Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το CERN καλεί Θράκη

Εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κέντρου έρευνας στην πυρηνική ενέργεια επισκέφθηκαν βιομηχανίες της περιοχής. Συναντήσεις με εκπροσώπους πέντε βιομηχανιών του κλάδου ηλεκτρονικών, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών κατασκευών και καλωδιώσεων, οι οποίες λειτουργούν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε η 12μελής επιστημονική αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας στην Πυρηνική Ενέργεια “CERN”, στο πλαίσιο της... διερευνητικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην περιοχή, με στόχο τον εντοπισμό πιθανών συνεργατών.

Η επίσκεψη των στελεχών του “CERN” στην περιοχή της Θράκης πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας “Πρίσμα Ηλεκτρονικά”, που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, και με την οποία το Ευρωπαϊκό Κέντρο έχει συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Οι εκπρόσωποι του “CERN” ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των πέντε τοπικών βιομηχανιών για τη δυνατότητα να παράγουν και να διαθέσουν στον ευρωπαϊκό Οργανισμό, μέσα από ειδικές συνθήκες ανταγωνισμού, υλικά υψηλής ποιότητας, και διαπίστωσαν ότι και στις πέντε μονάδες βρέθηκαν προϊόντα «που μπορούν να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές αυτού του διαγωνισμού», σχολίασε σε δηλώσεις του ο εθνικός αντιπρόσωπος στο “CERN”, καθηγητής στο Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ευάγγελος Γαζής.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η τεχνογνωσία και η μεταφορά τεχνολογίας στη Θράκη, «ώστε να υπάρξουν καλύτεροι ανταγωνιστές και “πρωταγωνιστές”, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε σύγχρονα καινοτομικά προϊόντα».

Βράβευση της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ

Στα πλαίσια της παραπάνω επίσκεψης ο νομάρχης Νικόλαος Ζαμπουνίδης βράβευσε την εταιρεία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ Νομάρχης Έβρου για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από τα επιτεύγματα και τις δραστηριότητές της. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ με θέμα «Centre European Research Nuclear (CERN), Εξερευνούμε το παρελθόν για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον». Ο κ. Ζαμπουνίδης είπε κατά τη βράβευση «Θέλω να συγχαρώ την εταιρεία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ για την μέχρι τώρα επιστημονική δουλειά που έχει κάνει, για την έρευνα και την καινοτομία.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου αναγνωρίζοντας την προσφορά αυτής της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα να την τιμήσει. Εκ μέρους όλων των Εβριτών θέλω να τους πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, γιατί πραγματικά είναι μια εταιρεία παγκόσμιο πρότυπο, διαχέει τη γνώση παντού, κι έχει αναφορά αυτήν την περιοχή. Ευχόμαστε πραγματικά να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες εταιρείες από τον Έβρο, τη Θράκη, από όλη την Ελλάδα. Πολλά συγχαρητήρια και πάντα τέτοια.»

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/cern.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου