Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

«Κάρλα μοιάζουμε... κι εμάς μας π*δ*ε* ο Σαρκοζί»

Mε το σύνθημα «Κάρλα μοιάζουμε.. κι εμάς μας π*δ*ε* ο Σαρκοζί», οι Γάλλοι συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στα λιμάνια και στα διυλιστήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Mάλιστα και οι οδηγοί φορτηγών έχουν βγει στους δρόμους και μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Περισσότερα από χίλια είναι τα πρατήρια καυσίμων στη... Γαλλία που δεν διαθέτουν πλέον αποθέματα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Ένωσης Ανεξάρτητων Εισαγωγέων Πετρελαιοειδών.

Η κυβέρνηση μάλιστα προειδοποίησε ότι θα προσφύγει ακόμα και στη βία εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να προληφθεί η παράλυση της οικονομίας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα διυλιστήρια αλλά και στα λιμάνια από τους λιμενεργάτες, αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι αύριο, όπου και τα συνδικάτα έχουν καλέσει σε πανεθνική κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενα για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να ψηφιστούν από την Γερουσία την Τετάρτη.

Εντωμεταξύ, οι καταλήψεις των σχολείων συνεχίζονται και οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στις διαδηλώσεις.

Μέλη των εργατικών ενώσεων, μάλιστα, ζητούν τη στήριξη κι άλλων κλάδων στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, όπως κλάδων της ενέργειας, ταχυδρομικών υπαλλήλων και εμπόρων, ενώ αναμένουν και τη συμμετοχή υπαλλήλων του Eurotunnel.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_5507.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου