Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Αυγά και ποτήρια στους υπουργούς...στην Ισλανδία.


 

Με γυάλινα ποτήρια και αυγά «υποδέχθηκαν» το Υπουργικό Συμβούλιο εκατοντάδες Ισλανδοί, που δεν άντεξαν άλλο την οικονομική κρίση και τις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες της χώρας. Με συνθήματα και πανό κατά της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εξέφρασαν την.... έντονη αποδοκιμασία τους για την πολιτική λιτότητας.

«Θέλουμε μια κυβέρνηση για τον λαό», φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή της χώρας, στο Ρέικιαβικ, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Μάλιστα, περίπου 200 από αυτούς διανυκτέρευσαν σε σκηνές έξω από το κτίριο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 40.000 νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προκειμένου να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς των σπιτιών που μόχθησαν να χτίσουν με τους κόπους μιας ζωής... Μόνο φέτος θα κατασχεθούν 400 σπίτια, ενώ ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τα 1.000 μέσα σε δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση είχε επιβάλει «πάγωμα» της αποπληρωμής των δανείων για έξι μήνες, μέτρο που έληξε την περασμένη Πέμπτη και ενώ οι περισσότεροι Ισλανδοί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν όσα χρωστάνε στις τράπεζες.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι πολίτες έχουν εξοργιστεί, παρά και την απόφαση να δικαστεί ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας ως υπαίτιος της οικονομικής κρίσης.

Το τραπεζικό σύστημα της χώρας των 313.000 κατοίκων κατέρρευσε στα τέλη του 2008, συμπαρασύροντας όλη την οικονομία, ενώ η κυβέρνηση κατέφυγε στο ΔΝΤ υπό την επιτήρηση του οποίου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Το μόνο διαφορετικό από την Ελλάδα δηλαδή είναι ότι η οργή ξεχείλισε, καθώς εδώ αβγά δεν είδαμε (ακόμα) να πετάνε..    .
Seleo.gr News

 http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/blog-post_4288.html#ixzz11Ol8CjMi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου