Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού κόβει το δώρο Χριστουγέννων από τους συνταξιούχους του!!!!!

ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με βάση το μνημόνιο και τις πολιτικές Κυβέρνησης και τρόικας δεν έχουν τελειωμό! Έτσι λοιπόν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) ετοιμάζεται με εισήγηση, που έρχεται αύριο στο Διοικητικό του Συμβούλιο για έγκριση και την οποία έχουμε στα χέρια μας, να περικόψει την παροχή του Δώρου των Χριστουγέννων από τους συνταξιούχους του ταμείου.

Η διοίκηση του Ταμείου στην προσπάθεια της να νομιμοποιήσει αυτή την επιλογή χρησιμοποιεί τα υπαρκτά προβλήματα του Ταμείου τα οποία όμως έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της χρόνιας καταλήστευσης των αποθεματικών, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, της καθήλωσης των βασικών αποδοχών και της διεύρυνσης της επιδοματικής πολιτικής, αλλά ακόμη και από την άσκηση εισοδηματικών πολιτικών προς τους συνταξιούχους σε βάρος του ταμείου, που ακολούθησαν για χρόνια οι Κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην εισήγηση που έρχεται για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο, βασικό στοιχείο της είναι η εφαρμογή του μνημονίου δηλαδή ο Ν. 3845/10, «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων όχι μόνο δεν περιορίζεται στις μέχρι τώρα αντεργατικές αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Η υλοποίηση μάλιστα αυτής της απόφασης θα αποτελέσει το προανάκρουσμα για νέες περικοπές στην επικουρική ασφάλιση, ενώ σταδιακά η επικουρική ασφάλιση θα οδηγηθεί στην απαξίωση και τελικά στην κατάργησή της.Ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, όλου του λαού, η πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου, αγώνας για την άμεση απομάκρυνση της επικίνδυνης Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου είναι πλέον μονόδρομος.

Παραθέτουμε την πρώτη σελίδα απο την τρισέλιδη αυτή εισήγηση προς το Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων :Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_8974.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου