Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Η Opel Πρωτοπόρος στην Τεχνολογία Ηλεκτρικής Μετακίνησης
* MeRegioMobil: Χειροπιαστό όραμα για την ενέργεια του μέλλοντος
* Ηλεκτρικό Meriva: Κινητή αποθήκη ενέργειας για το ‘έξυπνο’ δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού του μέλλοντος


Η Opel ένωσε τις δυνάμεις της με τους εταίρους του MeRegioMobil προσφέροντας τρία πρωτότυπα ηλεκτρικά Meriva για την εξέλιξη της μελλοντικής μετακίνησης. Με τη χρηματοδότηση του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών & Τεχνολογίας, το ερευνητικό πρόγραμμα στόχο έχει την ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων ως κινητών μονάδων αποθήκευσης ενέργειας στο έξυπνο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού (smart grid) του αύριο.

«Αυτά τα πρωτότυπα οχήματα με μερικά ακόμα που έχει εξαγγείλει η GM σε άλλες αγορές, θα χρησιμοποιηθούν για να μελετηθεί η πρακτικότητα, η φιλικότητα προς το χρήστη και η αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων μεταξύ των καταναλωτών. Με τη δοκιμή μας συμβάλλουμε σημαντικά στο να προσδιοριστούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα για την υποδομή ενέργειας, την τεχνολογία εξοικονόμησης ηλεκτρισμού και την επικοινωνία δεδομένων» δήλωσε η Αντιπρόεδρος τομέα Μηχανολογίας της Opel, Rita Forst.

Δοκιμή τεχνολογιών δικατευθυντικής φόρτισης

Η Opel θα χρησιμοποιήσει το MeRegioMobil προκειμένου να μελετήσει νέες, έξυπνες τεχνολογίες φόρτισης που μπορούν να εφαρμοστούν σε μελλοντικά μοντέλα. Τα ηλεκτρονικά χειριστήρια του ηλεκτρικού Meriva επιτρέπουν ηλεκτρική επαναφόρτιση υψηλής ισχύος με ρεύμα από μία οικιακή πρίζα 230 volt καθώς και με τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα...Διάβασε περισσότερα στο autocarnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου