Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Νέα γενιά πιστωτικών καρτών


Η απλή πιστωτική κάρτα   όπως την γνωρίζουμε πλησιάζει στο τέλος της. Τον επόμενο μήνα, η Citibank θα ξεκινήσει τις δοκιμές μιας νέας κάρτας που θα έχει δύο κουμπιά και μικροσκοπικά φώτα που θα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν αν θα πληρώνουν με πόντους ανταμοιβής ή με πίστωση, από όλες σχεδόν τις συναλλαγές τους.
Άλλοι εκδότες καρτών δοκιμάζουν πιο μοντέρνες κάρτες, οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ενώ παράλληλα θα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα  προστασίας από απάτες. Μία από αυτές, για παράδειγμα, αποκαλύπτει ένα μέρος του αριθμού λογαριασμού μόνο μετά την εισαγωγή του κωδικού PIN από τον κάτοχο της κάρτας. Μεγάλο μέρος του κόσμου χρησιμοποιεί  ήδη προηγμένες κάρτες, όπως αυτές, που απαιτούν ένα PIN και χρησιμοποιούν ενα  ειδικό τσιπ αντί για μαγνητική ταινία.
Ακόμη και με αυτές τις καινοτομίες όμως, κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό ακόμα οι πλαστικές κάρτες θα χρησιμοποιούνται. Είναι θέμα χρόνου να θεωρηθούν απαρχαιωμένη  τεχνολογία, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών, όπως η  Visa, η MasterCard και η Apple, αναπτύσσουν τεχνολογίες που θα μετατρέψουν τα κινητά τηλέφωνα των καταναλωτών σε εικονικά πορτοφόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου