Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Καμμένος: Χρήματα από την Siemens πήραν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος, μίλησε στις 5/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Γιάννη Κουρτάκη και Χρήστο Ράπτη.Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε την εξουσία πριν από ένα χρόνο. Το αν κυβερνούσε, δεν το ξέρω. Διότι, φοβάμαι πολύ ότι αυτοί που κυβερνούσαν, είναι αυτοί που συνεχίζουν να κυβερνούν. Διότι η Νέα Δημοκρατία είχε τη δυνατότητα το 2004, να αποτινάξει αυτό το σύστημα που εγκλώβισε σιγά - σιγά τη χώρα, που φόρτωσε με τοξικά ομόλογα την πατρίδα μας, μέσω του κ. Σημίτη.

Και αντί να τους αποτινάξει, αντί να τους στείλει τότε στο ειδικό δικαστήριο, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων δυστυχώς τους ανέχτηκε, και κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία συνεργάστηκαν και μαζί τους. Συνεργάστηκαν με αυτούς, τους οποίους από την πρώτη στιγμή έπρεπε να έχουν εκδιώξει. Εννοώ, δηλαδή, ότι το σύστημα έπαιρνε εντολές από ξένα κέντρα, πέραν της πολιτικής και της δημοκρατίας...».

Σε άλλο σημείο, είπε: «Ότι υπάρχουν και κλεμμένα, ότι υπάρχει βεβαίως και μαύρο πολιτικό χρήμα, σας το λέω κι εγώ. Και από το ΠαΣοΚ και από τη Νέα Δημοκρατία».
Δημοσιογράφος: Δεν το δέχεται η Νέα Δημοκρατία αυτό. Ο κ. Τσουκάτος λέει «πήραμε για το ΠαΣοΚ», η Νέα Δημοκρατία λέει «δεν πήραμε»...

Π. Καμμένος: «Εγώ τι είμαι; Δεν είμαι Νέα Δημοκρατία, που σας μιλάω; Σας λέω, λοιπόν, ότι μαύρο πολιτικό χρήμα πήγε σε υπηρεσιακούς παράγοντες και σε πολιτικούς, από τη Siemens τουλάχιστον, που έχει ανοίξει το σκάνδαλο. Γιατί έχουμε βρει τα χρήματα, τα χρήματα έχουν διακινηθεί, δεν είναι κάτι που φανταζόμαστε, και πληρώθηκαν κάποιοι οι οποίοι υπέγραφαν συμφωνίες».

Δημοσιογράφος: Η Νέα Δημοκρατία πήρε μαύρο χρήμα από τη Siemens;

Π. Καμμένος: «Στα ταμεία της εννοείτε; Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Ήδη υπάρχει εκταμίευση από τη μεριά των Γερμανών, υπάρχουν χρήματα τα οποία έφυγαν. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, αυτό κάνουμε και γι' αυτό προχωράμε στην εξεταστική στην τελευταία φάση -το να πάμε στη Γερμανία-, να πει ο κ. Χριστοφοράκος και οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας με τη Siemens, σε ποιους τα πήγαν. Γιατί αυτά τα χρήματα έχουν πάει και μέσω off shore εταιρειών, που τις έχουμε ανοίξει. Έχουμε βρει αρκετά από τη ροή του μαύρου χρήματος. Και ευθύνες έχουν όλοι...».

Δημοσιογράφος: Πάντως, λέτε ότι δεν ξέρετε αν έχει πάρει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χρήματα...

Π. Καμμένος: «Από τη δικογραφία φαίνεται ότι έχουν δοθεί, στα ταμεία των κομμάτων, χρήματα. Από τη Νέα Δημοκρατία φεύγει ο ταμίας -που ήταν εκείνη την εποχή ο μακαρίτης, ο Βαρθολομαίος- και η Νέα Δημοκρατία αρνείται ότι έχει πάρει χρήματα».
Δημοσιογράφος: Η λογική σας τι λέει;

Π. Καμμένος: «Κάποιοι τα πήραν. Πιστεύω ότι κάποιοι, πιθανώς, τα πήραν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας...».

Δημοσιογράφος: Και δεν τα απέδωσαν;

Π. Καμμένος: «Δεν ξέρω αν τα απέδωσαν ή δεν τα απέδωσαν. Ο τελευταίος που έχει πρόσβαση στα ταμεία του κόμματος είναι ο βουλευτής της. Ο βουλευτής, πληρώνει».

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/siemens_06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου