Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μαφιόζικος καφές

Τον δικό της καφέ επέβαλε να αγοράζουν, εκατοντάδες επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες σε καφέ μπαρ η Καμόρα.

Το χαρμάνι, του "μαφιόζικου καφέ", σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν κάκιστης ποιότητας το οποίο παρήγαγε η Καμόρα στην πόλη Καζέρτα, στην περιφέρεια της Καμπανίας.

Πρόκειται για τον καφέ με την ονομασία "Caffe Setola", από το επώνυμο ενός εκ των μελών της οργάνωσης!

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σήμερα το πρωί σε έντεκα συλλήψεις μαφιόζων-μελών της πανίσχυρης οικογένειας των Καζαλέζι. Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, η μαφιόζικη δράση και η παράνομη οπλοκατοχή.

Οι επιχειρηματίες αναγκάζονταν να αγοράζουν τουλάχιστον δέκα κιλά το μήνα, με τη γνωστή προειδοποίηση-παρότρυνση ότι "οι Καζαλέζι θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν μπορούσε να ξεκινήσει μια αποδοτική, σταθερή, συνεργασία".

Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ανακαλύφθηκαν, σε αποθήκες της Καμόρα, εκατοντάδες κούτες με "Caffe Setola", έτοιμες προς διανομή. Τα μέλη της ναπολιτάνικης Μαφίας είχαν προσπαθήσει να παρουσιάσουν την όλη δραστηριότητα ως μια νομότυπη επιχείρηση: με σειρά αποδείξεων, εταιρίες, φορολογικές δηλώσεις.

Αυτό, όμως, που φυσικά απέκρυπταν ήταν ότι υποχρέωναν με τη μέθοδο του εκβιασμού εκατοντάδες ιδιοκτήτες καφέ μπαρ και σούπερ μάρκετ να εγκαταλείπουν τις γνωστές μάρκες καφέ που συνήθιζαν να αγοράζουν και να προσθέτουν το δικό τους, σκάρτο, προϊόν.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/blog-post_8145.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου