Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Μειώνουν κατά 1δις ευρώ τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων

Στο 1 δισ. ευρώ εκτιμάται οτι θα φθάσει η μείωση από ετήσια δαπάνη, από τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Ηδη μέσα στο μήνα ξεκινά η λειτουργία του συστήματος στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών... (ΟΑΕΕ) σε 4.200 συμβεβλημένους γιατρούς και 11.500 φαρμακεία. Στη συνέχεια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα εφαρμοστεί στο ΙΚΑ και τέλος στον ΟΓΑ.

Το σχετικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα απο το υπουργείο Εργασίας Στελέχη του υπουργείου αναμένουν να μπει τέλος στο καθεστώς της κατευθυνόμενης και παράνομης συνταγογράφησης και της εικονικής χρήσης συνταγών, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. «Θα πάψει το βιβλιάριο υγείας να διακινείται ως “λευκή επιταγή” μεταξύ αρμόδιων και αναρμόδιων παραγόντων του συστήματος υγείας, από το οποίο παράνομα κάποιοι κερδίζουν εκατομμύρια σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των φορολογουμένων» τονίζουν. Σύμφωνα με στοιχεία, ο πλημμελής έλεγχος από τα Ταμεία οδήγησε στην εκτόξευση της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης από 3,4 δισ. ευρώ το 2004 σε 8 δισ. ευρώ το 2009.

Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική δαπάνη των Ασφαλιστικών Ταμείων μόνο για το 2009 ανήλθε σε 5 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς αυτά.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου