Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Νέο ρεκόρ ανάπτυξης αναμένεται στη Γερμανία

Ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη ζεσταίνει ακόμα τις μηχανές οικονομικής ανάπτυξης, στη Γερμανία πήραν κιόλας μπροστά!. Ήδη θα πρέπει να διορθώσουν θετικά την πρόβλεψή τους για το 2010. Η γερμανική κυβέρνηση θα αυξήσει τις προβλέψεις της για ανάπτυξη στο 3,5% για το 2010, σύμφωνα με τα προγνωστικά των γερμανικών ινστιτούτων οικονομικών ερευνών, ενώ η επικαιροποίηση αυτού του αριθμού αναμένεται την Πέμπτη, σύμφωνα με το περιοδικό Focus που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από την ενοποίηση της χώρας πριν 20 χρόνια. Ενώ η κυβέρνηση τον Απρίλη αυτού του έτους είχε πρόβλεψη για το δείκτη ανάπτυξης στο 1,4 και τα διάφορα οικονομικά ινστιτούτα έκαναν λόγο για 1,5 . Τώρα είναι "αναγκασμένοι"  να διορθώσουν στο ΔΙΠΛΑΣΙΟ το δείκτη ανάπτυξης, ρεκόρ αφάνταστα μεγάλο! Αυτό δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να βλερ΄πει θετικά το ενδεχόμενο δραστικής μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, αρκετά κάτω από το 3% που προβλέπει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας. Για το 2011 είναι συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους, οι οποίες βλέπουν ένα ποσοστό ανάπτυξης 2 μονάδων.

Η άνοδος της παραγωγικότητας έχει θετικά αποτελέσματα και στην αγορά εργασίας:"Ελπίζουμε ότι ακόμα και μέσα στον Οκτώβρη θα σπάσουμε το φράγμα των 3 εκατομ. ανέργων. Αυτό θα είναι ένα ρεκόρ ύστερα από 18 συνεχή έτη αυξημένης ανεργίας" δήλωσε στο Φόκους μέλος του Ινστιτούτου Απασχόλησης. Ως γνωστό αυτό είναι  ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ τις οικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες μειώνοπυν ακόμα και τις κοινωνικές παροχές, για να αντεπεξέρθουν στις υποχρεώσεις επιδότησης της ανεργίας. 

kapistri με πληροφορίες από το Focus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου