Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ!!!!! Ο έρωτας βλάπτει σοβαρά... τη φιλία!

O έρωτας «σκοτώνει» τη φιλία υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, σύμφωνα με νέα μελέτη κάθε  νέα ερωτική σχέση οδηγεί κατά μέσο όρο στην απώλεια δύο πολύ καλών στενών φίλων, κάτι που συμβαίνει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Οι ερευνητές, αναφέρουν ότι ένας από τους καλούς στενούς φίλους θυσιάζεται στο βωμό του έρωτα αφού στην καρδιά του κολλητού του τη δική του φιλική θέση παίρνει ο νέος ερωτικός σύντροφος. Ακολουθεί και ένας δεύτερος καλός στενός φίλος, ο οποίος περίπου χάνεται, αφού δεν απολαμβάνει πλέον μεγάλης προσοχής και ενδιαφέροντος από την πλευρά του ερωτοχτυπημένου.

«Όταν οι άνθρωποι ξεκινούν μια νέα ερωτική σχέση πετάνε στα σύννεφα, με αποτέλεσμα ο κύκλος των στενών καλών φίλων τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον δύο», εξήγησε ο επικεφαλής καθηγητής.

Το φαινόμενο αυτό εξηγείται πολύ απλά: Όταν κάποιος ή κάποια χτυπηθεί από τα βέλη του έρωτα, δεν έχει ελεύθερο χρόνο γιατί κάθε λεπτό της ζωής του αφιερώνεται στη νέα του αγάπη, με αποτέλεσμα να μην έχει διαθέσιμο χρόνο να ασχοληθεί με τους κολλητούς του.

Στη μελέτη συμμετείχαν 428 γυναίκες και 112 άνδρες ηλικίας από 18 έως 60 ετών, που απάντησαν σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τις ερωτικές σχέσεις τους και πόσο αυτές επηρεάζουν της φιλικές τους σχέσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου