς, οι οποίοι είναι φτωχοί αγρότες από την επαρχία Anhui.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως το Ιατρικό Παιδιατρικό Κέντρο της Σανγκάης, ειδικεύεται στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους γενετικών ανωμαλιών και ειδικότερα στην διαδικασία διαχωρισμού «περιττών» μελών, αλλά και στον διαχωρισμό σιαμαίων.
Το βιντεο δειτε το εδω!
http://taendiaferonta.blogspot.com/
read more

NISSAN USA: Δείτε το καταπληκτικό promo video για το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας!

Πολύ εμπνευσμένο video με πρωταγωνιστή μια πολική αρκούδα και φυσικα το νεότευκτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf. Τελικά οι διαφημιστικές εταιρείες των ΗΠΑ κάνουν πολύ καλή δουλειά! Παρακολουθήστε το παρακάτω:

Διάβασε την συνέχεια στο autocarnet
 via
http://ktikio.blogspot.com
read more

Τι αρέσει στη γυναίκα και πως διεγειρεται! Εσυ το ηξερες?

Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθει ένας άνδρας πώς θέλουν οι γυναίκες να διεγείρονται, είναι να...η συνεχεια εδω...

read more

Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει (και που εσύ δεν γνωρίζεις)

Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει (και που εσύ δεν γνωρίζεις)
Δες τα εδω... μπορει κ εσυ να μην το ξερεις... η ενημερωση ειναι εδω για εσας!


http://taendiaferonta.blogspot.com/
read more

Η ευτυχία περνά από το μπάνιο!

Το μπάνιο είναι της... μόδας από την αρχαιότητα και εντούτοις, για κάποιον λόγο, τα περισσότερα σύγχρονα μπάνια είναι στριμωγμένα στον μικρότερο δυνατό χώρο... η συνεχεια εδω...

http://taendiaferonta.blogspot.com/
read more

«Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».Γράφει η Ιδεοπηγή  

Παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες καταιγισμό καταγγελιών από τα ΜΜΕ, εφημερίδες και τελευταία από τα ιστολόγια.
Φυσικά και πρέπει να καταγγέλλονται οι παρανομίες, οι αδικίες, η κακοδιαχείριση, τα ρουσφέτια κτλ.
Ποιο όμως το όφελος και ποια η χρησιμότητα;
Θα παραθέσω μερικά απλοϊκά παραδείγματα.
Συζήτηση γονέων παρουσία των παιδιών. «Γυναίκα ο τάδε έκανε μια κομπίνα και κονόμησε, μπράβο του φέρθηκε έξυπνα όχι σαν μερικά κοροΐδα».
Συζήτηση μεταξύ φίλων σε καφενείο. «Έμαθες ο τάδε πολιτικός διόρισε πολλά άτιμα στο δημόσιο», «και λοιπόν και οι άλλοι δεν έκαναν το ίδιο»;
Άλλη συζήτηση. «Ρε Κώστα τι τρέχεις πίσω απ’ το βουλευτή και χάνεις την αξιοπρέπειά σου»; «Πέτρο θάρθει και εμένα η σειρά μου θα διοριστώ θα δεις».
Άλλη συζήτηση. «Καλά ρε μαλ…κα πήγες και πλήρωσες την κλήση; Γιατί δεν πήγες στο γραφείο του τάδε βουλευτή να στη σβήσει»ς
Οι παραπάνω καθημερινές συζητήσεις αποδυκνείουν ότι το σάπιο σύστημα έχει διαβρώσει σχεδόν όλους τους πολίτες και πολύ λίγοι δίνουν σημασία στις καταγγελίες. Οι περισσότεροι αδιαφορούν ελπίζοντας ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να βολευτούν.
Το σύστημα δεν φοβάται τις καταγγελίες και δεν γκρεμίζεται απ’ αυτές.
Έχει τρόπους να κουκουλώσει τα πράγματα και πολίτες που αδιαφορούν.
Τα «παπαγαλάκια» του παρουσιάζουν τα κακώς κείμενα με τέτοιο τρόπο που όλες οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό μιας και οι περισσότεροι δεν θέλουν να αντιδράσουν.
Εκείνο που σήμερα φοβάται το σύστημα είναι να αρχίσουν οι άνθρωποι να σκέφτονται. Η διακίνηση ιδεών, απόψεων και προτάσεων από σκεπτόμενους πολίτες είναι η ταφόπλακα του ανυπόληπτου συστήματος.
Αυτό προϋποθέτει παιδεία, συλλογικότητα, ισχυροποίηση των κοινωνικών δεσμών.
Η επίθεση κατά της παιδείας με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η αποϊδεολογοποίηση των κομμάτων, ο πόλεμος κατά της Ελληνικής γλώσσας, το πολυπολιτισμικό ιδεολόγημα και η υπέρμετρη προστατευτικότητα των αλλοδαπών είναι μερικά στηρίγματα του εξουσιαστικού συστήματος.
Η έλλειψη παιδείας κάνει τον πολίτη άβουλο όργανο μη δυνάμενο να σκεφτεί και να κρίνει.
Όταν τα κόμματα δημιουργούν θολό ιδεολογικό τοπίο αποπροσανατολίζουν τους πολίτες οι οποίοι συμπεριφέρνονται σαν πρόβατα.
Όταν ο άνθρωπος δεν γνωρίζει όσο πρέπει τη γλώσσα του είναι δύσκολο να διαβάσει, να εκφραστεί και να αντιληφθεί όπως πρέπει βαθύτερα τα γεγονότα.
Η πολυπολιτισμικότητα δημιουργεί ένα συνονθύλευμα ανθρώπων χωρίς κοινές επιδιώξεις και κοινούς στόχους.
Οι αλλοδαποί μειονεκτώντας γιατί συνήθως είναι παράνομοι άγονται και φέρονται κατ’ όπως θέλουν οι εξουσιαστές. Φυσικά δεν μπορούν να έχουν αντίληψη του τι γίνεται αφού καλά-καλά δεν ξέρουν την γλώσσα.
Αυτό που προτείνω τουλάχιστον στα ελεύθερα και ανεξάρτητα ιστολόγια είναι να διακινήσουν ιδέες, απόψεις και προτάσεις παρά να αναλώνονται σε καταγγελίες μιμούμενοι τους δημοσιογράφους. Όχι ότι κάτι τέτοιο είναι κατ’ ανάγκη κακό αλλά μπαίνοντας σ’ αυτό το «τρυπάκι» ίσως γίνονται μέρος του συστήματος. Το σύστημα αλληλοκαταγγέλλοντας τα μέρη από τα οποία συγκροτείται επιβιώνει.
Υπάρχουν πάμπολα κείμενα αξιόλογων Ελλήνων και ξένων που μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε στο διαδίκτυο.
Μπορεί κάλλιστα αυτός που έχει ιστολόγιο να γράψει τα δικά του κείμενα για ότι τον προβληματίζει ή για κάτι που θέλει να προτείνει.
Αυτή είναι η δύναμη του διαδικτύου, η ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ άγνωστων ανθρώπων.
Καλύτερα βέβαια θα είναι ο καθένας μας να δραστηριοποιείται στον χώρο του ανταλλάσοντας ιδέες και προτάσεις με τους γνωστούς του και να μη περιμένει την μασημένη τροφή που θα του σερβίρουν κάποιοι άλλοι.         read more

Βρες ταινίες ή σειρές με το google!

… ακόμη και με Ελληνικούς υπότιτλους. Ξέχνα τα forums, τα βαρετά «thanks» και hidden links και «άσε» το google να σου βρει ότι θες.
Βασικά είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιώ εγώ και λογικά μπορεί να την γνωρίζεις. Ωστόσο, μπορεί να είναι και μερικοί χρήστες που να μην την γνωρίζουν και να προσπαθούν με «thanks» και «donations» σε forums, κάτι που είναι και η μεγαλύτερη κοροϊδία... η συνεχεια εδω... ΔΕΣ ΠΩΣ!

http://taendiaferonta.blogspot.com/
read more

Το χειρότερo επάγγελμα στον κόσμο χωρίς αμφιβολία! Εσυ θα το εκανες???

Η δουλειά σε αυτές τις φωτογραφίες πρέπει να είναι μία από τις χειρότερες στον κόσμο.Κοιτάξτε τις εικόνες και απαντήστε με ειλικρίνεια: ακόμα μισείτε τη δουλειά σας;
Δειτε τις φωτο εδω και πειτε μας τη γνωμη σας!
http://taendiaferonta.blogspot.com/
read more

Βρέθηκε γάτα με την λέξη «Cat» στο τρίχωμά της!

Απίστευτο και όμως αληθινό βρέθηκε στην Αγγλία γάτα με την βούλα! Η Polly, είναι μία χαριτωμένη παιχνιδιάρα γατούλα δέκα εβδομάδων και για να μην ασχολείται με κουραστικές ερωτήσεις γραφεί καθαρά στο τρίχωμά της «Cat», για να ξέρουμε και με τι έχουμε να κάνουμε δηλαδή.

η συνεχεια εδω...
http://taendiaferonta.blogspot.com/
read more