Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Και επισήμως ελεύθεροι

Σώοι και ασφαλείς έφτασαν λίγο νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, οι δύο Ισπανοί- πρώην όμηροι της αλ Κάιντα. 

Οι Ισπανοί που παρακρατούνταν από μέλη της οργάνωσης στο Μάλι, απελευθερώθηκαν χθες, ύστερα από εννέα μήνες ομηρίας. 

Στρατιωτικό ελικόπτερο μετέφερε τους Αλμπέρ Βιλάλτα και Ρόκε Πασκουάλ στην Ουαγκαντούγκου όπου αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της χώρας, Μπλεζ Κομπαόρε. 

Ισπανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι οι δύο πρώην όμηροι θα αναχωρήσουν για τη Βαρκελώνη σήμερα. 

"

http://neamadata.blogspot.com/2010/08/blog-post_8118.html
read more

VIDEO: 2011 Bentley Continental GT facelift

read more

Μπλόκο σε 2 τόνους ελεφαντόδοντο

Σε φορτίο με φρούτα επιχείρησαν οι λαθρέμποροι στην Κένυα να κρύψουν δύο τόνους ελεφαντόδοντου.

Οι αρχές της αφρικανικής χώρας, όμως, εντόπισαν το παράνομο φορτίο και το κατέσχεσαν λίγο πριν αυτό εξαχθεί στη Μαλαισία.

Τα περισσότερα από τα ελεφαντόδοντα φαίνεται να προέρχονται από περίπου 150 ελέφαντες που έχασαν τη ζωή τους από φυσικά αίτια.
"

http://neamadata.blogspot.com/2010/08/2_23.html
read more

ΑΝ ΒΟΥΛΗΘΩ ΝΑ Σ'ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ Σ' ΑΠΟΛΗΣΜΟΝΗΣΩ...

"


Αν βουληθώ, αν βουληθώ
να σ' αρνηθώ
να σ' απολησμονήσω
να μην εβρώ νερό να πιω
...μη ρούχο να φορήσω.


Αν βουληθώ, αν βουληθώ
να σ' αρνηθώ
να σ' απολησμονήσω
να μην εβρώ φιλί να πιω
μη δάκρυ να δακρύσω!


Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Στίχοι: Κυπριακό δημοτικό ποίημα
Ερμηνεία: Μανώλης Λιδάκης
"

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/08/blog-post_3780.html
read more

Χρόνου - φείδου - φίδια (2)

Καβάλα στην τεχνολογική επικοινωνιακή εξέλιξη οι πραιτοριανοί της παγκοσμιοποίησης (όποτε ακούστηκε στην ιστορία η έννοια, μύρισε και γέννησε αυτοκρατορίες και δικτατορίες, σαν φερετζές του ιμπεριαλισμού) μια εικοσαετία τώρα, από το Μάαστριχτ και μετά, πουλάνε στις μάζες «χρόνον φείδου» και πέφτουν στο χρόνο της εργασίας σα φίδια δηλητηριώδη με γητευτικές προδιαγραφές.

Η βίαιη προλεταριοποίηση που συντελείται με την ελαστικοποίηση - υποδούλωση της εργασίας, αρχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με το αμείλικτο ερώτημα των έστω ως χτες βολεμένων και έστω αφελών, «πού πήγαν τα λεφτά». Αυτή η μάζα που ξυπνάει βασανιστικά κι απότομα,... είναι ο τρόμος τους. Ξεμένουν από απαντήσεις στις αντιφάσεις τους. Οι εργαζόμενοι δεν είναι πια αποκομμένοι από τη γνώση των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Ο σύγχρονος μεσαίωνας δεν έχει τους ίδιους υπηκόους, σύντροφοι. Κι αυτό θα παλέψουμε.

Απ' τη βάση: Κανείς δεν πρέπει να πεινάει, οπότε ο χρόνος είναι άθροισμα κοινωνικού πλούτου ως εργασία, αυτοί που σήμερα: Δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε πότε θα ξυπνήσουν, ούτε πότε θα κοιμηθούν, ούτε πότε θα γεννήσουν, ούτε πότε θα δουν τα παιδιά τους, ούτε πότε θα πεθάνουν με αξιοπρέπεια, ούτε πότε θα σκεφτούν, θα ονειρευτούν και θα δημιουργήσουν, γιατί δεν ορίζουν τον ατομικό τους χρόνο ως ελάχιστο για την ανάγκη ζωής κι ως μέγιστο για την άσκηση ελεύθερης ζωής, αυτοί είναι που θα αναστήσουν - και θα επαναστατήσουν - την ταξική συνείδηση ως πρωταρχική δύναμη απελευθέρωσης του χρόνου απ' τα αφεντικά.

Υπάρχουν μέσα, πηγές, γνώση και τεχνολογία να δουλεύουμε λιγότερο και να ζούμε καλύτερα με πρόσβαση σε όλα τα αγαθά της γης και της κοινωνίας στον 21ο αιώνα, πολλά περισσότερα από τον 19ο του Κομμουνιστικού Μανιφέστου. Κι όμως οι επιπτώσεις από την αντεργατική λαίλαπα μόλις τώρα γίνονται τσουχτερά αισθητές στις παγιδευμένες μάζες που ανέχτηκαν προσωρινή, μερική απασχόληση, ανταποδοτικότητα, ανταγωνισμό, ελεύθερη αγορά αφεντικών σε παζάρια εργαζομένων δούλων που αποκτηνώνονται στην απόπειρα να μην παραδεχτούν ότι εκχώρησαν στο κεφάλαιο τον ατομικό τους χρόνο ως συλλογική οργανωμένη κατάκτηση επειδή δεν εφόρμησαν και δεν κοινωνικοποίησαν τα μέσα παραγωγής.

Αργά ή γρήγορα αυτοί που πρέπει να συρρικνώσουν μαζί με τα δικαιώματα τα εργασιακά τους, το χρόνο της «ελεύθερης» ζωής τους, στο μέτρο της διατήρησης των κερδών των ταξικών τους αντιπάλων αντίστροφα, θα δουν το πραγματικό πρόσωπο του εχθρού.

Ο χρόνος ως εργασία κι επομένως ζωή, πρέπει να ξανασυζητηθεί από την αρχή αν χρειαστεί, με τις μάζες τις εγκλωβισμένες στη «δημιουργική ανεργία», την άθλια ιδέα που παράγει το σερφάρισμα στο internet εντός των κελιών της σκέψης. Κι είναι δουλειά των απανταχού σκεπτόμενων πέρα από το εγωιστικό τους γονίδιο, δηλαδή των κομμουνιστών, να εξηγήσουν στο εν δυνάμει γιγάντιο προλεταριάτο του 21ου αιώνα ότι αυτό που φαίνεται στους σύγχρονους καθρέφτες της «κρίσης», δεν είναι παρά αυτό που φαινόταν πάντα. Το φίδι το καπιταλιστικώς ιερό που λέει «δουλειά δεν είχε ο διάολος και γ... τα παιδιά του». Για να ελέγχει τους φτωχοδιάβολους, το χρόνο της ζωής και τον πλούτο της ίδιας τους της ύπαρξης.

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Πηγή:http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5799868&publDate=22/8/2010
"
read more

Εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία

"Κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ωστόσο, όπως επισήμανε η υπουργός η επικείμενη σχολική χρονιά θα είναι η...

δυσκολότερη από τη Μεταπολίτευση καθώς έχουμε το μισό αριθμό διορισμών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων.Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία, ενώ ενδεικτικά ανέφερε, ότι το ίδιο το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 λιγότερους υπαλλήλους.Τόνισε ιδιαίτερα, ότι έγινε εξορθολογισμός ούτως ώστε, να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.Στις 5 Σεπτεμβρίου καταβάλλεται προσπάθεια κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός μαθητών, αλλά και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα.Ηδη, λειτουργεί στο υπουργείο Παιδείας ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων.Παράλληλα, στους περιφερειακούς διευθυντές δόθηκαν κατευθύνσεις για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών, για το ψηφιακό σχολείο, για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και τη διανομή των βιβλίων και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.Εν τω μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας σύσκεψη των 116 νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έγινε η επιλογή τους με το νέο νόμο. Η επιλογή έγινε, όπως είπε η υπουργός, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοκρατίας.Newsroom
 

http://ktikio.blogspot.com
read more

Πυρκαγιά στην Κασσάνδρα καίει πευκόφυτη περιοχή

" Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 8 μ.μ. στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, σε δασική περιοχή ανάμεσα στις κατασκηνώσεις «Σκούρα» και το ξενοδοχείο «Αριστοτέλειον». Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 14 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 10 άνδρες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, η φωτιά καίει πευκόφυτη περιοχή, ενώ -μέχρι στιγμής- δεν κινδυνεύουν οι κατασκηνώσεις «Σκούρα», αλλά ούτε και το ξενοδοχείο «Αριστοτέλειον».
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙΗ ΛΙΝΑ ΜΑΣ,ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΑΤΗ

ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ.
ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ.

ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΤΙ
ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ
ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ

'ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ'ΤΗΣ ΛΙΝΑ Κ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ
ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΑ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΠ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΙΝΑ ΤΟ
ΚΑΝΕΙ...ΤΗΝ

ΤΑΙΖΕΙ.ΛΟΙΠΟΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΟΤΙ
ΘΑ

ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, Η ΛΙΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. ΤΑ ΠΑΕΙ
ΠΟΛΥ

ΚΑΛΑ,ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΕΡΛΙΧΙΩΣΗ(ΑΠ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ)ΑΛΛΑ ΔΙΧΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ
ΘΑ

ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΟΣΟ
Κ

ΕΜΕΙΣ!!!!ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ!!!!!!!!
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Η πόλη του Μέλλοντος....

Σπίτια που τρώνε διοξείδιο του άνθρακα και φωτίζονται από βακτήρια

Η αρχιτέκτων - ερευνήτρια  Dr Rachel Armstrong του Λονδρέζικου Πανεπιστημίου UCL, υποστηρίζει ότι μελλοντικά τα κτίρια μπορούν να κατασκευάζονται και να λειτουργούν σαν ζωντανοί οργανισμοί,

Έτσι προτείνει ο φωτισμός των κτιρίων να γίνεται με χρήση ειδικών φωτοβακτηρίων (Vibrio phosphoreum), τα οποία μπορούν να

απομονωθούν από θαλάσσιους οργανισμούς, με τους οποίους ζουν συμβιωτικά (στο βυθό της θάλασσας).

Έτσι μελετάται η ενδεχόμενη κατασκευή κήπως - βακτηρίων στα κτίρια, με σκοπό να επιτευχθεί ο φυσικός τους φωτισμός.

Επίσης η ίδια ερευνήτρια προτείνει τη χρήση κυανοβακτηρίων (γνωστά και ως κυανοπράσινα φύκη) στις στέγες των μελλοντικών σπιτιών, γραφείων και σχολείων.

Τα βακτήρια αυτά έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα.

Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Eureka/Times
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Νόμος - παρωδία για εμφανίσεις υποψηφίων στα κανάλια! ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

"Πονοκέφαλος» για τα περιφερειακά κανάλια το νομοσχέδιο για τις δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι περιφερειακοί, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα να εμφανισθούν έως 2 φορές σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και μόνο 1 φορά σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας !!! Πρόκειται σαφώς για...διάταξη που μόνο ηλίθιος (με όλη τη σημασία της λέξης) θα μπορούσε να συντάξει! Σαν να μας λέει πως ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ερύμανθου μπορεί να βγει... δύο φορές στο «Mega» και... μία στο «Patra Tv»! Ηδη, η ΕΠΕΚ κάνει ενέργειες προκειμένου να βελτιωθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Μάλιστα οι καναλάρχες έχουν ενημερώσει και τους τοπικούς βουλευτές, ώστε να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. www.dete.gr
"

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/08/blog-post_7205.html
read more

Έκλεβαν παγκάρια εκκλησιών με ... τσίχλα!


Ένα πρωτότυπο τρόπο για να αρπάζουν τα χρήματα από τα παγκάρια των εκκλησιών και των νεκροταφείων είχε βρει ένα ζευγάρι από περιοχή της Κύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι χρησιμοποιούσε ένα σύρμα και μία τσίχλα.

Αρχικά κολλούσαν την τσίχλα πάνω στο σύρμα και στη συνέχεια το έβαζαν στο παγκάρι από όπου άρπαζαν ένα-ένα τα νομίσματα.

Οι δύο απατεώνες είχαν καταφέρει με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν αρκετά ευρώ από δεκάδες εκκλησίες.
evianews
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Ευγενία Νιάρχου, γιαγιά και εγγονή‏...!!!!!!!!


Το εξπρές του μεσονυχτίου

φέρνει απόψε
μιά τραγική γιαγιά
και μιά εγγονή
με το ίδιο όνομα:
 
Ευγενία Νιάρχου

Να είσαι όχι μόνο εγγονή του κροίσου Σταύρου Νιάρχου και της Ευγενίας Λιβανού, αλλά και ζάπλουτη, νέα, όμορφη, καλλίγραμμη, να σε πολιορκούν πλέι μπόι προικοθήρες, αλλά να μη σε βάζουν εξώφυλλο στα περιοδικά, όπως τη πρώτη ξέκωλη, αυτό δεν υποφέρεται...
Έτσι η εικοσιπεντάχρονη μιλιονέρα καλλονή Ευγενία Νιάρχου, έπεσε στο πειρασμό και στήθηκε μπροστά στις κάμερες της ιταλικής Vogue για να γίνει μιά Πάρις Χίλτον και να τρέχουν πίσω της αλαφιασμένοι οι παπαράτσι...
Αυτές τις ημέρες η Ευγενία παραθερίζει στο νησί του παππού της, στη Σπετσοπούλα, θα παρευρεθεί και στο γάμο των γαλαζοαίματων στις Σπέτσες και τα πιράνχας των ταμπλόιντ την...
 πολιορκούν για μιά φωτογραφία, μιά συνέντευξη και οι γνωρίζοντες προιστορία, την ενοχλούν και με την ερώτηση "τί ξέρεις για τον θάνατο της γιαγιάς σου;"
Δείτε το video της Bogue με μιά ομορφη χαζούλα να ταλαιπωρείται από μακιγιέρ, φωτογράφους και καμέραμαν και βγάλτε το συμπέρασμα ότι τον πλούτο πολλές εμίσησαν την δόξα καμιά...
Όλοι οι περίεργοι απόψε, στο σταθμό του press-gr για να μάθαιτε, απο τον ίδιο το Νιάρχο όχι για το πλούτο του (τριπλάσιος του Ωνάση!) αλλά για τον αινιγματικό βίαιο θάνατο της γυναίκας του Ευγενίας, πριν 40 ακριβώς χρόνια στη Σπετσοπούλα... 


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ:   http://alfanea.blogspot.com

ΠΗΓΗ:   http://press-gr.blogspot.com 

http://ktikio.blogspot.com
read more

Στην υγειά του Μίκη Θεοδωράκη!

Οι πρώτοι που θα πιουν τον Σεπτέμβριο «Στην υγειά μας» στην κρατική τηλεόραση θα είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η μουσική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου επιστρέφει με αφιερώματα εγκεκριμένα και ελεγχόμενα προς προβολή στον απόδημο ελληνισμό! Η εκπομπή «Στην υγειά μας» ανήκει στις τυχερές της κρατικής τηλεόρασης.


read more

"

http://www.gossip-tv.gr/story/52507/sten-ugeia-tou-mike-theodorake
read more

Νότια Αφρική: Συνεχίζεται η απεργία στα νοσοκομεία

"Οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι της Νότιας Αφρικής αψήφησαν τη δικαστική απόφαση που τους διέταζε να επιστρέψουν από σήμερα στην εργασία τους και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν ομάδες διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει την είσοδο σε ένα νοσοκομείο. Περισσότεροι από 60 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα επειδή με την κατηγορία της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας και της καταστροφής ξένης περιουσίας κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων. Το Σάββατο δικαστήριο είχε διατάξει χιλιάδες εργαζομένους στον τομέα της υγείας αλλά και σε άλλους τομείς που θεωρούνται 'ευαίσθητοι' για τη δημόσια υγιεινή να επιστρέψουν στη δουλειά τους καθώς μετά από έξι ημέρες απεργίας είχε προκληθεί χάος στα σχολεία και στα νοσοκομεία της χώρας. 'Κανείς δεν αναμένεται να επιστρέψει στη δουλειά, σήμερα. Θα πολεμήσουμε τη δικαστική εντολή εάν ο στόχος της είναι να εκφοβίσει τα μέλη μας για να υπακούσουν', είπε ο Σιζούε Πάμλα, εκπρόσωπος του σωματίου NEHAWU των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

--Σε 37 νοσοκομεία της χώρας στρατιώτες ανέλαβαν από σήμερα τη σίτιση των ασθενών και τον καθαρισμό των χώρων. Από την Παρασκευή στα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία είχαν σταλεί και στρατιωτικοί γιατροί για να παρακολουθούν τους ασθενείς και να αναλάβουν τυχόν έκτακτα περιστατικά.

Στο Ντέρμπαν απεργοί απέκλεισαν την είσοδο του νοσοκομείου Κινγκ Έντουαρντ και η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει μια πικετοφορία μπροστά από το νοσοκομείο Άντινγκτον. Στο Γιοχάνεσμπουργκ αστυνομικοί φυλούν τις εισόδους όλων των νοσοκομείων. Τα συνδικάτα ζητούν αύξηση των μισθών κατά 8,6% και την καταβολή στεγαστικού επιδόματος ύψους 1000 ραντ (107 ευρώ). Έχουν, ήδη, απορρίψει την αντιπρόταση της κυβέρνησης, που έκανε λόγο για αυξήσεις 7% και στεγαστικό επίδομα 700 ραντ.
"

http://www.i-reportergr.com/2010/08/blog-post_8346.html
read more

Αποκτά δεύτερη ταχύτητα το «κίνημα των αποδείξεων»


Σε αποδείξεις δύο «ταχυτήτων» από το 2011 προσανατολίζεται πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των... προσπαθειών που καταβάλλει για αναζωπύρωση του «κινήμΕιδικότερα, η προσκόμιση αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες κατά κανόνα ρέπουν προς τη φοροδιαφυγή θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου ή ακόμη και έκπτωση από το φόρο ή το φορολογητέο εισόδημα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες, για τις οποίες θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το ισχύον καθεστώς.

Η ελεύθερη πτώση στην οποία βρέθηκε ο ΦΠΑ τον Ιούλιου, που αυξήθηκε 0,53% έναντι στόχου 15%, δεν αφήνει πλέον πολλές επιλογές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία γνωρίζει ότι τα περιθώρια στενεύουν και σε λίγο καιρό η πορεία των δημοσίων εσόδων θα είναι μη αναστρέψιμη.

Η απόφαση για τις αλλαγές που θα επέλθουν με ειδικό σχέδιο νόμου μέχρι το φθινόπωρο προαναγγέλλονται μάλιστα και στο νέο επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η κυβέρνηση θα κάνει πιο εντατική χρήση των αποδείξεων αγορών προϊόντων και υπηρεσιών για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και θα συνεχίσει τις διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με τον πλούτο και τις καταναλωτικές συνήθειες με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ιδίως των φορολογουμένων με υψηλά εισοδήματα και περιουσίες, ενώ επανεξετάζει τις υφιστάμενες νομικές διαδικασίες για να διασφαλιστεί η έγκαιρη και αποτελεσματική δίωξη των παραβατών για φορολογικούς λόγους».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ισχύον καθεστώς είναι το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιες δαπάνες αναγνωρίζονται για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου, αλλά και το ποσό που απαιτείται για να το κατοχυρώσουν. 

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο φορολογούμενος, συνεχίζουν τα ίδια στελέχη, συμπληρώνει το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό, πραγματοποιεί τις υπόλοιπες συναλλαγές, χωρίς να λαμβάνει απόδειξη, λαμβάνοντας ίσως μια μικρή έκπτωση από τον επιτηδευματία, με αποτέλεσμα την υστέρηση των δημοσίων εσόδων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε η «Ν» (φ. 18.8.2010, σελ. 1), οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ήδη ετοιμάσει διάταξη-τροπολογία ώστε να υπάρξουν οι κατωτέρω βελτιώσεις στο σύστημα των αποδείξεων:

* Το ελάχιστο ποσό των δαπανών, σε ποσοστό επί του δηλούμενου και φορολογούμενου εισοδήματος, να καθορίζεται κατ' έτος με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η οποία θα εκδίδεται μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου 

* Το μέγιστο ποσό των δαπανών για την επιβολή ή την έκπτωση φόρου να καθορίζεται επίσης κατ' έτος με την ίδια απόφαση.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι καθ' όλη τη διάρκεια του έτους θα υποχρεούνται να συλλέγουν αποδείξεις για όλες τις καταναλωτικές δαπάνες τους, αλλά το ποιες τελικά θα εκπίπτουν από το εισόδημα και κατά συνέπεια θα περιορίζουν τη φορολογική επιβάρυνση θα το γνωρίζουν λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από ειδική λίστα που θα εκδίδει το υπουργείο. 

Με τον τρόπο αυτό ούτε οι καταναλωτές ούτε οι επιχειρήσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιες δαπάνες θα αναγνωρίζει η εφορία. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ισχυροποιήσει το ενδιαφέρον των πολιτών στο να ζητούν αποδείξεις από τα εμπορικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει σήμερα, το ατομικό αφορολόγητο ποσό συνδέεται άμεσα με τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος και έτσι αυτός δικαιούται το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ, εφόσον προσκομίζει τις νόμιμες αποδείξεις αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών. 

Το ελάχιστο ύψος των αποδείξεων πρέπει να ανέρχεται στο 10% του ατομικού φορολογητέου εισοδήματός του (δεν περιλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές), αν αυτό είναι μέχρι 12.000 ευρώ, ενώ για εισόδημα μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ το ελάχιστο ύψος των αποδείξεων υπολογίζεται στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος. Για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να ρίξει στη «μάχη» των αποδείξεων και ειδικές μαγνητικές κάρτες, στις οποίες θα είναι καταχωρημένοι οι ειδικοί Μοναδικοί Αριθμοί -bar-code- που θα πιστοποιούν τον ΑΦΜ των φορολογουμένων, με ταυτόχρονη αποστολή ηλεκτρονικών τριμηνιαίων καταστάσεων από τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έως ότου υπάρξει on line σύνδεση των ταμιακών μηχανών με τα συστήματα του Taxis 
ατος» και αύξηση των δημοσίων εσόδων. NAFTEMPORIKI


Πηγή...
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Μετέφερε λαθρομετανάστες μέσα σε... τροχόσπιτο!

 "http://www.newsit.gr/files/Image/00-ATHINA/2010/Avgoustos/23/resized/troxospito_473_355.jpgΟ λόγος για μια 26χρονη αλλοδαπή, που έπεσε στα χέρια των Αρχών, στο λιμάνι της Πάτρας.
Ήταν έτοιμη να μπει με το τροχόσπιτό της σε πλοίο, με προορισμό την Ιταλία. Έκπληκτοι οι άνδρες του λιμενικού, βρήκαν μέσα 18 αλλοδαπούς που δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν...
"

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/08/blog-post_8438.html
read more

Σκοτώθηκε 31χρονη γυναίκα στην Κοζάνη

Μια 31χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα το μεσημέρι, στην Κοζάνη, όταν στην προσπάθειά της να κατέβει τα σκαλιά του σπιτιού της, γλίστρησε και πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι. Η 31χρονη μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

"
Αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων 23/08/10
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Xωρίς Σισέ στην πρεμιέρα

Ό Τζιμπρίλ Σισέ υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού όπως διαπιστώθηκε σήμερα και θα απουσιάσει απο τους αγωνιστικούς χώρους δύο με τρεις εβδομάδες.θα χάσει σίγουρα την πρεμιέρα στις 27/08 με την Ξάνθη στη Λεοφώρο.Όπως επίσης και το Άρη,ενώ αγώνα δρόμου θα κάνει για να προλάβει το πρώτο μάτς για το Τσάμπιονς Λιγκ.για αυτό τον λόγο στην διοίκηση του Παναθηναικού ψάχνουν για επιθετικό.
http://sport-kick.blogspot.com/
"
read more

"Το σύνδρομο του Οθέλλου"

"

Ας μιλήσουμε λοιπόν για εκσυγχρονισμό των κλασικών. Και ας πάρουμε ως αφετηρία τον «Οθέλλο» και ας ξεκινήσουμε από την εποχή μας και τους ερεθισμούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, ηθικούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σε έναν σκηνοθέτη το κίνητρο ώστε να ερμηνεύσει με σύγχρονες διόπτρες το σαιξπηρικό αριστούργημα.

Τρία-τέσσερα λοιπόν γεγονότα που πέρασαν μέσα από τα ΜΜΕ και άρα είναι κοινά προς ανάλυση και εκμετάλλευση (κοινωνιολογικά, ιστορικά αλλά και δραματουργικά).

Μια ιρανή σύζυγος καταδικάστηκε ως μοιχαλίδα σε 200 ραβδισμούς και θάνατο διά λιθοβολισμού.

Μια αφγανή χήρα αλλά έγκυος από τον εραστή της δολοφονήθηκε από τους Ταλιμπάν ως μοιχαλίδα επίσης (εκεί ο γάμος δεν διαλύεται ούτε με τον θάνατο του συζύγου- όχι, βεβαίως, και της συζύγου!).

Μια βρετανή ιατρός στο Αφγανιστάν δολοφονήθηκε γιατί προσέφερε (έχοντας αφήσει κερδοφόρα θέση στην πατρίδα της) υπηρεσία σε γυναίκες σε νοσοκομεία της Καμπούλ.

Ενας Γεωργιανός κατακρεούργησε έλληνα τοξικομανή και ομοφυλόφιλο διότι αρνήθηκε να ενδώσει στις παρενοχλήσεις του, ενώ μοιράζονταν μαζί τις ουσίες! Διάκριση τελετουργιών!!

Ολες αυτές οι περιπτώσεις συχνά κάνουν τους ανθρώπους της Δύσης (ανεξαρτήτως μορφωτικού φορτίου) να εξεγείρονται ή, τουλάχιστον, να διαπορούν και να αντιλαμβάνονται πως συχνά τους χωρίζουν τείχη από τη νοοτροπία, την ηθική και τον πολιτισμό γενικά λαών άλλων φυλών, θρησκειών και εθίμων.

Μπορούμε να προσεγγίσουμε με αυτό το κριτήριο, άρα να εκσυγχρονίσουμε π.χ. τον «Οθέλλο»; Σαφώς και μπορούμε αλλά θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε τι είναι εκσυγχρονισμός. Είναι μήπως η μετατόπιση της δράσης στο σημερινό οικιστικό, ενδυματολογικό και συμπεριφορικό περιβάλλον; Ή μήπως πρέπει να φωτίσουμε έτσι τα κίνητρα και να καταυγάσουμε τις ιδέες των κλασικών ηρώων ώστε να αντιληφθούμε πόσο και γιατί δεν άλλαξαν και πολύ ή και καθόλου τα ανθρώπινα, έστω κι αν το κάρο διαδέχτηκε το τζετ, και το καλάμι του χαράκτη πέτρινων επιγραφών ο υπολογιστής. Τα έχουμε δει και τα δύο και στην πρώτη περίπτωση ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια όταν τα σπαθιά μιας μονομαχίας αντικαταστάθηκαν από τα μπαστούνια του γκολφ! Το πρόβλημα είναι γιατί μονομαχείς (με όποιο όπλο) και όχι με τι όπλο μονομαχείς!

Η εξέγερσή μας και η απορία μας για τα συμβάντα που περιέγραψα στις μέρες μας μπορούν να διαφωτίσουν το έργο του Σαίξπηρ; Και, ύστερα, γιατί άνοιξε τόση συζήτηση η απόφαση του Σαρκοζί για απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας; Ποιο είναι το πρόβλημα του «Οθέλλου», του έργου, και ποιο το πρόβλημα του Οθέλλου του χαρακτήρα; Η ζήλεια; Ποια ζήλεια, η γνωστή μικροαστική του μπουλβάρ; Η ζήλεια του Ιάγου που του πήραν τη θέση στη στρατιωτική ιεραρχία; Η ζήλεια του Ροδρίγου που, άσχημος και χλεχλές, βλέπει να περιφρονείται, παρ΄ όλα τα πλούτη του, κοινωνικά και να τον υπερκεράζει ένας αλλοδαπός;

Πώς βρέθηκε ο Οθέλλος σ΄ αυτή τη βενετσιάνικη «γαλέρα»; Από το 1974 έχω καταθέσει την ανάγνωσή μου για το «πρόβλημα του Οθέλλου» και τα γραπτά μένουν.

Η Βενετία είναι μια αστική εμπορευόμενη δημοκρατία, ένα κράτος που αποζεί από τον μόχθο των άλλων, των παραγωγών. Η βάση της ηθικής της βρίσκεται στο κέρδος και η μεθοδολογία της ξεκινάει από τους πρόσφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιεί τους άλλους. Κάθε τι που είναι χρήσιμο είναι ηθικό και κάθε χρήση που αποφέρει κέρδος είναι νόμιμη. Η αντίληψη πως όλα αγοράζονται είναι πάγια σε τέτοια οργάνωση κοινωνίας και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αλισβερίσι. Η Βενετία, επειδή είναι κράτος εμπορικών συμφερόντων, είναι επεκτατικό. Ενα εμπορικό κράτος έχει ανάγκη από στρατό. Οι έμποροι όμως δεν είναι ποτέ καλοί πολεμιστές γι΄ αυτό έχουν και είχαν πάντα ανάγκη από μισθοφόρους, δούλους ή μετανάστες. Συνήθως οι ιθαγενείς τους οποίους εξουσίαζαν, στερημένοι από το δικαίωμα της παραγωγής και της εκμετάλλευσης των αγαθών τους, γίνονται φύλακες των συμφερόντων τους. Τέτοιος ο Οθέλλος. Ενα εργαλείο χρηστικό στη διάθεση της βενετικής δημοκρατίας. Αποκομμένος από τη φυλή του, από τη θρησκεία του, έχει αλλοτριωθεί από το σύστημα που τον απορφάνισε.

Αμείβεται για να συντηρεί ένα σύστημα και μια οργάνωση κοινωνίας που τον εξόρισε από την ιθαγένεια του τοπίου του. Δεν του μένει άλλη λύση από την αφομοίωση, την προσαρμογή και τη λήθη των ριζών του. Η διαδικασία όμως της αφομοίωσης του και η αλαζονεία της τον οδηγεί σ΄ ένα λάθος. Προκαλεί το σύστημα. Ενώ τον χρησιμοποιούσε θέλει να το χρησιμοποιήσει. Ερωτεύεται μια Βενετσιάνα. Η Βενετσιάνα έχει δικαίωμα να γοητευτεί από έναν εξωτικό, παραμυθά παλικαρά. Εκείνος όμως δεν έχει δικαίωμα να την ερεθίσει. Η Γερουσία δεν συγχωρεί. Ο Οθέλλος είναι θύμα της κοινωνικής ύβρεως που διέπραξε. Ο Ιάγος θα γίνει εκτελεστής και φορέας της. Αυτός είναι γέννημα και θρέμμα της κοινωνικής δομής που υπηρετεί. Εμπορος είναι και αυτός αισθημάτων. Εκμεταλλεύεται τις ανθρώπινες αδυναμίες, τοκίζει τις προσδοκίες και πιστώνει τις υποσχέσεις. Είναι ένας άριστος παίκτης γιατί είναι ένας από τους θεσπιστές των κανόνων. Ο Οθέλλος είναι χαμένος από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν γνωρίζει τους κανόνες. Αυτός παίζει με τους πόθους και όχι με το μυαλό του. Στο έργο αντιπαρατίθενται δύο τρόποι ζωής και δύο πολιτισμοί, ο ενστικτώδης και ο λελογισμένος. Ο Οθέλλος είναι τραγικός γιατί είχε αυταπάτες. Απατήθηκε από τον κόσμο που υπηρέτησε και νικήθηκε από τον κόσμο που πρόδωσε.

Αλλά ο κόσμος που πρόδωσε, η καλύβα του, η φελάχα μάνα του που τον ορκίζει με μαγικά ξόρκια και φετίχ μαντίλια βρικολάκιασε. Ξύνοντας τα πολιτιστικά έμπλαστρα, τα επιθέματα, τα γαλόνια ο Ιάγος λευτέρωσε την ηθική της ερήμου, που είναι η ηθική των αγρίων ζώων και των αρπακτικών ορνέων. Εδώ δεν είναι Βενετία της συναλλαγής προϊόντων, αισθημάτων, γυναικών και σωμάτων. Εδώ όποιος προσβάλλει το αποκλειστικό ταίρι, το θήλυ, όποιος αλλοιώσει τη μονογαμική σύζευξη, πεθαίνει και εκτελείται.

Ο Οθέλλος σκοτώνοντας και πεθαίνοντας ξαναγυρίζει στον κόσμο του και ο Ιάγος θα δικαστεί (;). Ο Σαίξπηρ στον άλλο Εμπορο της Βενετίας, μας ειδοποίησε ποιος κερδίζει μια δίκη αν αντίδικοι είναι ένας Βενετσιάνος και ένας Εβραίος. Ο Οθέλλος είναι ο διαχρονικός ξένος, ο μετανάστης, ο μισθοφόρος που μόνο επιφανειακά (και υποκριτικά) μεταμορφώνεται ή ακόμη και μασκαρεύεται. Πίσω από τη σκευή της αλλοτρίωσης, βραδυφλεγής καιροφυλακτεί η καταγωγική του δυναμίτιδα.

Αλλά μην ανησυχείτε. Ο διαχρονικός Ιάγος θα νικήσει.

Κώστας Γεωργουσόπουλους
"
http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/08/blog-post_8586.html
read more

“Σοκ” στην Ισπανία-Χάνει το Μουντομπάσκετ ο Καλντερόν!

 

Τεράστιο πλήγμα για την Εθνική Ισπανίας. Ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν θα απουσιάσει από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, καθώς ο τραυματισμός του στο φιλικό με τις ΗΠΑ αποδείχτηκε πολύ σοβαρός.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς έδειξαν ότι υπέστη βαριά θλάση στο μηρό και θα μείνει τουλάχιστον έναν μήνα εκτός δράσης.Ο Καλντερόν, που είχε επιλέξει το περασμένο καλοκαίρι να ξεκουραστεί και δεν ήταν παρών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη απώλεια για τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, που δεν υπολογίζουν στον Πάου Γκασόλ.newsit.gr

"
read more

Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς.

Δυσκολεύεται η Ν.Δ να ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει για το νέο Δήμο Άργους.Από τη μια πλευρά πρέπει να ικανοποιηθούν όλοι και από την άλλη να βρεθεί υποψήφιος να μπορέσει να σταθεί απέναντι στο νέο και άφθαρτο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και στον 'αντάρτη' Δ.Καμπόσο.

Φυσιολογική εξέλιξη αφού τα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ,κανείς από τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες ΔΕΝ θέλησε να ασχοληθεί με την ανανέωση σε επίπεδο στελεχών και να αναδείξει κάποια νέα στελέχη που θα ήταν η συνέχεια στο κουρασμένο και πολυκαιρισμένο ντόπιο πολιτικό σκηνικό.

ΟΛΟΙ ασχολήθηκαν με μικροκομματικές πολιτικές και με προσωπικές φιλοδοξίες που εύκολα μπορούσαν να ικανοποιηθούν μέσα στο σύστημα εξουσίας αδιαφορώντας για το μέλλον του κόμματος.

Και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ. Δεν εξαιρείται ΚΑΝΕΙΣ.

-Αν κάποιος μας αποδείξει το αντίθετο θα ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη.-

Τώρα που ήρθε η ώρα της μάχης με δύσκολους αντιπάλους,οι αναγκαστικές και μικροπολιτικές ξαναστεσταμένες επιλογές θα φανούν πολύ μικρές για να αντιμετωπίσουν το κύμα δυσαρέσκειας του κόσμου και της απαξίωσης του κόμματος σε τοπικό επίπεδο ειδικά σε επίπεδο νεολαίας.

Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς.

http://cobra-argos.blogspot.com/
"
read more

Οι 40ρηδες αστροναύτες επιστρέφουν 80ρηδες!

Παρά την καθημερινή εξάσκηση σε ειδικά μηχανήματα, οι αστροναύτες που περνούν ένα εξάμηνο σε τροχιά χρειάζονται φυσικοθεραπεία όταν επιστρέφουν και, λόγω προβλημάτων ισορροπίας, δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο για δύο με τέσσερις εβδομάδες. Οι μύες επιστρέφουν πάντως στην αρχική τους κατάσταση έπειτα από μερικούς μήνες.
Οι σαραντάρηδες αστροναύτες που περνούν έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιστρέφουν στη Γη με παροδική αλλά σοβαρή μυική ατροφία που θυμίζει ογδοντάρηδες, δείχνει νέα μελέτη, η οποία εγείρει ανησυχίες για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές σε.. αστεροειδείς ή στον Αρη.
Το φαινόμενο της απώλειας μυικής μάζας ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο η τελευταία μελέτη είναι η πρώτη που το επιβεβαιώνει με βιοψίες των μυών πριν και μετά το πολύμηνο ταξίδι.H έρευνα του Πανεπιστημίου Μαρκέτ στο Μίσιγκαν εγείρει ερωτηματικά για τις μελλοντικές αποστολές στον Αρη που θα διαρκούσαν το λιγότερο τρία χρόνια. Θα μπορούσε το πλήρωμα να αντεπεξέλθει σε έκτακτες καταστάσεις;
«Εγώ θα ανησυχούσα», σχολίασε ο βιολόγος Ρόμπερτ Φιτς, επικεφαλής της μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of Physiology.Ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει ασαφής, πιθανότατα όμως σχετίζεται με τις μειωμένες απαιτήσεις της διαβίωσης σε μηδενική βαρύτητα.
Το περίεργο είναι ότι αστροναύτες χάνουν μυική μάζα παρόλο που εξασκούνται για μία έως δύο ώρες κάθε μέρα σε ειδικά μηχανήματα -διαδρόμους, στατικά ποδήλατα και μηχανήματα αντίστασης.
Η NASA περιμένει τώρα τα αποτελέσματα των δοκιμών για ένα νέο σύστημα άσκησης που έφτασε στον ISS πέρυσι.
Η μελέτη εξέτασε εννέα Αμερικανούς αστροναύτες και Ρώσους κοσμοναύτες που ταξίδεψαν στο σταθμό το διάστημα 2002-2005. Βιοψίες στους μύες της γάμπας πριν και μετά το ταξίδι έδειξαν μείωση 40% στη δύναμη των μυικών ινών βραδείας σύσπασης. Οι ίνες αυτές παίζουν κεντρικό ρόλο στην ισορροπία και τη στάση του σώματος και φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο από ό,τι οι ίνες ταχείας σύσπασης.
Προηγούμενες μελέτες στη Γη έχουν δείξει ότι οι εθελοντές που παραμένουν καθηλωμένοι στο κρεβάτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προσομοιώνοντας τη διαβίωση σε μηδενική βαρύτητα, πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες για να ωφεληθούν από την άσκηση.
«Όλα τα μέλη πληρώματος που εξετάστηκαν στη μελέτη [...] δεν έτρωγαν αρκετά» επισήμανε ο Φιτς.

Το ίδιο είχε παρατηρηθεί στο ρωσικό σταθμό Mir, στον οποίο οι κοσμοναύτες κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζονταν και συχνά επέστρεφαν στη Γη πιο αδύνατοι.
Το φαινόμενο ίσως συνδέεται με το φορτωμένο πρόγραμμα του πληρώματος, που δεν αφήνει πολύ χρόνο για τα γεύματα, αλλά και με τις διαταραχές της γεύσης και της όσφρησης που αναφέρουν ορισμένοι αστροναύτες.
Για τη διατήρηση της μυικής μάζας, τονίζει ο Φιτς, οι αστροναύτες πρέπει να τρώνε αμέσως μετά την άσκηση στα ειδικά μηχανήματα.
Επιφυλακτικός ως προς τα συμπεράσματα της νέας μελέτης εμφανίστηκε πάντως ο Γκρέγκορι Άνταμς, φυσιολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ο οποίος συνεργάζεται με τη NASA. Επισήμανε ότι οι μύες της γάμπας είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ατροφία και δύσκολα γυμνάζονται στο διάστημα, οπότε τα αποτελέσματα της έρευνας ίσως δεν είναι ενδεικτικά για όλο το σώμα.
Παραδέχεται πάντως ότι η μυική ατροφία είναι πρόβλημα που συχνά είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με την άσκηση.
Η παραμονή σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας προκαλεί και άλλες διαταραχές, όπως για παράδειγμα μετακίνηση του αίματος από τα πόδια στον κορμό και διόγκωση της καρδιάς.
Εκτός από τη μυική ατροφία, το πλήρωμα μιας μελλοντικής αποστολής στον Αρη θα είχε να αντιμετωπίσει και την παρατεταμένη έκθεση στη φονική κοσμική ακτινοβολία.
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Νεκρή εντοπίστηκε 50χρονη που αναζητείτο στην Κυπαρισσία


Νεκρή εντοπίστηκε κοντά στο αυτοκίνητό της, χθες, στην περιοχή Καλλίτσαινα Δήμου Αυλώνα, 50χρονη γυναίκα, τα... ίχνη της οποίας αναζητούσαν οι αρχές και η οικογένειά της από την Παρασκευή.

Οι αρχές έχουν διατάξει τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου, ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.


Πηγή...
"

http://ktikio.blogspot.com
read more

Το παιδί πρέπει σιγά - σιγά να βγει στην πολιτική...

Ένα απόγευμα στο σπίτι μιας τυπικής Ελληνικής οικογένειας...

Μαρίκα: ' Ντορίτσα, πρέπει σιγά-σιγά να βγάλουμε τον μικρό στην πολιτική'

Ντόρα: 'Μα είναι μικρός ακόμα καλέ μαμά. Ας περιμένουμε λίγο..'

Μαρίκα: ' Μη λες ανοησίες. Έχει ήδη αργήσει...'

Κώστας: 'Έχει δίκιο η μάνα σου. Εμείς στο σόι μας είμαστε γεννημένοι να κυβερνούμε τον τόπο.'

Κυριάκος: ' Ε, ας τον βάλουμε δημοτικό σύμβουλο τον μικρό '

Μαρίκα: ' Μα τι βλακείες λες βρε Κυριάκο. Βουλευτή θα τον κάνουμε'

Κυριάκος: ' Μα αφού βουλευτής είμαι εγώ καλέ μαμά! '

Κώστας: ' Μη μαλώνετε. Θα... τον κάνουμε Δήμαρχο ! '

Ντόρα: ' Δήμαρχος καλό μου κάνει. Αλλά πού; '

Μαρίκα: ' Ε, τι πού. Στην Αθήνα φυσικά'

Ντόρα: ' Α πα πα. Στην Αθήνα είναι δύσκολο. Άσε που θα ξεποδοριαστεί το μικρό μου. Αυτός καλά καλά δε μπορεί να μιλήσει ακόμα. '

Κυριάκος: ' Σωστά, εμένα δε με κάνατε Δήμαρχο στην Αθήνα στην ηλικία του.'

Κώστας: ' Θα τον κάνουμε στο Καρπενήσι.'

Ντόρα: ' Μα αυτός δεν ξέρει καλά καλά που πέφτει το μέρος. Πως θα μιλήσει για τα προβλήματα του τόπου; '

Κώστας: ' Θα του τα δείξουμε στο χάρτη. Ο Κούλης ξέρει και το Google-earth. '

Ντόρα: ' Μα θα τον ψηφίσουν οι ντόπιοι; '

Μαρίκα: ' Θα τον ψηφίσουν. Αυτοί παιδί μου είναι βόδια .... Ότι τους πούμε εμείς θα κάνουν. Καθίστε να φάτε τώρα. Αύριο θα το ανακοινώσουμε ...'

από το τρελό κουνέλι

"
read more

Σε hot πόζες το ‘’κορίτσι’’ των Μενιδιάτη-Καραφώτη

"Σε hot πόζες το ‘’κορίτσι’’ των Μενιδιάτη-ΚαραφώτηΕίναι νέα, ωραία , sexy και στο πέρασμά της κάνει τους άντρες να παραμιλάνε. Ο λόγος για την Χριστίνα Ζήση. Η Χριστίνα κάνει τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι στο πλευρό του Χρήστου Μενιδιάτη και του Κώστα Καραφώτη στο νυχτερινό κέντρο Fragellico. Η Χριστίνα ανεβάζει το θερμόμετρο του νυχτερινού κέντρου στα ύψη με αποτέλεσμα οι ζεστές νύχτες της Αθήνας να γίνονται… καυτές!

Η Χριστίνα με τις hot εμφανίσεις της στην πίστα κάνει όλους τους άντρες να παραμιλάνε. Η τραγουδίστρια ξέκλεψε λίγο χρόνο και με το μικροσκοπικό της μαγιό βρέθηκε σε παραλία της Βουλιαγμένης για να δροσίσει το κορμί της! Εκείνη μπορεί να δροσίστηκε με τις βουτιές στην θάλασσα αλλά οι άντρες που την έβλεπαν …κάηκαν !

  

  

  gossip-tv.gr

"

http://ktikio.blogspot.com
read more