Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Άνοιγμα Μέρκελ στους μουσουλμάνους

«Τα τζαμιά θα καταστούν ένα στοιχείο πιο οικείο 
στο γερμανικό τοπίο»
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εκτιμά ότι τα τζαμιά θα καταστούν ένα στοιχείο πιο οικείο στο γερμανικό τοπίο, και ότι η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για τις αλλαγές που σχετίζονται με τη μετανάστευση, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η χώρα μας θα συνεχίσει να αλλάζει και μία κοινωνία που υποδέχεται μετανάστες έχει καθήκον να τους ενσωματώνει», εξηγεί η καγκελάριος, καθώς η ενσωμάτωση των μεταναστών, και κυρίως των μουσουλμάνων, έχει γίνει φλέγον ζήτημα στη Γερμανία.Η γερμανίδα καγκελάριος διευκρινίζει ωστόσο ότι οι μετανάστες που δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για να προσαρμοστούν μπορεί να αντιμετωπιστούν «με αποφασιστικότητα» και ότι «θα υποστούν τις συνέπειες».
«Δεν γίνεται να δεχθούμε την ύπαρξη μίας κοινωνίας παράλληλης, στην οποία τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα η ισότητα ανδρών και γυναικών, δεν είναι ο κανόνας. Μόνο το Σύνταγμα μπορεί να αποτελέσει τη βάση προκειμένου να ζήσουμε μαζί με ανοχή και σεβασμό. Όποιος θέλει να ζήσει εδώ πρέπει να σεβαστεί αυτό».

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε. Η μετανάστευση των μουσουλμάνων πρέπει να σταματήσει, αλλιώς κινδυνεύει να διαρραγεί η εθνική ενότητα και συνέχεια. Ετοιμάζουν τζαμί στο Βοτανικό με χρήματα των Ελλήνων και όλοι σιωπούν. Θα καταντήσουμε Αγγλία στο τέλος, όπου το 20% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή