Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συμβουλές και tips για να κρατάτε το αυτοκίνητό σας σε... φόρμα!

Το αυτοκίνητό σας, εκτός από τον έλεγχο του επίσημου δικτύου, έχει και την ανάγκη του δικού σας ελέγχου. Έτσι, θα είστε πάντα σίγουροι ότι, ακόμα και ανάμεσα στα διαστήματα των service, το αυτοκίνητό σας παραμένει σε άριστη κατάσταση. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν τα κυριότερα σημεία του κινητήρα και τα βασικά συστήματα για τη διατήρηση, τόσο της λειτουργίας του, όσο και της ασφάλειας.


Λάδι κινητήρα

Το λάδι του κινητήρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή απόδοση του αυτοκινήτου, χωρίς αυτό, μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη. Ακόμα, όμως, κι όταν υπάρχει λάδι, αλλά είναι καμένο και βρώμικο, τότε δεν προστατεύει σωστά τον κινητήρα. Γι’ αυτό, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη λαδιού στο αυτοκίνητό σας. Όσο δε για τη συμπλήρωση λαδιού, χρησιμοποιήστε το εγκεκριμένο λάδι, όπως ορίζει το βιβλίο οδηγιών χρήσης του αυτοκινήτου σας και τίποτα διαφορετικό από αυτό, είναι ειδικά μελετημένο ώστε να:

* Βελτιώνει την απόδοση καυσίμου.
* Περιορίζει τις εκπομπές ρύπων.
* Αυξάνει την αποδιδόμενη ιπποδύναμη.
* Εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση κατά την εκκίνηση με κρύο κινητήρα.


Ψυκτικό υγρό κινητήρα

Η διαδικασία της εσωτερικής καύσης ενός κινητήρα δημιουργεί τεράστιες ποσότητες θερμότητας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη και να καταστρέψει τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, αν δεν προστατευτεί σωστά. Η επιλογή του κατάλληλου ψυκτικού υγρού, καθώς και η διατήρηση της προτεινόμενης ποσότητάς του, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σας. Φροντίστε, λοιπόν, να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις διαδικασίες και προφυλάξεις που περιγράφει το βιβλίο οδηγιών χρήσης του αυτοκινήτου σας για τον έλεγχο αυτό.


Υγρό υδραυλικού τιμονιού
Η σωστή συντήρηση του συστήματος διεύθυνσης...
 Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο autocarnet
 via
http://ktikio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου