Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Γιάννη ...πρόσεχε τους Μαξιμιλιανούς

Γράφει το Ζιζάνιο

Τα γράψαμε εχθές (Παραίτηση Σιούτη: Power Game μεταξύ Παμπούκη-Ραγκούση) και αμέσως επιβεβαιωθήκαμε. Δεν μπορεί ο κ. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος να δεχθεί ότι θα παραβιαστεί το άβατο και το απαραβίαστο των εξουσιών του από τον επευλάνοντα υπέρ-υπουργό Γ. Ραγκούση. Ήρθε λοιπόν ο κ. Αντιπρόεδρος να στηρίξει τον βαλλόμενο την χθεσινή ημέρα (λόγω της υπόθεσης Σιούτη) υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη, στην πρωινή εκπομπή του mega channel

Γιάννη για πρόσεχε γιατί εάν καταφέρουν οι Μαξιμιλιανοί Πάγκαλος και Παμπούκης να σταματήσουν την θριαμβευτική σου πορεία προς το υπέρ-υπουργείο, τότε θα γίνεις γραφικός με όσα έχεις αφήσει να διαρρεύσουν  εναντίον τους. 

Γιάννη για πρόσεχε μπορεί να σωθείς από την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που την χειρίζονταν ο Παμπούκης (μαζί με τον Νίκο Παπανδρέου) και απ’ ότι φαίνεται ναυάγησε αφού η ThyssenKrupp απειλεί να καταφύγει σε αίτηση χρεοκοπίας, γιατί η περιβόητη MAR Group από το Αμπού Ντάμπι ήλθε, είδε, δήλωσε ότι θα αγοράσει τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και απήλθε. 

read more

Οι Φιλέλληνες

Γράφει ο Σπίθας

Στην ιστορία της επανάστασης του 1821 έχει καταχωρηθεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την εμφάνιση και την δραστηριότητα των Φιλελλήνων. Σύμφωνα με την επίσημη ιστορικοί εκδοχή οι Φιλέλληνες ήταν φωτισμένοι ιδεαλιστές επαναστάτες που συγκινημένοι από τα δεινά των υπόδουλων Ελλήνων συστρατεύθηκαν στον αγώνα της ανεξαρτησίας θυσιάζοντας περιουσίες αλλά και την ζωή τους. 

Δυστυχώς όμως στην ιστορία υπάρχει και μία δεύτερη σελίδα που δεν έχει τον επικό και ηρωικό χαρακτήρα της πρώτης. «Φιλέλληνες» θεωρούνται σύμφωνα με την επίσημη ιστορική εκδοχή οι Άγγλοι Κόχραν (Ναύαρχος) και Τζώρτς (Στρατηγός) που ηγήθηκαν της καταστροφικής μάχης του Φαλήρου που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Γ. Καραϊσκάκη και την παράδοση της Ακρόπολης στους Τούρκους του Κιουταχή.
Στις ιστορικές καταγραφές του Σπυρίδωνος Τρικούπη και του Στρατηγού Μακρυγιάννη περιγράφεται η τουλάχιστον αινιγματική δραστηριότητα αρκετών «Φιλελλήνων» που συνέβαλε και συντήρησε την αδελφοκτόνα διαμάχη και παρ’ ολίγο να οδηγήσει στην ήττα την επανάσταση. Υπάρχουν δε πολλοί ιστορικοί που δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν αυτούς τους «Φιλέλληνες» πράκτορες των ξένων δυνάμεων που επεδίωκαν και τελικά πέτυχαν να εγκαταστήσουν και να συντηρήσουν δίκτυα επιρροής στο υπό σύσταση Ελληνικό Κράτος.
Τελευταίο και κραυγαλέο ιστορικό παράδειγμα ξένου πράκτορα που παρουσιάστηκε ως «φιλέλληνας» για να ενισχύσει «αφιλοκερδώς» τον απελευθερωτικό αγώνα και την αντίσταση των Ελλήνων εναντίον των Γερμανών ήταν ο Άγγλος πράκτορας της Ιντέλλιντζες Σέρβις Κρίς Γουντχαουζ.
Βρισκόμαστε σήμερα σε μία επανα-γέννηση του «Φιλελληνικού Κινήματος».
Πληθώρα «φωτισμένων» σύμφωνα με τα επίσημα βιογραφικά ανθρώπων σπεύδουν «αφιλοκερδώς», σύμφωνα με τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, να προσφέρουν τις συμβουλές τους και τις γνώσεις τους στην κυβερνητική προσπάθεια καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας της κρατικής μηχανής. Όλοι δε κινούνται γύρω από το Πρωθυπουργικό γραφείο, από όπου όπως φαίνεται παίρνουν εντολές και λογοδοτούν.
Θεωρητικά η εικόνα είναι ειδυλλιακή. Μήπως και αυτή η νέα γενιά «Φιλελλήνων» αποδειχθεί ότι πρακτορεύει ξένα συμφέροντα; Η ζωή θα δείξει.
Να μην ξεχνάνε οι Έλληνες την λαϊκή παροιμία «παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο».

read more

Στον ΠΑΟΚ ο Ελ Ζαρ για τα επόμενα τρία χρόνια

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ, ήταν οι ομάδες που σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση Μαροκινού παίκτη της Λίβερπουλ και τελικά ήρθε η ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που επιβεβαιώνει ότι ο παίκτης υπόγραψε για τρία χρόνια στον δικέφαλο του βορρά...
read more

Αριστερά: Το τέλος της είναι μοιραίο και αναπόφευκτο.


Γράφει ο maximos maximos

Είναι γεγονός, ότι στον κόσμο αυτό, η αριστερά δεν επιτυγχάνει ποτέ. Συσσωρεύει τις νίλες και τις αποτυχίες, τα μίση και τις ταπεινώσεις και τα κάνει μια μάζα εσωστρεφή για να εκραγεί σε «κοινωνικές διεργασίες» που συνοδεύονται από τα ουρλιάγματα πόνου, τους λόξιγκες αγωνίας των θυμάτων της και τα.....
χάχανα των μπόγηδων, «Μεγάλος» Δεκέμβρης 1944. με συνιστώσα την καταστροφική μανία (κάψιμο Πολυτεχνείου, καταστροφές Θεσσαλονίκης, καταστροφές σχολείων - οχι των ιδιωτικών-κάψιμο βιβλιοπωλείων,Δεκέμβρης 2008). Μισεί την Ελλάδα που δεν της επιτρέπει παρά ταπεινώσεις και θέσεις δευτερεύουσες και αισθάνεται την σχεδόν φυσική ανάγκη να κατασκευάσει μίαν άλλη στην διάσταση και στα μέτρα του μίσους της και των επιδιώξεών της. Τα ιδεολογήματα της, άλλωστε, δεν είναι ποτέ στο παρόν (αντιληπτό σαν επικαιρότης αυτού που προϋπήρξε) αλλά σε ένα ουτοπιστικό μέλλον που θα «τραγουδά». Ο κόσμος της αριστεράς όπως το υπερπέραν των μεταφυσικών, είναι πάντα αντιληπτός ως επανάληψη ενός «χρυσού αιώνα» ανύπαρκτου, που η σειρά των ιστορικών γεγονότων κατέστρεψε. Ο σοσιαλιστικός παράδεισος επρόκειτο να επαναλάβει την αρχική Εδέμ. Το κράτος χωρίς τάξεις, να ξαναφτιάξει την αρχέγονη κοινοκτημοσύνη, κλπ. Ετσι εκφράζεται η ιεραποστολή της ανίκανης αριστεράς σήμερα, αυτή η πνευματική έκλυση ελαττωματικών όντων, που δεν έχουν παρά έναν «άλλο κόσμο» για να εκδικηθούν αυτόν εδώ!
Η αριστερά του τότε ήτανε τραγική και φρικτή. Η αριστερά του σήμερα είναι φρικτή και φαιδρή Ονειρεύεται μια κοινωνία, της οποίας όλοι οι δρόμοι θα είναι ανήφορος και στην οποία θα πάρει την εκδίκηση της. Γιατί το παρελθόν της είναι βουβό. Όλοι αυτό το συνονθύλευμα των αρρωστημένων, που ακούει στο όνομα αριστερά ελπίζει ενστικτωδώς στη οργάνωση «αγέλης». Ο λόγος είναι αυτονόητος. Η αριστερά πιστεύει ότι προσθέτοντας τις αδυναμίες θα μπορέσει να δημιουργήσει μία δύναμη. Ελπίζει να δημιουργήσει μια μονάδα προσθέτοντας συνεχώς μηδενικά. Η αριστερά σήμερα δεν είναι παρά μία πομπή επιτηδευμένων. Ανάμεσα της υπάρχουν οι δειλοί φανατικοί της βίας, οι πεινασμένοι φλογεροί ακόλαστοι, οι αδέξιοι Δαντόν, οι διαλεκτικοί του Ψυχικού και της Εκάλης που προπαγανδίζουν την προλεταριακή απλότητα, οι εξαγνισμένοι Οιδίποδες, οι ζηλότυποι νεώτεροι αδερφοί, που αναζητούν μία αφηρημένη αδελφότητα, οι σερνικές γεροντοκόρες που ποτέ δεν τους έχει προταθεί η εξουσία, τα ανθρωποειδή του όχι, του ιδεοληπτικού «ενάντια και κόντρα».
Η αριστερά σήμερα δεν προσφέρει τίποτα. Έχει αποκοπεί από το δημιουργικό κομμάτι της Ελλάδας και δεν είναι παρά μία συλλογή από νευρωτικές Σταχτοπούτες και αιώνιους έφηβους. Ένας εμετός ύπαρξης, γεμάτη με αδυναμίες που την εμποδίζουν να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της, τυφλωμένο, κολλημένο ανθρωπόμορφο ζώο, επικίνδυνο, χωρίς οίκτο και έλεος μήτε για τον εαυτό της μήτε για τους άλλους γύρω . Βαρέθηκε τα φραπέ και τα ζιγκ-ζαγκ της άδειας και μονότονης ζωής στα χρυσά γκέτο και θέλει να ανατρέψει μία κοινωνία που της στερεί τον οργασμό της δημιουργίας.
Κυριαρχείται από υποσυνείδητα συμπλέγματα μειονεξίας που την αναγκάζουν να χαράσσει γραμμές υπεροχής καλλιεργώντας τον φιλιστινισμό των μαζών, οδηγώντας τις πλάνες των όχλων και ακολουθώντας την αλήθεια της ιστορίας. Παίζει το κομματικό παιχνίδι της αμφισβήτησης της μνησικακία και του διχασμού με πολύ πάθος, χωρίς λογισμό και καθόλου αυτοπεποίθηση.
Την συναντάμε κάθε μέρα, στην γειτονιά, στο σχολειό, στη δουλειά, στα bar, στις διακοπές. Εκπροσωπεί ένα λούμπεν που η χαρά της ζωής και της δημιουργίας του είναι βάρος, στόματα σφιγμένα, γεμάτα μίσος και απόγνωση, ακαλαίσθητο από φυσικού του, ακόμη και κάτω από το Armani παραμένει ο ψυχισμός του μογγόλου.
Μπορούμε να παρομοιάσουμε την αριστερά με το αιλουροειδές, που τραυματίζει αντί να σκοτώσει. Είναι η άρνηση που ακολουθεί και συνοδεύει κάθε θέση, το ανάποδο σε κάθε ορθό, το όχι που απαντά σε κάθε ναι. Διαβάστε τα αποξέσματα εντέρων που ο κάθε καλό ταϊσμένος κιτρινιάρης αριστερός, αριστερίζων, ή επαμφοτερίζων ξερνάει καθημερινά από τα ΜΜΣ(κοταδισμού) και προσπαθήστε να βρείτε έστω ένα ΝΑΙ, έστω και μια Θέση. Πολύ αμφιβάλω.
Το όχι της αριστεράς είναι αλληλένδετο με το ναι, όπως το παράσιτο με τον οργανισμό σε βάρος του οποίου ζει. Υπάρχει στην αριστερά του «όχι» (τον κομουνιστή που ρίχνει ανάθεμα στον κόσμο, τον αμφισβητία που καταριέται την κοινωνία, τους κουκουλοφόρους του Αλαβάνου, τα πρακτορίδια και τους πράκτορες του Νεοταξισμού) μια κτυπητή αντίθεση μεταξύ της υπερικανότητας να καταστρέφουν και της απολύτου ανικανότητας να δημιουργήσουν.
Μ΄αυτό το νόημα η αριστερά δεν είναι παρά ένας συρφετός νευρωτικών που ραδιουργούν, καυγαδίζουν και πέφτουν από την μία ήττα στην άλλη που σκοτώνεται σφάζοντας, που εξαφανίζεται εξαφανίζοντας. Γιατί δεν υπάρχει παρά σαν αντίθεση. Είναι το γαγγραινιασμένο μέλος της Ελλάδας, που εμείς δεν έχουμε παρά να το κουνήσουμε λίγο για να πέσει.Το τέλος της είναι μοιραίο και αναπόφευκτο.KSIPNISTERE.BLOG
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____
Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Δεμένη σε… Άγκυρα!Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ. ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ 76-65...


Δυστυχώς η εθνική μας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην γηπεδούχο Τουρκία και γνώρισε την πρώτη ήττα στο Μουντομπάσκετ με 76-65.Οι διεθνείς του Καζλάουσκας ήταν κακοί για τρία δεκάλεπτα, για άλλη μια φορά παρουσίασαν αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση, δυσκολεύτηκαν πολύ στη ζώνη άμυνας, πήγαν στη λογική των πολλών τριπόντων (10/33) που τα περισσότερα βρήκαν σίδερο, δεν είχαν ρυθμό, δεν μπόρεσαν να βγάλουν αιφνιδιασμούς, δέχτηκαν πολλά καρφώματα και έκαναν πολλά λάθη.Απο την εθνική ξεχώρισε ο Μπουρούσης με 15 ενω όλοι οι άλλοι είχαν μονοψήφιο αριθμό πόντων!

«Δήμιος» Ο ΙλιασοβαΑντίθετα οι Τούρκοι με ηγέτη τον εκπληκτικό Ιλιάσοβα, που τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους και 6 τρίποντα, πήραν το ντέρμπι του Γ΄ομίλου.Πλέον η ελληνική ομάδα, που αντιμετωπίζει την Τετάρτη την Ακτή Ελεφαντοστού (18.30) και την Πέμπτη  τη Ρωσία, θέλει 2/2 νίκες για να πάρει τη δεύτερη θέση του Γ΄ομίλου και να μάθει τον αντίπαλό της στα χιαστί παιχνίδια της φάσης των «16».«Καμπανάκι»Γκαζωμένη μπήκε η Τουρκία στο παιχνίδι και με τον Ιλιάσοβα να είναι ασταμάτητος, και πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων 9-13 στο 5΄ . Η εθνική μείωσε με τρίποντο του Ζήση 12-13 αλλά με ένα νέο κρεσέντο του Ουζμπέκου που έγινε Τούρκος, οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά στο +6 (12-18) στο 7΄. Ο Καζλάουσκας γέμισε τη ρακέτα με το Σχορτσιανίτη αλλά η ροή του ματς δεν άλλαξε.Η κακή περιφερειακή μας άμυνα και τα αβίαστα λάθη στις πάσες έδωσαν το δικαίωμα στους Τούρκους να ξεφύγουν με+8 (14-22) στο 10΄. Ο Διαμαντίδης πέτυχε τρίποντο που δεν μέτρησε βάσει βίντεο από τον Γιουγκενμπραντ και η περίοδος ολοκληρώθηκε στο -7 (15-22). Ο Ιλιάσοβα τελείωσε με 12 πόντους.Αντίδραση της εθνικήςΒελτιωμένη παρουσιάστηκε η εθνική στη δεύτερη περίοδο. Με πολλές αλλαγές σχημάτων και περισσότερη συγκέντρωση  μείωσε σε 20-24 με τον Φώτση στο 12΄. Οι Τούρκοι βρήκαν ρυθμό πάλι στα σουτ και με τους Αρσλάν-Ιλιάσοβα να σκοράρουν ξέφυγαν με 25-30. Οι διεθνείς μας αντέδρασαν με δύο τρίποντα του Μπουρούση και δίποντο του Καλάθη, φέρνοντας το ματς στο πόντο (33-34) αλλά για λίγο.Με πολύ ψηλό σχήμα οι Τούρκοι (τέσσερις παίκτες στα 2.08), κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν στα ριμπάουντ. Παράλληλα κατάφεραν να πετύχουν τρεις τάπες από το πουθενά και να ξεφύγουν ανέλπιστα με +8 (33-41) στο 19΄. Ευτυχώς με δύο «φαρμακερά» τρίποντα από Καϊμακόγλου-Σπανούλη η εθνική μείωσε στους δύο (39-41) που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Νεύρα και κατάρρευσηΚαταστροφική ήταν για την εθνική μας η τρίτη περίοδο. Αν και ο Σχορτσιανίτης πέτυχε καλάθι-φάουλ και μείωσε σε 41-43 στο 22΄, το παιχνίδι ξέφυγε από τα χέρια μας. Ζήσης και Σχορτσιανίτης φορτώθηκαν με το τέταρτο φάουλ και με σερί 7-0 οι Τούρκοι ξέφυγαν με +9 (41-50).Η κακή άμυνα και ο εκνευρισμός από τα φαλτσοσφύριγματα των διαιτητών έδωσαν το δικαίωμα στον Τούρκογλου να βάλει τρίποντο και να πάει τη διαφορά στο +10 (43-53) στο 26΄.Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να μειώσει αλλά οι χαμένες βολές του Σπανούλη και η αστοχία σε ελεύθερα τρίποντα των παικτών μας, βοήθησαν την ομάδα του Τάνιεβιτς να έχει σταθερό προβάδισμα.Ο Διαμαντίδης μετά από ώρα μείωσε σε 50-55 στο 28΄ με τρίποντο. Ο Καζλάουσκας έδωσε εντολή για ζώνη αλλά ένα νέο τρίποντο του Ιλιάσοβα και δύο καρφώματα του Ερντέν εκτόξευσαν τη διαφορά στο +12 (50-62) στο 30΄.Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Ιλιάσοβα που με νέο τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +14 (51-65) που ήταν το αποτέλεσμα της περιόδου. Ο φοβερός Ιλιάσοβα έφτασε στους 20 ενώ η κακή λειτπουργία της ελληνικής επίθεσης φάνηκε από τα 8/24 τρίποντα που είχαμε μόλις σε 30΄.

6/6 ο Ιλιασόβα


Οδυνηρό ήταν και το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Ιλιάσοβα με κρεσέντο από τη γραμμή των τριών πόντων (6/6) στο 32΄ ανέβασε τη διαφορά στο +16 (70-54), έφτασε στους 26 πόντους και ουσιαστικά «τελείωσε» τον αγώνα.Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν για λίγο και η ελληνική άμυνα με παράδοξο σχήμα (Καλάθη-Ζήση στα γκαρντ) έκανε σερί 11-1 και μείωσε στους 8 (65-73) στο 38΄.Οι γείτονες μας «ξύπνησαν» και με τρίποντο του Τούρκογλου  διαμόρφωσε το τελικό 76-65 που του δίνει την πρωτιά και ένα εύκολο «μονοπάτι» μέχρι τον ημιτελικό.Δεκάλεπτα: 15-22, 39-41, 51-65, 65-76Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 15, Ζήσης 3, Σπανούλης 5, Καλάθης 6, Φώτσης 7, Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8, Καϊμακόγλου 6, Σχορτσανίτης 9Τουρκία (Τάνιεβιτς): Γκιουλέρ, Ερμίς, Ονάν 6, Ιλιάσοβα 26, Ερντέν 10, Τουντσερί 7, Σαβάς 2, Γκιονλούμ, Αρσλάν 5, Ασίκ 12, Τούρκογλου 8

 
sportdog.gr
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Την έψαξε για Τζόνσον

Την έψαξε για Τζόνσον

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Έντι Τζόνσον βρέθηκε ο Άρης σήμερα το μεσημέρι όμως η μετακίνηση του Αμερικάνου δεν ολοκληρώθηκε λόγω χρόνου. Πλέον οι «κίτρινοι» θα στραφούν σε περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών.


 

Μετά το ναυάγιο της μετακίνησης του Καμίλ Γκροζίτσκι οι «κίτρινοι» έψαχναν να βρουν επιθετικό και κατέληξαν και πάλι στην περίπτωση του Έντι Τζόνσον.


Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν αμέσως τις συζητήσεις με τους παράγοντες της Φούλαμ. Όταν βρήκαν πρόσφορο έδαφος ο χρόνος είχε τελειώσει ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τζόνσον.

Πλέον ο Άρης αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού το επόμενο δεκαήμερο που θα έχει και περισσότερο χρόνο στην διάθεσή του για να αξιολογήσει και να διαπραγματευτεί περιπτώσεις.


Με σχετικό της έγγραφο η UEFA ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι όσοι παίκτες συμπλήρωσαν κάρτες στην φάση των πλέι-οφ θα απουσιάσουν από τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Πιο συγκεκριμένα απόντες από το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι ο Ντάρσι Νέτο, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ και ο Κάρλος Τόχα. Αντιθέτως όλες οι υπόλοιπες κάρτες του 3ου προκριματικού γύρου και των πλέι-οφ δεν μεταφέρονται στην φάση των ομίλων.
* Ο ΑΝΤ1 ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι επέλεξε να καλύψει τηλεοπτικά τον αγώνα της 16ης Σεπτεμβρίου κόντρα στην Ατλέτικο στις 20:00.


 

GAZZETTA.GR

http://ktikio.blogspot.com
read more

"Η Ισπανία παίζει με την φωτιά και παθαίνει εγκαύματα"

"Όταν παίζεις με την φωτιά..καίγεσαι!" λέμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά το ίδιο λένε και στην Ισπανία.

Αυτός ήταν και ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της Ισπανικής "Μarca", μετά την ήττα από την Λιθουανία και έριξε το βάρος...
read more

χωρίς δίχτυ ασφαλείας. περπάτησε στα 610 μέτρα σε σκοινί μήκους 76 μέτρων πάνω από ανοιχτό ενυδρείο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ !!!!!!


Ο Νικ Βαλέντα,

απόγονος μιας παραδοσιακής “παράτολμης” οικογένειας, έσπασε το ρεκόρ του, κάνοντας ποδήλατο σε ένα σκοινί κυριολεκτικά στον αέρα! Εκατοντάδες τουρίστες στις Μπαχάμες παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα τον Βαλέντα να κάνει ...

....άνετος ποδήλατο, σε σκοινί μήκους 80 μέτρων που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο ξενοδοχείο, πράξη που ίσως τον βάλει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.
Αμέσως μετά, περπάτησε στα 610 μέτρα σε σκοινί μήκους 76 μέτρων πάνω από ανοιχτό ενυδρείο, που φιλοξενούσε μερικά “αθώα” ψαράκια: Πιράνχας, καρχαρίες και μπαρακούντας!

“Αψήφησα τον κακό καιρό και τον δυνατό άνεμο και περπάτησα πάνω στα σκοινιά σήμερα”, είπε εμφανώς ανακουφισμένος ο Βαλέντα αμέσως μετά.

“Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει μέχρι τώρα και δεν ήταν εύκολο να το αποφασίσω. Όμως η παράδοση της οικογένειας μου δεν μου επέτρεψε να κάνω πίσω”.http://stakarfia.blogspot.com/

read more

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του Cervarix λόγω διευρυμένης προστασίας

Της Αλεξίας Σβώλου

Την διευρυμένη προστασία που προσφέρει το εμβόλιο Cervarix της GlaxoSmithKline έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αναγνωρίζει  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων, εγκρίνοντας  την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του. Η τροποποίηση αυτή υποστηρίζεται από τα κλινικά δεδομένα της μελέτης PATRICIA, η οποία φανερώνει ότι  η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Cervarix δεν περιορίζεται στους δύο τύπους του ιού ΗPV (16 και 18), οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο φαρμακευτικό προϊόν, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τρεις τύπους. Σαν αποτέλεσμα το Cervarix προσφέρει 11-16% επιπλέον προστασία ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ο οποίος γίνεται αιτία να χάνεται  κάθε δύο λεπτά κάπου στον κόσμο η ζωή μιας γυναίκας. 

Χάρη στην διευρυμένη του προστασία το εμβόλιο Cervarix προστατεύει από 5 τύπους του ιού HPV  οι οποίοι ευθύνονται για το 80% τουλάχιστον των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Η τροποποίηση που ενέκρινε για το εμβόλιο Cervarix η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων αφορά στην πρόληψη προκαρκινικών αλλοιώσεων και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σχετίζονται αιτιολογικά με συγκεκριμένους τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Η τροποποιημένη άδεια κυκλοφορίας  του εμβολίου Cervarix περιλαμβάνει πλέον στοιχεία που δείχνουν την αποτελεσματικότητα του έναντι των δύο τύπων που περιέχει το εμβόλιο (HPV 16 και 18) αλλά και των τριών επόμενων συχνότερων  ογκογόνων τύπων  (HPV 31, 33 και 45). Στο σύνολό τους, οι πέντε αυτοί HPV τύποι (16,18,31,33 και 45) ευθύνονται για το 82% όλων των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Πολύτιμη η προστασία που εξασφαλίζει το εμβόλιο Cervarix ενάντια στο δύσκολα ανιχνεύσιμο αδενοκαρκίνωμα

Η προστασία που εξασφαλίζει το εμβόλιο Cervarix έναντι των HPV τύπων 16, 18 και 45 είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι αυτοί οι τύποι σχετίζονται με το 90% περίπου των περιπτώσεων αδενοκαρκινώματος,  που αντιστοιχεί στο 10-12% όλων των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το αδενοκαρκίνωμα είναι μία επιθετική μορφή καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, πιο συχνή στις νεαρές γυναίκες και πιο δύσκολα ανιχνεύσιμη με το τεστ Παπανικολάου. 

http://e-newsandviews.blogspot.com/ από το HealthView
read more

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 73-76...δεύτερο στραβοπάτημα

Η Ισπανία έκανε την δεύτερη ήττα σήμερα απέναντι στου σκληροτράχηλους Λιθουανούς.
Είχαν προειδοποιήσει οι Ισπανικές εφημερίδες, αμέσως μετά την ήττα από την Γαλλία, ότι η ομάδα και ο προπονητής θα πρέπει να προσέξουν πολύ αυτό το παιχνίδι, το οποίο δεν θα ήταν καθόλου εύκολο και τελικά είχαν δίκιο....
read more

Η γιαγιά Φανή γέννησε την εγγονή της!!!

"
Η γιαγιά Φανή γέννησε την εγγονή της


Την απόφαση έλαβαν από κοινού και οι τρεις. Ο γιατρός ήταν αυτός που το πρότεινε, αλλά και η γιαγιά το σκεφτόταν, απλώς δεν το είχε πει. Πήραν βαθιά ανάσα και άρχισαν τις διαδικασίες. Ετσι, στα μέσα Ιουλίου ο Δημήτρης και η Αννα έσφιξαν στην αγκαλιά τους την κορούλα τους, την οποία κυοφόρησε η γιαγιά Φανή...

Δεκαπέντε χρόνια μαζί, ο Δημήτρης και η Αννα ήξεραν ότι ήταν αδύνατο να αποκτήσουν παιδί. Ενα εκ γενετής νόσημα είχε στερήσει από την Αννα τη μήτρα της και έτσι η μόνη επιλογή για βιολογικό παιδί ήταν η αναζήτηση παρένθετης μητέρας.

«Το ότι θέλαμε να κάνουμε οικογένεια το λέγαμε πριν παντρευτούμε, αλλά ξέραμε πως θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, διότι υπήρχε κάποια συγγενής διαμαρτία στην Αννα που απέκλειε την κυοφορία», λέει ο 37χρονος Δημήτρης. «Πριν από τρία χρόνια είπαμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και έτσι απευθυνθήκαμε σε ένα φίλο μας γιατρό, τον Νίκο Μπαθρέλο. Εκείνος μας πρότεινε να ζητήσουμε βοήθεια από τη μητέρα της Αννας, εκείνη δέχθηκε αμέσως γιατί όπως μας είπε το σκεφτόταν από καιρό, αλλά δεν μας το είχε πει».

«Η μητέρα μου ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος σε αυτή την προσπάθεια και νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη για ό,τι έκανε για εμάς. Θέλαμε πάρα πολύ ένα παιδί, ήξερε ότι μπορεί να βοηθήσει και το έκανε αβίαστα και με πολύ μεγάλη χαρά. Πιστεύω ότι κάθε μάνα θα έκανε ό,τι μπορούσε για να δει ευτυχισμένο το παιδί της και η μητέρα μου έκανε αυτό ακριβώς. Η προσφορά της αποτελεί έμπρακτο δείγμα αγάπης και αλτρουισμού, που δεν το βρίσκεις εύκολα στις μέρες μας. Η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια», λέει η Αννα.

Από τη στιγμή που το ζευγάρι και η γιαγιά το πήραν απόφαση, «γίναμε αληθινή ομάδα προσηλωμένη σε έναν πολύ μεγάλο στόχο, που έκανε ό,τι μπορούσε για να τα καταφέρει», λέει ο Δημήτρης. «Πιστεύω ότι αν ένας από τους τρεις μας είχε ενδοιασμούς δεν θα τα καταφέρναμε. Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την απόφαση μέχρι τη γέννηση της κόρης μας περάσαμε πολύ δύσκολες περιόδους και πάρα πολλές απογοητεύσεις, αλλά κάθε φορά καταφέρναμε με ένα μαγικό τρόπο να το ξεπερνάμε και να προχωράμε στην επόμενη προσπάθεια».

Το πρώτο βήμα μετά την απόφαση ήταν το δικαστήριο. «Κοντά ένα χρόνο κράτησε αυτό», λέει η Αννα. «Επρεπε να έχουμε στα χέρια μας τη δικαστική απόφαση για να αρχίσουμε τις εξωσωματικές και είχαμε άγχος μην τυχόν και δεν εγκριθεί το αίτημά μας, διότι ο νόμος έχει ορισμένες διατάξεις για να προστατεύει την παρένθετη μητέρα».

Η σημαντικότερη από αυτές τις διατάξεις ήταν η ηλικία της Φανής, η οποία τότε είχε περάσει τα 50 χρόνια, που είναι η μέγιστη προβλεπόμενη ηλικία για εξωσωματική γονιμοποίηση. Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες της περίπτωσης επικράτησαν και τελικά το δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για να γίνει η Φανή παρένθετη μητέρα για το παιδί της κόρης της.

Αρκετές αποτυχίες
Οι πρώτες προσπάθειες για την εξωσωματική δεν ήταν επιτυχημένες. «Γνωρίζαμε ότι οι πιθανότητες ήταν περίπου 25% όπως ισχύει για όλες τις εξωσωματικές», λέει ο Δημήτρης. «Ετσι, όλες τις φορές ήμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι αλλά πάντα επιφυλακτικοί. Είχαμε αγωνία και φόβους - ο φόβος της αποτυχίας ήταν ο χειρότερος- αλλά λέγαμε με τη γυναίκα μου για να παίρνουμε κουράγιο ότι τα όρια και οι φόβοι είναι μια ψευδαίσθηση».

Μέσα σε ενάμιση χρόνο έγιναν τέσσερις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Στην τελευταία, τον περασμένο Δεκέμβριο βγήκε θετικό το τεστ κύησης, που γίνεται τη δεύτερη εβδομάδα μετά την εμφύτευση. «Αυτή η προσπάθεια έφτασε ένα επίπεδο παραπάνω από ό,τι οι προηγούμενες, ήταν ένα τεράστιο βήμα γιατί καμία από τις προηγούμενες δεν είχε φτάσει μέχρι εκεί», λέει η Αννα. «Εκείνο το θετικό τεστ κύησης ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές που περάσαμε».

«Οταν το έμαθα αισθάνθηκα πως τελειώσαμε. Βέβαια, μετά άρχισε το άγχος και η αγωνία μιας κανονικής κύησης, αλλά ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν ομαλά», προσθέτει ο Δημήτρης.

Φτάνοντας στον τοκετό, η χαρά των τριών κορυφώθηκε. Το νέο μέλος της οικογένειας γεννήθηκε την 36η εβδομάδα της κύησης με καισαρική και οι γονείς με τη γιαγιά απογειώθηκαν...

«Ακόμα δεν το πιστεύουμε ότι την έχουμε», λέει χαμογελώντας ο Δημήτρης. «Παρότι πετάμε στον έβδομο ουρανό, κρατιόμαστε λίγο. Είναι ακόμα σαν όνειρο, από το οποίο δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε. Με το που την πήραμε στα χέρια μας, όλη η ταλαιπωρία και η αγωνία που περάσαμε σβήστηκαν μονομιάς. Η γέννηση ενός παιδιού, με όποιο τρόπο και να γίνει, μας ξεπερνάει όλους. Είναι σαν το πρώτο κλάμα της να έσβησε το παρελθόν και φυσικά ανέτειλε ένα υπέροχο, καινούργιο μέλλον».

Οι συγγενείς και οι φίλοι
Ασφαλώς, «πρωταγωνίστριες» είναι η γιαγιά Φανή και η εγγονή της - «πέρα από τη γιαγιά που έδειξε υπομονή, αφοσίωση και προσήλωση σε αυτό το εγχείρημα και πέρα από ό,τι εμείς κάναμε, θέλω να ευχαριστήσω την κόρη μου για τη μάχη που έδωσε η ίδια και μας χάρισε τόση ευτυχία», λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης -, πολύτιμη όμως ήταν η βοήθεια που πήρε το ζευγάρι και από τους συγγενείς και φίλους.

«Οι πιο στενοί συγγενείς, δηλαδή οι άλλοι γονείς και τα αδέλφια μας, ήξεραν από την πρώτη στιγμή τι προσπαθούμε να κάνουμε και μοιράστηκαν μαζί μας όλη την αγωνία των αποτυχημένων προσπαθειών και τελικά της μεγάλης χαράς», λέει η Αννα. «Μετά τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, το είπαμε επιλεκτικά σε κάποιους φίλους και ξαδέλφια».

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, το ζευγάρι και η γιαγιά ανακοίνωσαν ευρέως το «μυστικό» τους. «Το αντιμετώπιζαν ίσως με σοκ στην αρχή, αλλά μετά αντιλαμβάνονταν το μεγαλείο του θέματος. Νομίζω ότι οι προκαταλήψεις ξεπερνιούνται όταν έρχεται η στιγμή της αλήθειας», λέει ο Δημήτρης.

«Ομαλή εγκυμοσύνη, σαν 30άρα»
Περιπτώσεις όπως αυτές είναι πολύ σπάνιες, κατά τον κ. Νίκο Μπαθρέλο, μαιευτήρα γυναικολόγο στο Κέντρο Εξωσωματικής «Γένεσις», τον άνθρωπο που έφερε στον κόσμο την κορούλα του Δημήτρη και της Αννας.

«Η Αννα έχει σύνδρομο Rokitansky κατά το οποίο η ασθενής γεννιέται χωρίς μήτρα, οπότε δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από την παρένθετη μητρότητα. Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα σε αυτή την περίπτωση ήταν η ηλικία της γιαγιάς, καθώς ο νόμος βάζει όριο στην εξωσωματική τα 50 χρόνια. Χρειαστήκαμε ειδική άδεια από το δικαστήριο για να προχωρήσουμε και τελικά την πήραμε».

Για να μπορέσει μια μητέρα να κυοφορήσει το παιδί της κόρης της πρέπει να είναι υγιής και με φυσιολογικό σωματικό βάρος. «Το ιδανικό είναι να μην έχει ιστορικό διαβήτη ή υπέρτασης παρότι αυτό δεν αποκλείει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αλλά σίγουρα όσο πιο υγιής είναι τόσο το καλύτερο», διευκρινίζει ο κ. Μπαθρέλος.

Για να προστατευθεί η έγκυος γιαγιά υποβάλλεται σε περισσότερες εξετάσεις από ό,τι οι νεώτερες έγκυοι, διότι λόγω ηλικίας έχει περισσότερες πιθανότητες λ.χ. να κάνει θρομβώσεις. Οπως συνέβη και στην περίπτωση της Φανής, το μωρό πιθανώς θα γεννηθεί με καισαρική.

«Η εγκυμοσύνη της Φανής ήταν πολύ ομαλή, σαν να ήταν 30άρα και όχι 57 ετών», λέει ο κ. Μπαθρέλος. «Κάναμε καισαρική διότι παρότι ήταν υγιέστατη, δεν μπορούσα να την υποβάλω στο στρες ενός φυσιολογικού τοκετού, δεν είναι ασφαλές για μια γυναίκα τέτοιας ηλικίας».

Σχεδόν 100 στην Ελλάδα

Τα ζευγάρια που επιλέγουν τη λύση της παρένθετης μητρότητας για να αποκτήσουν παιδί αυξάνονται διαρκώς, αλλά η επιλογή συγγενικού προσώπου ως παρένθετης μητέρας γίνεται σπάνια.

Αυτό επισημαίνει ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος, ο οποίος έχει διεκπεραιώσει 19 περιπτώσεις παρένθετης μητρότητας στη χώρα μας. «Οι περιπτώσεις παρένθετης μητρότητας στην Ελλάδα πρέπει πια να έχουν ξεπεράσει τις 100 και οι περισσότερες έχουν γίνει την τελευταία τετραετία. Αυτό γίνεται επειδή τα ζευγάρια θέλουν να αποκτήσουν βιολογικά παιδιά, αλλά και επειδή η υιοθεσία στη χώρα μας είναι πολύ χρονοβόρος.

»Χρειάζονται πέντε χρόνια για υιοθεσία μέσω ιδρυμάτων και τουλάχιστον δύο χρόνια για ιδιωτική υιοθεσία, η οποία γίνεται μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των νομαρχιών».

Σε κάθε περίπτωση, «τα συγγενικά πρόσωπα στην παρένθετη μητρότητα είναι η μειονότητα. Τις περισσότερες φορές γίνονται με αλλοδαπές παρένθετες μητέρες, ενώ υπάρχουν και κάποιες (ελάχιστες) περιπτώσεις γυναικών που επέλεξαν να γεννήσουν το παιδί της φίλης τους».


ΤΑ ΝΕΑ
"
http://www.ierosagon.org/2010/08/blog-post_8015.html
read more

Το παζλ της μεγάλης συναυλίας των U2

"
Το «μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα του πλανήτη» επιστρέφει στην Ελλάδα με την πιο εντυπωσιακή περιοδεία που έκανε ποτέ
Τον Σεπτέμβριο του 1997, στη Θεσσαλονίκη, στο ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας που λεγόταν ΡopΜart, όλα στη συναυλία των U2 ήταν (αναμενόμενα) ποπ και εντυπωσιακά. Γιγάντια λεμόνια, αψίδες που έμοιαζαν με το σήμα των ΜcDonalds- ένα κλείσιμο του ματιού στην παγκόσμια κυριαρχία των logos, εκτυφλωτικά χρώματα: όλα πασπαλισμένα με λίγη ντίσκο ψυχεδέλεια. Οι περισσότεροι το διασκέδασαν με την ψυχή τους, όμως για κάποιους ο συνδυασμός ήταν ελαφρώς κιτς. Η νέα χιλιετία βρήκε τον Μπόνο και τους φίλους του να επιστρέφουν στις ροκ ρίζες τους κυκλοφορώντας τρία άλμπουμ με πιο παραδοσιακό, σκληρό ήχο σε σχέση με τους πειραματισμούς που τους χαρακτήρισαν στα μέσα και τέλη των 90s.

Οι περιοδείες Εlevation (2001) και Vertigo (2005-2006) ικανοποίησαν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές τους. Φυσικό και επόμενο λοιπόν να θελήσουν να
αποχαιρετήσουν τη δεκαετία με κάτι υπέρμετρα φιλόδοξο, την τωρινή τουρνέ που πήρε το όνομα 360. Παρέα με τους σταθερούς (και πολυβραβευμένους) συνεργάτες τους, τον ντιζάινερ Γουίλι Γουίλιαμς και τον αρχιτέκτονα Μαρκ Φίσερ, αποφάσισαν να δώσουν στο κοινό τους κάτι διαφορετικό.

Απρόσκοπτη οπτική πρόσβαση στο, κατά δήλωση των ίδιων των U2, «μεγαλύτερο ροκ γκρουπ του πλανήτη» για όλους τους θεατές, σε οποιοδήποτε σημείο του σταδίου και αν βρίσκονται, χωρίς ωστόσο να μοιάζει η σκηνή με φτωχή εξέδρα. Η U2 360 Τour εισάγει ουσιαστικά την «κυκλική» διαμόρφωση της σκηνής σε συναυλίες μεγάλων ανοιχτών σταδίων- οι U2 ήδη από την περιοδεία Τhe Unforgettable Fire το 1984 ως σήμερα έδιναν συναυλίες 360 μοιρών σε κλειστούς χώρους.

Ο σκηνοθέτης Γουίλιαμς εξήγησε το σκεπτικό τους: «Στη Vertigo Τour λόγω της αναβολής ορισμένων συναυλιών, μας δόθηκε ο χρόνος να σκεφτούμε την επόμενη περιοδεία και τότε συνειδητοποιήσαμε ότι για το κοινό των U2 ένα μόνο πράγμα θα ήταν πιο ισχυρό σκηνικό από μια απλή γιγαντοοθόνη, το να έχεις ως σκηνικό το ίδιο το κοινό. Το Θεματικό Κτίριο στο LΑΧ, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, ήταν εκείνο που μου έδωσε την έμπνευση.

Πρόκειται για ένα κτίσμα πολύ προχωρημένο, διαστημικής εποχής, με τέσσερα πόδια και λείες καμπύλες και όταν το φαντάστηκα να στέκεται σε ένα γήπεδο, ήξερα ότι είχα φτάσει κάπου. Το πρόβλημα ήταν τα πόδια να κρατάνε τη σκηνή όρθια ψηλά. Το να τα έχεις τόσο κοντά στη σκηνή περιόριζε την ορατότητα. Ετσι, αντί να σκεφτώ “πώς να κάνω αυτό να μην επεμβαίνει τόσο στον χώρο;” συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να το κάνουμε τόσο μεγάλο και τόσο παρεμβατικό που στην ουσία να ενσωματώνεται στην κάθε εγκατάσταση». Η σχεδόν sold out συναυλία των U2 στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι ίσως το καλύτερο κλείσιμο για μια σεζόν που υπέφερε λόγω της οικονομικής κρίσης και υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερο θέαμα από εκείνο που χόρτασαν χιλιάδες οπαδοί τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας (και των Βαλκανίων) πριν από 13 σχεδόν χρόνια.
ΒΗΜΑ
Sourta-ferta
"
http://sourta-ferta.blogspot.com/2010/08/u2.html
read more

Αναζητούν τους τάφους της Ρωξάνης και του Αλεξάνδρου του Δ’

"Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι ανασκαφές στον λόφο «Καστά» στην περιοχή της Αμφίπολης, για την αναζήτηση του τάφου της γυναίκας του Μ. Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του 13χρονου γιου του, Αλέξανδρου του Δ’.

Οι εργασίες θα γίνουν υπό την εποπτεία της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχει και το τμήμα Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών και του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου."
http://pelekis.blogspot.com/2010/08/blog-post_4677.html
read more

“Φάντασμα” η Εθνική έχασε εύκολα από την Τουρκία, 65-76

Η τραγική εικόνα της ομάδας του Γιόνας Καζλάουσκας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, επέτρεψε στην... παρέα του Ιλιασόβα να κάνει πλάκα στο δεύτερο ημίχρονο και το έργο της Εθνικής για τη συνέχεια γίνεται δύσκολο.Πηγή : newsit
"
http://feedproxy.google.com/~r/Kosmonaytis/~3/_MXEQT6BoMo/65-76.html
read more

Παραλήρημα καταστροφολογίας για το… τέλος του κόσμου

"
Κανονίστε να ποστάρετε ό,τι θέλετε να μοιραστείτε για τελευταία φορά και πατήστε like όπου θέλετε χωρίς ενοχή. Εξάλλου, αύριο θα επιστρέψουμε στην παλαιολιθική εποχή. Θα επιστρέψουν μυθικά πρόσωπα, εξωγήινα πλάσματα με εκδικητικές διαθέσεις και τα UFO θα αποτελέσουν ρουτίνα στον ορίζοντα. Θα σκάσει ένα τεράστιο ηφαίστειο και ένας κομήτης θα συγκρουστεί με τον πλανήτη μας, μετατρέποντάς τον σε κομματάκια του μεγέθους ενός γηπέδου μπάσκετ. Ο Μπρους Γουίλις, ο Γουίλ Σμιθ και οι υπόλοιποι προηγούμενοι σωτήρες σύσσωμοι θα επιστρατευτούν όλοι μαζί για τελευταία φορά, για να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Αλήθεια, είναι η καταστροφολογία τόσο «ζωτική» για την ύπαρξή μας; Mάλλον ναι, αφού κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται στο φως ένα νέο σενάριο για την καταστροφή του (εδώ βάζει ο καθένας ό,τι θέλει, όπως ηλιακού συστήματος, γης κλπ). Πόσο τρομολάγνοι είμαστε τελικά; Ποια τα σενάρια καταστροφής του πλανήτη, πώς απαντώνται και γιατί υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι σε δυο περίπου χρόνια η Γη θα μεταμορφωθεί σε μιαν άμορφη μάζα και θα εκλείψει το ανθρώπινο είδος; Τι έγινε τις προηγούμενες περιπτώσεις που οι οιωνοί δεν επαληθεύθηκαν και τελικά δεν καταστραφήκαμε (ακόμα);

Σε πρόσφατη αναζήτησή μας σε διάσημη μηχανή αναζήτησης στη φράση «2012, τέλος του κόσμου» στα αγγλικά, τα αποτελέσματα ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 11.100.000! Πολύς κόσμος υποστηρίζει ότι έρχεται το τέλος των πάντων και μάλιστα με σαφείς ισχυρισμούς. Τα σενάρια, αναρίθμητα, αλλά με ενδελεχή μελέτη του καθενός, μπορεί να διαφανεί η απόστασή τους από τη σφαίρα της φαντασίας.


Η πρόβλεψη των Μάγιας
Το πιο ευρέως γνωστό σενάριο δεν είναι άλλο από την πρόβλεψη των Μάγιας. Ο αρχαίος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής, που άνθησε τον 1ο αι. μ.Χ., είναι γνωστός για τις προβλέψεις του. Ήταν γνωστοί για τις γνώσεις τους περί αστρολογίας και τα επιβλητικά κτίσματά τους ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτές τους τι γνώσεις. Προφήτεψαν με απόλυτη ακρίβεια τις εκλείψεις αλλά και την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει λόγω της ανθρώπινης επέμβασης.

Το ημερολόγιό τους, σε πρώτη ανάγνωση, δείχνει να τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και με αυτό ολόκληρη η Γη. Σύμφωνα με αρκετούς «μελετητές», το ημερολόγιό τους σταματά στις 12 Δεκεμβρίου 2012, κάπου στις 9 το βραδάκι. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα συμπληρώνεται ο κύκλος της «Μεγάλης Μέτρησής» τους, που συμπίπτει με την πάροδο μιας περιόδου 5.125 ετών. Ο Ήλιος θα ευθυγραμμιστεί με αρκετούς πλανήτες – μεταξύ των οποίων φυσικά και η Γη και θα «κοιτάξει» κατάματα το κέντρο του Σύμπαντος. Κατά τους καταστροφολόγους, το πέρας των ημερολογιακών καταχωρήσεων θα σημάνει και το τέλος του κόσμου.

*Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση, γιατί οι Μάγιας δεν μιλούν για ημέρα καταστροφής, αλλά είναι απλά το τέλος του ημερολογίου τους.
Εξάλλου, οι προφητείες τους για την εποχή μας, ξεκινούν από έναν εικοσαετή κύκλο που ξεκινά το 1992 και αφού περνά κάποιες φάσεις, καταλήγει στο 2012, όπου η προφητεία μιλά για αλλαγή εποχής και είσοδο σε μίαν άλλη. Αυτό επιβεβαιώνει και ο Stephen Houston, ένας κορυφαίος επιστήμονας, ειδικός στη μελέτη του πολιτισμού των Μάγιας. Κάποιος μου είπε ότι όταν τελειώνει το ημερολόγιό του, απλώς πάει και προμηθεύεται ένα καινούργιο και αυτό πρέπει να κάνουν και οι Μάγιας!

Θα μας κάψει ο ήλιος
Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η δραστηριότητα του ήλιου και αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Οι εκρήξεις γίνονται ολοένα και συχνότερες και εντονότερες. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η δραστηριότητα θα ενταθεί σταδιακά και ο πλανήτης μας θα βομβαρδίζεται από δισεκατομμύρια τόνων φορτισμένων σωματιδίων, που θα προκαλέσουν ηλιακές και ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες, με αποκορύφωμα το ζεστό καλοκαίρι του 2012, οπότε θα διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον καθηγητή Richard Harrison, του Rutherford Appleton Laboratory, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να χτυπηθούν καταμεσής στο επόμενο απόγειο της ηλιακής δραστηριότητας, πράγμα που θα επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες και τους δορυφόρους μας».

Την τελευταία φορά που σημειώθηκε μια τόσο μεγάλη ηλιακή έκρηξη ήταν το 1859. Φυσικά τότε δεν είχαμε δορυφόρους, για να έχουμε καταγεγραμμένα τα αποτελέσματά της, αλλά πολλά τηλεγραφικά πρακτορεία στην τότε άγρια Δύση κάηκαν, ενώ οι μάρτυρες ανέφεραν πως ξαφνικά τα καλώδια από μόνα τους πήραν φωτιά. Αν και πρόκειται για πολύ σοβαρό και επιστημονικά αποδεδειγμένο σενάριο, εκείνες τις μέρες μάλλον θα ζήσουμε στιγμές υψηλού καύσωνα… Άλλωστε στην Κύπρο, «είναι μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια».

Θα καταφέρει ένας τρελός επιστήμονας να «διαλύσει» τον πλανήτη;
Πολλές φορές οι επιστήμονες έχουν κατηγορηθεί ότι «παίζουν» με το μέλλον του πλανήτη, στην προσπάθειά τους για τη νέα ανακάλυψη ή τη νέα εφεύρεση. To πείραμα του CERN, που διεξάγεται στα Γαλλο-Ελβετικά σύνορα στη Γενεύη και το τούνελ του «Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων», στα εκατό μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι μπορεί να τινάξει στον αέρα την περιοχή.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων, το super-gadget (όπως έχει χαρακτηριστεί) μπορεί να προκαλέσει μικρές μαύρες τρύπες και άλλα καταστροφικά αποτελέσματα. Η δυνατότητά του να δημιουργεί θερμοκρασίες 100.000 φορές υψηλότερες από αυτήν του πυρήνα του Ήλιου δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό. Οι ισχυρισμοί ότι το 2012 η ερευνητική ομάδα θα εντείνει δραστικά τη δραστηριότητα του πειράματος δίνουν και παίρνουν… Σε ένα άλλο μέρος του πλανήτη, στις 4.12.2004, η Ινδική εφημερίδα «India Daily» έγραφε σε κύριο άρθρο της: «Ένα μυστικό πρόγραμμα του Ινδικού Ερευνητικού Οργανισμού Aμύνης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

«Ανυψωτήρες αντιβαρύτητας δοκιμάστηκαν στα Ιμαλάια». Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι δεν μπορούν να μιλήσουν μέχρι το 2012! Ο συντάκτης αναρωτιέται: Τι θα γίνει το 2012; Πάντως, στην περιοχή των Ιμαλαΐων γενικά παρατηρούνται συχνά φαινόμενα «μεταφυσικών δραστηριοτήτων».

*Τα σενάρια με τους τρελοεπιστήμονες και τα απόρρητα πειράματα ερευνητικών οργανισμών μάλλον είναι ακίνδυνα, αφού, όπως φαίνεται, παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων. Οι θεωρίες συνομωσίας δίνουν και παίρνουν, αφού τα καλά κρυμμένα μυστικά μπορούν να εξάπτουν φαντασίες…
Θρησκευτικές αντιλήψεις

Η Βίβλος, αν και δεν αναφέρει πουθενά ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί το 2012, υποστηρίζει ότι το 2012 θα ξεκινήσει μια μεγάλη δοκιμασία για τη Γη. Αυξημένα ποσοστά σεισμών, πλημμύρες, αρρώστιες, πόλεμοι και ψίθυροι για πολλά και διάφορα. Τα κοσμικά φαινόμενα, όπως υποστηρίζει η Βίβλος, θα προετοιμάσουν τον κόσμο για την ημέρα της Κρίσης. Ο Ματθαίος (24:29) και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη κάνουν λόγο για τέτοια φαινόμενα.

Το «Ι Ching», το Κινέζικο βιβλίο των αλλαγών αλλά και διάφορες ινδουιστικές δοξασίες λένε και αυτά για περίοδο καταστροφών. Η περίπτωση των Καθολικών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος έχει από το όνομά του αριθμό 666 και είναι ο 111ος πάπας που αναφέρει στις προφητείες του ο Ιρλανδός άγιος, κατά την παπική εκκλησία, Μαλαχίας. Να σημειωθεί ότι όταν ο Βενέδικτος επισκέφθηκε την Αμερική στο 2008, το Κογκρέσο ήταν το 111ο. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Στην αρίθμηση των παπών, ο τωρινός είναι ο τελευταίος σύμφωνα με αρχαιότερη έκδοση των προφητειών, ενώ σε μεταγενέστερη προφητεία δύο αιώνες αργότερα, γύρω στο 1850, προστέθηκε ο Πέτρος ο Ρωμαίος.

Αν και οι καθολικοί δέχονται ότι μάλλον δεν τελειώνει εδώ ο κόσμος, σίγουρα θα έρθει κάποια πολύ μεγάλη δοκιμασία, για να διακόπτεται ο αριθμός των παπών, που περιλαμβάνει όλους ακόμη και τους αφορισμένους από την Καθολική Εκκλησία. Ίσως φτάνει ο καιρός του 3ου παγκοσμίου πολέμου, που σύμφωνα με την προφητεία του Ανωνύμου, ο παπισμός θα καταργηθεί άγνωστο για πόσο χρόνο. Η «Προφητεία 2012» του μαθηματικού Φιμπονάτσι ξεκινά με την ημερομηνία 30 Απριλίου 1945, τότε που κατά τον ίδιο θα πεθάνει το «Θηρίο». Εικάζεται ότι την ημερομηνία εκείνη αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ.

Ο Φιμπονάτσι συνδέει την ημερομηνία του θανάτου του «Θηρίου» με την ημερομηνία της σύλληψης του «Άλλου», όπως τον αποκαλεί. Αυτός ο άλλος, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι καλός ή κακός, θα δημιουργήσει στρατιά αγγέλων, που θα πολεμήσουν με τους δαίμονες στον Τελευταίο Πόλεμο. 

Το υπερηφαίστειο του Γέλοουστοουν

ΜΙΑ Ιαπωνέζα τουρίστρια, που επισκέφθηκε το τεράστιο ηφαίστειο του Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ, προέβη στην αν μη τι άλλο αφελή ερώτηση: 
«Το ηφαίστειο τι ώρα εκρήγνυται;»! Φαίνεται ότι κατά την παραμονή της στην Αμερική παρακολούθησε τόσα πολλά φαντασμαγορικά θεάματα, που μπορεί να περίμενε να συμβεί και αυτό. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ευχόταν να συμβεί αυτό. Το μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμου άρχισε εδώ και λίγα χρόνια να εκπέμπει «περίεργη» δραστηριότητα και να «ιδρώνει» παράξενα. Αυτό το ηφαίστειο υπολογίζεται ότι εκρήγνυται περίπου κάθε 650.000 χρόνια, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με στάχτες, μπλοκάροντας τον ήλιο, οδηγώντας έτσι τη Γη σε παγωμένο χειμώνα διάρκειας περίπου 15.000 χρόνων.

*Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το 2012 «ίσως και να…» αλλά ούτως ή άλλως όλα τα επόμενα χρόνια έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Η επιστήμη έχει προχωρήσει ραγδαία από την τελευταία έκρηξη του Γέλλοουστόουν και οι πιθανότητες τόσο μεγάλης καταστροφής, σε περίπτωση έκρηξής του, δεν είναι τόσο μεγάλες.

Η αντιστροφή των πόλων
ΙΣΩΣ το 2012 μια αντιστροφή του γήινου μαγνητικού πεδίου θα μπορούσε να συμβεί, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες, που αναφέρουν ότι το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη γίνεται βαθμιαία λιγότερο σταθερό. Μία εκπομπή του History Channel, με τίτλο «Αποκωδικοποιώντας το Παρελθόν: Ημέρα Κρίσης 2012: Το τέλος των Ημερών», αναφέρει πως μία γαλαξιακή ευθυγράμμιση ή μαγνητικές διαταραχές θα μπορούσαν κατά κάποιον τρόπο να προκαλέσουν μία «μετακίνηση των πόλων».

Μια αντιστροφή των πόλων θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε όλες τα επίπεδα: Αεροπλοΐα, ναυσιπλοΐα, μηχανές και όλοι οι εξοπλισμοί έως τη σύνθεση της ατμόσφαιρας, λένε οι εμπειρογνώμονες. Η μαγνητόσφαιρα της Γης μάς προστατεύει από τις επικίνδυνες εξάρσεις των ηλιακών καταιγίδων και τον ηλιακό άνεμο.

Οι μαγνητικοί πόλοι δεν μένουν σταθεροί σε ένα σημείο, αλλά περιπλανώνται γύρω από τους γεωγραφικούς πόλους συνεχώς. Εντούτοις, σε σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την ιστορία των 4,5 δισεκατομμυρίων ετών του πλανήτη, οι μαγνητικοί πόλοι έχουν αντιστραφεί εντελώς. Μερικές χιλιάδες χρόνια πριν από μια αντιστροφή, το μαγνητικό πεδίο αρχίζει βαθμιαία να γίνεται πιο ασθενές, κάτι που ήδη έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα τρέχοντα αρχεία μετρήσεων προτείνουν ότι η επόμενη αντιστροφή έχει ήδη αργήσει. Ο μέσος όρος, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι περίπου 400.000 χρόνια. Το γεωλογικό αρχείο προτείνει ότι η τελευταία αντιστροφή έγινε περίπου πριν από 800.000 χρόνια. Πιθανόν το λιώσιμο των πάγων (λόγω θερμοκηπίου) να παρατείνει το χρόνο της αντιστροφής των πόλων.

*Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές δόθηκαν ημερομηνίες για το φαινόμενο ή συνδέθηκε το φαινόμενο με μεταφυσικές θεωρίες καταστροφής του κόσμου, δεν έγινε τίποτα. Εξάλλου, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι πόλοι θέλουν πολύ χρόνο να μετακινηθούν και ότι δεν προλαβαίνει αυτό να γίνει εντός του 2012. 

Η «δίψα» των ανθρώπων για φόβο

*Ο ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΣ μετεωρίτης «Απόφις», ο οποίος εικαζόταν να χτυπήσει τη Γη το 2012. Πρόσφατα η ΝΑSA απέρριψε αυτές τις εικασίες και υπολόγισε ότι στις 13 Απριλίου του 2036, ο κομήτης ίσως να χτυπήσει τη Γη με πιθανότητες… 1 προς 45.000, αν και οι αστεροειδείς απειλές ποτέ δεν τελειώνουν.

*Ο Πλανήτης Νίμπιρου, ο ούτω καλούμενος «Χ», που υπολογίζεται ότι έχει μέγεθος δύο τρίτων της Γης, θα περάσει κοντά μας το 2012 και θα προκαλέσει την ακόμα πιο άμεση αναστροφή των πόλων. Θα χρειαστούν περίπου 5.000 χρόνια να αντιστραφούν, αλλά το γνωμικό «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», ισχύει ακόμα και στην περίπτωση των πόλων.

*Ένα πιθανό γεγονός για το 2012 είναι μια τεράστια παγκόσμια επιδημία, όπου θα αφανίσει τη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρώπινης ζωής. Η πανδημία αυτή συνέβη και πέρυσι, αλλά όσο σοβαρή κι αν παρουσιαζόταν τελικά, αυτοί οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν.

*Την 21η Δεκεμβρίου 2012, στρατιά εξωγήινων όντων θα στραφούν κατά της Γης, με αποτέλεσμα να έχουμε τον πρώτο διαγαλαξιακό πόλεμο!

Ας σοβαρευτούμε και λίγο…
Τα σενάρια είναι πάρα πολλά, άλλα ευφάνταστα και άλλα που έχουν κάποια εξήγηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι «διψούν» για φόβο, γιατί αλλιώς αυτή η τρομολαγνική τάση δεν μπορεί να εξηγηθεί. Αν ψάξει κάποιος, σίγουρα θα βρει και άλλες θεωρίες που μπορεί να ευσταθούν λογικά ή απλά να κινούνται στην απέραντη φαντασιόσφαιρα. Το άρθρο δεν έγινε για να τρομάξει κανέναν, αλλά απλά για να «διασκεδάσουμε» και εμείς την καταστροφολογία της εποχής μας. Άλλωστε, ο Ζαν Μποντριγιάρτ, φιλόσοφος του 20ού αιώνα, υποστήριξε ότι ο κόσμος θα τελειώσει όπως ακριβώς ξεκίνησε. Χωρίς μάρτυρες και χωρίς να ξέρει κανένας τίποτε από προηγουμένως.

Οι φορές που «έπρεπε» ναείχε έρθει η συντέλεια
20/2/1524: Ένας τεράστιος κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο, σύμφωνα με τον Γερμανό Γιόχανες Στέφλερ. 
19/5/1719: Ο Ελβετός μαθηματικός Ζακ Μπερνούλι είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου, μετά από σύγκρουση κομήτη με τη Γη. Ατύχησε… 
1732: Το (πρώτο) τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
3/4/1843, 7/7/1843, 21/3/1844, 22/10/1844: Ο Αμερικανός κήρυκας Γουίλιαμ Μίλερ ανακοίνωσε ότι θα έλθει το τέλος του κόσμου σε όλες τις ανωτέρω ημερομηνίες. Ειδικά στις 22 Οκτωβρίου του 1844 οι ακόλουθοί του, οι λεγόμενοι «Μιλλερίτες», ήταν τόσο πεπεισμένοι για το τέλος του κόσμου, που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον ήλιο να ανατέλλει το πρωινό.
2/10/1914: Η Ημέρα της Κρίσης σύμφωνα με τον Τσαρλς Ράσελ, ιδρυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Οι οπαδοί του προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 1925, το 1941, το 1975 και τέλος στις 2/10/1984.
28/10/1992: Ο αιδεσιμότατος Λι Γιανγκ Λιμ, της ιεραποστολικής εκκλησίας στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι ο Χριστός είχε ζητήσει να συγκεντρωθούν 144.000 πιστοί τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, για να τους σώσει από τον Αρμαγεδδώνα. Περισσότερα από 100.000 άτομα παρουσιάστηκαν σε περίπου 200 εκκλησίες. Ωστόσο, ο αιδεσιμότατος συνελήφθη για κατάχρηση 4 εκατ. δολαρίων που συγκεντρώθηκαν από δωρεές των πιστών!
7/1999: Ένα δεύτερο τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
31/12/1999: Η ημερομηνία του Millennium bug (ιός της Χιλιετίας). Η ίδια ημερομηνία είχε προβλεφθεί για το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τα απόκρυφα Ευαγγέλια, καθώς συμπληρώνονταν 2.000 χρόνια από τη γέννηση του Χριστού. Εκείνες τις μέρες γινόταν μεγάλος σάλος για το τι θα ακολουθούσε με την έλευση της Χιλιετίας. Τελικά την επόμενη μέρα παρουσιάστηκαν μόνο μικρά προβλήματα τηλεπικοινωνίας στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία σταμάτησαν να λειτουργούν οι μηχανές ελέγχου εισιτηρίων στα λεωφορεία σε 2 πολιτείες και στον ιππόδρομο του Nτελαγουέαρ στην Αμερική σταμάτησαν να λειτουργούν 150 μηχανές τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια).
21/12/2012: Έρχεται το τέλος του κόσμου, όπως πολλοί υποστηρίζουν.
19/1/2038: Στις 05:14:07 ώρα Κύπρου, προβλέπεται ένα καινούριο Millennium bug -στο λειτουργικό σύστημα Unix, που μπορεί να αποβεί καταστροφικό.
Από την εφημερίδα Σημερινή
"

http://www.i-reportergr.com/2010/08/blog-post_522.html
read more

Δεν κάνουν μόνο οι Αμερικάνοι ταινίες δράσης! Δείτε το βίντεο! Πολύ γέλιο!!!

"
Δεν κάνουν μόνο οι Αμερικάνοι ταινίες δράσης!

Αν νομίζατε ότι μόνο οι Αμερικανοί ξέρουν να κάνουν ταινίες με ακατάπαυστη δράση και εντυπωσιακά εφέ κάνετε μεγάλο λάθος.

Έχετε δει υπερπαραγωγές του ινδικού κινηματογράφου τώρα τελευταία;

Ποιος Μπρους Γουίλις και Τζέισον Στέιθαμ; Δείτε σενάριο, σκηνοθεσία και εφέ να πάθετε πλάκα… από το πολύ γέλιο…


Zougla.gr
"

http://www.ierosagon.org/2010/08/blog-post_2609.html
read more

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 65-76.....κάναμε ότι μπορούσαμε για να χάσουμε

Με 11 πόντους διαφορά υπέρ της Τουρκίας έληξε η σημαντική σημερινή αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας.
Ασταμάτητα λάθη στην επίθεση (για άλλη μια φορά δεν ήμασταν καθόλου εύστοχοι στα τρίποντα) και στην άμυνα, η Ελλάδα νόμισες πως έκανε το αδύνατο δυνατό για να χάσει...
read more

ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Μία καλόγρια πάει στην ηγουμένη και της λέει:

"Γερόντισσα υπέπεσα σε αμάρτημα.... πηδήχτηκα με τον καινούριο παπά της εκκλησίας του αγίου Νικολάου.

Τι να κάνω για να συγχωρεθεί η αμαρτία μου";

Ηγουμένη: " Για αρχή θα πρέπει να φας ...ένα λεμόνι".


Καλόγρια: " Δηλαδή άμα φάω το λεμόνι θα
συγχωρεθεί η αμαρτία μου"; Ηγουμένη: " Όχι βέβαια!!!

Αλλά πρέπει πρώτα να σου φύγει αυτό το ηλίθιο χαμόγελο!!!!!"

autocarnet.blogspot.com
read more

AUDI A1 με βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,4 ΤFSI 86 και 122 ίππων! (+VIDEO)

Από το autocarnet.blogspot.com

Το νέο μικρό της Audi με βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,4 ΤFSI 86 και 122 ίππων είναι - σύμφωνα πάντα με την γερμανική φίρμα - ιδιαίτερα πολυτελές και εντάσσεται στην νεοσύστατη κατηγορία των μικρών premium μοντέλων όπου την πρωτοκαθεδρία όλο αυτό το διάστημα είχε το Mini Cooper. Με την BMW να ετοιμάζει την δική της απάντηση στην εν' λόγω κατηγορία η Audi δεν είχε παρά να κατασκευάσει ένα μικρό αυτοκίνητο που να εντυπωσιάζει..Κάποιοι από εσάς ίσως και να περιμένουν την ταχύτερη έκδοση του αυτοκινήτου, την έκδοση S1 με τους 200 ίππους από 1.400 TSI με τις κατάλληλες μετατροπές και ρυθμίσεις της τουρμπίνας...ανταγωνιστή του Cooper S και όχι μόνο...
Για να δούμε θα τα πάει εξίσσου καλά με το Mini στον στίβο των πωλήσεων;


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

read more

Το νέο Citroen DS4 κάνει και….μασάζ

"

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Μετά το DS3 που έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές χιλιάδων υποψηφίων αγοραστών σε ολόκληρο τον κόσμο, η Citroen ανοίγει και άλλο την… όρεξη, αυτή τη φορά με ένα πιο μεγάλο μοντέλο. Ο λόγος για το DS4, το δεύτερο μέλος της σειράς DS το οποίο συνδυάζει την υψηλή αισθητική και την λεπτότητα με το δυναμικό στυλ ενός coupé, αποτελώντας ένα σύνολο εξαιρετικά πρακτικό με συμπαγείς διαστάσεις (4,27 μέτρα μήκος, 1,81 πλάτος και 1,53 ύψος). ...Η σχεδίαση της σειρά DS είναι ιδιαίτερα ελκυστική
Η σχεδίαση της σειρά DS είναι ιδιαίτερα ελκυστική
Σχεδιασμένο με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να προσφέρει μια αίσθηση αποκλειστικότητας τόσο μέσω της εξωτερικής, όσο και της εσωτερικής του εμφάνισης, το γαλλικό μοντέλο διαθέτει ιδιαίτερα προσεγμένα υλικά. Το μεγάλο πανοραμικό παρμπρίζ επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν εξαιρετική ορατότητα και φωτεινότητα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολύ ευχάριστου περιβάλλοντος. Συνδυάζοντας της αισθητική ενός coupé με την πρακτικότητα ενός οχήματος με 2+2 πόρτες, το DS4 προσφέρει τρείς πίσω θέσεις. Οι πίσω πόρτες διαθέτουν κρυφές χειρολαβές ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 370 λίτρων και περιλαμβάνει έξυπνες χρηστικές λύσεις.

Πέντε κινητήρες
Από εκεί και πέρα η επιλογή 5 σύγχρονων και αποδοτικών κινητήρων – 3 βενζινοκινητήρες και 2 HDi – προσφέρουν στο DS4 δυναμικές επιδόσεις με χαμηλό περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο, όπως ο νέος βενζινοκινητήρας των 200 ίππων και οι νέοι πετρελαιοκινητήρες e-HDi. Σε κάθε περίπτωση οι πέντε κινητήρες θα πληρούν τις προδιαγραφές Euro5. Οι τρείς βενζινοκινητήρες, VTi με 120 ίππους, THP με 155 και ο νέος THP 200 έχουν εξελιχθεί, σε συνεργασία με την BMW. Ο νέος THP 200 βασίζεται στον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6 λίτρων και χαρίζει υψηλά επίπεδα επιδόσεων και άνεσης χάρη στους 200 ίππους και τα 275Νm ροπής μόλις στις 1.700σ.α.λ. Παρά την υψηλή απόδοση, οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 149 γραμμάρια το χιλιόμετρο. Παράλληλα θα είναι διαθέσιμοι δύο πετρελαιοκινητήρες HDi: o HDi 110 (επίσης διαθέσιμος σε έκδοση e-HDi) και ο HDi 160 – που σε κάθε περίπτωση είναι εφοδιασμένοι με φίλτρο μικροσωματιδίων.

Κάνει και... μασάζ!
Το εσωτερικό του DS4
Πέρα από το δυναμικό και ξεχωριστό στυλ, η καμπίνα του DS4 παραμένει πιστή και στην ιδέα της δημιουργικής τεχνολογίας (Créative Technologie), προσφέροντας εξοπλισμό, χρηστικότητα και έξυπνες λύσεις για την απόλυτη αίσθηση άνεσης και φιλικότητας. Το νέο εξελιγμένο ηχοσύστημα εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου για όλους του επιβάτες, ενώ τα εμπρόσθια καθίσματα είναι διαθέσιμα με λειτουργία μασάζ και ηλεκτρική ρύθμιση της οσφυϊκής χώρας. Ο οδηγός του DS4 μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα ηχητικά θέματα - Classic, Crystal Symphony, Jungle Fantasy & Urban Rythmik – για τις υπενθυμίσεις ή τις προειδοποιήσεις του αυτοκινήτου, τρία επίπεδα κλιματισμού (μαλακό, μέσο & έντονο) καθώς και μια πλειάδα χρωμάτων για τον πίνακα οργάνων. Παράλληλα ο οδηγός έχει πρόσβαση σε όλα τα κύρια χειριστήρια για την άνεση μέσω φωτιζόμενων διακοπτών στο τιμόνι. Για την απόλυτη ηρεμία το DS4 είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύνολο τεχνολογιών που αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας.

Τεχνολογία στο φουλ Συγκεκριμένα, το σύστημα Citroën eTouch το οποίο αυτόματα ή χειροκίνητα πραγματοποιεί επείγουσες κλήσεις μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM, για άμεση παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης τα εμπρόσθια φώτα ομίχλης με λειτουργία «cornering light» προσφέρουν αυξημένη ορατότητα στις στροφές που φτάνει μέχρι και τις 75ο αριστερά και δεξιά του οχήματος. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τα φλας ή όταν οι τροχοί έχουν στραφεί σε γωνία μεγαλύτερη των 60°. Το σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας – βασισμένο σε παρόμοια τεχνολογία με εκείνη των αισθητήρων στάθμευσης το οποίο χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες υπερήχων, ώστε να ειδοποιήσουν τον οδηγό αν υπάρχει κάποιο όχημα στις τυφλές γωνίες. Ο οδηγός ενημερώνεται μέσω μιας ένδειξης που εμφανίζεται στους εξωτερικούς καθρέπτες. Τέλος ο προγραμματιζόμενος ρυθμιστής και περιοριστής ταχύτητας ο οποίος αυξάνει τόσο τα επίπεδα άνεσης όσο και ασφάλειας για την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο.

Το DS4 θα παρουσιαστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, ενώ το λανσάρισμα του θα πραγματοποιηθεί το 2011.
zougla.gr
"

http://maradclub.blogspot.com/2010/08/citroen-ds4.html
read more

Βυθίζοντας το χέρι σε υγρό άζωτο

: "
Αγαπητοί φίλοι, ποτέ μη δοκιμάσετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο. Και είμαστε απόλυτα κάθετοι σε αυτό που λέμε. Και μπορεί η Φυσική να λέει ότι αν βάλετε για κλάσματα δευτερολέπτου το χέρι σας στο υγρό άζωτο (θερμοκρασίας -195 βαθμού Κελσίου) μπορεί να την γλυτώσετε, αλλά αυτά δεν είναι πράγματα για να παίζει κανείς.Ο Theodore Gray, μέλος της ομάδας PopSci, είχε τόσο πολύ εμπιστοσύνη στην επιστήμη που αποφάσισε να το ρισκάρει. Βουτώντας το χέρι του αστραπιαία σε ένα δοχείο με υγρό άζωτο και απομακρύνοντας το αστραπιαία. Αναφέροντας ότι έβαλε το χέρι για τόσο μικρό χρονικό διάστημα στο υγρό άζωτο που δεν πρόλαβε να αισθανθεί το κρύο.Και τι τον έσωσε; το κατονομαζόμενο ως Leidenfrost εφέ κατά το οποίο οι φυσαλίδες αερίου γύρω από το χέρι το προστατεύουν στιγμιαία από το πάγωμα.

"

http://pcnea.blogspot.com/2010/08/blog-post_31.html
read more

Eνα αιτημα της Βελγικής αστυνομίας ...έγινε θρίλερ περι αποτροπής αυτοκτονίας!

"
Έγινε και αυτό είδηση αποτροπής αυτοκτονίας στο facebook ! HMΑΡΤΟΝ ευτυχώς που δεν συνέλαβαν το Facebook ! ( στην ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΝΟΟΎΜΕ)
Λοιπόν το θέμα είναι απλό ...Βέλγος αναζητείται από την σύζυγό του ...Μάλιστα έχει και ιστορικό με απόπειρες αυτοκτονίας ! Η συζυγός του αναζητεί πληροφορίες από το προφίλ που είχε στο facebook ( ξέρετε αυτή την διεθνή εγκληματική οργάνωση που ευθύνεται για οτι κάνουν οι χρήστες της κατά τα ελληνικά δεδομένα ) Εκεί βλέπει ένα ανησυχητικό μήνυμα ....


Πάει στην Βελγική αστυνομία που επικοινωνεί με τους διαχειριστές του Facebook ( εδώ τους συλαμβαναν με κατασκευασμένες παραγγελίες στην εισαγγελία ότι προέκυπτε το ενδεχόμενο να προωθούνται τα προφίλ από την διαχείριση του site η και να τον ωθούσε σε αυτοκτονία ! Είναι Ικανοί για όλα ! ) και από κει τους δίνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη ( πιστοποιημένη ip ελληνικού παρόχου Internet) ! Aυτοί με την σειρά τους το διαβιβάζουν στην ΕΛΑΣ να βρει σε ποιόν ανήκει! Και μέσα σε λογικό χρόνο ο πάροχος τους δίνει την διεύθυνση που είναι σε ξενοδοχείο της Κρήτης ! Εκεί διέμενε ο Επίδοξος σύμφωνα με αυτά που έγραφε στο facebook αυτόχειρας !
Αυτό ήταν όλο και συνηθισμένο στην αστυνομική συνεργασία μεταξύ χωρών
Aκόμα παίζουν εκεί στην Κατεχάκη με τις μουφές και τα παραμύθια !
"

http://papatzides.blogspot.com/2010/08/e_31.html
read more

Και πάλι στο νοσοκομείο εκτάκτως η θρυλική ηθοποιός του Hollywood, Zsa Zsa Gabor!

"
Ο σύζυγός Zsa Zsa, Prince Frederic von Anhalt, κάλεσε ένα ασθενοφόρο για να μεταφέρει ξανα τη σύζυγό του και θρυλική ηθοποιό του Hollywwod, Zsa Zsa Gabor, στο Ιατρικό Κέντρο UCLA Ronald Reagan στο Los Angeles.

Αν και κάποιοι είπαν στην αρχή πως δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, διαρρέεται τώρα πώς έχει συμπτώματα γρίπης και φυσικό είναι να πονά.
Η ζωή της 93χρονης θρυλικής ηθοποιού δεν είναι σε άμεσο κίνδυνο.


http://enaigeira.blogspot.com/2010/08/hollywood-zsa-zsa-gabor_31.html
"

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/hollywood-zsa-zsa-gabor_31.html
read more

Αφήνουν ελεύθερο τον οδηγό του Μπιν Λάντεν

" Η Λιβύη πρόκειται να απελευθερώσει 37 ισλαμιστές, μεταξύ των οποίων ο πρώην οδηγός του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν και ορισμένα μέλη της ισλαμιστικής Οργάνωσης Λίβυων Μαχητών, ανακοίνωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Καντάφι, Γιούσεφ Σαουάν.
'Οι 37 ισλαμιστές θα απελευθερωθούν το βράδυ της Τρίτης, μετα..."

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/28065
read more

11χρονος ζούσε δυο χρόνια με μία ακίδα καρφωμένη στο μάτι του!

: "
Ο μικρός Rahul Devi

από το Δελχί της Ινδίας, πριν από δύο χρόνια, καθώς έπαιζε αμέριμνος με τους φίλους του, σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης, ήταν να καρφωθεί στο μάτι του μια ξύλινη σφήνα μήκους 10 εκατοστών. Η μητέρα του 11χρονου, Ratna Devi, επιχείρησε να αφαιρέσει μόνη της...

....
την ακίδα από το μάτι του γιού της, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ζούσε για δυο χρόνια, με ένα ξύλο μέσα στο μάτι του!

Ενας γιατρός της περιοχής που τον εξέτασε τότε, δήλωσε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Ο καιρός περνούσε και ο μικρός συνέχιζε κανονικά τη ζωή του, παίζοντας με τους φίλους του, πηγαίνοντας στο σχολείο, σκαρφαλώνοντας σε δέντρα κλπ., έχοντας μέσα στο μάτι του ενα κομμάτι ξύλου!
Δύο χρόνια μετά, οι πόνοι έγιναν πλέον αφόρητοι κι έτσι πριν από λίγες ημέρες το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κασμίρ. Ο επικεφαλής των γιατρών, ο καθηγητής Sarat Chandra, δήλωσε πως ανατρίχιασε όταν είδε το παιδί να μπαίνει μέσα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου All India Institute of Medical Sciences με ένα ξύλο καρφωμένο στο μάτι. Σοκαρίστηκε ακόμη περισσότερο όταν έμαθε πως το ξύλο βρισκόταν εκεί για δυο ολόκληρα χρόνια.

Η ακίδα είχε διεισδύσει στον εγκέφαλο!
Μετά από μαγνητικές τομογραφίες, είδαν ότι η ακίδα 10 εκατοστών (την βλέπετε στη φωτογραφία), είχε διεισδύσει και στον εγκέφαλο σε περιοχές που ευθύνονται για τον λόγο και την όραση. Ο δρ A K Mahaptra, υπεύθυνος της νευροχειρουργικής κλινικής μίλησε για θαύμα, αφού ενώ η ακίδα επηρέασε όλες τις βασικές περιοχές του εγκεφάλου ωστόσο δεν παρουσιάστηκε καμία επιπλοκή.
Έκπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι δεν προκλήθηκε καμία μόλυνση για δύο ολόκληρα χρόνια. Το πιο επικίνδυνο κομμάτι πλέον ήταν η επέμβαση αφαίρεσης της ακίδας αφού οποιαδήποτε λανθασμένη κίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Ο μικρός Rahul Devi δεν έχασε μεν το αριστερό του μάτι του, αλλά την όραση του από εκείνη τη μεριά. Οι γιατροί κατάφεραν πάντως να σώσουν τη τη ζωή του, που διέτρεχε ανά πάσα στιγμή κίνδυνο! Η ανάρρωσή του αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα, οπότε και το οίδημα που υπάρχει λόγω της επέμβασης, σιγά σιγά θα απομακρυνθεί!

'http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/rjaZu/~3/eXKa_DzbDY4/11_31.html

read more

"Ανάσα" για τους δανειολήπτες"

"
Έτοιμες είναι οι τράπεζες να εξυπηρετήσουν και να συνεργαστούν με τους πελάτες τους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Νόμο περί 'Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων' καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία των αρμόδιων τραπεζικών υπηρεσιών.
Από αύριο μπορούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους να υποβάλουν αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί και η... δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα Ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος δανειολήπτης βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής με σκοπό να ρυθμιστούν τα χρέη του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς και των καταναλωτικών οργανώσεων 150.000 περίπου δανειολήπτες θα θελήσουν να ενταχθούν στο νόμο περί 'Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων', που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Από την πλευρά τους, τα τραπεζικά στελέχη αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των δανειοληπτών που θα προστρέξουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του Νόμου, θεωρούν όμως ότι το νούμερο των 150.000 είναι υπερβολικό. Επισημαίνουν πάντως ότι επιθυμούν και επιζητούν την άριστη συνεργασία με την πελατεία τους που αντιμετωπίζει προβλήματα αδυναμίας αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων -τα οποία έχουν ενταθεί λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης - προς όφελος και των ιδίων και της τράπεζας. Άλλωστε όπως τονίζουν, οι τράπεζες αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες στην ανακοίνωση προγραμμάτων αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης δανείων με ευνοϊκούς όρους, τα οποία έχουν την θετική ανταπόκριση από την πελατείας τους.
Τι προβλέπει ο Νόμος
Για διάστημα 6 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή περίπου ως τα τέλη Ιανουαρίου 2011, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη προς τράπεζες ή προς άλλα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η αξία της πρώτης κατοικίας δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο προσαυξημένο κατά 50 %
Ήδη με άλλη διάταξη νόμου είχαν απαγορευθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τράπεζες ενώ με τη νέα ρύθμιση η απαγόρευση επεκτείνεται και σε χρέη μεταξύ ιδιωτών.
Ο νόμος δεν απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν χρέη αλλά σε εκείνους που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να τα εξοφλήσουν και για την προστασία των καταναλωτών το υπουργείο προχωρά παράλληλα στη σύσταση πανελλαδικού δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης της υπερχρέωσης με συμμετοχή καταναλωτικών οργανώσεων και των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων που θα παράσχουν συμβουλές και βοήθεια προς τους δανειολήπτες είτε στο στάδιο του φιλικού διακανονισμού είτε, αργότερα, στα Ειρηνοδικεία.
Θα υπάρξει επίσης ειδική τηλεφωνική γραμμή, θα καταρτισθούν υποδείγματα φιλικού διακανονισμού και αιτήσεων ρύθμισης χρεών και η γενική γραμματεία Καταναλωτή θα παράσχει μέσω Ίντερνετ ένα εργαλείο για την εκτίμηση της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλει ο δανειολήπτης, ανάλογα με τα εισοδήματά του, την περιουσία του, την οικογενειακή του κατάσταση, το κόστος κάλυψης των αναγκών διαβίωσης, κλπ.
Ένταξη δανειοληπτών στις Ρυθμίσεις του Νόμου-Διαδικασία Ρύθμισης
Τα βήματα που απαιτούνται για την ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αναλυτικά είναι τα εξής:
Στη ρύθμιση υπάγονται φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες (με εξαίρεση τους εμπόρους), που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Υπάγονται επίσης όλα τα χρέη, με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξία, διοικητικά πρόστιμα, φόροι και τέλη προς το Δημόσιο και προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε 4 φάσεις:
Α' φάση, Εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Β' Φάση, Αίτηση στο Ειρηνοδικείο.
Γ' Φάση, Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου.
Δ' Φάση, Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός
Πρώτη κατοικία
Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία: Ο οφειλέτης μπορεί να εξαιρέσει και να σώσει από τον πλειστηριασμό την ιδιόκτητη κύρια ή μοναδική κατοικία του εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%. Το μοναδικό ακίνητο οικιακής χρήσης που διαθέτει προστατεύεται ακόμη και αν δεν κατοικεί σε αυτό ο οφειλέτης.
Προϋπόθεση είναι να αναλάβει ο οφειλέτης την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη, με το μέσο επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα: αν ένας οφειλέτης έχει κατοικία αξίας 100.000 ευρώ, και χρέη ύψους 300.000 ευρώ θα πρέπει να εξοφλήσει το 85 % της αξίας του σπιτιού, δηλαδή 85.000 ευρώ, και το ποσό που θα ορίσει το δικαστήριο ως μηνιαία δόση επί τέσσερα χρόνια. Το υπόλοιπο του χρέους μέχρι τις 300.000 ευρώ διαγράφεται.
Η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία δεν μπορεί να καταγγελθεί με καθυστέρηση μικρότερη των 4 δόσεων.
Αυξάνεται ο αριθμός όσον αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής
Η επιδείνωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών, που αντανακλά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η οποία είχε ξεκινήσει το 2008, επιταχύνθηκε το 2009, καθώς ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 7,7%, έναντι 5% το 2008. Σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όπως δημοσιεύονται στην Έκθεση για την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα το ποσοστό αυτό σημείωσε και νέα άνοδο και ανήλθε σε 8,2%.
ΑΠΕ
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____
Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com

"

http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/4k83d_bEY14/blog-post_3021.html
read more