Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Alfa Romeo MiTo 1.4 GPL Turbo (120 hp)


Το όνομα Alfa Romeo είναι συνώνυμο της έρευνας και της καινοτομίας σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, ξεκινώντας παλαιότερα από τους Twin Spark, αργότερα με τους πρώτους diesel με τεχνολογία common rail και καταλήγoντας στους MultiAir, οι οποίοι αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το ταμπεραμέντο της εταιρείας προσφέρoντας εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων.

Η Alfa Romeo... όμως δεν σταματά ποτέ την έρευνά της. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σημερινού οδηγού, πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά συνδυάζοντας τις επιδόσεις με την χαμηλότερη κατανάλωση. Η νέα MiTo 1.4 GPL Turbo 120 hp, είναι ένα μοντέλο που διατηρεί τα άκρως δυναμικά χαρακτηριστικά που φέρει το όνομα της εταιρείας, ενώ παράλληλα προτείνει μία αποτελεσματική λύση στη μείωση του αυξημένου κόστους χρήσης. Πώς; Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.4 λίτρων για πρώτη φορά συνδυάζεται με σύστημα υγραεριοκίνησης, που εξασφαλίζει άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις, χάρη στην ιπποδύναμη των 120 hp, αλλά κυρίως στη μέγιστη ροπή των 21 kgm που αποδίδεται μόλις στις 1.750 σ.α.λ. Οι επιδόσεις της MiTo 1.4 GPL Turbo 120 hp είναι πολύ καλές, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 198 χλμ./ώρα, ενώ τα πρώτα 100 χλμ./ώρα απο στάση έρχονται σε μόλις 8,8".

Το σύστημα υγραεριοκίνησης διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 39 λίτρων και τοποθετείται εντός του αυτοκινήτου και στον χώρο που καταλαμβάνει ο εφεδρικός τροχός ανάγκης. Ο τρόπος τοποθέτησης δεν επιφέρει καμία μεταβολή στην ωφέλιμη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών.

Η νέα έκδοση της Alfa Romeo MiTo είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα είτε χρησιμοποιώντας ως καύσιμο τη βενζίνη είτε το υγραέριο. Η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται πάντα με βάση τη βενζίνη, ενώ μετά από μερικά δευτερόλεπτα αυτόματα αλλάζει σε υγραέριο. Βέβαια ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο καύσης μέσω ενός διακόπτη εναλλαγής υγραερίου-βενζίνης.

Ισχύς και δύναμη ανάλογη του ονόματος Alfa Romeo, η MiTo 1.4 GPL Turbo προσφέρει ...

Διάβασε περισσότερα στο autocarnet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου