Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Smart, Smarter… escooter!

To μικρότερο Smart έχει δύο μόλις τροχούς, ηλεκτρικό κινητήρα, υψηλές οικολογικές προσδοκίες και φυσικά trendy εμφάνιση! Ο λόγος, για το νέο ηλεκτροκίνητο Scooter της εταιρείας, που επισήμως θα δούμε στο Παρίσι.

Η γερμανική εταιρεία προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά όσον αφορά τις προτάσεις της στην κατηγορία των «αστικών οχημάτων». Αυτή τη φορά, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, δεν πρόκειται για μια νέα τετράτροχη δημιουργία της εταιρείας, αλλά για ένα «καθαρό» δίτροχο, υπό τη μορφή πρωτοτύπου. Σχεδιαστικά, το escooter της Smart υιοθετεί τους γνώριμους χρωματικούς συνδυασμούς (λευκό-πράσινο) που είδαμε πρόσφατα και για πρώτη φορά στο fortwo electric drive. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί επίσης η υιοθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, καθώς και ηλιακών κυψελών, που συμβάλλουν στην αποθήκευση περαιτέρω ενέργειας μέσω της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών. Και εν προκειμένω, της ηλιακής. Από εκεί και πέρα, το escooter είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος κινεί ασφαλώς τον πίσω τροχό- με απόδοση 5,4 ίππων. Φυσικά, το εν λόγω σύνολο συνεργάζεται με μια ελαφριά σε βάρος μπαταρία ιόντων λιθίου 48 Volt, η φόρτιση της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χρόνο που κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 ωρών μέσω του οικιακού δικτύου ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η αυτονομία κίνησης που εξασφαλίζει στο escooter το δίδυμο ηλεκτροκινητήρας-μπαταρία ανέρχεται στα 100 χλμ., εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή μια τελική ταχύτητα της τάξης των 45 χλμ./ώρα.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η εταιρεία έδωσε περισσή βαρύτητα και στον τομέα της ασφάλειας, εξ ου και η… επιστράτευση λύσεων, όπως είναι ο αερόσακος για τον εμπρός επιβάτη, το ABS, καθώς και το σύστημα Blind Spot Assist. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός πως το πρωτότυπο δίτροχο της εταιρείας είναι εξοπλισμένο με μια ειδική βάση «υποδοχής» και υποστήριξης iPhone, το οποίο αξιοποιείται εν προκειμένω χάρη στην εφαρμογή του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης που το τελευταίο υποστηρίζει. _Χ.Α.


http://xsefoto.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου