Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ..«VARDARSKA MAKEDONIA» Των κ.κ.George Soros κ. Νίμιτς;Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 201

 

ΠΡΟΣ:  ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τα δημοσιεύματα του τύπου ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει εισέλθει στην τελική του ευθεία. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Συμφώνως με δημοσιεύματα του τύπου των τελευταίων ημερών, υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει εισέλθει στην τελική του ευθεία.
Συγκεκριμένα, φέρεται ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς παρέδωσε τον περασμένο Ιούλιο στις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές πρόταση με ονομασία πού έχει ήδη αποδεχθεί η  ελληνική κυβέρνηση και ότι αυτό πού απομένει είναι η  απάντηση του ψευδοκράτους των Σκοπίων. Δίδεται δε και το συμφωνηθέν όνομα το οποίο είναι «VARDARSKA MAKEDONIA» (Βαρδαρική Μακεδονία), για όλες μάλιστα τις χρήσεις. Επίσης, αναφέρονται και καταληκτικές συμβιβαστικές λύσεις, εις βάρος δυστυχώς των εθνικών μας συμφερόντων και κατά παράβαση της περίφημης «κόκκινης γραμμής» πού έχουν χαράξει οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις, για τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνικότητας («μακεδονική γλώσσα» και «πολίτης της Μακεδονίας του Βαρδάρη» αντιστοίχως). Τις ανωτέρω πληροφορίες επιβεβαιώνουν και τα ΜΜΕ των Σκοπίων.
Τό εξοργιστικώτερο όλων όμως είναι ότι η  ελληνική κυβέρνηση δρα παρασκηνιακώς χωρίς να ενημερώνει τον ελληνικό λαό, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι  αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της Ιστορίας του και της αξιοπρεπείας του στο πολυεθνικό μόρφωμα των Σκοπίων. Ταυτοχρόνως, αγνοεί προκλητικά και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως σε ένα μεγίστης εθνικής σημασίας θέμα. Προφανώς, διότι φοβάται τις αντιδράσεις και την ψήφο του Έλληνα πολίτη στις εκλογές του Νοεμβρίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.      Αληθεύουν οι ανωτέρω πληροφορίες;
Ποια  είναι η  θέση της ελληνικής κυβερνήσεως απέναντι στις προτάσεις του γνωστού για τον ανθελληνισμό του υπαλλήλου του George Soros κ. Νίμιτς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου