Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιώργος, ο Χότζας και o κακόμοιρος o λαός

Ενα παλιό αλλά καλό ανέκδοτο μου έλεγε τις προάλλες ένας φίλος προκειμένου να μου δείξει πώς κυβερνά τον τόπο το ΠΑΣΟΚ, με ποιο τρόπο ασκεί την οικονομική του πολιτική και πώς συμπεριφέρεται στους πολίτες.
Ηταν λέει ο Χότζας και είχε επιβάλλει πολύ σκληρά μέτρα, γονάτισε ο κόσμος, φτώχεια παντού. Μια πολύτεκνη οικογένεια λοιπόν έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι, ο ένας πάνω στον άλλο. Πάνε στον Χότζα και του διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν άλλο να ζήσουν, στριμωγμένη σε μια καμαρούλα μια σταλιά/
Του λέει ο Χότζας “Εχετε γάιδαρο; Βάλτε μέσα στο σπίτι και τον γάιδαρο”. Μα πώς θα χωρέσουμε του είπαν οι άτυχοι χωρικοί, αλλά τι να κάνουν έβαλαν τον γάιδαρο στο σπίτι.
Την άλλη ημέρα πάνε στον Χότζα και του λένε: “Δεν αντέχουμε άλλο. Δε φτάνει που δεν μπορούσαμε να ζήσουμε μόνοι μας τώρα έχουμε και τον γάιδαρο. Κινδυνεύουμε να μας πατήσει. Τι να κάνουμε”.
Και τους λέει ο Χότζας: “Εχετε αγελάδα; Βάλτε και την αγελάδα στο σπίτι”. Διαμαρτυρήθηκαν οι φτωχοί αλλά έβαλαν την αγελάδα με αποτέλεσμα να πνίγονται ο ένας πάνω στον άλλο, άνθρωποι, γάιδαρος και αγελάδα.
Πάνε στον Χότζα την άλλη ημέρα και τους λένε δεν αντέχουν άλλο, κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασφυξία.
Τους λέει τότε ο Χότζας: “Σήμερα βγάλτε έξω τον γάιδαρο και αύριο βγάλτε και την αγελάδα. Τότε θα δείτε πόσο άνετα θα είστε”.
Αυτό ακριβώς κάνει και το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 10 μήνες. Εχει επιβάλλει τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν σε χώρα, χωρίς μάλιστα να το έχει ζητήσει το ΔΝΤ. Εχει πτωχεύσει η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, η ανεργία έχει φτάσει σε ύψη ρεκόρ, η αγορά έχει διαλυθεί. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος, όπως η φτωχή οικογένεια που έμενε ο ένας πάνω στον άλλο. Και τότε, έρχεται η κυβέρνηση και λέει: “Δεν θα πάρω μέτρα για να ακριβύνει το πετρέλαιο θέρμανσης. Το σκέφτομαι και για τον ΦΠΑ. Το πολύ να αυξηθεί από το 11% στο 13%. Επομένως μην έχετε παράπονο, θα πρέπει να είστε και ευχαριστημένοι”.
Σαν άλλος Χότζας ο κ. Παπανδρέου πνίγει το λαό με την πολιτική του Μνημονίου.

http://argyroula.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου