Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Το γιαούρτι κατά της αμνησίας

Του Όθωνα Ιακωβίδη

- Τι γίνεται, ρε παιδιά ; Τι συμβαίνει ;
- Αυτοί που κρύβονται για να μη τους γιαουρτώσουμε, θα βγούν έξω, για να τους ψηφίσουμε ;
- Επανήλθε ο Σοσιαλισμός στο ΠΑΣΟΚ και δεν θα...
read more

ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

read more

Το καλύτερο ανέκδοτο...

: "Ήταν μια φορά ένας Έλληνας ένας Ιταλός κι ένας Γερμανός. Πηγαίνοντας λοιπόν σε μια παράξενη πόλη, κρατήθηκαν αιχμάλωτοι. Ο βασιλιάς της πόλης τους είπε ότι όποιος πει ένα ανέκδοτο και γελάσει όλος ο λαός του θα τον αφήσει ζωντανό, αλλιώς θα τον αποκεφαλίσει. Πάει ο Τούρκος λέει ένα ανέκδοτο, μα κανείς δε γέλασε και τον αποκεφάλισε. Το ίδιο και ο Ιταλός. Πάει ο Έλληνας, λέει ένα ανέκδοτο και"

http://ktikio.blogspot.comhttp://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_4335.html
read more

Οπαδοί του Ηρακλή επιτέθηκαν στον Βασίλη Μπορμπόκη, στα επίσημα του Καυτανζογλείου

"

Ατυχής αποδείχτηκε η έμπνευση του Βασίλη Μπορμπόκη να μεταβεί στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσει το φιλικό του Ηρακλή με τον Πανσερραϊκό. Ο σκάουτερ της ΑΕΚ δέχτηκε επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων, οι οποίοι τον ανάγκασαν τελικά να αποχωρήσει από το γήπεδο, υπό την απειλή σωματικής βίας!

Ο Μπορμπόκης μετέβη στο Καυτανζόγλειο, όπου πήρε θέση στα επίσημα, με σκοπό να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, τσεκάροντας παίκτες για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Μόλις όμως έγινε αντιληπτός από φίλους του Ηρακλή, τα πράγματα... αγρίεψαν! Ο Μπορμπόκης άλλωστε, εκτός από σκάουτερ και παλαίμαχος της ΑΕΚ, έχει φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΟΚ, για τον οποίο ποτέ δεν έκρυψε τα αισθήματα που τρέφει.


Αρχικά λοιπόν, τον πλησίασε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που του ζήτησαν επίμονα να αποχωρήσει, ενώ δεν τους πτόησε ούτε το γεγονός ότι τους υπογράμμισε πως βρέθηκε εκεί για δουλειά.

Οι οπαδοί του Ηρακλή τον έσπρωξαν, τον έριξαν κάτω ενώ λίγο έλειψε ακόμα και να τον χτυπήσουν, πριν ο τελευταίος αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει. Ολα αυτά υπό το... διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας.


Το εν λόγω περιστατικό έχει θορυβήσει τη διοίκηση της ΑΕΚ, που είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη τόσο με την διοίκηση του Ηρακλή, όσο και με τους υπεύθυνους ασφαλείας του Καυτανζογλείου, αλλά και με την αστυνομία, για το γεγονός ότι κανείς δεν έκανε κάτι να προστατέψει τον απεσταλμένο της.

"

http://ktikio.blogspot.comhttp://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=73111
read more

Το κάπνισμα μικραίνει το πέος


Πέρα από τις γνωστές συνέπειες που έχει το κάπνισμα στον οργανισμό μας, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της...
read more

Επέζησε από άμβλωση

read more

Μακάκας απέκτησε γατάκι

"
Στο νησί του Μπαλί στην Ινδονησία, υπήρξε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.Οικογένεια μακάκος πήραν το γατάκι, το οποίο τώρα ζει μαζί τους. . ."
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/09/blog-post_790.html
http://ktikio.blogspot.com
read more

Το κάπνισμα μικραίνει το πέος

"

Πέρα από τις γνωστές συνέπειες που έχει το κάπνισμα στον οργανισμό μας, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης κατέλειξαν στο συμπέρασμα ότι το κάπνισμα οδηγεί και σε σμίκρυνση του πέους. Πιο συγκεκριμένα...ύστερα από μελέτη σε 200 καπνιστές, τα αποτελέσματα έδειξαν μία σμίκρυνση ενός εκατοστού κατά μέσο όρο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι, επειδή οι αρτηρίες του πέους στενεύουν με το κάπνισμα, η πίεση του αίματος πέφτει και δεν μπορεί να επιτευχθεί η ανώτατη στύση.
"

http://ktikio.blogspot.comhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_5269.html
read more

Ο Τελευταίος Τσάρος της Ρωσίας και η Δολοφονία του

"
Ο Νικόλαος ο Δεύτερος της Ρωσίας

(18 Μαΐου 1868 – 17 Ιουλίου 1918) υπήρξε ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας, Βασιλιάς της Πολωνίας και Μεγάλος Δούκας της Φινλανδίας. Κυβέρνησε από το 1894 μέχρι τη αναγκαστική παραίτησή του από τον θρόνο το 1917. Ο Νικόλαος αποδείχθηκε ανίκανος να διαχειριστεί μια χώρα που βρισκόταν σε ...

....πολιτική αναταραχή καθώς και να διοικήσει τον στρατό της στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η περίοδος της διακυβέρνησης του τελείωσε με την έναρξη της Ρωσικής Επανάστασης το 1917, οπότε και δολοφονήθηκε τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας από τους Μπολσεβίκους, παρόλο ότι είχε προηγουμένως παραιτηθεί.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ

Τον Φεβρουάριο του 1917 στην Πετρούπολη, ο συνδυασμός του εξαιρετικά βαρύ χειμώνα και της έλλειψης φαγητού, οδήγησε τον κόσμο στο να σπάει βιτρίνες καταστημάτων για να προμηθευτεί τα απαραίτητα αγαθά, όπως το ψωμί. H αστυνομία άρχισε να πυροβολεί από τις στέγες όσους υποκινούσαν εξεγέρσεις. Στις δυνάμεις στην πρωτεύουσα δεν είχε δοθεί κανένα κίνητρο κι έτσι δεν είχαν κανένα καλό λόγο να είναι πιστοί στο καθεστώς. Έτσι, γεμάτοι από θυμό και επαναστατική διάθεση, πήραν το μέρος του λαού. Η τάξη διαλύθηκε και μέλη της Δούμας, προκειμένου να την αποκαταστήσουν, σχημάτισαν μία «Προσωρινή Κυβέρνηση», κίνηση που αποδείχτηκε αδύναμη να αντιστρέψει το επαναστατικό κλίμα. Στο τέλος του Φεβρουαρίου της Επανάστασης του 1917 στις 2 Μαρτίου ο Νικόλαος II εκδιώχθηκε από τον θρόνο. Αρχικά τη θέση του πήρε ο γιος του, αλλά επειδή σύμφωνα με τους γιατρούς ο μικρός δε θα κατάφερνε να ζήσει για πολύ μακριά από τους γονείς του που θα βρίσκονταν στην εξορία, ο Νικόλαος ανακάλεσε την απόφασή του. Στο μανιφέστο που εξέδωσε ονομάτιζε τον αδερφό του τον Μέγα Δούκα Μιχαήλ ως τον επόμενο αυτοκράτορα «πασών των Ρωσιών».


ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ

Ο Μέγας Δούκας Μιχαήλ αρνήθηκε τον θρόνο, μέχρις ότου θα επιτρεπόταν στον λαό να ψηφίσει μέσω ενός θεσμικού οργάνου μεταξύ της συνέχισης της μοναρχίας ή τη δημιουργία δημοκρατίας. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ο Μιχαήλ ποτέ δεν εκδιώχθηκε από την εξουσία, απλά καθυστερούσε να την αναλάβει. Η εκδίωξη του Νικόλαου και η ακόλουθη επανάσταση των Μπολσεβίκων έδωσε τέρμα στην κυριαρχία της δυναστείας των Ρωμανόφ που μετρούσε τρεις αιώνες. Έστρωσε επίσης τον δρόμο για τη μαζική καταστροφή της Ρωσικής κουλτούρας με το κλείσιμο και την κατεδάφιση πολλών εκκλησιών και μοναστηριών, την αρπαγή αντικειμένων αξίας και της περιουσίας που άνηκε στην πρώην αριστοκρατία, και της κατάπνιξης των θρησκευτικών δομών και των δομών της λαϊκής τέχνης.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ

Στις αρχές Μαρτίου η Προσωρινή Κυβέρνηση έβαλε τον Νικόλαο και την οικογένειά του σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Alexander Palace στο Tsarskoe Selo, 15 μίλια νότια της Πετρούπολης. Τον Αύγουστο του 1917 η Κυβέρνηση Kerensky μετέφερε τους Ρωμανόφ στα Ουράλια, στο σπίτι του πρώην Κυβερνητη, ισχυριζόμενη ότι έτσι θα προστατευόταν από το εντεινόμενο επαναστατικό κλίμα. Όταν οι Μπολσεβίκοι ανέβηκαν στην εξουσία τον Οκτώβριο, τα μέτρα κράτησής τους έγιναν αυστηρότερα και η σκέψη να δικαστεί ο Νικόλαος ακουγόταν όλο και πιο συχνά. Όσο η αντιεπαναστατική Λευκή κίνηση συγκέντρωνε δυνάμεις, οδηγώντας σε εμφύλιο πόλεμο μέχρι τι καλοκαίρι, ο Νικόλαος, η Αλεξάνδρα και τα η κόρη τους Μαρία μεταφέρθηκαν τον Απρίλιο στην Αικατερίνενμπουργκ. Ο Αλέξιος ήταν πολύ άρρωστος για να συνοδεύσει τους γονείς του και παρέμεινε με τις αδερφές του Όλγα, Τατιάνα και Αναστασία στο Tobolsk μέχρι τον Μάιο του 1918. Η οικογένεια με λίγους ακόλουθους έμεινε φυλακισμένη στο Αικατερίνενμπουργκ,σε ένα στρατιωτικό Μπολσεβικικό οχυρό. Εκεί, το βράδυ της 17ης Ιουλίου 1918, οι Μπολσεβίκοι ξύπνησαν τον Νικόλαο, την Αλεξάνδρα, τα παιδιά τους, τον γιατρό τους και τρεις υπηρέτες, τους πήγαν στο υπόγειο και τους εκτέλεσαν στις 2.33π.μ.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστο αν η εντολή εκτέλεσης δόθηκε απευθείας από τον Λένιν στη Μόσχα.Επίσης ανεξιχνίαστο παραμένει το αν η εντολή (αν τελικά υπήρξε εντολή) αφορούσε μόνο την εκτέλεση του Νικόλαου ή και ολόκληρης της οικογένειας.

Το 1989, δημοσιεύθηκε η αναφορά η οποία φαίνεται να φτάνει σε ένα συμπέρασμα ως προς το τι πράγματι συνέβη εκείνο το βράδυ. Η εκτέλεση έλαβε χώρα όταν μονάδες της Λεγεώνας της Τσεχοσλοβακίας, υποχωρώντας από τα Ρωσικά εδάφη, πλησίασαν την Αικατερίνενμπουργκ. Φοβούμενοι ότι η Λεγεώνα θα καταλάμβανε την πόλη και θα απελευθέρωνε τον Νικόλαο, οι φύλακες της Αυτοκρατορικής Οικογένειας στράφηκαν στη λύση της άμεσης εξόντωσής της, λέγοντας πως «δεν υπάρχει επιστροφή».Το τηλεγράφημα που έδινε την εντολή εκ μέρους του Ανώτατου Σοβιέτ στη Μόσχα υπεγράφη από τον Yakov Sverdlov, του οποίου το όνομα (Svderdlovsk) πήρε η πόλη. O Νικόλαος ήταν ο πρώτος που πέθανε. Εκτελέστηκε με πολλαπλές σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος. Τελευταίες πέθαναν οι κόρες καθώς τα διαμάντια που φορούσαν μέσα στα ρούχα τους, εμπόδιζε τις σφαίρες να διαπεράσουν στο σώμα. Έτσι τις λόγχισαν με ξιφολόγχη.

Τα σώματα του Νικολάου και της οικογένειας, αφού πρώτα ποτίστηκαν σε οξύ και κάηκαν, για καιρό πιστευόταν ότι είχαν θαφτεί κάτω από ένα ναρκοπέδιο σε μια τοποθεσία που λέγεται the Four Brothers. Αυτό πράγματι ίσχυε για τη νύχτα της εκτέλεσης. To επόμενο πρωί ο Yurovsky απομάκρυνε τα σώματα και αποφάσισε να τα κρύψει αλλού. Όταν το όχημα που κουβαλούσε τα πτώματα χάλασε, στον δρόμο για την επόμενη τοποθεσία, ο Yurovsky άλλαξε τα πλάνα και έθαψε τα περισσότερα από τα πτώματα σε ένα μυστικό και σφραγισμένο σημείο στην οδό Koptyaki Road, έναν εγκαταλελλειμένο σήμερα καρόδρομο 12 μίλια βόρεια της Yekaterinburg. Τα απομεινάρια της οικογένειας και των ακολούθων τους με εξαίρεση δύο παιδιών βρέθηκαν το 1991. H ρωσική Κυβέρνηση τους ξέθαψε και έκανε μια κρατική τελετή κηδείας. H διαδικασία αναγνώρισης των απομειναριων ήταν εξαντλητική. Δείγματα στάλθηκαν στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για εξέταση DNA. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πέντε από τους σκελετούς ήταν μέλη της οικογένειας και τέσσερις όχι. Tρεις από τους πέντε διαπιστώθηκε ότι ήταν παιδιά. Η μητέρα συνδεόταν με τη Βρετανική Βασιλική οικογένεια, άρα ήταν η Αλεξάνδρα. (Ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, εγγονός της μεγαλύτερης αδερφής της Αλεξάνδρας Βικτωρίας, Μαρκησίας του Milford-Haven, έδωσε δείγμα DNA το οποίο ταίριαξε με αυτό του σκελετού). Ο πατέρας διαπιστώθηκε ότι σχετίζεται με τον Μέγα Δούκα Γεώργιο Αλεξάντροβιτς, μικρότερο αδερφό του Νικολάου II. Οι Βρετανοί επιστήμονες ισχυριστήκαν πως ήταν πάνω από 98,5% σίγουροι ότι τα απομεινάρια ανήκαν στον Αυτοκράτορα, την οικογένεια του και των ακολούθων τους. Το εναπομείναν σημάδι από τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχτεί ο Νικόλαος στην Ιαπωνία δεν ήταν αρκετά αξιόπιστο στοιχείο εξαιτίας μόλυνσης που είχε υποστεί.

Μια τελετή Χριστιανικής ταφής πραγματοποιήθηκε 80 χρόνια μετά τη δολοφονία τους το 1998. Τα σώματά τους αναπαύθηκαν με τιμές κράτους στον Παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στο οχυρό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη, όπου αναπαύονταν όλοι οι Ρώσοι Αυτοκράτορες από τον Μεγάλο Πέτρο και έπειτα. Ο Πρόεδρος Γέλτσιν και η κυρία του παρακολούθησαν την τελετή μαζί με τους συγγενείς των Ρωμανόφ, συμπεριλαμβανομένου του Πρίγκηπα Μιχαήλ του Kent.

ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η τελευταία Αυτοκρατορική Οικογένεια της Ρωσίας αγιοποιήθηκε όχι μόνο από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και από τον Πατριάρχη Αλέξιο Β' στη Μόσχα.


"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Χούφτωσε τη…νοσοκόμα και συνελήφθη !!!!

Ο 30χρονος Adam Manning είχε πάει στο νοσοκομείο McKay-Dee της UTAH για την γέννηση του γιου του. Όταν έφτασε εκεί συνάντησε μια όμορφη νοσοκόμα με την οποία άρχισε να φλερτάρει αδιάκριτα.

Η νοσοκόμα, ενοχλημένη, του ζήτησε να... σταματήσει αλλά αυτός δεν το...
έβαλε κάτω. Έτσι όταν αυτή προσπάθησε να τον οδηγήσει στην ετοιμόγεννη γυναίκα του, ο ερωτύλος Adam όρμησε πάνω στη σέξι νοσοκόμα πιάνοντάς τη από τα στήθη.

Η συνέχεια περιελάμβανε την σύλληψη και κράτηση του 30χρονου από την αστυνομία, η οποία αποκάλυψε ότι ήταν μεθυσμένος. Τελικά, κατάφερε να χάσει την γέννηση του γιου του για σεξουαλική κακοποίηση.

Πατέρας να σου πετύχει…!


"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Διαμαντίδης: "Το τελευταίο μου παιχνίδι"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Διαμαντίδης, μετά το τέλος του αγώνα αποκάλυψε ότι αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με το εθνόσημο στην φανέλα.

"Έρχονται άλλα παιδιά από πίσω και το ελληνικό μπάσκετ έχει αποδείξει ότι έχει ταλέντο και συνέχεια" είπε ο Έλληνας διεθνής...
read more

Ισπανία - Ελλάδα 80-72 ...ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Πάλεψαν σαν λιοντάρια οι παίκτες μας αλλά για τέταρτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια, χάσαμε από τους Ισπανούς, σε κρίσιμο αγώνα.

 Δεν μπορέσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ στην τέταρτη περίοδο και σε συνδυασμό με τα απίστευτα σφυρίγματα των διαιτητών, δεν μπορέσαμε ούτε αυτή την φορά να νικήσουμε την Ισπανία, που βεβαίωσε το ότι είναι ο "εφιάλτης" μας...
read more

Κωσταντινούπολη, 6 Σεπτεμβρίου 1955 - Μάθετε τι έγινε...

"

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, όλα φαινόταν ήρεμα στήν Πόλη. Μια μικρή ομάδα φοιτητών ήταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία του Ταξίμ, στην κορυφή του Πέρα, διαδηλώνοντας εναντίον της Ελλάδος.

Η Ελλάδα ήταν πάντα ό συντηρούμενος από τις Τουρκικές αρχές στόχος του όχλου. Οι πέντε μεγάλοι δρόμοι πού οδηγούσαν στην Πλατεία Ταξίμ γέμισαν ξαφνικά με ένα μαινόμενο όχλο οπλισμένο με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, σκεπάρνια, σφυριά και σι­δερένιους λοστούς πού φώναζε «Kahrolsun giavourlar!» (Ανάθεμα στους γκιαούρηδες!) και «Yikin, kirin, giavourdur!» (Σπάστε, γκρεμίστε είναι γκιαούρης!).

Οταν μαζεύτηκαν 50.000 περίπου άτομα, αλαλάζοντος όχλου, μπήκε σε εφαρμογή η επόμενη φάση του σχεδίου: Καταστροφή όλων των ελληνικών περιουσιών και βεβήλωση όλων των Ιερών και Όσίων του Ελληνισμού της Πόλης. Οι οδηγίες πού είχαν δοθεί ήταν να μη μείνει τίποτα όρθιο.
Ακολούθησαν ώρες πραγματικής κόλασης. Ενα μέρος του όχλου κινήθηκε στο Istiklal Caddesi, το περίφημο Πέρα, πού στο ένα χιλιό­μετρο της διαδρομής του είχε, σαν το πιο φημισμένο εμπορικό κέντρο της Πόλης, 700 περί­που μαγαζιά πού το συντριπτικό τους ποσοστό άνηκε σε Ελληνες.Χρυσαφικά μεγάλης αξίας λεηλατήθηκαν μέσα σ' ελάχιστα λεπτά απ' τους συμπλεκόμενους μεταξύ τους διαδηλωτές. Οταν ο όχλος έφθασε στην Αγία Τριάδα, ακούστηκαν οι κραυγές «Ανάθεμα στους άπι­στους!» και ο όχλος εισέβαλε στην εκκλησία. Ο,τι κινητό υπήρχε στον ναό καταστράφηκε ή βεβηλώθηκε. Εικόνες, άγια σκεύη, ράσα ήταν ο στόχος του μανιασμένου όχλου.

Το Πέρα μέσα σε λίγες ώρες άρχισε να αλλάζη όψη. Ό δρόμος αποκτούσε ένα περίεργο υπόστρωμα, πού ήταν ένα μίγμα απ' τα πράγ­ματα πού καταστρεφόταν: μηχανήματα, γούνες, ρολόγια, παπούτσια, λάδια, τυριά, υφά­σματα, πιατικά, ρούχα, διάφορα άλλα είδη τροφίμων και ένδυσης, ανακατεμένα, κάτω απ' το βάρος του όχλου πού κινιόταν συνεχώς, δημιούργησαν σιγά-σιγά μια υπερυψωμένη μάζα λασπώδη καί λιγδερή.

Στό μεταξύ το σχέδιο της καταστροφής όλων των ελληνικών περιουσιών της Πόλης βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη: Εκατό ομάδες εκτελούσαν το φρικιαστικό τους έργο σε μια τεράστια έκταση απ' τον Βόσπορο ως τη θά­λασσα του Μαρμαρά. Οι επί κεφαλής των διαδηλωτών με καταλό­γους σπιτιών και καταστημάτων των Ελλή­νων, διεύθυναν τις ομάδες του όχλου.
Ηταν ένας οργανωμένος τυφώνας πού σά­ρωνε τα πάντα στο πέρασμα του. Δεκάδες Ελληνες πολίτες και κληρικοί κακοποιήθη­καν. Λεηλατήθηκαν ή παραδόθηκαν στις φλόγες 73 ελληνικές εκκλησίες. Καταστράφηκαν εικόνες, αγιογραφίες και σκεύη ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής άξιας. Κατα­στράφηκαν ολοσχερώς και τα 26 Ελληνικά σχολεία. Ή Πατριαρχική Σχολή του Φαναρι­ού πού ιδρύθηκε το 1453 και ή Θεολογική Σχο­λή της Χάλκης υπέστησαν το μένος του όχλου με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.Το Ζάππειο Λύκειο δέχτηκε την επιδρομή του όχλου που κα­τρακύλησε απ' τις μεγάλες μαρμάρινες σκάλες το άγαλμα του ευεργέτου του Σχολείου Κων­σταντίνου Ζάππα και, κατέστρεψε όχι μόνο θρανία, πιάνο, αίθουσα τελετών αλλά έκανε και τεράστια ζημιά στις τοιχογραφίες πού κο­σμούσαν το εσωτερικό του σχολείου. 4.340 ελληνικά καταστήματα λεηλατήθηκαν και κα­ταστράφηκαν. 2.600 σπίτια Ελλήνων βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και παραδόθηκαν στο μένος καί την πρωτοφανή λύσσα του ό­χλου. Ρημάχτηκαν κυριολεκτικά καί καταστράφηκαν τα γραφεία και τα πιεστήρια των τριών μεγάλων ελληνικών εφημερίδων της Κωνσταντινούπολης. Στό Ελληνικό νεκροταφείο του Σισλί μία ομάδα τυφλωμένων απ' το μίσος διαδηλωτών επί δύο ολόκληρες ώρες κατέστρεφε τάφους καί σταυρούς, έσκαβε τους πιο πρόσφατους καί έβγαζε έξω τα πτώματα μαχαιρώνοντας καί κομματιάζοντας τα.

Στήν Παναγία των Βλαχερνών, πού χτίστη­κε πάνω στα θεμέλια Βυζαντινού ναού του 470 μ.Χ., ο όχλος των διαδηλωτών κατέστρεψε με απίστευτη μανία ό,τι οι Ελληνες κατάφεραν να διατηρήσουν για χίλια τετρακόσια ογδόντα πέντε χρόνια. Στόν Αγιο Γεώργιο στα Ψωμαθιά, μια εκκλησία χτισμένη τον 13ο αιώνα πού οι Τούρκοι ονόμαζαν kanli kilise (ματωμένη εκκλησία) απ' το αίμα πού έχυσαν στο σημείο εκείνο την ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η μανία των διαδηλωτών μετέτρεψε την ιστορική εκκλησία σε σωρό ερειπίων. Στήν Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, γνωστή σαν Βαλουκλιώτισσα, οι αστυνομικοί καί ο νυχτοφύλακας πού υποτίθεται ότι τη φύ­λαγαν, καθοδήγησαν τον όχλο στην καταστρο­φή καί στη λεηλασία του ιστορικού Μοναστη­ρίου. Καί οι τρεις μοναχοί πού βρισκόταν τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου στο Μοναστήρι είτε θανατώθηκαν είτε βασανίστηκαν.

Ό 90χρονος μοναχός Χρύσανθος Μαντάς βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες της φωτιάς πού άναψαν για να τον κάψουν. Ό 6Οχρονος ηγούμενος, επίσκοπος Παμφιλίου Γεράσιμος, βασανίστηκε καί τραυματίστηκε βαρεία στο κεφάλι. Ό 35χρονος ιερέας Ευάγ­γελος χτυπήθηκε καί βασανίστηκε. Ό όχλος απαιτούσε τη σταύρωση του πού τελικά δεν έγινε, γιατί οι διαδηλωτές ήθελαν να απολαύσουν μία αργή καί σαδιστική σταύρωση, αλλά καθυστέρησαν πολύ, τους πρόλαβε ο Στρατιωτικός Νόμος πού κηρύχτηκε τα μεσάνυχτα καί φοβήθηκαν τις συνέπειες του.

Οί Πατριαρχικοί Τάφοι καί τα σκηνώματα των μεγάλων ευεργετών του Γένους πού από το 1850 καί μετά τοποθετούντο στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής, καταστράφηκαν με καννιβαλική μανία. Οι Πατριαρχικοί Τάφοι ανοί­χτηκαν καί τα οστά των νεκρών σκορπίστηκαν στους δρόμους. 21 ελληνικά εργοστάσια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Σέ όσα βρισκόταν στα παράλια του Βοσπόρου οι μηχανές καί τα εργαλεία πετάχτηκαν στη θάλασσα.

110 ελληνικά εστιατόρια καί ξενοδοχεία λε­ηλατήθηκαν, καταστράφηκαν ή παραδόθη­καν στις φλόγες. Καί τα 27 ελληνικά φαρμα­κεία λεηλατήθηκαν καί καταστράφηκαν. Οι βιασμοί γυναικών, ανεξάρτητα απ' την ηλικία τους, υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 200 τη νύχτα εκείνη, ενώ παρέμεινε άγνωστος ο τελικός αριθμός των νεκρών, πού ξεπέρασε τους 20, παρ' όλο πού οι οδηγίες πού είχαν δο­θεί απαγόρευαν τις δολοφονίες.

Το οργανωμένο σχέδιο της ολοκληρωτικής καταστροφής των περιουσιών των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης διήρκεσε 6 ώρες πε­ρίπου. Στίς 12 τα μεσάνυχτα καί, αφού οι τέλεια οργανωμένες ομάδες είχαν σχεδόν ολοκληρώ­σει το έργο τους, η Τουρκική Κυβέρνηση ευαρεστήθηκε να κηρύξει Στρατιωτικό Νόμο σε μια Πόλη παραδομένη στις φλόγες. Το σχέ­διο τους σημείωσε καταπληκτική επιτυχία.

Το σύνολο σχεδόν των ελληνικών περιουσιών κα­ταστράφηκε. Ό ελληνικός πληθυσμός τρομο­κρατήθηκε. Οί απειλές για τη ζωή όσων είχαν επιβιώσει ήταν διάχυτες στην ατμόσφαιρα. Ό στόχος τους λαβώθηκε θανάσιμα, Ό Ελ­ληνισμός της Κωνσταντινούπολης δεν επρό­κειτο να συνέλθει ποτέ από το χτύπημα της νύ­χτας αυτής. Σιγά-σιγά καραβάνια ολόκληρα από Ελληνες εγκατέλειπαν την Βασιλεύουσα για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη ζωή τους.

Λεωνίδα Κουμάκη «Το θαύμα» , γ' έκδοση, Αθήνα 1996, σσ. 41-74.


Το βρήκα στο ΚΛΥΣΜΑ

"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Σταματά από την Εθνική ο Διαμαντίδης

"
Τόσα χρόνο περάσαμε χαρές και λύπες επιτυχίες και αποτυχίες! Είμαι περήφανος για όσα έζησα στην ομάδα με το εθνόσημο στο στήθος
"
http://news24gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_932.html
http://ktikio.blogspot.com
read more

Μερικές "Αγριες" Δολοφονίες του Αλ Καπόνε

"
Ειναι Γνωστό

Πως ο Αλ Καπόνε ήταν ενας Αδιστακτος Γκανκστερ.Εφτασε ψηλά ιεραρχικά στους κολπους της Μαφίας επειδή δεν αφησε ποτε κανεναν να τον ανταγωνιστεί.Σκοτωνε για σημαντικη αλλα και για ασημαντη αφορμη οποιον τολμούσε και του εναντιονώταν η παράκουγε τις εντολές του.Μερικές απο ...
....τις ποιό αγριες δολοφονίες που διέπραξε ήταν σε αλλους μαφιόζους.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Walter Sage

ο Walter Sage βρεθηκε σε λιμνη δεμενος χειροποδαρα και μια πετρα δεμενη στο λαιμο.Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε μία βεντέτα με τον Αλ για κλοπη λιγων χρημάτων από κερδη κουλοχέρη. Παρολο που ο Walter ηταν μεγαλομαφιοζος δεν του χαριστηκε για τη ζαβολια.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Goie

Ο Goie δολοφονήθηκε υποτίθεται, βάσει εντολών του Αλ. Ηταν υπολοχαγός στο Σικάγο στην εγκληματική οργάνωση και υπευθυνος για εκβιασμους και σκάνδαλα την δεκαετία του 1930.Ο διαβόητος γκάνγκστερ, βρέθηκε από την αστυνομία στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου του. Ολα αυτα για ένα εστιατόριο στο Σικάγο, που ανηκε σε δύο εταίρους και δεν πετυχε τον εκβιασμο γιατι χρηματιστηκε.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Frankie Yale

ο Frankie Yale ήταν στην κορυφή του κόσμου.Eιχε στον ελεγχο του το Brooklyn. Ωστόσο,η βασιλεία του ηταν σύντομη.Την άνοιξη του 1927, μετά από μια μακρά φιλία με τον Καπόνε, οι αψιμαχίες ξεκινουν.Στο προσωπο του Yale ο Καπονε εβλεπε τον κυριο αντιπαλο. Το πρωί της Κυριακής 1 Ιουλίου 1928, ο Yale οδηγουσε τη μαύρη Λίνκολν του.Ξαφνικά μια Buick σταμάτησε δίπλα του και βγήκαν απο μέσα Αντρες με όπλα που τον εκαναν σουρωτηρι.Η Lincoln τράκαρε βίαια στον αριθμό 923 της 44ης Οδού, στην πρόσοψη του μπαρ Mitzvah.Ο βασιλειας Φράνκι Yale ήταν νεκρός.
http://ktikio.blogspot.com
read more

H διάιτα ....του "μπουμπούκου"

"χωρίς σχόλια ....
"

http://ktikio.blogspot.comhttp://papatzides.blogspot.com/2010/09/h.html
read more

Tί θα έκανες άν ήσουν γυναίκα για 24 ώρες;;;; !!!

"
Μετά από μία έρευνα που έγινε από την εταιρία FOCUS, τα παρακάτω ποσοστά δείχνουν τι ακριβώς απάντησε ένας.. αριθμός αντρών (μεταξύ 18-44 ετών ) στο παρακάτω ερώτημα…

Τι θα έκανα Αν γινόμουν ΓΥΝΑΙΚΑ για 24 ώρες…
--

37,4% θα εκμεταλλευόμουν τη γοητεία μου για να εξυπηρετηθώ πιο εύκολα

33,5% θα έκανα σεξ για να δω πως είναι η αίσθηση να το κάνεις σαν γυναίκα

28,1% θα ήθελα να ζήσω την εμπειρία της μητρότητας

24,4% θα ζούσα τη χαρά να βγαίνεις έξω και να σε κερνάνε

23% θα απολάμβανα το φλέρτ των αντρών

18% θα πήγαινα να ζητήσω μία καλύτερη δουλεία ή αύξηση με μίνι φούστα

15,6% θα ήθελα να είμαι συνοδηγός για να μην ασχολούμαι με την οδήγηση

14,7% θα βίωνα την συναισθηματική ελευθερία των γυναικών

13,2% θα φορούσα sexy εσώρουχα

12,4% θα έκανα περιποίηση ομορφιά /μακιγιάζ

8,4% θα δοκίμαζα την μόδα (θα φορούσα έντονα χρώματα, μίνι γόβες κτλ)

5,2% θα έκανα αποτρίχωσηΠΗΓΗ: sarotiko
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

.Εκτός Μουντομπάσκετ η Ελλάδα...............

."

Η Ελλάδα έκανε υπερπροσπάθεια στην αναμέτρηση των 16 του Μουντομπάσκετ, αλλά δεν κατάφερε να ξορκίσει τον... κακό της δαίμονα, την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Με τους Διαμαντίδη και Ζήση σε μεγάλη μέρα η Εθνική μας έμεινε μέχρι τέλους στο κόλπο, αλλά ορισμένα... φάλτσα σφυρίγματα των διαιτητών και η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, κόστισαν την πρόκριση.

Η Ισπανία πήρε τη νίκη με 72-80 και μαζί την πρόκριση στους 8, ενώ η Ελλάδα αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ελλάδα έδειξε πως δεν φοβάται την Ισπανία και είχε το πάνω χέρι. Στο 4` οι ισπανοί πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Γκαρμπαχόθα (8-7), αλλά κι αυτό προσωρινά, καθώς η Εθνική μας είχε καλές επιλογές και κατάφερε να προηγηθεί με 17-11.

Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, όμως, οι ισπανοί ανέτρεψαν το σκηνικό, βρήκαν λύσεις από τις... ρεζέρβες τους (Γιουλ και Λόπεθ) και με επί μέρους σκορ 11-2 πήραν τα ηνία του αγώνα (22-19).

Η άμυνα ζώνης των ισπανών, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Βάσκεθ κοντά στα καλάθια, οι ισπανοί ανέβασαν τη διαφορά στους επτά (28-21). Ο Νίκος Ζήσης έδωσε τις λύσεις που έψαχνε η Εθνική μας και το ματς ήρθε πάλι στον πόντο (27-28, 16`).

Στο κρίσιμο αυτό σημείο, όμως, ο Ναβάρο ανέλαβε δράση και η Ελλάδα ξανακόλλησε στην επίθεση, καθώς οι φούριας ρόχας είχαν εξουδετερώσει με βοήθειες στην άμυνά τους τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Η Εθνική πλήρωσε τα λάθη της και οι ισπανοί πήγαν με αέρα έξι πόντων (37-31) στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η Ελλάδα έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 7-0, χάρη στο οποίο πήρε προβάδισμα με 38-37. Η συνέχεια της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστική με την Εθνική μας να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και να καταφέρνει να προηγηθεί ακόμη και με έξι πόντους, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Ζήση και Διαμαντίδη (51-45).

Για μία ακόμη περίοδο, όμως, το φινάλε είχε ισπανικό χρώμα. Γιουλ και Λόπεθ έκαναν ξανά τη ζημιά στην Ελλάδα, που δέχθηκε σερί 0-7 και οι ισπανοί πήραν προβάδισμα (52-51, 30`).

Οπως ήταν φυσιολογικό η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με τους ισπανούς να προσπαθούν να πάρουν διαφορά στο σκορ, αλλά τον Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει τις απαντήσεις που έψαχνε η Ελλάδα (57-58, 35`).

Ακόμη και σ` ένα τέτοιο παιχνίδι, όμως, που η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη, δεν τα κατάφερε. Οι διεθνείς μας έχασαν τη συγκέντρωσή τους και μέσα σε δύο λεπτά δέχθηκαν σερί 7-0 (65-57, 37`) και ο έλεγχος του αγώνα έφυγε από τα χέρια τους.
Μαζί και η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι έλληνες παίκτες πάλεψαν μέχρι τέλους, ως όφειλαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν μια μεγάλη ανατροπή. Ο Σπανούλης μείωσε στους τέσσερις (68-72), ένα λεπτό πριν από το φινάλε, αλλά οι ισπανοί ήταν εύστοχοι στις βολές και πήραν τη νίκη και την πρόκριση


ΠΗΓΗ: http://www.sport.gr
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Δελτία Τύπου 20/07/2010 - Δυναμική επέκταση Verbund σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα


Αθήνα, 20 Ιουλίου 2010 – Στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας, η Verbund ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας δύο νέων γραφείων στην Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, τα νέα γραφεία που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, πρόκειται να διαχειρίζονται λειτουργικές εργασίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευρύτερων περιοχών. To γραφείο της Θεσσαλονίκης έχει υπό την ευθύνη του τις περιοχέςΜακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ενώ το γραφείο της Πάτρας έχει αναλάβει το συντονισμό και την εποπτεία των περιοχών της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και των Επτανήσων. Οι περιοχές τηςΚεντρικής Ελλάδας, της Αττικής και της Εύβοιας καλύπτονται από την αρμόδια ομάδα που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Verbund στην Αθήνα.

Ο διπολικός χαρακτήρας αυτής της κίνησης της Verbund είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τη στρατηγική της εταιρείας για ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Ελλάδα και έρχεται να επισφραγίσει τις ήδη άριστες σχέσεις του κορυφαίου εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, με τις κατά τόπους τοπικές κοινότητες. Από την άλλη πλευρά, η επένδυση της Verbund στο αναπτυξιακό της πλάνο διασφαλίζει τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε προνομιακές τιμές για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ο κ. Άρης Φλώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Verbund, δήλωσε σχετικά: «Η νέα μας αυτή επένδυση αποτελεί ένα δείγμα από τα μελλοντικά μας σχέδια όσον αφορά στην εδραίωση της Verbund στην ελληνική αγορά. Προχωρώντας, τώρα, με την επέκταση των γραφείων μας στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, είμαστε σε θέση να παρέχουμε, εγγυημένα υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας μας αλλά και του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος. Ακόμη, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας- στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ειδικά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο». Ο κ. Διονύσης Ανάργυρος, Διευθυντής Δικτύου Πωλήσεων της Verbund, πρόσθεσε: «Έχοντας πλέον αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών, οι άνθρωποί μας σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θα αφουγκράζονται τις ανάγκες των τοπικών αγορών, θα προτείνουν κατάλληλα προγράμματα και θα επιβλέπουν όλες τις τοπικές συνεργασίες και δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας, να παρακολουθούμε και να ανταποκρινόμαστε άμεσα και επιτυχώς στις ανάγκες τους».

Το γραφείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των Cosmos Offices, Αγ. Γεωργίου 5, Πατριαρχικό-Πυλαία, ενώ το γραφείο της Πάτρας στο κομβικό εμπορικό σημείο, στην Πλατεία Γεωργίου 7.

Σημείωμα προς τον εκδότη:

Στην Αυστρία, η Verbund είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και μεταφορέας ηλεκτρισμού, ενώ αποτελεί και τον τέταρτο παραγωγό υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Το 90% της παραγωγής πραγματοποιείται μέσω των υδροηλεκτρικών σταθμών της, οι οποίοι είναι πλήρως πιστοποιημένοι όσον αφορά στην καθαρότητα της ενέργειας που παράγουν και στο ότι δεν εκπέμπουν βιομηχανικούς ρύπους που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αποδεικνύοντας ότι η οικολογία μπορεί να συνδυαστεί με την οικονομία, η Verbund είναι σήμερα μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες κοινής ωφέλειας.

Η Verbund στην Ελλάδα ιδρύθηκε το Μάιο του 2006 και είναι αποτέλεσμα της κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε μεταξύ της VERBUND - Austrian Power Trading AG (55% των μετοχών) και της ENERGA Α.Ε. (45% των μετοχών). Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά και είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες μέσης και χαμηλής τάσης.

AΓΓΕΛΟΣ Γ.
read more

Tι είναι το " HangOver " και πως αντιμετωπίζεται ;

"
To 'hangover'

η αλλιώς 'Σύνδρομο της επόμενης μέρας'
είναι το άσχημο συναίσθημα που ακολουθεί ύστερα από μία βραδιά που έχουμε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ απ' αυτό που μας αρμόζει.
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι δυνατός και επίμονος πονοκέφαλος, δίψα, συμπτώματα κατάθλιψης, ...

....ευαισθησία στα φώτα και τους θορύβους.

Αυτό που το προξενεί είναι κυρίως η αφυδάτωση που προκαλείται από τη διουρητική ιδιότητα του αλκοόλ, η οποία αυξάνει με την αύξηση της ποσότητας του αλκοόλ που λαμβάνουμε. Επίσης φυτικές ουσίες που περιλαμβάνονται σε ορισμένα αλκοολούχα ποτά μπορεί να προκαλούν τοξικότητα και να δημιουργούν τα ανάλογα συμπτώματα «hangover».

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;

Συμφωνα με τους επιστήμονες βασικότερος λόγος που εχουμε το 'Σύνδρομο της επόμενης ημέρας' είναι η αφυδάτωση που παθαινει ο Εγκέφαλός μας ο οποίος κυριολεκτικά 'συρικνώνεται' σαν το σφουγγάρι μέσα στο κρανίο μας.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχει θεραπεία για το 'HangOver'
Όσον αφορά τη συνήθη πρακτική με τον καφέ, δεν φαίνεται να βοηθά σημαντικά, καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες, και επιδεινώνει την κατάσταση στο στομάχι σας, καθώς προκαλεί συστολή στα αιμοφόρα αγγεία. Αν επιμένετε όμως για καφέ, ένα φλιτζάνι είναι αρκετό αν και προτιμότερο θα ήταν να αντικατασταθεί με ένα ρόφημα τσαγιού με μέλι. Πριν κοιμηθείτε, μια ασπιρίνη μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποφυγή του πονοκεφάλου.

Για να ξεπεραστεί η ναυτία, ένα μήλο ή μια μπανάνα ή και τα δυο μαζί, χτυπημένα στο μπλέντερ με λίγο πάγο, βοηθούν σημαντικά. Οι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, δίνουν ενέργεια, όπως ένα μικρό γλυκό ή ψωμί με μέλι και σίγουρα καλυτερεύουν την κατάσταση. Επίσης, μια μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας (χωρίς λάδι) ή μια κοτόσουπα αποτελούν εναλλακτικές επιλογές. Από την άλλη πλευρά, καλό θα είναι να αποφύγετε την κατανάλωση λιπαρών και τηγανιτών τροφίμων, γιατί επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα και το συκώτι. Τα συχνά και μικρά γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες (ντομάτα, λάχανο) και υδατάνθρακες αποτελούν άριστη λύση για το hangover.

Ένα πρωινό καυτό μπάνιο, θα αποβάλει τις τοξίνες, ένας πολύωρος ύπνος (ο καλύτερος ‘γιατρός’) και ένας απογευματινός περίπατος θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, αφού το οξυγόνο θα τονώσει την εγκεφαλική σας λειτουργία. Ενυδατώνετε συνέχεια τον οργανισμό σας, κυρίως με νερό και αποφύγετε το αλκοόλ για την υπόλοιπη μέρα…τουλάχιστον!

Υπάρχουν και ορισμένοι (οι Γάλλοι) που υποστηρίζουν, (παρόλο που διαφωνεί κάθετα η επιστημονική κοινότητα), ότι το αλκοόλ, ξεπερνιέται μόνο με αλκοόλ και προτείνουν την κατανάλωση ενός γνωστού κοκτέιλ, το Bloody Mary (βότκα, χυμός ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ταμπάσκο). Σε αυτή την περίπτωση, ένα ποτηράκι είναι αρκετό για να συνέλθετε και να αισθανθείτε καλύτερα. Άλλωστε, η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται και ως αντίδοτο στις δηλητηριάσεις από μεθανόλη.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις πιο ασυνήθιστες και περίεργες πρακτικές καταπολέμησης του hangover, όπως η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου ή ποιήματος, η ακρόαση ενός τζαζ κομματιού, η χαμηλή πτήση με μικρό αεροσκάφος, ή ένα γερό κλάμα στο τέλος της βραδιάς!
http://ktikio.blogspot.com
read more

Που κοιτάνε όλοι ρε παιδιά στο ματς της Εθνικής;

: "
Νικοπολίδης: Θέλω να το πιάσω.... το πέναλτυ! Κορωνιός: Και εγώ μαζι σου!

Γκαγκάτσης: Χμμμμμμμ!

Βασάρας: Τι..... φάουλ ήταν αυτό??
Τσάρτας: Φοβερή... εκτέλεση!Σάντος: Καλά που κοιτάζουν όλοι ρε παιδιά?


Μάλλον... εδώ!!!!
http://sport31.blogspot.com
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Aπίστευτο: Χάρισαν στιλό με εικόνες πορνό σε "πρωτάκια"

- Τα παραδοσιακά χωνάκια που παίρνουν τα πρωτάκια δώρο -
Έκπληκτοι έμειναν γονείς και δάσκαλοι σε τάξη του Έσσεν της Γερμανίας, όταν είδαν τα δώρα που άνοιξαν τα πρωτάκια για το καλσόρισμα. Είθιστε οι γερμανοί να...
read more

Νέο τρέιλερ - Τα μυστικά της ΕΔΕΜ

"
"
http://mediakanea.blogspot.com/2010/09/blog-post_9692.html
http://ktikio.blogspot.com
read more

Αϋπνία και Ίντερνετ οδηγεί ακόμα και σε κατάθλιψη

"

Οι νέοι που κοιμούνται λίγο- λιγότερο από πέντε ώρες- επειδή περνούν όλη τη νύχτα 'σερφάροντας' στο Ίντερνετ και παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια ψυχολογική ασθένεια, υποστηρίζουν ερευνητές στην Αυστραλία.

Συνήθως, οι νέοι ηλικίας 17-24 ετών κοιμούνται κατά μέσο όρο οκτώ με εννέα ώρες κάθε βράδυ, όμως ο αριθμός των ωρών όλο και μικραίνει επειδή πολλοί παίζουν με τα ηλεκτρονικά γκάτζετ τις ώρες που θα έπρεπε να κοιμούνται.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Τζορτ για την Παγκόσμια Υγεία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ανέλυσαν τις συνήθειες ύπνου περίπου 20.000 νέων ηλικίας 17 έως 24 ετών. Ανακάλυψαν ότι σχεδόν οι μισοί από όσους κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες κάθε νύχτα εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ψυχολογικής έντασης και θλίψης σε σύγκριση με το 1/4 όσων κοιμούνται οκτώ με εννέα ώρες την ημέρα.

Ο καθηγητής Νικ Γκλόζιερ, επικεφαλής της μελέτης, λέει: «Τις τελευταίες δεκαετίες οι έφηβοι και οι νέοι κοιμούνται όλο και λιγότερες ώρες, ενώ γενικά οι υπόλοιποι κοιμόμαστε περισσότερο. Υπάρχουν πολλά γκάτζετ που τα παιδιά και οι νέοι παίρνουν στο δωμάτιό τους, τα οποία δεν υπήρχαν παλαιότερα. Παρ΄ ότι περνούν πολλές ώρες το βράδυ ασχολούμενοι μαζί τους, το πρωί πρέπει να σηκωθούν και να πάνε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο ακριβώς την ίδια ώρα, όπως πήγαιναν και τις περιόδους που κοιμόντουσαν περισσότερο. Ετσι, πολλοί μαθητές ή φοιτητές αρχίζουν και παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα από την έλλειψη ύπνου».

Ο καθηγητής Γκλόζιερ διευκρινίζει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο. «Βλέπουμε νέους οι οποίοι αρχίζουν με άγχος και προβλήματα στους βιορυθμούς τους, που εξελίσσονται σε βαριά κατάθλιψη».

"

http://ktikio.blogspot.comhttp://apolitistosteki.blogspot.com/2010/09/blog-post_3256.html
read more