Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Όχι άλλα χρέη κ. Παπακωνσταντίνου. Έλεος.


Ακούμε όλο και πιο συχνά ότι οι αγορές δηλαδή οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι έτοιμοι να μας δανείσουν υποθηκεύοντας το μέλλον όχι των παιδιών μας αλλά και των τρισέγγονών μας.
Θριαμβολογεί ο υπουργός ο υπό την τρόικα ότι τα σπρεντς θα μειωθούν τόσο ώστε θα είναι εύκολος ο δανεισμός της χώρας.
Θεωρεί ο υπουργός μεγάλη επιτυχία τον επιπλέον δανεισμό της χώρας. Αλίμονο μας.
Ο λόγος που θα δανειστούμε ξανά και ξανά δεν είναι για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά για την αποπληρωμή των ήδη υπαρχόντων δανείων αλλά και των νέων που πήρε η κυβέρνηση.
Ο φαύλος κύκλος του υπερδανεισμού της χώρας και το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας είτε αυτή είναι επιχειρήσεις είτε νησιά είτε ορυκτός πλούτος θεωρείται απ’ τον υπουργό μεγάλη εθνική επιτυχία.
Οι προηγούμενοι «επιτυχημένοι» κυβερνήτες που έφτασαν το χρέος σε αστρονομικά ύψη (δεν τα φάγαμε μαζί τα λεφτά) τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος χρέωσε περισσότερο την Ελλάδα και ήρθε ο σημερινός υπό την τρόικα πρωθυπουργός με τα τσιράκια του να μας χρεώσει ακόμη περισσότερο.
Το μόνο μέλημά του είναι πως θα εξασφαλίσει τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.
Η αποτυχία της κυβέρνησης να πάρει πίσω τα κλεμμένα (είναι άραγε αποτυχία ή συνειδητή επιλογή;) την οδηγεί στην καταλήστευση των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης και την φτωχοποίηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η επιδίωξη και οι διαβεβαιώσεις τους προς τις αγορές είναι «εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πληρωθούν τα τοκογλυφικά σας δάνεια έστω και αν καταστραφεί ή ξεπουληθεί η Ελλάδα». Αυτόν τον πρωθυπουργό να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν.
Όλοι οι οικονομολόγοι λίγο-πολύ υποστηρίζουν ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος.
Στην Ευρώπη είναι γνωστό ότι η Γερμανία και η Γαλλία γνώριζαν την οικονομική κατάσταση και τις δυνατότητες της Ελλάδας και παρ’ όλα αυτά δάνειζαν και εξασφάλιζαν τεράστια κέρδη απ’ τις εξαγωγές τους προς την χώρα μας. Η Ελλάδα έγινε η παχιά αγελάδα για άρμεγμα.
Τα δάνεια που μας έδωσαν τα πήραν πίσω αφού λάδωσαν τους πολιτικάντηδες και χρέωναν το ένα για δέκα (αλήθεια γι’ αυτό θα πάει κάποιος φυλακή;;;;;;;;;). Δεν τους χρωστάμε τίποτε αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και πρακτέο. Μας έβαλαν στη ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ με πολιτική απόφαση και ας λέει ο Σημίτης ότι θέλει. Ο σκοπός της αφαίμαξης της Ελλάδας είχε προαποφασιστεί γι’ αυτό όλοι έκαναν τα στραβά μάτια στις αλχημείες του Σημίτη και του Καραμανλή.
Οι κουτόφραγκοι πρέπει να ξεχάσουν την πληρωμή των δανείων γιατί αυτά επί της ουσίας δεν υπάρχουν, έχουν πληρωθεί και με το παραπάνω.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική (όχι εκλογική) νομιμοποίηση να ξεπουλήσει την Ελλάδα και να παραδίδει μέρος της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους που την στηρίζουν.
Δεν την ψήφισαν οι Έλληνες για κάτι τέτοιο.
Ζητείται Έλληνας πατριώτης ηγέτης για να ακυρώσει το κατάπτυστο μνημόνιο και τις συμφωνίες που έγιναν, με πλήρη άγνοια του λαού, με την τρόικα και τους διεθνείς τοκογλύφους.
Το σημερινό σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό  σύστημα θα μας πάει «αδιάβαστους» και «αλειτούργητους».
Υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου