Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτό είναι το μνημόνιο Ελλάδας -Κατάρ

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Κατάρ αφορά τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανές κοινές επενδυτικές δραστηριότητες.

Διαβάστε και κατεβάστε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΤΑΡ

http://www.spnews.gr/images/stories/documents/hellas%20-%20qatar%20mou%20sep%202010.pdf

Μεταξύ άλλων, η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (Qatar Investment Authority) επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα κεφάλαια έως και πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα πεδία στα οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας είναι τα εξής: τουρισμός, μεταφορές, υποδομές, real estate, χρηματοπιστωτικός τομέας και ενέργεια.

Η Κοινή Επιτροπή, στην οποία θα συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ, ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα αξιολογήσει τα επενδυτικά σχέδια και τις προτάσεις και θα αναζητήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.
Η προοπτική συνεργασίας με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόπιστο διεθνές fund αντανακλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/blog-post_7578.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου