Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (σχετικά με τα πετρελαιοειδή ευρύματα σε παραλία του Μαλιακού κόλπου)


Σε μια προσπάθεια εύρεσης της αλήθειας σχετικά με τα πετρελαιοειδή ευρήματα σε παραλία του Μαλιακού κόλπου, επισκέφτηκα -σαν ενεργός πολίτης- δύο ημέρες πριν το λιμεναρχείο Στυλίδας, απευθύνοντας σχετικό αίτημα για μια επίσημη απάντηση. Ο κ. λιμενάρχης και ο αρμόδιος υπάλληλος με διαβεβαίωσαν, πως δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα ρύπανσης της θάλασσας από τα ελάχιστα πετρελαιοειδή που βρέθηκαν πάνω στα φύκια, σε ακτίνα 150 μέτρων.
Για το θέμα της νεκρής χελώνας καρέτα-καρέτα, που βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, σύμφωνα με το δελτίο εκθαλάσσωσης θαλάσσιων χελωνών που μου προσκόμισε- η αιτία θανάτου της συγκεκριμένης χελώνας είναι άγνωστη, εφόσον δεν είχε εξωτερικά τραύματα, ή σημάδια ασφυξίας. Τέλος με πληροφόρησε για τα μέτρα που παίρνει το λιμεναρχείο, καθώς και για τις ασκήσεις απορρύπανσης που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διαφυλαχτεί ο Μαλιακός κόλπος από κάθε κίνδυνο που τον απειλεί.
Συμφωνώντας κι επαυξάνοντας με τις σχετικές τοποθετήσεις της κ. Σοφίας Σύρμου μέσα από το blog "Στυλίδα η πόλη μου", θα κλείσω με το δικό της επίλογο. "Έχοντας την απόλυτη οικολογική συνείδηση, το καθαρό θαλάσσιο περιβάλλον, αποτελεί και μία από τις βασικότερες υποθήκες για το μέλλον των παιδιών μας".


Με εκτίμηση
Τσιάρα-Δελενίκα-Φωτεινή

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό
"Ενωτική Δημοτική Κίνηση", με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Απόστολο Γκλέτσο.


 http://www.gkordis.com

http://ktikio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου