Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αλέξης Μητρόπουλος «Όχι στην πολιτική του μνημονίου και τον Καλλικράτη».

 Την πολιτική διακήρυξη της Κίνησης «Αττική Συνεργασία - Όχι στο μνημόνιο» παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, παρουσία του πρόεδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα. Οι περιφερειακές εκλογές, κατά τον κ. Μητρόπουλο, «είναι μια πολιτική και κοινωνική μάχη, όπου πρέπει να περάσει το μήνυμα. Διευκρίνισε, ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, καθήκον των περιφερειαρχών, μόλις εκλεγούν, θα είναι να βρουν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, για να τα δώσουν στους δανειστές της χώρας, στην τρόικα.
Πρόσθεσε δε, ότι με αυτόν τον τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική και υποθηκεύεται στους δανειστές και την τρόικα.
Χαρακτηριστικά δήλωσε, ότι σε περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει το 1,5 δισ. ευρώ στους δανειστές και την τρόικα και μάλιστα υπογράμμισε ότι, θα καλέσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και των άλλων συνδυασμών από τώρα για κοινή παράσταση στο ζήτημα αυτό.
Όσον αφορά τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που εκλέχθηκε από το συνέδριο του κόμματος, μπορεί να τον διαγράψει μόνο το ίδιο το συνέδριο.
Πάντως, είπε, ότι με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου δεν τον συνδέει τίποτα και στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα δώσει την επίσημη απάντησή του σε αυτούς που τον διέγραψαν.
Αναφέρθηκε ακόμα, στους συνυποψηφίους του περιφερειάρχες Αττικής από άλλους συνδυασμούς και δήλωσε ότι ο συνδυασμός του είναι ο πιο ξεκάθαρος όσον αφορά την απόρριψη του μνημονίου, έχει πάρει θέση κατά όλων των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου, έχει στηρίξει το κοινωνικό κράτος και έχει καταγγείλει την κυβέρνηση και την τρόϊκα ότι επιθυμούν να μετατρέψουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.
Όσον αφορά την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, δήλωσε ότι «δεν είναι η ώρα να βγούμε έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας οφείλει η Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός νότος με το αίμα του, με δουλειά και περηφάνια δημιούργησε τα περισσεύματα, τα οποία απολαμβάνει σήμερα, η κα Μέργκελ».
Όσον αφορά το δεύτερο γύρο, δήλωσε ότι αν και ελπίζει ότι ο δικός του συνδυασμός θα είναι στο δεύτερο γύρο, σε περίπτωση που δεν είναι, η έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής θα είναι «να μην ψηφίσουν πολιτικές που θα παραδώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους δανειστές μας»
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου