Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Ο υπ. Πολιτισμού γιά ''τουρισμό'' σε Νέα Υόρκη και Σικάγο

Από τον Μάρτιο έχει νάρθει στις ΗΠΑ ο Mr. Paul Geroulanos και... ανησυχούσαμε. Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 ''απηύθυνε χαιρετισμό'' στα εγκαίνια της έκθεσης «'Ηρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» (όπως και τον Δεκέμβριο σε άλλη) στο ''Ωνάσσειο'', στη Νέα Υόρκη. Παρέα του ''καλεσμένοι'' ντουζίνες δημοσιογράφοι κ.ά. από Ελλάδα με το... ''Aristos Travel'' του Ιδρύματος, γνωστού ως το ''μεγάλο φαγοπότι''...

Καλές οι εκθέσεις του ''Ωνάσσειου'' στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχουν μεγάλη απήχηση στους Αμερικανούς. Τώρα αν τις ''βαφτίζουμε'' πολύ ''σημαντικές'', μην ξεχνάμε ότι ως 'Ελληνες είμαστε εθισμένοι στην ψευδολογία. Εξάλλου, από τις εκθέσεις ''βολεύονται'', άμεσα ή έμμεσα και τα ''λαμόγια'' από το 'Ιδρυμα, που βρήκε χρήμα από τον μακαρίτη και το ''διανέμει'' ανάλογα.

Δεν μάθαμε, αν το «'Ιδρυμα των φαγάδων» με...πρέσβη Λ. Τσίλα επικεφαλή στη Νέα Υόρκη, έφερε στην μεγαλούπολη (πάλι) την μόνιμη σε τέτοια ταξίδια, ''καθηγήτρια-δημοσιογράφο'' κ. 'Αννα Παναγιωταρέα.Αλλά ο εντιμ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώτος και καλύτερος.

Στο Σικάγο, ο υπουργός Mr. Geroulanos, θα μιλήσει και σε ''όλους τους 'Ελληνες'' σε συγκέντρωση-δεξίωση του γενικού προξενείου, 13 Oκτωβρίου 2010, γιά να μάθουν οι Ομογενείς και οι κομματικοί του τοπικού ΠΑΣΟΚ, γιά την...Ελλάδα και τον... τουρισμό της και να πει ''ευχαριστώ'' στους Ομογενείς που πήγαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα (λες και δεν πήγαιναν τα προηγούμενα).

Και γιά όσους κακόβουλους επικρίνουν τον GAP γιά την φράση του ''λεφτά υπάρχουν'', οι ταξιδιάρηδες υπουργοί του, αποδεικνύουν ότι ήταν σωστός. Είναι σημαντικό να πάει ο Μr. Geroulanos σε εκθέσεις μικρού ενδιαφέροντος και να μιλά στην... Ομογένεια. 'Ετσι προωθείται ο...τουρισμός. Αν μάλιστα έχει κοντά του και τον... ΣΑΕάρχη ΗΠΑ, τότε θα ''γεμίσει'' η Ελλάδα από τουρίστες... Λέγεται ότι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σικάγου (του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη του χρόνου) και τον διευθυντή Τουρισμού της πόλης.

Μα γι' αυτές τις συναντήσεις -που θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει ο γεν. πρόξενος- ολόκληρο υπουργικό ταξίδι;... Oι υπουργοί έρχονται στις ΗΠΑ, υποτίθεται, γιά την προβολή της Ελλάδας, του τουρισμού της. Αλλά προκαλούν με την χλιδή, τα έξοδα κ.ά.

Συμπέρασμα: Αυτά τα ταξίδια-καραγκιοζιλίκια και οι ''επαφές'' 4ης κατηγορίας, που βαφτίζονται στην Ελλάδα ''σημαντικές'' από τα ''λαδιάρικα'' ΜΜΕ, ΔΕΝ προβάλουν την Ελλάδα και τον τουρισμό. Απλά δίνουν ''δικαιολογία'' γιά πολυέξοδο...τουρισμό υπουργών. Να δούμε πότε θα σοβαρευτούν.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_9372.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου