Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Εργαζομενοι στους Δημους Πειραια στο έλεος της κυβερνητικής πολιτικής

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ο Δήμος Πειραιά με δήμαρχο τον Π. Φασούλα «εκλεκτό» του ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1» δύο μήνες απλήρωτους και την περασμένη βδομάδα απέλυσε 3 ηχολήπτες, παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις απαγορεύονται κατά την προεκλογική περίοδο. Απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο είναι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτικής Ανάπτυξης Πειραιά, ενώ οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους της... καθαριότητας πάνω από 4 μήνες. Βέβαια, η πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Στο δήμο Περάματος, με δήμαρχο τον Γιάννη Γλύκα (ΠΑΣΟΚ -ΣΥΝ), εργαζόμενοι που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με εγγύηση το δήμο, απειλούνται με κατάσχεση των σπιτιών τους, επειδή από το 2008 ο δήμος, ενώ έκανε κράτηση από τους μισθούς για τα δάνεια των εργαζομένων, δεν απέδωσε ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

Επιπλέον, 20 εργαζόμενοι ΑμεΑ είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο! Οσες συμβάσεις εργαζομένων έληξαν το τελευταίο 6μηνο, απολύθηκαν απλήρωτοι. Εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου έχουν να δουν μισθό εδώ και τρεις μήνες!

Επιπρόσθετα, έχει χαθεί ο λογαριασμός των συμβασιούχων που συνεχώς ανακυκλώνονται, ενώ έχει εφεύρει και την «πατέντα» των εθελοντών εργαζομένων. Δηλαδή, εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν στο δήμο τσάμπα με την ελπίδα ότι κάποτε θα προσληφθούν.

Στο Δήμο Κερατσινίου, ο Φ. Μελάς που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ έχει απλήρωτους από τον Ιούλη 50 εργαζόμενους που είναι 18μηνίτες και 4ωρίτες! Βεβαίως, και εκεί από όλα έχει ο μπαξές σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις.

Ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλους συνολικά τους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά, δηλαδή Δραπετσώνα, Ρέντη, Κορυδαλλό.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_1017.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου