Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Τι ακολουθεί μετά τις εκκαθαρίσεις στις 11 ΔΕΚΟ

Σε λιγότερο από 36 ώρες επιβεβαιώθηκε η πληροφορία της Voria.gr ότι επίκειται το πρώτο ξεκαθάρισμα - Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται και ...νέο, περισσότερο «γενναίο»

Η Voria.gr είχε προαναγγείλει τις τελευταίες ώρες την «καταιγίδα» που πλησίαζε με αφορμή την αναμενόμενη... - τότε - δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις ΔΕΚΟ εκείνες που επιβαρύνουν την γενική κυβέρνηση κάθε χρόνο με πρόσθετες δαπάνες και χρέη, τα οποία «ρίχνουν έξω» προϋπολογισμούς και προβλέψεις. Ούτε 36 ώρες μετά, η επιβεβαίωση ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκκαθάριση δεν θα περιορισθεί στις 11 συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αλλά θα συνεχισθεί σε βάθος.

Αυτές, ήταν μόνο η αρχή, όπως επεσήμαναν πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα μεσοπρόθεσμα σχέδια του οικονομικού επιτελείου. Ο στόχος είναι «στο τέλος της ημέρας" να έχει μπει λουκέτο σε εταιρίες οι οποίες είναι ζημιογόνες και δεν προσφέρουν κανένα κοινωνικό έργο, να έχουν εξυγιανθεί οι υπόλοιπες, να ενοποιηθούν όσες μπορούν και να περιορισθούν στο ελάχιστο - αν όχι να εξαλειφθούν - οι άδηλες δαπάνες που έφεραν τη χώρα στην σημερινή οικτρή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση.

Και σε όσους αντιδρούν, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να στοιχίσει στην κυβέρνηση την επανεκλογή της, υπενθυμίζεται μια φράση που έχει όντως πει ο κ.Γ.Παπανδρέου, σε ανύποπτο χρόνο: «Δεν παίρνω τις αποφάσεις μου με αυτόν τον γνώμονα. Δεν με ενδιαφέρει να επανεκλέγω». Ο χειμώνας που έρχεται σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/11_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου