Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

ΣΔΟΕ: Διασταυρώσεις σε φορολογικές δηλώσεις επιχειρήσεων

Δεν υπέβαλαν κάποια ή και τις δύο περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ κατά το πρώτο εξαμήνο του 2010 σε αριθμό 89.153 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Α και Β κατηγορίας, ενώ 8.666 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας δεν υπέβαλαν μία ή περισσότερες από τις έξι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του πρώτου εξαμήνου του 2010.

Αυτό προέκυψε από διασταυρώσεις που έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπισθούν οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, και οι οποίες ενώ υπέβαλαν εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ το έτος 2008 ή/και 2009 δεν υπέβαλαν, έστω και μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη αποστείλει ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και έντυπες επιστολές προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, με τις οποίες ζητείται η προσέλευσή τους στις ΔΟΥ εντός πέντε ημερών για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας.

Τα αποτελέσματα της παραπάνω διασταύρωσης αποστέλλονται στις ΔΟΥ, τα ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ για αξιοποίηση. Μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, είχαν προσέλθει στις ΔΟΥ και έκλεισαν τις σχετικές υποθέσεις τους 19.738 φορολογούμενοι, στους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (απόδοση ΦΠΑ και προσαυξήσεις) περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_4185.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου