Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Η ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi

ΤΑ ΟΡΟΣΗΜΑ
Μία ιστορία με πολλές πτυχές και συμβάντα: η παράδοση της AUDI AG στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων και κινητήρων ξεκινάει ήδη από το 19ο αιώνα. Τα πιο σημαντικά ορόσημα:

145x80_Audi_TypC_Alpensieger1914.jpg
 • Ο August Horch και η Audi

  1899: ο August Horch έγραψε το πρώτο κεφάλαιο στην ιστορία της Audi, όταν ίδρυσε την εταιρία μηχανοκίνητων οχημάτων Horch & Cie. Δέκα χρόνια αργότερα, ίδρυσε μία δεύτερη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων: την Audi Automobilwerke στο Zwickau.
145x80_1925_Audi_TypK_Linkslenkung.jpg
 • Επικέντρωση στην ασφάλεια

  Το 1921, η Audiwerke AG εξέπληξε τον κόσμο του αυτοκινήτου παρουσιάζοντας το νέο Audi 14/50 hp Type K, το πρώτο γερμανικό αυτοκίνητο με το τιμόνι στα αριστερά. Με αυτήν την κίνηση, η Audi άπλωσε το δίχτυ της πέρα από την τεχνολογία κινητήρων και αναρτήσεων και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται εντονότερα στους τομείς της ασφάλειας οδήγησης και της ευκολίας χρήσης.
145x80_ringe.jpg
 • Οι τέσσερις κύκλοι

  1932: οι τέσσερις κύκλοι στο σήμα της Audi συνδέονται μεταξύ τους και συμβολίζουν την συγχώνευση τεσσάρων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Η Audi, η DKW, η Horch και η Wanderer σχηματίζουν την Auto Union AG, η οποία ήταν τότε το δεύτερο μεγαλύτερο group κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων στη Γερμανία.
145x80_dkw_f_89.jpg
 • Μία νέα αρχή στο Ingolstadt

  1949: ο χώρος που ήταν αρχικά αποθήκη ανταλλακτικών της Auto Union στο Ingolstadt της Βαυαρίας, αποτέλεσε την έδρα της Auto Union GmbH. Η νέα εταιρία συνέχισε την παράδοση της παραγωγής μηχανοκίνητων οχημάτων των τεσσάρων μαρκών που συμβολίζουν οι τέσσερις κύκλοι στο σήμα της.
audi_72_limousine-1.jpg
 • Η αναγέννηση της μάρκας

  1965: το νέο μοντέλο DKW F 102 ήταν το πρώτο μεταπολεμικό...

Διάβασε περισσότερα στο autocarnethttp://ktikio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου