Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

F1: Νικητής ο Αλόνσο στη Μόντσα

Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε πέρα από τα προβλεπόμενα, αφού στρον πρώτη γύρο και μερικές στροφές μετά την εκκίνηση, ο Λιούις Χάμιλτον (πρωτοπόρος του πρωταθλήματος μέχρι αυτόν τον αγώνα) έμεινε εκτός αγώνα, δίνοντας την σκυτάλη στον ομόσταυλό του, Τζέισον Μπάτον.

Ο αγώνας είχε μόλις αρχίσει και οι τιφόζοι ζούσαν την αγωνία... για τη στιγμή της προσπέρασης του Αλόνσο επί του Μπάτον. Ακολουθούσε από κοντά, ο Μάσα, και παρά τα σκαμπανεβάσματα στα περάσματα των γύρων, η κατάσταση παρέμενε ίδια.

Ο τεχνικός διευθυντής της Bridgestone είχε δώσει όριο εισόδου στον Μπάτον, τον δέκατο τέταρτο γύρο, αλλά ο βρετανός διέψευσε τους πάντες παραμένοντας για παραπάνω από είκοσι γύρους (40 για την ακρίβεια) πάνω από το όριο του Ιάπωνα, μέσα στον αγώνα. Ο ρυθμός του Τζέισον Μπάτον ήταν μοναδικός, αλλά όταν έφτασε η "μοιραία" αλλαγή ελαστικών, η άνθρωποι στα πιτς της Φερράρι δούλεψαν υπέροχα και έβγαλαν τον Αλόνσο μπροστά από τον βρετανό της Μακ Λάρεν.

Ο αγώνας εκεί τελείωσε, παρά την πίεση που δέχθηκε ο Αλόνσο στον πρώτο γύρο μετά την έξοδό του από τα πιτς. Ο Μπάτον δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον Ισπανό, οποίος έμοιαζε να "πετάει".Στο βάθρο, υπό την παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών-οπαδών της Φερράρι ανέβηκαν ο Αλόνσο, ο Μπάτον και ο Μάσα, ο οποίος άνετα κέρδισε την τρίτη θέση στον φετεινό αγώνα της Μόντσα.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/f1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου