Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

HERMES:μια χτένα αξίας 200 ευρώ και ένα ζευγάρι μπότες αξίας 1500 ευρώ για το τεκνό τον Ακη!

Mια χτένα (τσατσάρα για να τα χτενίζει!) αξίας 200 ευρώ κι ένα ζευγάρι μπότες για τη Βίκυ Σταμάτη αξίας 1500 ευρώ αγόρασε απο το κατάστημα HERMES το τεκνό ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στη διάρκεια της πρόσφατης εξόρμησης στο Κολωνάκι.

Την αποκάλυψη κάνει ο Φρίξος Δρακοντίδης στο "Πρώτο Θέμα"

Μιλάμε ότι ο Άκης και η Βίκυ δεν παίζονται.Κατ τ άλλα ο Μπεγλίτης πετάει μια μπαρούφα στον αέρα κι αυτό αρκεί για να εκτονώσει τον οργή των χαχόλων-όλων εμάς.

Ιδού τι έγραφε το "Πρώτο Θέμα" τη προηγούμενη Κυριακή για τη βόλτα του Ακη στα καταστήματα.

Λιτό βίο κατά τα πρότυπα του σπαρτιάτικου τρόπου ζωής φαίνεται ότι διάγει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, βάσει του τελευταίου «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων.Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς ο «ωραίος Μπρούμελ» του Κινήματος καταφέρνει μέσα στις 8, κυριολεκτικά λευκές, κόλλες χαρτιού της δήλωσης των περιουσιακών του στοιχείων να «αποδομήσει» την εικόνα του άκρατου πλουτισμού που τον «καταδιώκει» τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, η αναγνωρισμένη από πολιτικούς φίλους και εχθρούς επικοινωνιακή μαεστρία του «χωλαίνει» αναφορικά με την περιγραφή της περιουσιακής του κατάστασης από τον ίδιο, αφού μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των πρώην και νυν κοινοβουλευτικών ανδρών ο φωτογραφικός φακός του «ΘΕΜΑτος» τον συνέλαβε να επισκέπτεται, με τον επιβεβλημένο σταθερό βηματισμό, τον διάσημο, και σχεδόν απαγορευτικό για το πορτοφόλι του μέσου Ελληνα, γαλλικό οίκο Hermès.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική δήλωση που υπέβαλε ο κ. Τσοχατζόπουλος στις 30 Ιουνίου 2009, ως μοναδικό εισόδημά του αναγράφεται η βουλευτική του αποζημίωση
που ανέρχεται στα 100.431,94 ευρώ. Η οικονομική κατάσταση του πρώην υπουργού είναι μάλλον δύσκολη αν κρίνει κανείς από τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που
διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα και στη Γενική, με το υπόλοιπό τους να διαμορφώνεται μόλις στα 13.500 ευρώ. Ακόμα πιο «σφιχτό» είναι το πλαίσιο των οικονομικών της συζύγου του, υπαλλήλου της ΔΕΗ, κυρίας Βίκυς Σταμάτη, διαμορφώνοντας συνθήκες οικογενειακής οικονομικής στενότητας ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Τα ετήσια εισοδήματα της κυρίας Σταμάτη είναι της πενιχρής τάξης των 15.330,35 ευρώ, ενώ άνεμο ελπίδας και δυναμική αισιοδοξίας αποπνέει μόνο το τραπεζικό «κομπόδεμά» της σε Citibank και ALPHA, ύψους 18.000 ευρώ. Ούτε λόγος φυσικά για μετοχές και ομόλογα, με το Smartάκι των 650 κυβικών εκατοστών να αποτελεί τη μοναδική σπατάλη αλλά και διασκέδαση του ζευγαριού.

Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα στην εικόνα που απαντάται στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Τσοχατζόπουλου. Η αγορά των δύο περιβόητων διαμερισμάτων, 142 και 59 τ.μ.αντίστοιχα, στην οδό Κόμνα Τράκα 3, προ εξαετίας και συνολικής εμπορικής αξίας 380.000 ευρώ, ήρθε να ενισχύσει αισθητά το «χαρτοφυλάκιο» real estate του ζευγαριού, που έως τότε περιελάμβανε, κατά δήλωσή του, ένα οικόπεδο στην Αμάρυνθο Ευβοίας, τη γνωστή κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας, σημερινής εμπορικής αξίας 700.000 ευρώ, και ένα διαμέρισμα 130 τ.μ. που περιήλθε στην κατοχή της κυρίας Σταμάτη το 1990.

Βίκυ Σταμάτη

Η συνολική παρουσίαση της περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού, ο οποίος διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 1996, στο τελευταίο "πόθεν" έσχες θα ήταν ιδανικό για το προφίλ πολιτικού που δεν έχει προκαλέσει, εάν δεν υπήρχαν συγκεκριμένα γεγονότα και δεδομένα που αναζητούν εναγωνίως έως και σήμερα συγκεκριμένες απαντήσεις και εξηγήσεις. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες το ερώτημα ήταν πώς είναι δυνατόν και με ποιον τρόπο ένας απόμαχος της πολιτικής που ζει μόνο με τη βουλευτική του σύνταξη να έχει τη δυνατότητα να διαμένει σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ευρώπης και να απολαμβάνει την αίγλη και τις ανέσεις νεοκλασικού ακινήτου εμπορικής αξίας άνω των 6,5 εκατ. ευρώ.

Η θέση του κ. Τσοχατζόπουλου περί ενοικίασης του σπιτιού ανακτόρου της Διονυσίου Αεροπαγίτου από εταιρεία- «φάντασμα» που ποτέ δεν αποκάλυψε το όνομά της, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η offshore «Nobilis» με έδρα το Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, δεν βρήκε εξαρχής πολλούς υποστηρικτές. Αντιθέτως, τα πράγματα ξεκαθάρισαν όταν ήρθε στο φως από δημοσιεύματα του Τύπου ότι τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που πενταπλασίαζε τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες, η σύζυγος του πρώην υπουργού αγόρασε, αντί ποσού 1,1 εκατ. ευρώ, το μοναδικό νεοκλασικό ακίνητο.

Ίσως βρισκόμαστε μπροστά στη μοναδική περίπτωση στα τραπεζικά χρονικά της χώρας που υπάλληλος της ΔΕΗ με ετήσιο εισόδημα 15.330,35 ευρώ, έχοντας πάρει άδεια τα τελευταία πέντε χρόνια, και μάλιστα αμισθί τα δύο από αυτά, να παίρνει δάνειο 1,1 εκατ. ευρώ και να μπορεί να αποπληρώνει μηνιαία δόση της τάξης των 4.000 ευρώ! Με την εκτιμώμενη συνολική αξία των ακινήτων της οικογένειας Τσοχατζόπουλου να φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» στις 6 Ιουνίου 2010, και το «φλερτ» υπεράκτιων εταιρειών με τον 72χρονο πολιτικό καλά να κρατεί, τα ερωτήματα όσο πάνε και πολλαπλασιάζονται.

Η κόρη του Ακη

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η οικονομική δραστηριότητα της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, αρχιτέκτονα κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία δείχνει να μην πτοείται στο ελάχιστο από την οικονομική κρίση. Βαδίζοντας στχνάρια του γούστου του πατέρα της, η κόρη Τσοχατζοπούλου αγοράζει το 2006, δίνοντας μάλιστα προκαταβολή 450.000 ευρώ, μία εντυπωσιακή νεο- κλασική μεταμοντέρνα κατοικία στο Κολωνάκι, εμβαδού 270 τ.μ. Με δηλωμένη στα συμβόλαια την αντικειμενική αξία της κατοικίας (627.942ευρώ) και την εμπορική της να φτάνει το 1,1 εκατ. ευρώ, η κυρία Τσοχατζοπούλου δεν λαμβάνει δάνειο αλλά εξοφλεί τοις μετρητοίς την αγορά της.

Επιπλέον, στις 19 Οκτωβρίου 2009 προχωρά σε αύξηση-μαμούθ του μετοχικού κεφαλαίου των 18.000 ευρώ της εταιρείας που έχει συστήσει από κοινού με τον αδερφό της κ. Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο. Η άνεση καταβολής 1,185 εκατ. ευρώ σε δύσκολες εποχές ακόμα και για ισχυρούς Ελληνες επιχειρηματίες τουλάχιστον εντυπωσιάζει.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/hermes-200-1500.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου