Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Η ιστορία και κληρονομιά της OpelΗ Opel άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα το 1899. Ήταν μία επανασταστικη κίνηση. Αλλά και η πρώτη από τις πολλές επαναστάσεις που ακολούθησαν … Σας παρουσιάζουμε την ιστορία των αυτοκινήτων Opel:


1899

“Opel Patent Motor Car, System Lutzmann” είναι το όνομα που δόθηκε στο πρώτο αυτοκίνητο Opel. Σηματοδοτεί το ξεκίνημα της παραγωγής στο Rüsselsheim και αποτελεί τη βάση για την κατασκευή των πρώτων επαγγελματικών οχημάτων. Μέσα σε ένα χρόνο, η εταιρία κάνει το διεθνές αγωνιστικό της ντεμπούτο.

Opel 1901 - Η Opel πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό
1901
Το Μάρτιο του 1901, η Opel πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όταν ο Heinrich von Opel κερδίζει στην ανάβαση Königsstuhl.

Opel 1907 - Ο Carl Jörns κερδίζει στο Kaiser’s Prize Race στο Taunus

1907

Με ένα ειδικής κατασκευής όχημα 60 hp, ο οδηγός δοκιμών της Opel και αγωνιστικός οδηγός της εταιρίας Carl Jörns κερδίζει στο Kaiser’s Prize Race στην περιοχή Taunus. Η Opel κερδίζει τη διάκριση Kaiser’s Prize για το καλύτερο Γερμανικό αυτοκίνητο και ορίζεται ως προμηθευτής των ανακτόρων.
Opel 1909 - Η Opel λανσάρει ένα προσιτό μικρομεσαίο αυτοκίνητο

1909

Η Opel λανσάρει ένα προσιτό μικρομεσαίο αυτοκίνητο, το διθέσιο 4/8 hp. Σχεδιάστηκε για πελάτες που δίνουν μεγάλη σημασία στην αξιοπιστία και γίνεται γνωστό σαν “Το Αυτοκίνητο του Γιατρού’ - “Doktorwagen”.


Opel 1912 - Το 10.000ό αυτοκίνητο Opel βγαίνει από το εργοστάσιο
1912
Το 10.000ό αυτοκίνητο Opel βγαίνει από το εργοστάσιο. Λανσάρεται ένα νέο μοντέλο-ναυαρχίδα: ...

Διάβασε περισσότερα στο autocarnet


http://ktikio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου