Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Koινή αεροπορική άσκηση Τουρκίας-Κίνας!!!

Η ΑΘΗΝΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Την ώρα που η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου δορυφοροποιείται όλο και περισσότερο στους πολιτικοστρατιωτικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ, η Τουρκία του Τ. Ερντογάν αναπτύσσει, αναβαθμίζει και διευρύνει μια πολυσχιδή και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και στρατιωτική δραστηριότητα τεσσάρων οριζόντων!

Παραθέτουμε προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της «Ίσκρα» σχετικό ρεπορτάζ από την Καθημερινή του Σαββάτου 2/10/2010

Κοινή αεροπορική άσκηση με την Τουρκία

Με μια κοινή αεροπορική άσκηση με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Κίνας η Τουρκία συνεχίζει την επίδειξη χάραξης αυτόνομης εξωτερικής πολιτικής και πολύπλευρης διεύρυνσης των συμμαχιών της, προκαλώντας για άλλη μια φορά την ενόχληση των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες για την κοινή άσκηση διοχετεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, μιλώντας για συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών της Κίνας σε γυμνάσια που έχουν ήδη γίνει. Ωστόσο, πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι η πληροφόρηση που έχει η Αθήνα είναι ότι τα πολεμικά αεροσκάφη της Κίνας, συγκεκριμένα 4 Σουχόι 27, προσγειώθηκαν μόλις την προηγούμενη Τετάρτη στην τουρκική βάση του Ικονίου και η άσκηση «τρέχει» για διάστημα δύο εβδομάδων.

Πρόκειται για την άσκηση «Αετός της Ανατολίας», την οποία παλαιότερα η Τουρκία πραγματοποιούσε με τη συμμετοχή δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Πέρυσι, μετά την κρίση στις σχέσεις με το Ισραήλ, η Τουρκία έκανε την άσκηση μόνη της και τώρα με τη συμμετοχή της Κίνας, στέλνοντας το μήνυμα ότι έχει κι άλλες εναλλακτικές.

Η Ουάσιγκτον φέρεται ήδη να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Αγκυρα για την κίνηση αυτή και, κυρίως, για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε πριν προχωρήσει στην υλοποίησή της. Βεβαίως, εάν υπήρχε προαναγγελία της σχεδιαζόμενης άσκησης, σίγουρα θα ασκούνταν πιέσεις για ακύρωσή της. Ενόχληση έχει προκληθεί και στο ΝΑΤΟ και δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί σε υψηλό επίπεδο από τα όργανα της Συμμαχίας.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/ko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου