Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Πέθανε ο πρώην μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης


Σε ηλικία 104 ετών έφυγε από τη ζωή στις 5 τα ξημερώματα ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Αυγουστίνος Καντιώτης.
Το σκήνωμά του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις μέρες στη Μονή Αυγουστίνου στη Φλώρινα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο Μητροπολίτης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Φλώρινας, μετά από...
εγκεφαλικό επεισόδιο γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου το 1907, χειροτονήθηκε Διάκος το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως ιεροκήρυκας στην Αθήνα.
http://maxaliwtis.blogspot.com
read more

Τέλος στην χορήγηση υπολογιστών σε μαθητές

Του Φ. ΝΑΚΟΥ


Οικονομική λιτότητα στο παραπέντε για το υπουργείο Παιδείας που λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε ότι δεν θα χορηγηθεί δωρεάν φορητός υπολογιστής στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ εξελίσσεται μια κοινωνική αδικία καθώς πέρσι στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν μοιραστεί στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου περισσότεροι από 150.000 φορητοί υπολογιστές και φέτος δεν θα δοθεί ούτε ένας.
Σύμφωνα όμως με το υπουργείο Παιδείας αυτό δεν έγινε στην πράξη και οι μαθητές τους έχουν στα σπίτια τους.
«Χρησιμοποιούνται μόνο για να παίζουν τα παιδιά», είπε χθες στη Βουλή η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Λυπούμαι που το λέω», σημείωσε η υφ. Παιδείας, αλλά προβλήματα περιπλοκότητας του Λογισμικού αποτρέπουν και εκείνους ακόμη τους μαθητές που έχουν τους φορητούς υπολογιστές να τους χρησιμοποιήσουν σωστά -υπάρχουν και μαθήματα που δεν είναι μέσα στο λογισμικό- και αποτρέπουν βεβαίως τους μη επιμορφωμένους καθηγητές τους από το να τους βοηθήσουν.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως «ένας σωστός σχεδιασμός θα έπρεπε να συμπεριλάβει την προετοιμασία κατά πρώτον των καθηγητών, την επιμόρφωσή τους, τη διανομή αυτών των υπολογιστών και στους σχολικούς συμβούλους που δεν την έλαβαν ποτέ και βεβαίως έναν εξειδικευμένο σχεδιασμό για εκείνα τα ηλεκτρονικά εργαλεία που θα χρειάζονταν, έτσι ώστε και όλοι οι μαθητές των ειδικών εργαστηρίων, δηλαδή οι μαθητές που έχουν αναπηρίες, να έχουν τη δυνατότητα να έχουν και αυτοί το ηλεκτρονικό βοήθημα». -
Αδέσμευτος Τύπος

read more

Στο κρεβάτι με την Τζέσικα Άλμπα


Σκηνές από τη νέα ταινία της Τζέσικα Άλμπα "The Killer Inside Me".http://maxaliwtis.blogspot.com/

read more

Ήθελαν να εμπλουτίσουν την σεξουαλική τους ζωή

Ένα ζευγάρι που προσπάθησε να εμπλουτίσει την σεξουαλική του ζωή βρέθηκε σε πολύ άσχημη θέση όταν χρειάστηκε να καλέσει την άμεση βοήθεια και να...
read more

Το φιλί παρέχει στη γυναίκα ανοσία στα μικρόβια του άνδρα

΄Ερευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Leeds επιβεβαιώνει προηγούμενα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι το φιλί αποτελεί μια εξελεγκτική διαδικασία που στοχεύει στην...
read more

Δέκα αμφιλεγόμενα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Ή μήπως κάπου εκεί έξω, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες έτη φωτός πιο μακριά, υπάρχουν νοήμονα όντα που έχουν ακριβώς την ίδια απορία; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψει η γνωστή εξίσωση Drake, είναι πιθανό να βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες κατοικήσιμοι πλανήτες στο γαλαξία μας και μάλιστα...
Απο το: http://tileorasi-hellas.blogspot.com/
read more

Η επίθεση του Soros στην Ελλάδα : Αυτά γιατί δεν τα δείχνουν στα Ελληνικά ΜΜΕ???

Η επίθεση του Soros στην Ελλάδα 

Δείτε το βίντεο!

read more

Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας»
Υπό τον τίτλο «Κιβωτός, παλαιοί σπόροι για τις νέες μητροπολιτικές καλλιέργειες» εγκαινιάζεται αύριο στη Βενετία, το ελληνικό περίπτερο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής BIENNALE, που θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου. Την ελληνική συμμετοχή έχει διοργανώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στοχεύοντας στην αναβάθμιση και διεθνή προβολή του ελληνικού αρχιτεκτονικού έργου.
Σχετικά με το μήνυμα της «Κιβωτού» η Υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, σημειώνει ότι «η αειφόρος ανάπτυξη απαιτεί άλλα πρότυπα και προσδιορίζει εκ νέου την ανάγκη σεβασμού αρχέτυπων τρόπων λειτουργίας. Ο αγροτικός χώρος, η ύπαιθρος και το φυσικό τοπίο που αντιμετωπίστηκαν άνευ όρων ως πόρος προς κατανάλωση και πλουτισμό, θέτουν επιτακτικά νέους κανόνες. Το περιβάλλον θα αντιμετωπίζεται πλέον ως ένας πολύπλοκος και ευαίσθητος υποδοχέας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και όχι ως πεδίο αλόγιστης δράσης».
Οι Εθνικοί Επίτροποι, αρχιτέκτονες Ζήσης Κοτιώνης και Φοίβη Γιαννίση επιμελήθηκαν τη δημιουργία του ελληνικού περιπτέρου ως μιας «Κιβωτού» όπου κυριαρχούν τα αρωματικά βότανα της ελληνικής γης, ενώ στη διάρκεια των εγκαινίων, τα οποία θα κάνει η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Μαρία Καλτσά, θα προσφέρονται εδέσματα που θα παρασκευάζονται επιτόπου με πρώτες ύλες από το περιεχόμενό της. Η πρόταση διερευνά ευρηματικά τα όρια της αρχιτεκτονικής και τη διασταύρωσή της με μια σειρά σύγχρονες φιλοπεριβαλλοντικές, δια-καλλιτεχνικές, ανθρωπολογικές και διεπιστημονικές πρακτικές. Επιχειρεί ένα σχόλιο πάνω στην κρίση ενός μοντέλου ζωής που ανατρέπεται, προτείνοντας αειφόρες αξίες μέσα από την αναφορά στο παρελθόν και την προβολή στο μέλλον.
Εστιάζει στη διάσταση της αρχιτεκτονικής ως οργάνωση του κτισμένου αλλά και του ανοικτού, υπαίθριου χώρου. Οι σπόροι συμβολίζουν την οργανική αφετηρία γέννησης του τοπίου, ως πυρήνα μίας διαδικασίας συνεχούς μετασχηματισμού του. Η αρχέτυπη ιδέα της «Κιβωτού» διαπραγματεύεται τις σχέσεις της αρχιτεκτονικής με το τοπίο και τους ανθρώπους που το κατοικούν, ενώ αναπόφευκτα θέτει τη σχέση τοπικού και οικουμενικού, ιστορικού και σύγχρονου.
Η πολυδιάστατη έκθεση που συνοδεύει την «Κιβωτό» ασχολείται με την οπτική της αρχιτεκτονικής πάνω στις γεωργικές πρακτικές και το αστικό, ημιαστικό και αγροτικό τοπίο. Περιλαμβάνει οπτικό υλικό και κείμενα από αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και επιστήμονες συναφών χώρων, με θέματα αρχιτεκτονικής, γεωλογίας, αρχαιοβοτανολογίας, ανθρωπολογίας, πολιτικής επιστήμης, περιβαλλοντικής αρχαιολογίας, ιστορίας της διατροφής και φιλοσοφίας. Στη διάρκεια της έκθεσης θα κυκλοφορήσει ειδική έκδοση-κατάλογος για το περίπτερο και την ελληνική συμμετοχή.
Ιστοσελίδα Biennale Αρχιτεκτονικής 2010 www.labiennale.org/en/architecture/index.html

Ιστοσελίδα ελληνικής συμμετοχής www.greekark.com/
read more

Πτώση παρουσιάζουν οι πωλήσεις των αλυσίδων καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με την Κλαδική Μελέτη που πρόσφατα εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group Α.Ε. για τις Αλυσίδες Καταστημάτων Πολυμέσων και Κινητής Τηλεφωνίας, η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, ο οποίος εστιάζεται σε διάφορα επίπεδα (τιμολογιακή πολιτική, πιστωτικές...

Απο το: http://tileorasi-hellas.blogspot.com/
read more

Ηρακλής - Ολυμπιακός 2 - 1 Σκόνταψε ο Ολυμπιακός (video)

Διαβάστε τις καλύτερες φάσεις και δείτε τα γκολ..
read more

Ενοχλητικός πελαργός

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων από τη Γερμανία, έχει βρει το μπελά του από το κυνηγητό ενός πελαργού!

Ο Gerhard Schneuder και η σύζυγος του, από την περιοχή Potsdam, έχουν να κάνουν με ένα ακάλεστο επισκέπτη εδώ και εβδομάδες.

΄Ενας τεράστιος πελαργός ακολουθεί το ζευγάρι μόλις πάει να

βγει από το σπίτι ενώ εάν βρίσκονται μέσα σε αυτό κάθεται και χτυπά με το ράμφος του το παράθυρο!

"Μας έχει γίνει εφιάλτης. 

Πότε μας χτυπά το παράθυρο και πότε κάθεται πάνω στο αυτοκίνητό και μας περιμένει' είπε ο 72χρονος άντρας.

"Οι πόρτες του αυτοκινήτου μου έχουν γεμίσει γρατσουνιές και δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι. 

Ο πελαργός συμπεριφέρεται λες και είμαστε ιδιοκτησία του', πρόσθεσε ο κύριος Schneider.

Το ζευγάρι απευθύνθηκε σε ειδικούς και ζήτησε την βοήθειά τους ώστε να απαλλαγούν από τον ενοχλητικό πελαργό.

ΑΠΟΨΗ
"http://i-diadromi.blogspot.com/2010/08/blog-post_4718.html 

http://ktikio.blogspot.com
read more

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

Μεγάλωσε σε μια μικροαστική οικογένεια στον Πειραιά.

Ο πατέρας του ,εργάτης στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα και η μάνα του οικιακά. Τα πρώτα χρόνια στο προσφυγικό στην Αμφιάλη και μετά στο νοικι στην Αγιά Σοφιά για να ειναι κοντά στη Δραπετσώνα και να πηγαίνει ο πατέρας με τη βέσπα στη δουλειά.

Όμως ο πατέρας του ηταν ανήσυχο πνεύμα. Εϊχε όνειρα και παρά το ότι δεν σπούδασε τίποτα, δεν υπήρχαν λεφτά άλλωστε, διάβαζε πάντα πολύ. Αποφάσισε να κάνει και δεύτερη δουλειά για να τα βγάζει πέρα και  έτσι έγινε  πωλητής  Και επειδή είχε ανάγκη έγινε και καλός πωλήτης. Άρχισε να κερδίζει περισσσότερα χρήματα.Έτσι προσπάθησε  να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του και τα κατάφερε.

 Σπούδασε Διοίκηση Επιχ/σεων  στo Πανεπιστήμιο και άρχισε να δουλεύει υπάλληλος αμέσως μετά το σχολείο για να μην επιβαρύνει την οικογένειά του. Έφτιαξε τη δική του μόλις απολύθηκε από φαντάρος και τότε ένιωσε σχεδόν ολοκληρωμένος . Δεκαοκτώ χρόνια δούλεψε σε ξένη πολυεθνική και έκανε «καριέρα» αλλά ήρθε κάποια στιγμή να τα αλλάξει όλα. Δεν άντεξε τα ψέμματα,την υποκρισία και την αναξιοκρατία και άλλαξε πορεία. Τα παράτησε και είπε να κυνηγήσει το δικό τoυ όνειρο.

Να γίνει επιχειρηματίας, καταστηματάρχης! Ονειρεύτηκε ότι μπορει να δημιουργήσει κάτι σημαντικό και να προσφέρει στην οικογένειά του περισσότερα ,όπως ο πατέρας του.Πιστεψε ότι μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό και με τιμιότητα να χτίσει μια επιχείρηση.

 Η χώρα μας άλλωστε ,όπως τον διαβεβαίωνε η κυβέρνηση, «… είναι σε ανοδική πορεία με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ πάνω από 3%»  και είχαμε και τους Ολυμπιακούς μπροστά μας.Πολλά λεφτά θα έμπαιναν στην χώρα και πολύς κόσμος θα ερχόταν και όλα θα άλλαζαν μετά …

Έτσι τα έδωσε όλα. Όλα τα λεφτά, όλη τη ψυχή , όλο το μυαλό, όλο το σώμα.

Έφτιαξε το κατάστημα σε καλή περιοχή .Το έκανε όσο καλύτερο μπορούσε. Στην αρχή ήξερε ότι δεν πρέπει να περιμένει πολλά. Έβαλε σαν στόχο μετά την  πενταετία να δει αποτελέσματα. Τα πρώτα χρόνια κάτι πηγε να γίνει αλλά όχι αυτό που ήθελε.

«Υπομονή…» είπε στον εαυτό του «..είναι αρχή  και τώρα που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί και  νέα κυβέρνηση θα αλλάξει κάτι.»  Δέκα χρόνια δούλευε σαν σκυλί.

Μπούρδες. Από το κακό στο χειρότερο πήγαιναν τα πράματα. Αναρωτιόταν τι δεν κάνει καλά.Πίστευε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την πορεία της δουλειάς. Πλήρωσε και εξωτερικό σύμβουλο να του πει τι πρέπει να κάνει ( μήπως αυτός δεν βλέπω τι φταίει) αλλά ό,τι και να έκανε δεν είδε διαφορά .

Δούλευε ακόμα πιο σκληρά για να μειώσει τα έξοδα .Ατελειώτες ώρες να κάνει τα πάντα για να γίνουν όλα όσο το δυνατόν πιο σωστά με το λιγότερο κόστος! Δέκα χρόνια δούλευε σαν τρελλός . Οι  φίλοι του τον κορόιδευαν και του έλεγαν ότι «πάει για τα πολλά λεφτά και τι θα τα κάνει?» και αυτός τους  έλεγε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.Απλά έκανε πολλές δουλειές για να αποφύγει έξοδα.

Μάταια όμως. Χρόνο με το χρονο χρώσταγε ακόμα περισσότερα σε Εφορία,Ικα,τράπεζες, κλπ. Φρόντιζε όμως οι εργαζόμενοι του να πληρώνονται κανονικά. Μπορεί να μην έπαιρναν πολλά λεφτά αλλά πάντα ήθελε να πληρώνονται σωστά και όπως είχανε συμφωνήσει. Ποτέ όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν έχασε την ελπίδα του ότι κάτι θα αλλάξει, κάτι θα κάνει και θα διορθωθεί η κατάσταση,κάτι θα ανακαλύψει ότι κάνει λάθος και θα το διορθώσει. Πάντα πίστευε ο κακομοίρης ότι φταίει αυτος για την κατάσταση .Ήξερε ότι γενικά ο κόσμος δεν έχει λεφτά αλλά αφού η οικονομία έχει ανάπτυξη κάπου αλλού πάνε τα λεφτά και αυτός δεν έχει καταφέρει να τα βρει!

Που να φανταστει ότι η ανάπτυξη που του έλεγαν  δεν υπήρχε? Ό,τι με δανεικά λεφτα γινόταν ό,τι γινόταν γύρω του? Ό,τι κάθε μέρα που πέρναγε ο κόσμος χρεωνόταν στις τράπεζες ολοένα και περισσότερο? Ό,τι τα χρήματα πήγαιναν σε όσους τα κατηύθυναν οι πολιτικοί  και δεκάρα δεν έδιναν για πραγματική ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια? Πώς να αγοράσει ο κόσμος όταν ουσιαστικά δεν υπήρχαν λεφτά? Όταν κάθε μέρα ακρίβαινε τρελά το σούπερμάρκετ,όταν τα λεφτά πήγαιναν στις τράπεζες για τα στεγαστικά δάνεια, όταν κατέστρεψαν τον κόσμο με το χρηματιστήριο? Όταν λεφτά που δανειζόταν το κράτος  για έργα πηγαιναν σε μετανάστες που με τη σειρά τους τα έστελναν στις φτωχές οικογένειές τους?

Και ήρθε και ο επίσημος επικήδειος της οικονομίας  από μια κυβέρνηση που διερρύγνυε τα ιμάτιά της λίγες μέρες πριν ό,τι υπάρχουν λεφτά και ό,τι θα τα διορθώσει όλα!

Και εκεί που η πτώση της δουλειάς του ήταν 10% κάθε χρόνο ξαφνικά έγινε 30-40 και 50% . Και έμοιαζε σαν να  τραβήξανε την πρίζα στο μηχάνημα μηχανικής υποστήριξης του ασθενή που ήταν ήδη στην εντατική. Εκεί πέθανε ο εμποράκος και η ελπίδα του ότι κάτι θα αλλάξει. Και μαζί της πέθανε και το όνειρο του.

Είναι πολύ άσχημο να μην έχεις όνειρο. Δεν έχεις πια κουράγιο να κάνεις τίποτα. Η μελαγχολία κυριέυει τη ζωή σου.

Και τώρα σκέφτεται ότι όχι μόνον δεν κατάφερε τίποτα αλλά και αυτό που προσπάθησε τελικά υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών του. Ότι υποθέτοντας πως ό,τι του λένε είναι μάλλον αλήθεια και πως  ό,τι αυτοί που τον κυβερνάνε θα κάνουν  στοιχειωδώς ( τουλάχιστον) τη δουλειά τους ,τελικά την πάτησε χοντρά .Και το μέλλον του είναι πια πολύ δύσκολο.Νιώθει υπεύθυνος για την οικονομικό αδιέξοδο που έχει οδηγήσει όχι μόνον τον εαυτό του αλλά και την οικογένειά του. Αλλά δεν έχει επιλογές πια.

Ας πρόσεχε?

Ο εμποράκος είναι πια νεκρός . Στη θέση του κάτι άλλο θα προκύψει. Πολεμιστής ?

Θα δούμε.

ΤΟΜ
read more

Μήπως οι «άδειες» στους Βαρυποινίτες είναι ο νέος τρόπος αποσυμφόρησης των Φυλακών ;
Αν τώρα το θέμα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις Κορδωτός , Κορδωτός ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μας διαβάσει μια στατιστική λίστα που θα λεει ότι η πλειοψηφία γυρνάει πίσω… Θα μας αποστομώσει έτσι, και θα πάει για το καφεδάκι του.. Θα βγει και ειδικός ψυχολόγος όπου και αυτόςθα μας προβάλλει μια λίστα ότι έτσι οι εγκληματίες γίνονται καλύτερα παιδιά. Μετά θαπαρουσιαστεί και ο έτερος επιστήμων εγκληματολόγος πουθα μας πει ότι έτσι μειώνεται η εγκληματικότητα. Κατόπιν τούτωνθα βγει και η «κυρία Λούκα» να μας εξομολογηθεί ότι την πλησίασε το Άγιο Πνεύμα και της εκμυστηρεύθηκε ότι το μέτρο είναι Θεάρεστον επειδή οι μετανοούντες κατά 25% μετανοήσαν!
Αυτή είναι η περισσότερο ΑΘΩΑ :Αν μη τι άλλο θα πουν μερικοί ότι έχει μειωμένο καταλογισμό. Για τους παραπάνω τι να πει κανείς ; Ότι βοηθούν να ΞΑΝΑδολοφονηθούν Έλληνες ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ; Είναι ύβρις αυτό, υποκειμενική κατηγορία, ή πραγματικότητα ;
Δική σας η απάντηση Κύριοι…
Ένα μόνο τελευταίο σχόλιο : Σαν την κυρία Δραγώνα έχουν πιάσει ένα λαό και με τις εξεζητημένες επιστημονικές θεωρίες αλλά και Ιδεοληψίες τους τον κάνουν πειραματόζωο με απροσδιόριστες επιπλοκές. Βολεύει και τους Πολιτικούς ταγούς αυτό : Α) Εμφανίζονται προοδευτικοί και Β) Τους λύνουν τα καθημερινά προβληματάκια εργασίας τους : Έτοιμες απαντήσεις (άθλιες μεν αλλά «επιστημονικά» τεκμηριωμένες) στα δράματα του λαού μας. Με άλλα λόγια αμολάν σκυλιά να μας κατασπαράξουν και μετά μας λένε ότι είναι «ευγενής» η ράτσα τους . Άρα καλά κάναν και μας φάγαν ! Ιδού η Ελλάδα σήμερα. Καληνύχτα σας .- (Δημήτρης Π.Γ.)
ΔΕΝ ΕΧΕΙ… Read more… μόνο σχόλια αν θέλετε.
 
Read more...
read more

Μοντέρνες πριγκίπισσες της Ευρώπης

Αυτές είναι οι 5 ωραιότερες πριγκίπισσες στην Ευρώπη...


Princess Charlotte (Monaco)Princess Eugenie Princess Letizia (Austria)Princess Madeleine (Sweden)Princess Mary (Denmark)
ianjerry
read more

Μπουγιουρης με νεα Σύντροφο!

Με νέα σύντροφο στις Σπέτσες


Λίγο πριν ταξιδέψει στην Κύπρο για τα γυρίσματα του σήριαλ που θα πρωταγωνιστεί την νέα σεζόν, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης εθεάθη να διασκεδάζει στο κλαμπ Guzel των Σπετσών.'Ήρθε στο μαγαζί λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα με μια μελαχρινή μικροκαμωμένη κοπέλα.' λέει άνθρωπος που ήταν εκεί. 'Ήταν φανερό ότι ήταν κάτι παραπάνω από φίλοι, δεν προσπαθούσαν κιόλας να κρυφτούν'. Ο γνωστός πρωταγωνιστής προτίμησε να μείνει όρθιος στο εσωτερικό μπαρ, χόρευε, φλέρταρε με τη συνοδό του και απαντούσε με χαμόγελο στον κόσμο που ερχόταν να του μιλήσει. 'Ήταν πολύ προσιτός' συνεχίζει η ίδια πηγή. 'Έδειχνε να διασκεδάζει πολύ. Έμεινε τουλάχιστον δυο ώρες στο κλαμπ και αποχώρησε διακριτικά έχοντας πιει δυο ποτά'.
 

http://ktikio.blogspot.com
read more

“Γράψ’τα όταν πεθάνω…” Η συνέντευξη του «αόρατου δικτάτορα» λiγο πριν πεθάνει από…..θερμοπληξία.Ο Μίμης ο «Φασαρίας» ή «Αρσακειάδα», όπως ήταν το διπλό παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει οι δικοί του άνθρωποι, γνωστός στους περισσότερους ως «αόρατος δικτάτορας», μας άφησε χρόνους το πρωινό της 16ης Αυγούστου, με...
read more

Το Κέπλερ εντόπισε ένα νέο ηλιακό σύστημα

Δύο, και πιθανών τρεις, νέους πλανήτες οι οποίοι κινούνται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο ανακάλυψαν οι αστροφυσικοί χρησιμοποιώντας το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Οι δύο νέοι πλανήτες, οι οποίοι ονομάστηκαν Κέπλερ 9b και Κέπλερ 9c, έχουν το μέγεθος του Κρόνου, το άστρο τους μοιάζει με τον Ήλιο, ενώ ο τρίτος πλανήτης που οι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να υπάρχει, θα πρέπει να βρίσκεται σε πιο κοντινή προς το άστρο τροχιά και να έχει μέγεθος ανάλογο με αυτό της γης.

Οι Κέπλερ 9b και Κέπλερ 9c περιστρέφονται γύρω από το άστρο τους σε 19,2 και 38,9 ημέρες αντίστοιχα αλλά αυτός ο χρόνος μπορεί να μεταβληθεί κατά 4 έως 39 λεπτά ανά περιστροφή λόγω της αλληλεπίδρασης των ισχυρών δυνάμεων από την βαρύτητα του κάθε πλανήτη.

Ο προσδιορισμός των φυσικών ιδιοτήτων των δύο αυτών πλανητών θα επέλθει από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και θα συγκεντρώσουν οι αστροφυσικοί μέσα από παρατηρήσεις και μετρήσεις, όπως ο προσδιορισμός της τροχιάς.

Το νέο ηλιακό σύστημα που ανακαλύφθηκε από το τηλεσκόπιο Κέπλερ βρίσκεται περισσότερα από δύο χιλιάδες έτη φωτός από τη Γη. Ένα έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9.460 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

 

http://ktikio.blogspot.com
read more

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΑ ΒΛΑΧΙΚΑ ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ!(Άνεργος και ο συμπαθέστατος "ΜΗΤΣΟΣ" φωτo)

Επιχειρήσεις που άντεξαν τα τελευταία100 χρόνια, κλείνουν η μια μετα την άλλη.

 
Ήδη απο τις 10 ταβέρνες, το τελευταίο τρίμηνο ,έχουν 
κλείσει οι 3!
Μιλήσαμε με το Πρόεδρο των Εστιατόρων , τον κ. Βασίλη Σιαμέτη που είναι και Γραμματέας της
Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ Βάρης και μέλος της ΓΣΕΒΕ και μας επιβεβαίωσε ότι οι δουλειές δεν πάνε καθόλου καλά, αφού η μείωση του τζίρου των Μαγαζιών έχει μειωθεί εως και 50% και περιμένουν να δουλέψουν ορισμένα Σαβατοκύριακα.
Το πιο ανησυχητικό μας είπε, είναι το γεγονός ότι με το που ξενοικιαζόταν ενα μαγαζί την άλλη μέρα είχε νοικιασθεί. Τώρα υπάρχουν μαγαζιά παραδοσιακά που είναι πάνω απο 1 χρόνο κλειστά και ουδείς ενδιαφέρεται πιά.
(Φωτo Αργύρης Σιδέρης)


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/06/blog-post_7802.html#ixzz0lFMdv3lL read more

"Να σταματήσουμε τις αερομαχίες στο Αιγαίο"

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις φήμες που θέλουν την Τουρκία να προβαίνει σε αλλαγή του στρατηγικού δόγματος, καθώς δεν θεωρεί πια casus belli την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει να σταματήσει τις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο.


  • “Τα 12 μίλια δεν είναι πια αιτία πολέμου”

Μετά και το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης των δύο ελληνικών F-16, νοτίως της Κρήτης, τα οποία έκαναν άσκηση αερομαχίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σημείωσε πως στόχος τους είναι να .........

τερματιστούν οι αερομαχίες. 'Αυτός είναι ο στόχος των συζητήσεων που κάνουμε με την Αθήνα. Θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους πάνω από το Αιγαίο και να αναπτύξουμε τα σημεία όπου έχουμε κοινά συμφέροντα', επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Χουριέτ, αναφέρθηκε στη νέα εποχή στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Τόνισε πως επικρατεί αισιοδοξία που βασίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη και σχέσεις καλής γειτονίας. Η συνέχιση του διαλόγου με την Αθήνα θα φέρει το τέλος των αερομαχιών πάνω από το Αιγαίο.

Επισήμανε ακόμα πως ο μόνος τρόπος υπέρβασης των προβλημάτων είναι ο διάλογος. «Αν αυτός δεν είναι αρκετός τότε χρειάζεται περισσότερος διάλογος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε επίσκεψή του στην Αθήνα εντός του φθινοπώρου. Σκληρότερος εμφανίστηκε σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδείς πρέπει να περιμένει ένα «μονομερές βήμα» καλής θέλησης από την Άγκυρα.

cosmo.gr
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Εμπρηστικές επιθέσεις σε κρατικά αυτοκίνητα

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου πέντε αυτοκίνητα που έφεραν κρατικές πινακίδες, στην παραλία της Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιοχή Καλαμαριά. 

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 05:20 π.μ., όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό. 

Ένα από τα οχήματα καταστράφηκε ολοσχερώς. 
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Ποια playmate παραδέχτηκε ότι γύρισε ταινία πορνό με την πασίγνωστη κολλητή της;

Η playmate...
read more

Πόσα κουνούπια χρειάζονται για να πιουν όλο το αίμα ενός ανθρώπου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα κουνούπια θα έπρεπε να μαζευτούν και να αρχίσουν να σας τσιμπάνε ταυτόχρονα ώστε να μην αφήσουν ούτε σταγόνα αίματος στις φλέβες σας; Η απάντηση είναι..
read more

Formula 1: Συνέντευξη Τύπου κατατακτηρίων

Ο Webber, Hamilton και Kubica μίλησαν για το χαοτικό απόγευμα του Σαββάτου.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των κατατακτηρίων οι Marc Webber, Lewis Hamilton και Robert Kubica μίλησαν για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν στο Spa και για το πώς κατάφεραν να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη. Ο Αυστραλός πρωτοπόρος της βαθμολογίας κράτησε χαμηλά τους τόνους και δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για τον αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο δυνατό προκειμένου να φύγει νικητής από το Βέλγιο και να επεκτείνει τη διαφορά του στη βαθμολογία. Ο Hamilton από τη μεριά του είπε ότι ένας επιθετικός πρώτος γύρος μπορεί να σου δώσει πλεονέκτημα, όμως πρέπει να είσαι και προσεκτικός. Τέλος, ο Kubica ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό του. Ας δούμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ερ: Mark συγχαρητήρια και χρόνια πολλά για χθες. Πιστεύω ότι αυτό που ζήτησες ως δώρο ήταν λίγη βροχή, αφού σημείωσες τον καλύτερο χρόνο.

Mark WEBBER: Όντως, γνωρίζαμε ότι η πρώτη προσπάθεια θα ήταν πολύ σημαντική καθώς τα πράγματα εδώ είναι απρόβλεπτα. Ο καιρός χθες και σήμερα ήταν μοναδικός ακόμη και για το Spa, για να είμαι ειλικρινής, καθώς άλλαζε διαρκώς. Ειδικά στις κατατακτήριες κάθε γύρος είναι σημαντικός. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον πρώτο δικό μου, όμως ποτέ σε αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πίεσα στο όριο και ήταν αρκετό για να μου δώσει νωρίς την pole. Είναι ωραίο να αρχίζεις τη δεύτερη προσπάθεια, όμως όπως είπες ο καιρός έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα στη συνέχεια. Ορισμένοι, όπως προφανώς ο Lewis, έκαναν καλούς γύρους στη δεύτερη προσπάθειά τους. Θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά γρήγοροι ώστε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας, αν παρέμενε στεγνή η πίστα. Ανυπομονούσα και για κάτι τέτοιο.

Ερ: Σίγουρα η Red Bull δεν είχε εδώ το πλεονέκτημα που είχε στη Ουγγαρία. Και στο Q2 ήσασταν ένα δευτερολέπτο πίσω, άρα τι κρύβατε; Τι έκανε τη διαφορά στο Q3?

MW: Νομίζω ότι το Q2 είχε να κάνει με τη θέση στην πίστα. Στέγνωνε πολύ γρήγορα. Ο Lewis έκανε έναν καλό γύρο στο Q2. Γνωρίζεις ότι χρειάζεται απλά να τα πας καλά για να περάσεις στο Q3. Τα πράγματα δυσκολεύουν όμως όταν η πίστα δεν είναι εντελώς στεγνή. Είναι εύκολο να βγεις στο βρεγμένο και αν χάσεις κάποιο σημείο φρεναρίσματος, μπορεί να βρεθείς εκτός. Ήταν μία από αυτές τις μέρες που κάτι μπορούσε να πάει στραβά, όμως θεωρώ ότι εκτός από τον Fernando (Alonso) όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί δεν αντιμετώπισαν κάτι ιδιαίτερο.

Ερ: Lewis, δύσκολες κατατακτήριες. Επέστρεψες στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, όμως μήπως έχασες σήμερα την pole position;

Lewis HAMILTON: Δεν ήξερα ότι χθες είχες τα γενέθλια σου, οπότε χρόνια πολλά. Έκανε καταπληκτική εμφάνιση. Οι κατατακτήριες ήταν δύσκολες καθώς οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν δραματικά. Βγήκα για τον πρώτο γύρο μου. Ήμουν ο πρώτος στην πίστα και δεν έκανα κάτι εξαιρετικό. Μία στροφή, νομίζω η 14η, στέγνωνε. Ήμουν όμως ο πρώτος στην πίστα και δεν γνώριζα πόσο γρήγορα μπορούσα να πάω σε εκείνο το σημείο, έτσι έχασα λίγο χρόνο. Η δεύτερη απόπειρα ήταν καλή, εκτός από την πρώτη στροφή. Χάσαμε 3,5 δέκατα εκεί, οπότε ήταν πιθανή η pole position. Το θετικό είναι ότι βρίσκομαι στην πρώτη σειρά και σε καλή θέση για να παλέψω, κάτι ευχάριστο.

Ερ: Και είσαι καλός στις μάχες και στο να ανεβαίνεις θέσεις. Ένας επιθετικός πρώτος γύρος μπορεί να ανταμείψει.

LH: Ναι, επιθετικά, αλλά πρέπει να είσαι και προσεκτικός την ίδια στιγμή. Αύριο είναι διαφορετική ημέρα. Δεν γνωρίζουμε αν θα βρέχει ή θα είναι στεγνά. Το καλό είναι ότι το μονοθέσιο είναι καλό, έτσι είμαστε σε καλή θέση να πάρουμε βαθμούς αύριο. Θα κοιτάξω να είμαι έτοιμος σωματικά για τον αγώνα.

Ερ: Robert, πολύ καλές κατατακτήριες και οι αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο δούλεψαν καλά αυτό το τριήμερο.

Robert KUBICA: Ναι, ήταν καλές κατατακτήριες για εμάς. Είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις συνθήκες και επίσης στις κατατακτήριες όταν η πίστα στέγνωνε. Αλλά είχαμε μία άσχημη στιγμή στο Q3 όταν απλά το μονοθέσιο σταμάτησε στην είσοδο της τελευταίας στροφής, στο τελευταίο σικέιν. Εκεί καταλάβαμε ότι δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία στο Q3 καθώς δεν έμενε άλλος χρόνος. Υπήρχαν μερικές σταγόνες βροχής, αλλά όχι αρκετές για να σταματήσουν τον Lewis να γράψει τον ταχύτερο χρόνο του. Αλλά πάλι ήταν καλά για εμάς να επιστρέφουμε εδώ με το F-duct αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Στην πραγματικότητα, ήταν από χθες τέλεια.

Ερ: Τι μπορείς να κάνεις στον αγώνα; Ανησυχείτε για κάτι μετά τις κατατακτήριες; Πιστεύεις ότι μπορείτε να μείνετε με τις Red Bull και τις McLaren για 44 γύρους;

RK: Όλα μπορεί να συμβούν. Είχαμε διαφορετικές συνθήκες εδώ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι σε όλες τις περιόδους από χθες ήμασταν στην πρώτη πεντάδα. Επίσης το πρωί ήμασταν ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι οι Red Bull δεν πιάνονται και οι McLaren είναι γρήγορες εδώ αλλά θα προσπαθήσουμε.

Ερ: Mark, ξεκινάς τον αγώνα από την πρώτη θέση και ως πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Έχεις βρεθεί και πιο πριν στην ίδια θέση, όμως τώρα είναι πιο σοβαρά τα πράγματα με 7 αγώνες να απομένουν. Υπάρχει επιπλέον πίεση;

MW: Όχι. Δεν το βλέπω με αυτό τον τρόπο. Αν ήμασταν στη Βραζιλία τότε θα είχε κάποια σημασία. Αλλά έχουμε πολλούς αγώνες ακόμα. Είναι ιδιαίτερο μέρος να έχεις την pole. Είναι όμορφη πίστα. Όλοι οι οδηγοί ευχαριστιούνται την οδήγηση εδώ, έτσι θα ευχαριστηθώ και εγώ τον αγώνα αύριο και θα κάνω το καλύτερο δυνατό.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ερ.: (Mike Doodson) Ο κ. Hamashima από την Bridgestone είπε χθες ότι υπήρχε κάποια αμφιβολία για τα ελαστικά. Είναι σωστό το σκεπτικό μου ότι προσπαθήσατε να μην χρησιμοποιήσετε τα μεσαία ελαστικά και ότι έχετε αρκετά σετ ελαστικών για οποιεσδήποτε συνθήκες για αύριο;

MW: Ναι, πρέπει να είμαστε εντάξει για το αυριανό Grand Prix. Ίσως θα πρέπει να κάνουν μερικά καινούρια για την επόμενη εβδομάδα, αλλά έχουν την ικανότητα να το κάνουν.

RK: Νομίζω ότι τα προκριματικά μάς βοήθησαν σήμερα. Αν τα προκριματικά ήταν σε στεγνό και αύριο βρέξει, ίσως τότε να έχουμε πρόβλημα, αλλά πλέον ήμαστε εντάξει, αλλά τόσο τα ενδιάμεσα όσο και τα βρόχινα κρατούν πολύ λίγο, μόνο για πολύ λίγους γύρους και μετά έχουν πολύ graining.

Ερ.: (Frederic Ferret – L’Equipe) Mark, πιστεύεις ότι η McLaren, στη συγκεκριμένη πίστα, είναι ταχύτερη από εσάς στη βροχή;

MW: Στην Κίνα είχαμε ένα ενδιαφέρον Grand Prix. Είναι φανερό ότι ήταν σε φυσιολογικές συνθήκες. Αν δείτε σε ολόκληρο το Grand Prix, σε γενικές γραμμές είχε πολύ νερό, έτσι, αν έχουμε το ίδιο και εδώ αύριο, δεν είναι σίγουρος, αλλά ήταν καλύτεροι από εμάς στη Σαγκάη. Ωστόσο, πολλά-πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, όσον αφορά τα μονοθέσια και για την εξέλιξη αυτών. Επιπλέον, έχουμε μάθει πολλά από εκείνον τον αγώνα, για τις συγκεκριμένες συνθήκες. Θα σας απαντήσω σε αυτό αύριο.

Ερ.: (Heikki Kulta – Turun Sanomat) Lewis, τι θα σήμαινε για σένα να μπεις τελικά στη λίστα των νικητών, εδώ στο Spa;

LH: Είναι φανερό ότι πολλοί αξιόλογοι οδηγοί έχουν κερδίσει εδώ. Είναι ένα από τα ιστορικά σιρκουί. Μεγαλώνοντας… ουσιαστικά είναι το πρώτο μου Grand Prix που είδα από κοντά, το 1996. Ναι, φυσικά θα ήταν τιμητικό να μπω σε αυτή τη λίστα. Ευτυχώς, έχω κερδίσει σε μερικές άλλες πίστες αλλά εδώ ακόμα υπάρχει πάντα η ευκαιρία να κερδίσω αυτή τη διάκριση.

Ερ.: (Michael Schmidt – Auto, Motor und Sport) Mark, πόσο δύσκολο θα είναι αύριο να υπερασπιστείς τη θέση σου, δεδομένου ότι οι άλλοι έχουν καλύτερη τελική ταχύτητα;

MW: Αυτή είναι ακόμα μια ερώτηση που θα σας απαντήσω αύριο. Είναι δύσκολο να σου πω από τώρα Michael. Ας δούμε πώς θα πάει η εκκίνηση. Δεν ξέρω αν και οι δύο πλευρές θα έχουν τα ίδια επίπεδα πρόσφυσης. Σε ό,τι έχουμε δει, η δεξιά πλευρά της πίστας φαίνεται να στεγνώνει πιο γρήγορα από την άλλη πλευρά, οπότε αν γίνει έτσι, τότε θα μπορέσω να φύγω χωρίς πρόβλημα. Αλλά στην περίπτωση που είναι το ίδιο και οι δύο πλευρές, τότε πιστεύω ότι ίσως ο Lewis καταφέρει να βρεθεί κοντά, αλλά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν και θα προσπαθήσουμε και οι δύο να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι το αυριανό Grand Prix θα κερδιθεί ή θα χαθεί στον πρώτο γύρο.
ΠΗΓΗ:Greek Renault News
http://ktikio.blogspot.com
read more

Η Φωτογραφία της ημέρας!!!!

Η Φωτογραφία της ημέρας!!!!Τέλεια αποτύπωση της στιγμής.....

ianjerry.blogspot.com

Photo Jerry

http://ktikio.blogspot.com
read more

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΤΕΙΛΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΠΡΟΦΙΛ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ. ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥΣ

ΠΑΤΗΣΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΠΑΤΑ ΕΔΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

read more