Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχεδιασμός του Twitter, που κερδίζει πολλές χιλιάδες νέους χρήστες κάθε μέρα

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που ισχυρίζεται ότι κάθε μέρα προστίθενται στο δυναμικό της 370.000 νέοι χρήστες από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε ευρύ ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της, προκειμένου να εμπλουτιστεί και να γίνει πιο φιλική στους άνω των 150 εκατ. χρήστες της διεθνώς. Η ολοένα πιο δημοφιλής υπηρεσία microblogging, όπου οι χρήστες μπορούν να στείλουν μικρού μήκους μηνύματα μέχρι 140 χαρακτήρες, θέλει να παρέχει πλέον περισσότερες πληροφορίες στα μέλη της και, στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει ενσωματωμένα βίντεο του YouTube, εικόνες και άλλο... περιεχόμενο, ώστε το Twitter να αποκτήσει πιο έντονο χαρακτήρα πηγής πληροφόρησης.

Το ηλικίας τεσσάρων ετών κοινωνικό δίκτυο, όπως εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, θα προωθήσει μια τελείως νέα "αρχιτεκτονική", που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών για περισσότερη ευελιξία και επικοινωνία. "Το Twitter μπορεί να γίνει επίσης μια θαυμάσια πηγή πληροφόρησης", δήλωσε ο Έβαν Ουίλιαμς, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας πίσω από το δίκτυο, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Περισσότερα από 90 εκατομμύρια μηνύματα ("τιτιβίσματα" ή tweets) στέλνονται καθημερινά κατά μέσο όρο από τους χρήστες του Twitter, το οποίο όλο και περισσότερο ανταγωνίζεται με επιτυχία το Facebook, το Yahoo και το Google για τον online χρόνο των χρηστών. Ο νέος ανασχεδιασμός (με την χαρακτηριστική κωδική ονομασία "Φοίνιξ") αποσκοπεί ακριβώς στο να "δέσει" τους υπάρχοντες χρήστες του για περισσότερη ώρα στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του και παράλληλα να προσελκύσει νέους φίλους.

Το νέο Twiiter.com θα υλοποιηθεί σταδιακά σε παγκόσμια βάση τις επόμενες εβδομάδες. Το κοινωνικό δίκτυο εξάλλου προωθεί ένα νέο σύστημα διαφήμισης, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την τεράστια βάση δεδομένων των χρηστών του και να την μετατρέψει -διακριτικά- σε μια μόνιμη πηγή εσόδων. Το Twitter έχει υποστηριχθεί χρηματοδοτικά για τη δημιουργία και λειτουργία του από τις αμερικανικές επενδυτικές εταιρίες Spark Capital, Benchmark Capital, T.Rowe Price, Venture Partners κ.α.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/twitter.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου