Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Μπάσκετ: Απεργία στην Α1 επ' αόριστον

Σε άμεση εφαρμογή της απεργίας κατέληξε η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στο ΟΑΚΑ, δύο μέρες πριν την πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των Ανδρών. Στην ψηφοφορία του Συνδέσμου υπήρχαν 151 ψήφοι υπέρ και μόλις 24 κατά, όπερ σημαίνει ότι το πρωτάθλημα δεν αρχίζει. Ηδη ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τον ΠΣΑΚ να παρεβρεθεί στην αυριανή έκτακτη... γενική συνέλευση που έχει συγκαλέσει.

«Κατεβαίνουμε σε απεργία διαρκείας μέχρι να ικανοποιηθούν τα όλα αιτήματα μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πέσουμε στην παγίδα των τροπολογιών. Καλύτερα να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να γίνει του χρόνου με πιο υγιείς συνθήκες!», είπε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Στις 30 επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Ούτε καν στην σύσκεψη της ΕΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μας καλέσουν. Μας αγνοούν και πρέπει να απαντήσουμε».

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και ήταν από τους παίκτες που εκτιμούσαν ότι η απεργία να ξεκινήσει αργότερα, είπε: «Θα ήταν προτιμότερο να περιμένουμε δυο-τρεις αγωνιστικές, ώστε να δούμε τις προθέσεις τους. Είναι καλό να περιμένουμε λίγο. Επειδή, όμως, κάποιοι από μας είναι υψηλά αμειβόμενοι και μάλιστα με υπερβολικά ποσά, καλό θα είναι να μη μπούμε μπροστά. Μη προκαλέσουμε τη κοινή γνώμη».

Τέλος, ο Δημήτρης Παπανικολάου, τόνισε: «Θα είμαι στο πλευρό σας, αλλά ο όποιος αγώνας πρέπει να πετύχει.

Να έχουμε εξασφαλίσει, δηλαδή, την θετική του έκβαση. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αν δεν παίξω φέτος. Το πολύ-πολύ να "το κόψω" νωρίτερα από το τέλος της σεζόν, όπως έχω υπολογίσει. Το θέμα είναι αν η πλειοψηφία αντέχει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μακριά από τα γήπεδα». Από την αποψινή συνέλευση στο ΟΑΚΑ δεν παρεβρέθηκαν παίκτες του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ο Γιάννης Μπουρούσης έστειλε επιστολή που τάχθηκε (προσωπικά, όπως σημείωσε) υπέρ της απεργίας.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/1_6439.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου