Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Ιδιωτικά ή Δημόσια Νοσοκομεία?

Έχω χειρουργήσει και σε Δημόσια Νοσοκομεία και σε αρκετά Ιδιωτικά.

Παραθέτω εμπειρίες και διαπιστώσεις και αφήνω τα συμπεράσματα σε εσάς.

Ο ασθενής στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις του Προεγχειρητικού Ελέγχου πολύ πιο γρήγορα και οργανωμένα.

Τα δωμάτια στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία έχουν μέγιστο 3 κρεβάτια. Στα Δημόσια Νοσοκομεία μέχρι και 8 κρεβάτια!

Η καθαριότητα στα Χειρουργεία και στους θαλάμους είναι ασύγκριτα καλύτερη στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Η φύλαξη των θαλάμων, η ασφάλεια και η ησυχία είναι ασύγκριτα καλύτερη στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Η παραμονή των ασθενών μετά το Χειρουργείο είναι μικρότερη στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

( Με τα χρόνια κατάλαβα πως αυτό οφείλεται κυρίως στις αρτηριοσκληρωτικές εμμονές ορισμένων Μαθουσάλων Δεινόσαυρων Καθηγητών )

Αλόγιστη χρήση άχρηστων αντιβιοτικών γίνεται συχνότερα σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ποιότητα, η ποικιλία και η ποσότητα των χειρουργικών εργαλείων και των χειρουργικών ραμμάτων είναι εμφανώς ανώτερη στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Οι λαπαροσκοπικοί πύργοι, οι διπολικές διαθερμίες, τα μηχανήματα laser, τα μηχανήματα αναισθησίας, τα monitors, και τα χειρουργικά κρεβάτια είναι σαφώς νεότερα, ακριβότερα, με καλύτερη συντήρηση και περισσότερα αναλώσιμα, στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

( Συχνά είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τον ασθενή! )

Τα περισσότερα Ιδιωτικά Νοσοκομεία είναι συμβεβλημένα με όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που αποδίδουν το πλήρες κόστος Νοσηλείας.

Στα περισσότερα Δημόσια Νοσοκομεία που εργάστηκα, οι Χειρουργοί έπαιρναν φακελάκι, σχεδόν ίσο με το ένα δεύτερο της νόμιμης πληρωμής, με απόδειξη, του συναδέλφου τους ιδιώτη Χειρουργού που εργάζεται στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία!

Τα βιογραφικά, οι περγαμηνές και οι χειρουργικές ικανότητες των συναδέλφων που χειρουργούν σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα των Χειρουργών των Δημόσιων Νοσοκομείων.

( Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί. Δε μπόρεσα να το εξηγήσω. Φαίνεται πως οι καλύτεροι αυτοαποκλείονται ή τους αποκλείουν από τα Δημόσια Νοσοκομεία. )

Όσο αφορά τα Μαιευτήρια, καταθέτω πως περισσότερα, δυνατότερα και συχνότερα είναι τα ουρλιαχτά των γυναικών στα Δημόσια παρά στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Επισκληρίδιος αναλγησία σε όλες τις επίτοκες δεν προβλέπεται στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Αν κάτι στραβώσει,(φτου φτου φτου), στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία υπάρχουν πάντοτε περισσότερες, πλήρως εξοπλισμένες, και άμεσα διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αντίθετα, στα Δημόσια Νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνει συνεννόηση μέσω Εθνικού Κέντρου Συντονισμού, να χαθεί πολύτιμος χρόνος στη σύνταξη των Διακομιστιρίων (εις τετραπλούν), να κληθεί Ασθενοφόρο, να παραλάβει τον ασθενή, και να τον μεταφέρει σε κενή θέση ΜΕΘ σε γειτονική πόλη!

Όσο για το μύθο οτι τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία δεν έχουν φιάλες αίματος, έχω να αναφέρω πως τα περισσότερα έχουν δικά τους Κέντρα Αιμοδοσίας με Τράπεζες Αίματος!

Προσωπικά, θα ήθελα να χειρουργηθώ από Ιδιώτη Συνάδελφο σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Σε Δημόσιο Νοσοκομείο θα πήγαινα συγγενή μου ή τον εαυτό μου σε Δερματολόγο, Ρευματολόγο, Παθολόγο, Νευρολόγο, Οφθαλμίατρο, Ενδοκρινολόγο κτλ

Για οτιδήποτε που χρειάζεται αναισθησία, μετάγγιση, διάνοιξη, αφαίρεση, θα προτιμούσα τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

http://argyroula.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου