Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας


Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας είναι πλέον κατά κοινή ομολογία, η μεγαλύτερη χρι στουγεννιάτικη γιορτή - δράση που πραγματοποιείται στην χώρα μας.
Ξεκίνησε την λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2004 και πολύ γρήγορα γνώρισε την κα θολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της.
Ο Δήμος Δράμας σε αυτήν την προσπάθεια του, έχει ενεργοποιήσει χιλιάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής.
Κάθε χρόνο έχουμε 35 και πλέον μέρες γεμάτες δράσεις, 35 μέρες με καθημερινές εκδηλώσεις, 35 μέρες με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και βέβαια 35 μέρες γεμάτες χαμόγελα.

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη... ένα πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η Ονειρούπολη πέτυχε τελικά πολύ περισσότερα πράγματα, από αυτά που αρχικά στόχευε. Η εκδήλωση έγινε γρήγορα ένας τεράστιος θεσμός, γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα. Προσέφερε τεράστια επισκεψιμότητα στη Δράμα και κατάφερε να στηρίξει για το διαστημάτων γιορτών σε ένα μεγάλο βαθμό ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής αγοράς, ενώ άλλαξε θεαματικά την ψυχολογία της τοπικής κοινωνίας. Μέσα στην καρδιά του χειμώνα «έβγαλε» τους πολίτες έξω από τα σπίτια τους, σκόρπισε χιλιάδες παιδικά χαμό γελα σε κάθε γωνιά της πόλης.

Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα, η Ονειρούπολη και η Δράμα είναι η πρωτεύουσα των Χρι στουγέννων και πλέον ο νομός μας, μαζί με τα υπόλοιπα συγκριτικά του πλεονεκτήματα γίνεται ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός για την Ελλάδα. Η Ονειρούπολη ξε χωρίζει γιατί έχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία. Στηρίζεται στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και μεταφέρει σε μικρούς και μεγάλους το πνεύμα των Χριστουγέννων. Λειτουργεί χριστουγεννιάτικη αγορά μακριά όμως από κάθε λογική εμπορευματοποίη σης. Επιπλέον όμως δίνει βάση στα δεκάδες διαδραστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα παιδιά.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η Ονειρούπολη, είναι η μεγαλύτερη γιορτή με τις περισσότερες δωρεάν παροχές.
WWW.ONEIROUPOLH.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου